تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 7 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):على پيشواى مؤمنان و ثروت پيشواى منافقان است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798037390




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جشنواره ای باطعم ملس در آمل/ استقبال حدود سه هزارنفری برای احیای آیین ازگیل پزان


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: جشنواره ای باطعم ملس در آمل/ استقبال حدود سه هزارنفری برای احیای آیین " ازگیل پزان" ساری - ایرنا - نخستین جشنواره آیینی "کنس دِشو" (ازگل پزان) با حضور پرشور خانواده های آملی روز جمعه در دهستان چلاو از توابع بخش امامزاده عبداله شهرستان آمل برگزار شد.


به گزارش خبرنگار ایرنا در آمل، در این مراسم که در محوطه مدرسه شبانه روزی امام خمینی(ره) چلاو آمل برگزار شد، حدود سه هزار نفر از شهروندان آملی حضور داشتند.
اجرای موسیقی محلی، قرائت شعرهای مازندرانی و همخوانی گروه های موسیقی استانی و سخنرانی برخی چهره های فرهنگی و اجتماعی در موضوع های اهمیت حفظ واحیای خرده فرهنگ های رایج در روستاهای مازندران از برنامه های این همایش یک روزه بود.
کنس، کندس در زبان محلی مازندرانی نام گونه میوه جنگلی است که نام فارسی آن " ازگیل جنگلی یا ازگیل وحشی جنگلی " و هم خانواده با سیب، گلابی، به ، زالزالک و گلابی وحشی است.
میوه " ازگیل" بسیار سخت و اسیدی است وتا زمانی که خوب رسیده نشود قابل خوردن نیست و گوشت ازگیل پس از رسیدن از رنگ سفید به قهوه ای تغییر و کاملا نرم وشیرین می شود.
میوه ازگیل را برای شستشو در داخل تشت بزرگی قرار داده وپس از جداکردن شاخ وبرگ وتمیزشدن کامل، آن را به همراه مقداری آب روی حرارت آتش قرار می دهند تا کاملا پخته وبه زبان محلی" پتکا" شود و برای تسریع در عمل آوری آن به تناوب چندین بار با کفگیر هم می زنند تا همه قسمتهای آن پتکا شود.
در ادامه آن را داخل کیسه ای قرار داده و با ضربه زدن به ازگیل و جداکردن دانه وپوست از آن ، آب حاصل از آن را درون ظرف دیگری گذاشته وپس از حرارت دوباره و تغییر رنگ آن به شکل قهوه ای، رب از آن به دست می آید.
از پخت کنس یا ازگیل، در تهیه انواع غذاهای محلی مثل ترش آش وگرناآش، فسنجون، پخت نوعی ته چین مرغ محلی ومرغ ترش و تهیه نوعی نان پیازی استفاده می کنند.
میوه ازگیل سرشار از ویتامین های " سی و بی " ، اسیدسیتریک واسیدمالک می باشد وبرای آرامش و تقویت اعصاب ودرمان عفونت روده بزرگ مفید ودر درمان زخم دهان وتورم مخاط گلو موثر است و برگ آن نیز برای درمان سالک استفاده می شود.
به گزارش خبرنگار ایرنا، در حاشیه این جشنواره، کارگاه پخت " کندس دشو" مراحل تهیه، آبگیری و تهیه رب آن به صورت عملی اجرا و مورد استقبال پرشور مردم قرار گرفت.
دبیربرگزاری نخستین جشنواره " کندس دشو یا ازگل پزان" گفت: این جشنواره با توجه به اینکه خاستگاه اصلی میوه دهی " کندس" در جنگل های دهستان چلاو واقع در بخش امامزاده عبداله است وبه لحاظ موقعیت گردشگری منطقه تصمیم به برگزاری این جشنواره گرفتیم.
"علی یوسفی" افزود: هدف از برگزاری این جشنواره را احیای آیین های بومی ومحلی رایج در منطقه وانتقال درست آن به آینده گان با برگزاری این برنامه قابل تحقق است.
وی اضافه کرد: استقبال شهروندان آملی از این جشنواره بسیار پرشور وکم نظیر بوده و با توجه به این ظرفیت واقبال عمومی از آن اتنظار است مسئولان شهرستانی واستانی با حمایت های لازم زمینه برگزاری جشنواره های استانی وحتی ملی را در منطقه فراهم کنند.
بخشدار امامزاده عبداله آمل هم در این رابطه به خبرنگار ایرنا گفت: اصالت دادن واحیای به خرده فرهنگ وآیین های بومی ومحلی در راستای شکل گیری اجتماع سالم جامعه نیز کمک خواهد کرد.
"یحیی عسگری پور" افزود: برگزاری جشنواره، احیا و شناساندن بهتر وبیشتر مراسم های فراموش شده بومی ومحلی رایج در شهرستان با تلاش گروه های تحقیق وپژوهش واستفاده از ظرفیت های افراد بومی منطقه می تواند در جهت انتقال به اقشارمختلف جامعه تاثیرگذار باشد.
این جشنواره به همت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی آمل، آموزش و پرورش، حفاظت از محیط زیست، گروه های کوهنوری ، بخشداری امامزاده عبداله، دهیاری و شوراهای اسلامی روستاهای دهستان چلاو آمل برگزار شد.ک/4
7327/608


07/09/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن