تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 7 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):هرچیز بهاری دارد و بهار قرآن ماه رمضان است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798068305




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

زور مسئولان به غبار نمي‌رسد


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: زور مسئولان به غبار نمي‌رسد
چند سالي‌است كه بازي تكراري ريزگردهاي عربي با هواي ايران يك نتيجه بيشتر ندارد و آن هم باخت سلامت ايراني‌هاست؛ نتيجه‌اي كه در پس هشدارها و اخطارهاي مسئولاني كه كاري بيش از اين از دستشان برنمي‌آيد، مي‌رود تا كم‌كم به يك مسئله عادي براي ايراني‌ها تبديل شود و جان آنان را هدف قرار بدهد.
نویسنده : محمدرضا هادیلو 


 چند سالي‌است كه بازي تكراري ريزگردهاي عربي با هواي ايران يك نتيجه بيشتر ندارد و آن هم باخت سلامت ايراني‌هاست؛ نتيجه‌اي كه در پس هشدارها و اخطارهاي مسئولاني كه كاري بيش از اين از دستشان برنمي‌آيد، مي‌رود تا كم‌كم به يك مسئله عادي براي ايراني‌ها تبديل شود و جان آنان را هدف قرار بدهد.
از چهارشنبه گذشته بود كه با تيره و تار شدن آسمان مهران و دهلران و اعلام وضعيت هشدار براي هواي اين مناطق، مسئولان سازمان هواشناسي و محيط زيست متوجه شدند كه يك بار ديگر ريزگردهاي عربي، در قالب گرد و غبارهاي ويرانگر عزم سفر به ايران كرده‌اند؛ گرد و خاك‌هايي كه با سرعت سرسام‌آوري مثل ميهمانان ناخوانده حضور ناميمون خود را در استان‌هاي مختلف ايران اعلام مي‌كنند.
 چند روز پيش و با كاهش ديد افقي در استان ايلام و افزايش لحظه به لحظه ريزگردها در هوا مي‌شد فهميد كه در عرض چند ساعت استان‌هاي زيادي درگير اين ماجرا خواهند شد.
گرد و خاك آسمان استان‌هاي آذربايجان شرقي و غربي، مركزي، ايلام، كردستان و لرستان را چنان در بر گرفت كه در اين مناطق به علت شدت آلودگي هوا وضعيت هشدار اعلام شد و استان‌هاي تهران، اردبيل، زنجان و همدان نيز حال و روز بهتري نسبت به آنها نداشتند.

  باران‌هاي گل‌آلود
گرد و خاكي كه از روز چهارشنبه هواي اكثر استان‌هاي ايران را تحت تأثير آلودگي‌هاي خود قرار داده بود با بارش‌هاي پراكنده بعدازظهر جمعه كمي فروكش كرد اما يك بار ديگر و از ظهر ديروز باز هم اكثر استان‌ها مورد هجوم و طغيان اين آلاينده‌ها قرار گرفتند و راه نفس ايرانيان را فشردند.
كارشناسان منشأ ريزگردهاي اخير را بيابان‌هاي عربستان، عراق و كويت اعلام كرده‌اند و در اين ميان استان ايلام با 430 كيلومتر مرز مشترك با عراق در پيشاني تهديدات قرار دارد. البته نبايد فراموش كرد كه مشكلات گرد و غبارهاي غريبه براي ساكنان شهرستان‌هاي گرمسيري و به خصوص دهلران و مهران بيش از ديگر مناطق استان گزارش شده و هموطنان اين نقاط را به ستوه آورده است.
در همين راستا، سازمان هواشناسي اعلام كرده باد شديدي كه به همراه گرد و غبار شروع به وزيدن مي‌كند فقط هوا را زير و رو مي‌كند و هيچ تأثيري در كم كردن آلودگي‌ها ندارد. البته اگر اندك رطوبتي نيز در جو وجود داشته باشد موجب رگبارهاي كوتاه يا در نهايت بارش‌هاي چند قطره‌اي باران و گل‌آلود شدن هوا مي‌شود.

  هيچ‌كس مسئول نيست
هر بار و با ورود ريزگردها از كشورهاي همسايه غربي مانند عراق، كويت و عربستان به سمت غرب و شمال غرب ايران، بخش عظيمي از مناطق مختلف ايران پر از گرد و خاك‌هايي مي‌شود كه خود عاملي براي افزايش آلاينده‌ها در هواي نزديك به سطح زمين هستند؛ اتفاقي كه ديگر هيچ سازماني مسئوليتش را بر عهده نمي‌گيرد و با اعلام جمله «‌ريزگردهاي اخير منشأ خارجي دارند» هر كس به سراغ كار خود مي‌رود.
طي چند روز اخير هجوم ريزگردها به حدي است كه بر اساس اعلام كارشناسان هواشناسي، ميزان ديد افقي در شهرستان‌هاي جنوبي و مركزي استان اردبيل به 2كيلومتر رسيده است.
يكي ديگر از خصوصيات ريزگردها اين است كه به شدت دماي هوا را افزايش مي‌دهند، به‌طوري كه در استان سردسير و كوهستاني اردبيل كه در گرم‌ترين روزهاي سال نيز مي‌توان خنكي خاصي را در آن احساس كرد، طي اين روزها دما به ۳۰ درجه سانتيگراد بالاي صفر رسيد و باد با سرعت ۲۹ كيلومتر در ساعت وزيدن گرفت.

  حال استان‌ها خراب است
در حال حاضر وضعيت استان‌هايي كه مورد هجوم ريزگردها قرار گرفته‌اند، اصلاً خوب نيست، به‌طوري‌كه كارشناسان از وجود ميزان ريزگردها بالاتر از حد مجاز در آسمان استان همدان خبر مي‌دهند. گرد و غبار در آسمان اين استان ۳۰۰ ميكروگرم بر متر مكعب يعني دو برابر حد مجاز است.
هم‌اكنون در هواي زنجان نيز ذرات معلق كوچك‌تر از 5/2 ميكرون زيادي وجود دارد كه شاخص كيفيت هواي اين استان را به ۱۸۸ ميكروگرم بر متر مكعب رسانده و عامل اصلي ناسالم شدن هوا شده‌اند.
در همين رابطه خانم ملايي، كارشناس هواي اداره كل حفاظت محيط زيست استان زنجان با بيان اينكه اين شرايط هوايي براي همه گروه‌ها مضر است، گفت: «‌در اين شرايط حتي افراد سالم بايد از خروج از خانه خودداري و در صورت لزوم از خروج براي انجام فعاليت‌هاي طولاني مدت به شدت پرهيز كنند.»
در كردستان هم وضع بهتر از اين نيست. بر اساس گزارش‌هاي رسيده حداكثر ديد در اين منطقه 3كيلومتر و غلظت هوا ۳۷۶ميكروگرم بر مترمكعب است؛ هوايي كه ايجاب مي‌كند مردم و به ويژه كودكان و نوجوانان در معرض هواي باز قرار نگيرند.

  هواي آذربايجان در وضعيت خطرناك
گرد و خاك‌هاي همسايه، كار خود را به انتشار ريزگردهاي معمولي ختم نكرد بلكه با ورود توده عظيمي از آن به آذربايجان غربي، كيفيت هوا در بيشتر شهرهاي اين استان به وضع خطرناك رسيد.
موسوي، سرپرست معاونت پايش و نظارت حفاظت محيط زيست آذربايجان غربي با اشاره به وضعيت حال حاضر اين استان گفت: «‌توده گرد و غباري كه طي چند روز اخير وارد استان شده، باعث شده ميزان گرد و غبار در شهرهاي جنوبي آذربايجان غربي حدود شش برابر حد مجاز و در اروميه به 5/4 برابر حد مجاز برسد.»
وي افزود: «‌ميزان گرد و غبار در بيشتر شهرهاي جنوبي استان بيش از ۸۰۰ ميكروگرم بر متر مكعب و در اروميه نزديك به ۷۰۰ ميكروگرم بر مترمكعب است.»
موسوي ادامه داد: «‌ميزان گرد و غبار در سردشت به ۱۲۷۰ ميكروگرم بر متر مكعب هم رسيد كه حدود ۱۰ برابر حد مجاز بود.»
در توضيح شاخص آلودگي هوا بايد گفت اگر اين شاخص زير ۱۰۰ پي. اس.‌اي باشد، سالم، بين ۱۰۰ و ۲۰۰ ناسالم، بين ۲۰۰ و ۳۰۰ وضع اضطراري و ۳۰۰ به بالا وضع بحراني محسوب مي‌شود.
با اين تفاسير و در شرايطي كه مردم فكر مي‌كنند با وزش باد شديد از ميزان آلاينده‌هاي موجود در هوا كاسته مي‌شود، اما كارشناسان معتقدند وزش باد همراه با گرد و خاك مشكلات مردم را دوچندان مي‌كند. حال بايد نشست و ديد كدامين دست از غيب فرا مي‌رسد تا كمكي براي مردم باشد.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۰:۱۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 147]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن