واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: معاون پتروشیمی در پاسخ به پانا: دانشگاهها دانشفنی پتروشیمی را بومی میکنند خبرگزاری پانا: معاون پتروشیمی در پاسخ به سوال خبرنگار پانا مبنی بر ضعف در توسعه پتروشیمی از نظر دانش فنی اظهار کرد: آنطور که در دفاع مقدس به ضرورت توسعه دستاوردهای دفاعی رسیدیم در حوزه نفت و پتروشمیی به این مهم آنچنان توجه نکردیم و اکنون وزارت نفت دانش فنی پتروشیمی ها را با قرارداد به دانشگاه های خواهد سپرد.
۱۳۹۴ دوشنبه ۳۱ فروردين ساعت 12:50
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری پانا، محمد حسن پیوندی در نشست خبری روز دوشنبه نسبت به بهره گیری از دانش فنی در توسعه صنعت پتروشیمی در پاسخ به این پرسش پانا که چرا محصولات پتروشیمی ایران در مقایسه با کشورهای اروپایی که نفت هم ندارند بسیار کمتر است، گفت: مسأله دانش فنی نقطه ضعف صنعت پتروشیمی است و یکی از دلایلی که صنایع پائین دستی پیشرفت نکرده عدم دسترسی به صنایع پائین دستی است.
وی در مورد مقایسه تولیدات پتروشیمی با کشورهای صاحب نام در این بخش اظهار کرد: توان دانش فنی وجه تمایز کشورها در این مهم است چرا که واحدهای میانی در صنعت پتروشیمی به تکنولوژی وابسته است.
معاون شرکت ملی پتروشیمی با طرح این مطلب که تکنولوژی بسیار پیچیده ای در پتروشیمی وجود دارد تا محصولات متعدد در این حوزه تولید شود؛ افزود: ABS یکی از کوپولیمرهای بسیار خوب در پتروشیمی است و یکی از مواد اولیه آن آکرونیتیل است و در تولید ABS سه ماده شامل آکرونیتیل، بوتادین و استایون پنومر هست که با درصدهای مختلف استفاده می شود.
پیوندی یادآور شد: آکرونیتیل حتی پیش از پیروزی انقلاب اسلامی هم به ایران وارد نمی شد و در بعضی نقاط که دانش فنی با تولید کننده تجمیع شده است، محدودیت های بسیاری پیش می آید مانند ون پینیم استان پونومنت همینطور است و سلنیز هم تولید کننده ای است که هم بازار را در اختیار دارد و هم دانش فنی را به سهولت در اختیار دیگران قرار نمی دهد.
وی خاطرنشان کرد: کشور ما صرفاً در برنامه پنجساله اول 35 هزار تن در پتروشیمی اراک تولید داشته باشیم و خوشبختانه در داخل کشور هم تولید بسیار خوبی برای آن انجام شد تا جائیکه مجدد این مجتمع خود مبادرت به واردات کرده برای تأمین نیاز کشور و این نشانه ضعف ما در مقوله پژوهشی و فناوری است.
معاون شرکت ملی پتروشیمی تصریح کرد: به دلیل اهمیت دانش مداری پتروشمی هم اکنون شرکت پژوهش و فناوری پتروشمی را خود شخصاً تحت پوشش گرفتم و این مقوله قبلا به صورت پراکنده بود در تولید محصولات و هم اکنون طبق برنامه ای مدون کاملا مشخص است.
پیوندی به داشتن اولویت تولید بر اساس پژوهش اشاره کرد و افزود: به عنوان مثال هم اکنون ان تی پی و ان تی او اولویت اول ماست و آنها را عملیاتی کردیم به همین دلیل واحد ماهشهر را که متروکه شده بود احیاء کردیم.
وی به تحقق و توسعه واحدهای پروپیلن به عنوان یک موفقیت پرداخت و گفت: هم اکنون در حال تحقیق و توسعه هستند و هم اکنون پیوریتی در تولید پروپیلن تا 95 درصد محقق شده است و هنوز چند درصد کمبود داریم که باید در کاتالیست و در طراحی واحد تولدی آن تغییر دهیم.
معاون شرکت ملی پتروشیمی از همکاری وزارت نفت و دانشگاه ها به عنوان یک اتفاق عملیاتی در پیوند دانشگاه ها با صنعت نفت یاد کرد و ادامه داد: افزایش تولید و برداشت مخازن نفت در این تعامل سازنده امر بسیار مهمی است و ما نیز در پتروشیمی در حال رایزنی با معاون پژوهشی وزارت نفت هستیم تا بخشی از فعالیت های پژوهشی صنعت پتروشیمی برای تولید دانش فنی را به برخی از دانشگاه ها بسپاریم.
پیوندی تصریح کرد: انتظار صنعت نفت این نیست که تنها یک کاتالیست تولید شود بلکه دستیابی به بسته مهندسی ملاک عمل وزیر نفت است که مسلم است با تلفیق فعالیت های مشابه پتروشیمی در ماهشهر چنین موضوعی قابل اجراست.
وی گروه های متشکل از مهندسان و دکترهای شیمی و پتروشیمی را عامل دستیابی به دانش فنی خواند و گفت: هر کدام از دانشگاه ها می توانند بسته فنی تولید یکی از محصولات کلیدی پتروشیمی را با قراردادهایی بر عهده بگیردند که وزارت نفت مسائل مالی این امور را بر عهده می گیرد.
معاون شرکت ملی پتروشیمی با ابراز تأسف از کم کاری در مقوله دانش فنی عنوان کرد: در این بخش که بسیار ساده تر از دانش فنی در مقوله صنایع دفاعی و نظایر آن بوده چرا که در این امر هدف گیری دقیقی وجود نداشته است.
پیوندی خاطر نشان کرد: در مقوله دفاع از آنجا که هشت سال مورد حمله واقع شدیم و آموختیم که دفاع کنیم موفقیت های بزرگی را به دست آوردیم همانطور که اوباما گفت ملت ایران آنجا که پای ملیت شان پیش بیاید تا آخر می ایستند مانند هشت سال دفاع مقدس.
وی تأکید کرد: موفقیت های دفاعی انگیزه ای برای رونق و توسعه داشتند تا دستندرکاران محکم پای پیشرفت بیاستند در حالکیه در مقوله نفت آنطور که باید ظرفیت و استعداد ایرانی خارج نشده است و در درون باقی مانده که باید بر روی این مشکل کار شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]