تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 18 تیر 1403    احادیث و روایات:  حضرت زهرا (س):از دنیای شما سه چیز محبوب من است: 1- تلاوت قرآن 2- نگاه به چهره ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805633394




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

جهان - در جستجوي نوستالژي از دست رفته


واضح آرشیو وب فارسی:ايران دیپلماسی: جهان - در جستجوي نوستالژي از دست رفته
جهان - در جستجوي نوستالژي از دست رفته

ترجمه : سارا معصومي: اسامه بن‌لادن مرد شماره يك القاعده و رهبر سرشناس مشهورترين گروه تروريستي بين‌المللي كه از يازدهم سپتامبر سال 2001 ميلادي تاكنون سران كاخ سفيد را به دنبال خود به افغانستان و عراق كشانده است در دو نوار ويديوئي اخيرش كوچك‌ترين اشاره‌اي به نام عراق نكرده است. اين در حالي است كه به عقيده كارشناسان اين اقدام را نمي‌توان به حواس‌پرتي رهبر القاعده يا بي‌اهميت بودن حوزه عراق براي القاعده مرتبط كرد. مبارزه با اسرائيل در هر دو نوار اخير منتشر شده از سوي اسامه بن‌لادن محور سخنان وي را تشكيل مي‌داد. پيش از اين اسامه در تمامي نوارهاي منتسب به او از مقاومت در برابر اشغالگران آمريكايي در عراق سخن گفته بود؛ مقاومتي كه گويا اين‌بار رهبر القاعده اعتقاد خود به آن را از دست داده بود.

نوار نخست روز شانزدهم ماه مي روي وب‌سايت منتسب به القاعده قرار گرفت. در اين نوار ويديوئي اسامه بن‌لادن باز هم جهانيان را خطاب قرار داده و گفته بود: مخاطبان من اين‌بار كساني هستند كه ريشه اختلافات بين‌المللي را شامل مي‌شوند. بحث امروز ما مناقشه ميان اسرائيل و فلسطين است. مناقشه موجود در اين منطقه نتيجه سياست‌هاي اشتباه غربي‌هاست. در همين‌جا تاكيد مي‌كنم كه دغدغه اصلي من بحران فلسطين است.
درست دو روز پس از انتشار نوار نخست بود كه نوار دوم نيز روي همين وب‌سايت قرار گرفت. در نوار منتشر شده در روز هجدهم ماه مي‌، اسامه بن‌لادن نوك پيكان حملات خود را به سمت رهبران عرب منطقه نشانه رفت. در اين نوار بود كه رهبران كشورهاي عربي به سهل‌انگاري در برابر رنج و درد مردم فلسطين متهم شدند. اسامه بن‌لادن در اين نوار گفت: رهبران بزدل و ترسوي عرب فلسطينيان و بيت‌المقدس را فداي محافظه‌كاري خود كردند. اما ما به هيچ وجه وظيفه خود در برابر فلسطينيان را فراموش نخواهيم كرد. اسامه بن‌لادن در تمامي نوارهاي منتشر شده پيشين به مسئله فلسطين اشاره مي‌كرد. اما در تمامي اين نوارها كه گاه با محور افغانستان و گاه با محور تهديد كاريكاتوريست‌هاي دانماركي ضبط مي‌شد، عراق پاي ثابت تمامي بحث‌هاي بين‌المللي بود؛ بحث‌هايي كه عمدتا به تهديد ايالات متحده ختم مي‌شد.
بيداري از خواب نيمروز
نوار منتشر شده از اسامه بن‌لادن در ماه مارس ميلادي با دو نوار اخير كاملا متفاوت بود. عراق محور سخنان اسامه در اين نوار بود. در بخشي از اين نوار آمده بود: عراق پايگاهي جدي براي آغاز جهاد به منظور آزادي فلسطين است. زماني كه ما از خواب نيمروزي برخيزيم به راحتي مي‌توانيم فلسطين را از درد و رنج برهانيم.
برخواستن از خواب نيمروزي عبارتي است كه در بسياري از نوارهاي منتشر شده از اسامه بن‌لادن شنيده مي‌شود. او اين واژه را به عنوان كنايه براي رهبران عرب به كار مي‌برد؛ رهبراني كه به عقيده اسامه بايد با برخواستن از خواب طولاني‌مدت خود به كمك فلسطينيان بشتابند. به نظر مي‌رسد كه اسامه بن‌لادن با تغيير حوزه از عراق به فلسطين سعي دارد توجه جهانيان را به سمت فلسطين جلب كند. عراق اين روزها تبديل به گرداب طرفداران القاعده شده است پس بديهي است كه دليلي ندارد رهبر اين گروه توان خود را بر نجات عراقي‌ها متمركز كند. اسامه بن‌لادن تروريستي منطقي‌ است. او پذيرفته است كه القاعده در عراق با مشكلات فراواني دست و پنجه نرم مي‌كند.
فقدان مغز متفكر القاعده در عراق
حقيقت اين است كه القاعده در طول سال‌ها ايفاي نقش دشمن شماره يك ايالات متحده آنچنان كه بايد و شايد به مسئله دفاع از حقوق فلسطينيان نپرداخته است چرا كه مناقشه فلسطين و اسرائيل بسيار ريشه‌دارتر و عميق‌تر از حضور اشغالگران در عراق است. اسامه همواره اميدوار بود كه از طريق نماينده تام‌الاختيار خود ابومصعب الزرقاوي در عراق بتواند از اين كشور به عنوان پايگاهي براي آغاز جهاد در فلسطين استفاده كند. كشته شدن زرقاوي در عراق به تمامي اين روياها پشت پا زد و اسامه در حال حاضر چاره‌اي جز اشاره مستقيم به فلسطين در نوارهاي خود ندارد.
دليل ديگر گردش منطقه فعاليت القاعده از عراق به فلسطين آمار بالاي تلفات مسلمانان در عراق است. مرد شماره دو القاعده، ايمن الظواهري كه بسياري از او به عنوان جانشين احتمالي اسامه نام مي‌برند، اخيرا يك روز را به مصاحبه اينترنتي با مردم اختصاص داده بود. كشته شدن مسلمانان در عراق توسط نيروهاي القاعده مهم‌ترين سوالي بود كه در اين مصاحبه اينترنتي از الظواهري پرسيده شد. الظواهري در اين برنامه چاره‌اي جز دفاع از سياست‌هاي گروهش در عراق نداشت. او به راحتي قربانيان را وطن‌فروش و خائن ناميده و بدين ترتيب مشروعيتي زيركانه به كشتار آنان بخشيد. حقيقت اين است كه اسامه بن‌لادن به محض اينكه متوجه كمبود نيرو در عراق شد در اقدامي زيركانه شصتمين سالگرد تاسيس اسرائيل را بهانه كرده و نواري جديد منتشر كرد. ضعف القاعده در عراق اسامه بن‌لادن را وادار كرد تا جبهه‌اي ديگر براي ادامه حيات القاعده انتخاب كند. آنچه كه مشخص است اين است كه اسامه بن‌لادن هر زمان كه اراده كند مي‌تواند فعاليت خود را روي عراق متمركز كند اما كمبود نيرو و نبود يك استراتژيست واحد در اين كشور مي‌تواند عاملي بازدارنده در برابر او باشد.
جهادي بي‌رهبر
همكاري نظامي ايالات متحده با پاكستان در انهدام گروه‌هاي تروريستي حامي القاعده در اين كشور ضربه مهلكي به ساختار منسجم القاعده زد. حقيقت اين است كه مبارزان مسلمان تندرو در پاكستان دچار نوعي چنددستگي شده‌اند؛ دسته‌هايي از تروريست‌ها كه رهبري واحد ندارند. شايد مبارزه با امپرياليسم جهاني هدفي مشترك در بين تمامي مبارزان همفكر القاعده باشد اما هر كدام از اين گروه‌ها شيوه خود براي مبارزه را دارند و در حقيقت چندان با شيوه خشن القاعده موافق نيستند. مداركي دال بر كاهش محبوبيت القاعده در جهان عرب وجود دارد. قتل‌عام بي‌پرواي مسلمانان و رفتارهاي خشن اين گروه، عرب‌هايي كه زماني داعيه‌دار همراهي با القاعده بودند را هم از اسامه دور كرده است.
منبع: بي‌بي‌سي
 دوشنبه 6 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايران دیپلماسی]
[مشاهده در: www.irdiplomacy.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 359]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن