تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):ما (اهل بيت) ستون هاى حق را استوار و لشكريان باطل را متلاشى كرديم.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804474936




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

تعامل روحانيت كاتوليك با مدرنيته و پيامدهاي آن بررسي شد


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: تعامل روحانيت كاتوليك با مدرنيته و پيامدهاي آن بررسي شد
خبرگزاري دانشجويان ايران - قم
سرويس: اديان

نشست علمي "تعامل روحانيت كاتوليك با مدرنيته و پيامدهاي آن" با حضور يك عضو هيات علمي دانشگاه ايلام در پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي برگزار شد.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در اين نشست حسن قنبري با اشاره به پيدايش تفكر مدرنيته در قرن 17 ميلادي گفت: در قرن 17 ميلادي اتقاقاتي در غرب به وقوع پيوست كه باعث به وجود آمدن فكر مدرنيته در حوزه فلسفي شد.

وي با بيان مهم‌ترين شاخصه‌هاي تفكر مدرن افزود: انقلاب عقلي يا فلسفي كه منجر به پيدايش عقل‌گرايي جديدي شد كه معتقد بود هر چيزي اگر در آزمايشگاه اثبات شود معنا دارد.

اين عضو هيات علمي دانشگاه ايلام، پيدايش ايده پيشرفت را دومين انقلاب تفكر مدرنيته دانست و گفت: اين ايده معتقد است انسان جديد با عقل فردي خود در همه حوزه‌ها مي‌تواند به دنبال تكامل در تمام حوزه‌ها باشد.

قنبري پيدايش مفاهيمي چون ملت، حقوق بشر و دموكراسي در قالب انقلاب سياسي را از ديگر پيامدهاي تفكر مدرنيته عنوان كرد.

او با بيان اين كه انقلاب تكنولوژيك و صنعتي آخرين پيامد تفكر مدرن است، افزود: يك نهاد پيچيده مقدس به نام كليساي كاتوليك با اين ايده‌ها مواجه است كه به طور طبيعي از همان ابتدا دچار چالش خواهد شد.

اين استاد دانشگاه به واكنش‌هاي پاپ عليه جريان مدرنيته اشاره و خاطرنشان كرد: حربه‌هاي كليساهاي كاتوليك در مقابل فرآيند اين مدرنيته تكراري بود و هر كس ادعاي جديدي در حوزه‌هاي مختلف داشت به خارج شدن از كليساها محكوم مي‌شد و حتي تا زماني كه كليسا قدرت داشت، برخورد فيزيكي هم صورت مي‌گرفت.

وي با بيان وقايع بعد از انقلاب فرانسه گفت: بعد از پيدايش انقلاب فرانسه انقلابيون دست به مصادره اموال كليسا زدند و تحت واژه سكولار خواستار انتقال اموال كليسا به دولت شدند.

اين عضو هيات علمي دانشگاه ايلام به اقدامات شوراي اول واتيكان اشاره كرد و گفت: بزرگان كاتوليك و روحانيت سراسر كليسا مصوباتي در راستاي نفي همه مدرنيته صادر مي‌كردند كه بعدها طرح خطاناپذيري پاپ مطرح شد كه پاپ را به عنوان نماينده خدا در روي زمين عنوان كردند.

وي با تاكيد بر عملكرد پاپ لئون سيزدهم خاطرنشان كرد: جانشين پاپ پيوس نهم كسي بود كه سعي داشت با اقتضائات دوره جديد كنار بيايد و مدرنيته را درك كند كه با صدور فتوايي كاتوليك‌ها را به فهم دوره جديد و مطالعه فلسفه توماس كه از بزرگان اواخر قرن وسطي است دعوت كرد. اما پاپ پيوس دهم كاملا به پاپ‌هاي پيش از خود برگشت و مدرنيته را محكوم كرد و معتقد بود هيچ رابطه‌اي بين تعاليم كاتوليكي و تفكر جديد مدرن وجود ندارد.

اين استاد دانشگاه درباره پاپ پيوس يازدهم نيز اظهار كرد: وي كاملا با تكيه بر آراي پيشينيانش خود را حاكم ديني و غير ديني مطلق مي‌دانست. پاپ پيوس يازدهم قاعده‌اي مطرح كرد كه طبق آن اگر كسي از پاپ تبعيت نمي‌كرد آن را خارج از مسيحيت مي‌دانستند.

قنبري با بيان اين كه پاپ پيوس دوازدهم هم پيمان حزب نازي بود، گفت: وي كاملا افكار هيتلر را به رسميت مي‌شناخت و حتي پس از پايان جنگ نيز از تاييد خود دست برنداشت.

اين عضو هيات علمي دانشگاه ايلام اصلاح آيين‌هاي عبادي، طرح ايده وحدت كليساها، تصويب طرح آزادي انتخاب دين و اعتراف به اشتباهات پاپ‌هاي گذشته را از اقدامات پاپ ژان بيست و سوم برشمرد.

وي عنوان كرد: در ادامه پاپ ژان پل دوم تفكر مدرنيته را از انحرافات فكر بشري دانست و خواستار توقف گفت‌وگوي اديان شد.

قنبري كليساي امروز را يك نهاد محدود دانست و گفت: امروز كليسا به عنوان يك نهاد محدود در حوزه‌هاي مختلف فعاليت مي‌كند و در حوزه‌هايي كه به جامعه مربوط مي‌شود هيچ نقشي ندارد.

انتهاي پيام
 دوشنبه 6 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 359]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن