واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:
به هنگام فراهم نبودن شرایط
نه تنها از ارضاء ناصحیح اجتناب كنید بلكه از تمامی عوامل تشدید كنندة آن نیاز بپرهیزید : خداوند نسبت به نوع برخورد با این نیاز هشدار تكان دهنده ای می دهد . ((لا تقربوا الّزنا انّه كان فاحشه و ساء سبیلاً)) (اسراء /32) ((به زنا نزدیك نشوید كه عملی بسیار زشت و راهی بسیار بد است)) برای اینكه بیشتر به مفاهیم و پیام این آیه پی ببریم لازم است كه دربارة كلمات ((لا تقربوا)) ، ((فاحشه)) و ((ساء سبیلا)) توضیح بیشتری داده شود .
نكتة اول در ((لا تقربو الزنا)) است یعنی نزدیك زنا نشوید : این نزدیك نشدن تفاوت معنایی زیادی با انجام ندادن آن كار دارد و حوزة مفهومی و مصداقی بیشتری را شامل می شود : خداوند طبق این آیه از تمامی اعمال ، رفتار و گفتاری كه به نوعی ممكن است باعث نزدیك شدن به آن عمل شود نهی می كند ، بنابراین این نهی ، تنها نهی از آن عمل نیست بلكه نهی از تمامی مقدمات آن عمل و تمامی رفتارها و كردارهایی است كه ممكن است باعث نزدیك شدن به آن عمل شود.
این نهی ، تنها نهی از آن عمل نیست بلكه نهی از تمامی مقدمات آن عمل و تمامی رفتارها و كردارهایی است كه ممكن است باعث نزدیك شدن به آن عمل شود
از اینرو برخی دختران و پسران كه حریمها را رعایت نمی كنند ، حرمت حجب و حیا را پاس نمی دارند ، در روابطشان ، خوش آمدنها جای ضرورتها را گرفته است به پرتگاهی نزدیك می شوند كه هر لحظه امكان سقوط در آن است و در سراشیبی گام برمی دارند كه ایستادن و توقف در آن كار مشكلی است و خصلت و جاذبه های نفسانی روابط غیر ضروری بین دختر و پسر به گونه ای است كه اگر دچار نشدن و آلوده نشدن به این نوع روابط نیاز به اراده دارد ، اما در صورت دچار شدن ، جدا شدن و رها شدن از آن، نیاز به اراده ای بسیار افزونتر دارد چرا كه این گونه روابط برای هوی و هوسهای انسان ، بسیار خوشایند است و مقابله با آن ارادة بسیار مستحكم تری را طلب می كند .
طبق بیان این آیه ، تنها تحریم روابط نا مشروع مدنظر نیست بلكه تحریم همة اعمالی است كه ممكن است به این عمل منتهی شود و با این دیدگاه ، تمامی روابط ، صحبت ها و نگاههای غیر ضروری در حوزی این نهی و این تحریم قرار می گیرد و از اینروست كه نگاه به نامحرم حرام گشته است چرا كه زنای چشم قلمداد شده است و همینطور برخی رفتار و گفتارها همین حكم رادارند، و یكی ازعلل این گونه تحریمها این است كه نیاز جنسی با تمام نیازهای انسان یك فرق مهم دارد و آن خفتگی این نیاز و تحریك پذیری بسیار این نیاز است ، یعنی اگر عوامل بیدار كنندة این غریزه در وجود انسان بوجود نیاید به تبع آن ، این نیاز نیز حالت خفتگی خود را حفظ می كند و از عوامل بسیار مهمی كه در بیدار شدن و تحریك كردن این نیاز بسیار مؤثر است همین نگاههای آلوده ، صحبتهای عشوه گرانه ، صحنه های شهوت انگیز و روابط غیر ضروری است .
و اما نكته دوم ایة مدّنظر این است كه خداوند زنا را عملی بسیار زشت و راهی بسیار بد می داند و خداوند خواسته است با بكار بردن این كلمات و توصیفات ، نهایت قبح این عمل را گوشزد كند . خداوند نسبت به هر موضوعی تا جایی كه امكان آن باشد ، تشریح می كند اما وقتی یك مطلب ، دیگر از حد توصیف و تشریح گذشت تعبیرات را در ظاهر بسیار ساده اما معنایی بسیار عمیق به کار می برد و جا دارد كه انسان فقط فكر كند . مثلاً درباره قیامت و جهان بعد از مرگ و بهشت و جهنم ، "آخرت" را به کار می برد . به معنای فارسی "یك چیز دیگر". یعنی خداوند می فرماید با همة آن چیزی كه شما تصور كنید فرق دارد و در مخیله تان نمی گنجد . یكی از آن تعبیرات دربارة زناست كه آنرا عملی بسیار زشت و راهی بسیار بد معرفی كرده است .
اگر دچار نشدن و آلوده نشدن به این نوع روابط نیاز به اراده دارد ، اما در صورت دچار شدن ، جدا شدن و رها شدن از آن، نیاز به اراده ای بسیار افزونتر دارد
و هیچ وجه آن توجیه عقلی و منطقی ندارد ، عملی است كه حرمت شكنی ها ی حیوان گونه در آن موج می زند. دربارة ((سوء)) گفته اند كه منظور عملی است كه پلیدی و بدی آن ماندگار است و سریع و به راحتی از بین نمی رود. و سایة زشتش همیشه در ذهن و فكر افراد و در زندگیشان وجود دارد . روابط نامشروع باعث از بین رفتن حیا كه گفته اند اساس حیات قلب است و احساس هر خوبی است می شود و هرگاه حیا از بین برود تمام خیر و خوبی نیز از بین می رود و نتیجتاً عظمت و كبریائی خداوند در وجودی كه همواره مرتكب گناه می شود رفته رفته محو می شود .
پاکان روزگار! اجازه ندهید کرامت و ارزش وجودی شما که در مقام خلیفه اللهی عطا شده در آلودگی گناه محو شود و در توفان غرایز صیقل جانتان زنگار به خود بگیرد.
مدرسه علمیه نرجس- با تغییر و تلخیص
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 197]