تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834440634
استقبال سرد صرافان از دستورالعمل بانک مرکزی
واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
ادامه پلمب سکه صرافها؛
استقبال سرد صرافان از دستورالعمل بانک مرکزی
اگر چه اعلام اخیر بانک مرکزی مبنی بر انطباق حدود 60 صرافی از نزدیک به 500 صرافی موجود با دستورالعمل این بانک بیانگر استقبال نه چندان گرم صرافان از این دستورالعمل بود، بررسی های میدانی نیز تاییدی بر این موضوع بوده و حتی از ارقامی کمتر از آنچه که اعلام شده خبر می دهد.
به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز، مدتی است که دیگر خبری از هیاهوی دستورالعمل نحوه فعالیت صرافی ها نیست و ظاهرا آرامشی بین بانک مرکزی و اهالی صراف برقرار شده است با این وجود گذری بر میدان فردوسی و چهار راه استانبول به عنوان یکی از مراکز اصلی فعالیت صرافی ها بیش از آنکه بیانگر شدت تمایل صرافان برای انطباق که مدیر کل مجوزها و مقررات بانک مرکزی از آن سخن گفته باشد نشان می دهد که همچنان بی رغبتی نسبت به این دستورالعمل از هیجان برای ورود به آن بیشتر است.
در مردادماه سال 1392 بود که بانک مرکزی تصمیم گرفت تا با توجه به تغییرات محیطی، شرایط اقتصادی و نقش صرافیها در نوسان نرخ ارز با ایجاد تقاضای کاذب و سفته بازی ، دستورالعمل تاسیس، فعالیت و نظارت بر صرافیها مربوط به سال 1389 را مورد اصلاح و بازنگری قرار داد.
در کنار تمامی بندها و تبصره های تعیین شده، یکی از بحث برانگیزترین بخش های این دستورالعمل مربوط به افزایش سرمایه صرافی ها بود به طوری که برای صرافیهای نوع یک(خرید و فروش ارز و مسکوک طلا و نقره) پنج میلیارد تومان و برای نوع دو( خرید و فروش ارز، مسکوک طلا، نقره و نقل و انتقال ارز) نیز 20 میلیارد تومان تعیین شد. دستورالعملی که بعدها حمید تهرانفر-معاون نظارت بانک مرکزی- آن را افراط گرایانه عنوان کرد.
در حالی صرافان مهلت داشتند که تا تیرماه سال گذشته نسبت به انطباق فعالیت خود با این دستورالعمل اقدام کنند که در نتیجه اعتراضات و انتقادات آنها و کارشناسان، با پادرمیانی معاون اول رییس جمهور ، بانک مرکزی با طرح موضوع در شورای پول و اعتبار دستورالعمل را مورد بررسی و بازنگری قرار داده و در مرداد ماه سال 1393 مصوبه جدید را ابلاغ و صرافان را موظف کرد تا بنا بر زمانبندی های انجام شده تا آذر و بهمن ماه سال قبل در این مورد اقدام کنند.
در دستورالعمل جدید نحوه فعالیت صرافان، تقسیم بندی صرافیها به دو نوع اول و دوم حذف و قرار بر این شد که آنها بر حسب توان و ظرفیت خود، نسبت به خرید و فروش نقدی ارز و انجام عملیات مربوط به حواله های ارزی اقدام کنند.
از سویی دیگر حداقل سرمایه اولیه تاسیس صرافیهای متعلق به موسسات اعتباری(بانک ها و موسسات اعتباری غیر بانکی) و نیز صرافیهای هفت شهر تهران، کرج، اصفهان، شیراز، مشهد، اهواز و تبریز مبلغ چهار میلیارد تومان و در سایر شهر ها مبلغ دو میلیارد تومان تعیین شد.
همچنین صرافی ها موظف به ارائه ضمانت نامه بانکی بدون قید و شرط حسن انجام تعهد به نفع بانک مرکزی به میزان 50 درصد آخرین سرمایه ثبتی شدند.
هرچند که به نظر می رسید عقبگرد 16 میلیاردی بانک مرکزی از افزایش سرمایه، صرافان را قانع کرده باشد ولی ابعاد این تغییر ازجمله یکسان بودن تمام صرافان چه آنهایی که سود بالایی برده و شرایط درآمدی مناسبی داشتند و چه آنهایی که در وضعیت مطلوبی قرار نداشتند همچنین نوع ضمانت نامه تعیین شده گله آنها را بار دیگر به همراه داشت، با این وجود معاون نظارت بانک مرکزی تاکید کرد که دستورالعمل جدید با دقت و کارشناسی کامل و حتی با حضور نمایندگان صرافان تدوین شده و قابل تغییر نیست، وی حتی به صراحت گفت که هر صرافی که نمی تواند خود را با این دستورالعمل تطبیق دهد باید از این صنف برود!
با این وجود وی در اظهارات بعدی خود گفته بود که صرافان برای اجرای دستورالعمل درخواست های خود را به بانک مرکزی ارائه کرده و در حال انجام مراحل آن هستند.
8 ماه و 60 صرافی
اما اکنون که حدود 8 ماه از تصویب مقررات جدید گذشته با تمامی ضرب الاجلی که بانک مرکزی برای صرافی ها تعیین کرده بود و به نظر می رسید با توجه به تغییری که در آن ایجاد نمی شود، از بین حدود 500 صرافی فعال تعداد قابل توجهی برای افزایش سرمایه و یا ارائه ضمانت نامه مراجعه کرده و فعالیت خود را براین اساس انجام دهند انگار این گونه نشده است.
این در حالی است که چندی پیشارجمندنژاد-مدیر کل مقررات و مجوزها و مبارزه با پولشویی بانک مرکزی- درباره تعداد صرافانی که خود را با شرایط جدید منطبق کرده اند با اعلام اینکه آمار دقیقی ندارم عنوان کرد که حداقل حدود 50 تا 60 صرافی از بین400 تا 500 صرافی که از گذشته فعالیت می کردند خود را با دستورالعمل جدید تطبیق داده و بقیه نیز در حال ارسال مدارک و اجرایی کردن آن هستند.
وی در مورد زمان تمدید مهلت شده برای صرافیها نیز ابراز بی اطلاعی کرده و گفت که زمان دقیق تمدید شده در خاطرم نیست، اما پیشتر برای آن ها ضرب الاجل تعیین شد که در ادامه با درخواست آنها و مقامات مسوول این دوره تمدید شده و امیدواریم تا یکی دو سال آینده تمامی آنها با گذراندن مراحل اجرایی خود را با دستورالعمل جدید منطبق کنند.
مدیر کل مقررات و مجوزها و مبارزه با پولشویی بانک مرکزی همچنین به تقاضای 10 هزارتایی جدید برای تاسیس صرافی اشاره کرد و گفت که بانک مرکزی با توجه به دستورالعمل جدید شروع به ساماندهی آنها کرده و تعداد قابل توجهی از آنها در هر ماه مجوز فعالیت دریافت می کنند.
8 ماه و حتی کمتر از 60 صرافی
بر اساس گفته های ارجمند نژاد سری به میدان فردوسی زدیم و از صرافان این بخش که تعداد قابل توجهی هستند از شرایط انطباقشان جویا شدیم ولی در نهایت آنچه که مشاهده و شنیده شد این بود که از بین صرافی های فعال در این بخش که مجوز بانک مرکزی را دارا بودند تنها یک صرافی نسبت به اجرای آیین نامه جدید اقدام کرده و افزایش سرمایه داده است. صرافان مورد مراجعه که خود افزایش سرمایه را انجام نداده بودند عنوان می کردند که سایر همکارانشان هم در این محوطه افزایش سرمایه نداشته اند.
صرافان معتقد بودند که دستورالعمل جدید نه برای آنها امکان اجرایی شدن و نه توجیه اقتصادی دارد.
چرا اسامی را اعلام نمی کنید
وقتی به صرافان اعلام شد که بانک مرکزی عنوان کرده 60 صراف تاکنون دستورالعمل را اجرا کرده و بقیه نیز در حال انجام مراحل آن هستند تاکید داشتند که پس چرا بانک مرکزی اسامی این 60 صرافی را اعلام نمی کند؟ و تنها نام 17 صرافی که جوازشان از اتحادیه طلا و جواهر باطل شده و مجوز خود را براساس دستورالعمل جدیدی دریافت کرده اند در سامانه خود قرار داده است.
آنها عنوان کردند که طبق آخرین آمار در پایان سال 1393 تنها حدود 12 صرافی جدید (به غیر از آنهایی که از اتحادیه طلا و جواهر مجوز داشتند) اکنون افزایش سرمایه داده و ضمانت نامه را تامین کرده اند.
مراجعه به سایت بانک مرکزی نیز نشان میدهد که تنها 17 صرافی که مجوز آنها از اتحادیه طلا و جواهر باطل و مجوز از بانک مرکزی گرفته اند به لیست صرافی ها اضافه شده و در بین بیش از 430 مورد صرافی حاضر در لیست بانک مرکزی تنها نزدیک به 12 مورد هستند که تاریخ مجوز آنها مربوط به سال 1393 است که این میتواند تایید کننده آمار اعلامی صرافیها باشد، چرا که آنهایی که مجوزشان مربوط به سال 1393 و بعد از آن نیست میتواند بدان معنا باشد که افزایش سرمایه مربوط به دستورالعمل جدید ندارند و آنهایی هم که در لیست نیستند یعنی اینکه با وجود اتمام اعتبار مجوز هنوز خود را با قوانین جدید تطبیق ندادهاند و احتمالا مدارک آنها در دست بررسی است.
همچنین این احتمال وجود دارد که بخشی اعتبار آنها به اتمام نرسیده ولی خود را با دستورالعمل جدید انطباق داده باشند که تاریخ مجوزشان از سال 1393 نخورده است، اما با این وجود شواهد مورد آخر را چندان تایید نمیکند.
آمادگی صرافان برای مناظره
اما صرافان معتقدند که بانک مرکزی باید تمام 60 مورد صرافی که خود را با دستورالعمل بانک مرکزی منطبق کرده اند با جزئیات هویتی در سامانه قرار دهد تا مشخص شود که تعداد دقیق چقدر است.
حتی برخی از صرافان پیشنهاد کردند که در یک برنامه تلویزیونی با اهالی بانک مرکزی مناظره کرده و ادله خود را مطرح کنند این در حالی است که این صنف پیش تر بارها با مقامات دولتی و رسمی در این رابطه مکاتبه و رایزنی کرده اند.
ادامه پلمب سکه صرافها
اما در گذری بر میدان فردوسی و چهارراه استانبول گاها صرافی هایی هم به چشم می خوردند که پلمب و تعطیل شده بودند. سایر صرافان در این باره توضیح دادند که این ها سکه صرافان یعنی گروهایی که در کنار مبادلات سکه و طلا کار ارز نیزانجام داده و دارای مجوز از اتحادیه طلا و جواهر بودند هستند که بعد از ابطال مجوز از سوی بانک مرکزی با اینکه درخواست مجوزکرده بودند اما نسبت به نامه بانک مرکزی برای دریافت مجوز با توجه به دستورالعمل جدید اقدامی نکردند و حکم پلمب آنها صادر شده است.
صرافان پلمب شده که در اطراف میدان فردوسی نیز به چشم میخورند آنطور که به نظر می رسید همه سکه صراف بوده و صرافان دارای مجوز بانک مرکزی که حتی مهلت مجوزشان به اتمام رسیده در بینشان وجود نداشتند.
شواهد نشان میدهد که با در نظرگرفتن 12 مورد اضافه شده به لیست بانک مرکزی و 17 موردی که با ابطال مجوز اتحادیه طلا و در یافت مجوز بانک مرکزی در سال 1393 براساس قانون جدید افزایش سرمایه دارند در مجموع حدود 29 صرافی می شوند و فاصله 30 موردی با آمار بانک مرکزی دارند، در عین حال که در این لیست از تعداد قابل توجهی که ارجمندنژاد عنوان کرده بود متقاضی تاسیس صرافی بوده و در هر ماه به جمع صرافی ها نیز اضافه می شوند، خبری نیست؛ موضوعی که نیازمند شفاف سازی بیشتر بانک مرکزی خواهد بود./ایسنا/110
۲۴/۰۱/۱۳۹۴ - ۲۱:۴۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]
صفحات پیشنهادی
استقبال سرد صرافان از دستورالعمل بانک مرکزی |اخبار ایران و جهان
استقبال سرد صرافان از دستورالعمل بانک مرکزی اگر چه اعلام اخیر بانک مرکزی مبنی بر انطباق حدود 60 صرافی از نزدیک به 500 صرافی موجود با دستورالعمل این بانک بیانگر استقبال نه چندان گرم صرافان از این دستورالعمل بود بررسی های میدانی نیز تاییدی بر این موضوع بوده و حتی از ارقامی کمتر ازاستقبال سرد صرافان از دستورالعمل بانک مرکزی/ادامه پلمب سکه صرافها
دوشنبه ۲۴ فروردین ۱۳۹۴ - ۰۹ ۵۴ اگر چه اعلام اخیر بانک مرکزی مبنی بر انطباق حدود 60 صرافی از نزدیک به 500 صرافی موجود با دستورالعمل این بانک بیانگر استقبال نه چندان گرم صرافان از این دستورالعمل بود بررسی های میدانی نیز تاییدی بر این موضوع بوده و حتی از ارقامی کمتر از آنچه که اعلاانطباق ۶۰ صرافی با دستورالعمل بانک مرکزی |اخبار ایران و جهان
انطباق ۶۰ صرافی با دستورالعمل بانک مرکزی با حدود گذشت نزدیک به 9 ماه از مصوبه لازم الاجرای نحوه فعالیت صرافان مدیرکل مقررات و مجوزهای بانک مرکزی از کسب انطباق حدود 60 مورد از آنها خبر داد کد خبر ۴۸۹۸۶۸ تاریخ انتشار ۲۱ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۶ ۳۰ - 10 April 2015 با حدود گذشت نزدیک بهانطباق 60 صرافی با دستورالعمل بانک مرکزی/ آخرین وضعیت موسسات اعتباری
جمعه ۲۱ فروردین ۱۳۹۴ - ۰۳ ۲۶ با حدود گذشت نزدیک به 9 ماه از مصوبه لازم الاجرای نحوه فعالیت صرافان مدیرکل مقررات و مجوزهای بانک مرکزی از کسب انطباق حدود 60 مورد از آنها خبرداد و گفت این بانک در حال بررسی نزدیک به 10 هزار درخواست متقاضی تاسیس صرافی است به گزارش خبرنگار ایسنا بعپرونده مجوز ۴ موسسه روی میز بانک مرکزی
پرونده مجوز ۴ موسسه روی میز بانک مرکزیتاریخ انتشار جمعه ۲۱ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۰۸ ۴۷ مدیرکل مقررات مجوزهای بانکی و مبارزه با پولشویی بانک مرکزی با تشریح برنامه های این بانک برای صدور مجوز موسسات مالی و اعتباری در سال ۹۴ گفت بانک مرکزی با دید مثبت به لیزینگ مسکن می پردازد به گزبانک مرکزی اعلام کرد نرخ تورم در سال گذشته به ۱۶.۲ درصد رسید
بانک مرکزی اعلام کردنرخ تورم در سال گذشته به ۱۶ ۲ درصد رسیدشاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران در اسفندماه 1393 با نرخ تورم ۱۶ ۲ درصد در سال منتهی به اپایان اسفند ۹۳ از سوی بانک مرکزی اعلام شد به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از بانک مرکزی جمهوری اسلامی شاخص بهایبانک مرکزی اعلام کرد بیشترین افزایش قیمت در خدمات بهداشت و درمان/ کمترین افزایش قیمت در دخانیات
بانک مرکزی اعلام کردبیشترین افزایش قیمت در خدمات بهداشت و درمان کمترین افزایش قیمت در دخانیاتبر اساس اعلام بانک مرکزی نرخ تورم در ۱۲ماه منتهی به اسفند 1393 نسبت به ۱۲ماه منتهی به اسفند 1392 نرخ تورم سال 1393 معادل 15 6 درصد و کمترین افزایش بها در دخانیات و بیشترین افزایش دربانک مرکزی «سیاست شناور مدیریت شده» را در بازار ارز به کار گرفت
ایلنا این مسئله به نوعی سیاست شناور مدیریت شده نام دارد که برخی از کشورها برای تنظیم بازار خود این کار را انجام داده و به جای تاکید بر یک نرخ خاص یک بازه قیمتی را تعیین میکنند که باعث شود قیمتها در این بازه نوسان منطقی خود را داشته باشند سید عزیز آرمن اقتصاددان و استاد اقبانک مرکزی: نرخ تورم در اسفند ۱۵.۶ درصد شد |اخبار ایران و جهان
بانک مرکزی نرخ تورم در اسفند ۱۵ ۶ درصد شد بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد نرخ تورم در دوازده ماه منتهی به اسفند ماه 1393 نسبت به دوره مشابه سال 1392 معادل 15 6 درصد شد کد خبر ۴۸۶۲۸۱ تاریخ انتشار ۰۸ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۶ ۱۶ - 28 March 2015 بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایرانتحرک در بازار مسکن از اهداف جدی بانک مرکزی
سیف تحرک در بازار مسکن از اهداف جدی بانک مرکزی خبرگزاری پانا رئیس کل بانک مرکزی تحرک در بازار مسکن را از اهداف جدی این بانک دانست و گفت نظر اعضای شورای پول و اعتبار هم در این زمینه مثبت است ۱۳۹۴ يکشنبه ۹ فروردين ساعت 09 40 به گزارش خبرگزاری پانا ولی الله سیف در برنامه گفتگویبانک مرکزی اعلام کرد تغییر قیمت کالاهای اساسی در آخرین هفته سال ۹۳/ افزایش قیمت مرغ+ جدول
بانک مرکزی اعلام کردتغییر قیمت کالاهای اساسی در آخرین هفته سال ۹۳ افزایش قیمت مرغ جدولدر آخرین هفته سال گذشته بهای گروههای لبنیات برنج حبوب چای و روغن نباتی بدون تغییر بود اما تخم مرغ 0 7 درصد میوههای تازه 5 4 درصد سبزیهای تازه 4 2 درصد گوشت قرمز 0 1 درصد گوشت مرغ 8بانک مرکزی اعلام کرد افزایش نرخ رسمی ۱۸ ارز
بانک مرکزی اعلام کردافزایش نرخ رسمی ۱۸ ارزبانک مرکزی نرخ بانکی 39 ارز را برای امروز اعلام کرد که براین اساس نرخ رسمی 18 ارز نسبت به روز قبل افزایش ۱۷ ارز کاهش و نرخ چهار ارز نیز ثابت مانده است به گزارش فارس بر این اساس نرخ دلار آمریکا با 54 ریال افزایش 28 050 ریال پوند انگلیسانتقاد اکبر ترکان از بانک مرکزی
تراز دبیر شورای هماهنگی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی تعلل بانک مرکزی را عامل تاخیر در تدوین قوانین پولی و بانکی خاص مناطق آزاد عنوان کرد و گفت یکی از مشکلات اجرای برنامههای توسعه در مناطق آزاد دخالت دستگاههای ملی و وزارتخانهها است که امیدواریم به زودی از مناطق آزاد دست بردارندنرخ ارز مرجع بانک مرکزی
بازار صرافی نرخ ارز مرجع بانک مرکزی نرخ ارز مرجع بانک مرکزی ارز معادل ریال تغییر 1 دلار آمريکا 28 027 0 13 35 1 یورو 30 519 -0 66 -202 1 پوند انگليس 41 683 0 03 13 1 دلار کانادا 22 212 -0 91 -203&رئیس فدرال رزرو ایالت مینیپولیس آمریکا: بانک مرکزی آمریکا نباید نرخ بهره را تا اواخر سال 2016 افزایش دهد/چندگ
رئیس فدرال رزرو ایالت مینیپولیس آمریکا بانک مرکزی آمریکا نباید نرخ بهره را تا اواخر سال 2016 افزایش دهد چندگانگی بین تصمیمگیران بانک مرکزی آمریکادر حالی که پیش از این بانک مرکزی آمریکا از آغاز افزایش نرخ بهره خبر داده بود اما رئیس بانک مرکزی ایالت مینیپولیس هشدار داد نرخ بهرهمعاون بانک مرکزی: نرخ سود بانکی نباید شوکگونه و فوری کاهش یابد
معاون بانک مرکزی نرخ سود بانکی نباید شوکگونه و فوری کاهش یابد اقتصاد > بازار مالی - مهر نوشت معاون اقتصادی بانک مرکزی با تایکد بر اینکه ما اعتقاد نداریم با کاهش تورم باید نرخ سود بانکی سریع و شوک گونه پایین بیاید در عین حال گفت نرخ سود سپرده ها هم به آرامی کاهشاقتصاد کشور به ثبات رسیده است/تحرک در بازار مسکن از اهداف جدی بانک مرکزی
ایلنا اقتصاد ما نشان داده که به ثبات رسیده است و از هر اتفاق مثبتی که این روند را تسریع کند استقبال میکنیم و هر اتفاقی که بخواهد خدشه وارد کند آمادگی داریم که با آن مقابله کنیم به گزارش ایلنا رئیس کل بانک مرکزی ایجاد تحرک در بازار مسکن را از اهداف جدی این بانک دانست و گفت ن-
اقتصادی
پربازدیدترینها