تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):از خوشبختى انسان خوش اخلاقى و از بدبختى انسان بد اخلاقى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827260697




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

با سه راز سلامتي ابوعلي سينا سالم تر باشيد


واضح آرشیو وب فارسی:آخرین نیوز: با سه راز سلامتي ابوعلي سينا سالم تر باشيد

با سه راز سلامتي ابوعلي سينا سالم تر باشيد



  ابن سينا براي حفظ تندرستي و سلامتي، براي سه موضوع اهميت زيادي قائل شده است که عبارتند از ورزش، تدبير غذا و تدبير خواب. او در کتاب قانون خود اين سه را رکن سلامت دانسته است. ورزش بخش مهمي در قانون دارد و ابن سينا با اهتمام خاص به آن پرداخته است. ابن سينا ابتدا به تعريف ورزش پرداخته و چنين نگاشته است: «ورزش يک حرکت ارادي است که منتهي مي شود به تنفس عميق و پياپي.» جالب اينجاست که حکيم تأکيد مي کند که مقصود او حرکات ورزشي است نه حرکاتي که انسان در طول روز براي انجام کارهاي روزانه انجام مي دهد و در همين جا تذکر مي دهد که هر کس موفق شود ورزش را در حد اعتدال و در وقتش انجام دهد از هر معالجه اي که بيماري هاي مادي اقتضا کند بي نياز خواهد بود.

يکي ديگر از نکات بسيار جالب اين که ابن سينا نه تنها ورزش هاي کلي را که براي بدن مفيد و لازم است توضيح مي دهد، بلکه ورزش هاي خاص هر عضو نيز مورد توجه اوست مثلاً ورزش دست يا پا، صدا، چشم و ... . وي به موضوع بسيار مهم يعني زمان شروع به ورزش و قطع آن در کتاب قانون خود پرداخته است و معتقد است بايد بدن را براي ورزش آماده کرد و توضيحات بسيار مهمي در اين زمينه بيان مي کند.

ابن سينا در فصل ديگري از کتاب قانون به تعليم مالش (دَلک که کلمه دلاکي از همين ريشه مشهور و متداول است) يا به اصطلاح روزگار ما ماساژ و مسائل مختلف آن پرداخته و در فصول بعد همين تعليم به ورزش هاي ديگر مثل حمام گرفتن، شست وشو با آب سرد و در بخش هاي ديگر به حمام آفتاب گرفتن، استفاده از شن و ماسه ساحل دريا و امثال اينها پرداخته است. تذکرات و نکات بهداشتي عموما در موضوعات مختلف است که به برخي از آنها اشاره شد مثلا اين نکته که بهترين نوع خواب، خواب عميق است که در فصل نهم همان تعليم دوم از فن سوم فرموده است يک توصيه بهداشتي است درباره خواب که مي گويد افراد تندرست بايد مراقب خوابشان باشند که معتدل باشد، وقت خواب را رعايت کنند، زياد نخوابند، از زيان بيداري به دماغشان بترسند، خواب روز بد و زيانبار است و امثال اينها همه توصيه هاي بهداشتي است که البته دليل آنها را گفته است. ابن سينا درباره آب و هوا هم نکات بسيار مهمي را گفته است، براي مثال درباره هوا که آن را بسيار مهم مي شمارد مي گويد هواي خوب آن است که با بخارها و دودهاي خارجي آميخته نشده باشد، هواي باز باشد نه هواي بسته لابه لاي ديوارها وسقف ها و درون خانه؛ خلاصه، هواي خوب، صاف و پاک است و به بخار نيزارها و امثال آنها آلوده نيست.

ابوعلي سينا در رابطه با آداب غذاخوردن در کتاب خود آورده است:

براي جلو و عقب افتادن خوراکها بايد دستورات زير را به کار بست :
کسي که غذاي سخت و دير هضم ميخورد نبايد به دنبال آن غذاي زود هضم و رقيق بخورد.
زيرا اين غذاي رقيق دنباله رو ِ پيش از غذاي قبلي خود هضم مي شود . غذاي دير هضم بالانشين مي شود و راه داخل شدن بر آن بسته ميشود و تباه مي شود و هرچه با او بياميزد
تباه مي شود.
نبايد وقتي انسان خوراک لغزنده اي مي خورد که زود هضم مي شود بلافاصله غذاي نيرومند سختي را با آن بخورد . زيرا غذاي سخت با آن در معده مي لغزد و خوب هضم نمي شود.
نبايد غذاهايي مانند ماهي را بعد از ورزش خسته کننده ميل کنيم زيرا اين غذا تباه مي شود. بدترين خوراک ها آن است که بر معده سنگيني کند و بدترين نوشيدني ها آن است که بيش از اعتدال باشد و از معده بالا آيد. اگر روزي بيش از اندازه غذا ميل شود بايد فردا خود راگرسته نگه داشت و در خوابگاهي معتدل خوابيد و اگر خوابش نبرد بايد زياد پياده روي کند نرم راه برود از راه رفتن باز نايستد و پي در پي برود واستراحت نکند ِ و کمي هم نوشيدني خالص بخورد.

آداب خوردن و آشاميدن
شخص تندرست بايد آنقدر بخورد که احساس سنگيني نکند و شکمش به قرقر نيفتد و از به بالا نيايد و دچار کند ذهني نشود.
شخص فربه اندام نبايد وقتي تازه از حمام آمده غذا بخورد بلکه بعد از خروج از حمام و قبل غذا خواب سبکي بکند.
نبايد در هنگام صرف غذا آب نوشيد.زيرا آب بين طعام و جرم معده جدايي مي اندازد و آن را خاموش مي کند. بلکه بهتر است آب نخورد تا خوراک به معده وارد شود. علام ورود طعام به معده آن است  قسمت هاي بالاي شکم سبک مي شود . نوشيدن آب به شرطي که وسط غذا نباشد و به اندازه اي که براي خوراک مفيد باشد روا است .
کساني که سرد مزاج هستند بهتر اطت بعد از صرف غذا تشنگي را تحمل کنند و بخوابندولي تشنه مانده بعد از غذا و خوابيدن بعد از طعام براي صفرائيان خوب نيست .کسي که معده اش تهي است چنانچه غذاي لطيف بخورد معده را سلامت تگه داشته است و اگر بلافاصله ازغذاي لطيف ِ غذاي غليظ بخورد معده از آن متنفر است و آن را هضم نميکندو تباه مي شود. مگر اينکه بين اين دو غذا فاصله اي داده شود و طعام غليظ را اندک اندک وارد معده کند در اين صورت معده به وسيله غذاي لطيف بند نمي آيد.  



شنبه, 22 فروردين 1394 ساعت 14:55





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: آخرین نیوز]
[مشاهده در: www.akharinnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن