محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829963245
سبقت برداشت عربستان از سکوهای نفتی/ وقتی نفتکشها نفس میبرند
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: گزارش/
سبقت برداشت عربستان از سکوهای نفتی/ وقتی نفتکشها نفس میبرند
دو سکوی میدان فروزان براساس برنامه ریزی صورت گرفته در سال ٩٤ تکمیل و نصب و آماده بهره برداری می شوند تا براساس آن تولید زودهنگام از این میدان مشترک تا اوایل سال 1394 آغاز شود. این درحالیست که تاخیر در بهره برداری از طرح توسعه این میدان نفتی مشترک، مدت عقب ماندگی ایران از عربستان را که طبق آخرین آمار طولانی تر کرده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛ میدان نفتی فروزان میدان نفتی ایرانی مستقر در خلیج فارس است، که در ناحیه جزیره خارک، با کشور عربستان سعودی مشترک است این میدان تقريبا در فاصله 100 كيلومتری جنوب غربي پايانه صادرات نفت جزيره خارک واقع شده است به طوری که اين ميدان در محدوده آبي کشورهاي ايران و عربستان واقع است كه بخشي از اين ميدان در محدوده آبي کشور عربستان واقع شده، مرجان ناميده ميشود.
این میدان در سال ۱۳۴۵ با ذخیره نفت درجای به میزان دو میلیارد و ۳۰۹ میلیون بشکه کشف شده است. پیش از پیروزی انقلاب اسلامی با نام میدان نفتی فریدون شناخته میشد، با میدان مرجان عربستان مشترک است و برداشت از آن از اوایل دهه 50 آغاز شده است.
اجرای طرح توسعه میدان فروزان که عربها آن را مرجان نامیدهاند، افزایش تولید نفت خام بهمیزان ۶۵ هزار بشکه در روز، ساخت تاسیسات جدید برای ارسال گازهای همراه نفت به جزیره خارک به منظور جلوگیری از سوزاندن آن، بررسی ظرفیت افزایش بیشتر تولید فروزان و شناسایی لایههای جدید تولیدی آن اعلام شدهاست.
هماکنون دو کشور ایران و عربستان به صورت جداگانه از این میدان برداشت میکنند. شرکت نفتی سعودی آرامکو عربستان با همکاری شرکت مک درموت آمریکا مدتی است توسعه این میدان را در دست اجرا دارد.
امضای قرارداد طرح توسعه میدان نفتی فروزان در اردیبهشت 81
در اردیبهشت ۱۳۸۱ قرارداد اجرای طرح توسعه میدان فروزان در قالب طرح توسعه میدان فروزان و اسفندیار بین شرکت ملی نفت ایران و شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن) امضا شد که مدت اجرای پروژه پنج سال و زمان خاتمه ۲۴ اردیبهشت ۱۳۸۶ تعیین شده بود.
برداشت از میدان فروزان بدون در نظر گرفتن طرح افزایش تولید معادل ۱۰۰ میلیون بشکه طی ۲۵ سال تولید بود (یعنی معادل روزانه ۱۰٫۹ هزار بشکه) که پیشبینی شده بود با اجرای طرح افزایش تولید، مقدار تولید اضافی حدود ۲۴۳ میلیون بشکه بوده و تولید میدان درمجموع بیشاز۳۴۳ میلیون بشکه افزایش یابد.
همچنین مقرر شده بود که گاز تولیدی از این میدان (معادل ۲۵۰ میلیون فوت مکعب در روز) از طریق یک خط لوله زیر دریایی به جزیره خارک انتقال پیدا کند. تولید از میدان فروزان از اوایل دهه ۷۰ میلادی شروع شده که تا پایان سال ۲۰۰۲ حدود ۵۵۰ میلیون بشکه نفت از آن تولید شدهاست.
حداکثر نرخ تولید روزانه میدان فروزان ۱۸۰ هزار بشکه نفت مربوط به اواخر سال ۱۹۷۸ بودهاست.
زمان تهیه طرح توسعه جامع میدان، دبی تولید حدود ۴۰ هزار بشکه نفت در روز بود که پیشبینی میشد در صورت عدم اجرای طرح، تا سال ۲۰۰۵ میزان آن به ۲۰هزار بشکه در روز کاهش یابد.
عملیات اصلی ذکر شده در قرارداد طرح توسعه میدان فروزان شامل انجام عملیات لرزهنگاری سهبعدی و حفاری دو حلقه چاه توصیفی، حفاری ۲۳ حلقه چاه افقی شامل ۱۶ حلقه چاه جدید و ۷ حلقه چاه موجود (حفاری مجدد)، طراحی و نصب سکو بهرهبرداری جدید با تسهیلات فرآیندی ۸۰ هزار بشکه در روز مایعات تولیدی در نزدیکی سکوی بهرهبرداری موجود، ساخت سکو بهرهبرداری جدید با تسهیلات تولیدی ۱۲۵ هزار بشکه در روز مایعات تولیدی صادرات گاز به ظرفیت ۱۵۰ میلیون فوت مکعب در روز به جزیره خارک، ساخت تسهیلات وارتقای سکوی اقامتی موجود مشخص شده بود.
پس از امضای این قرارداد، شرکت پتروایران نیز به عنوان پیمانکار عمومی پروژه انتخاب شد که بهمنظور اجرای طرح توسعه با کنسرسیوم شرکتهای SLP انگلیس و تاسیسات دریایی ایران، قرارداد امضا کرد. در این زمینه شرکت نفت فلات قاره نیز بهرهبردار پروژه بود.
براساس گفتههای مدیران شرکت ملی نفت ایران، که شاهد در اجرای پروژه بودند، تعدد تصمیمگیران پروژه و اصرار شرکت بهرهبردار مبنی بر توانایی تولید بیشتر گاز و موارد مشابه، منجر به تغییر شرح کار پروژه شد که درعمل نیاز به تغییرات جدیدی در طراحیها و نوع تاسیسات بهکار رفته داشت.
این تغییرات افزایش چشمگیر قیمت پروژه را به همراه آورد و در پی افزایش قیمت پروژه باید رقم جدید در شورای اقتصاد تصویب میشد که درنهایت بهدلیل طولانیشدن این مراحل، موجب توقف اجرای طرح شد.
این درحالیست که به گفته کارشناسان اگر پروژه با همان ظرفیت و شرح کار اولیه پیش رفته بود، هماکنون نهتنها به توان تولید نفت و گاز همراه پیشبینی شده رسیده بودیم، بلکه میتوانستیم از میدان مشترک که میزان نفت قابل استحصال آن بهدلیل افت طبیعی تولید، که بهطور سالانه کاهش پیدا میکند، بهره بیشتری ببریم.
درنهایت به پیشنهاد شرکت مهندسی و توسعه نفت، قرارداد اجرای طرح توسعه میدان فروزان فسخ شد و اجرای آن به شرکت نفت فلات قاره ایران که بهرهبردار نیز هست، سپرده شد.
آخرین وضعیت توسعه این میدان نیز گویای این است که پس از خروج شرکت انگلیسی از پروژه، شرکت ملی نفت ایران با شرکت سایپم تریون (Triune Saipem) برای توسعه میدان مشترک نفتی فروزان به توافق رسیدهاست. هماکنون تولید از میدان حدود ۴۵ هزار بشکه برآورد شدهاست.
در حالی که درصورت اجرای پروژه اولیه، از اردیبهشت ۱۳۸۶ تولید روزانه ۶۵ هزار بشکه نفت از این میدان مشترک عملیاتی میشد که پس از گذشت بیش از شش سال از امضای قرارداد توسعه هنوز مدیران و کارکنان نفتی این میدان با دو مشکل اصلی ایمنی سکو و آلودگیهای زیست محیطی آن دستوپنجه نرم میکنند.
برداشت 180هزار بشکه ای ایران در سال 66
بیشترین میزان برداشت ایران از میدان فروزان مربوط به سال 1366 با 180 هزار بشکه نفت در روز بوده است و تا اوایل دهه 80 میزان تولید نفت خام از این میدان به حدود 40 هزار بشکه در روز کاهش یافت و پیشبینی شده بود که با توجه به کاهش ضریب تولید از این میدان، میزان تولید فروزان تا سال 1384 به روزانه 20 هزار بشکه کاهش یابد، به همین دلیل اوایل سال 1381 قرارداد اجرای طرح توسعه میدان فروزان در قالب طرح توسعه میدان فروزان و اسفندیار بین شرکت ملی نفت ایران و شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن) امضا و مدت اجرای پروژه پنج سال و زمان پایان اردیبهشت ماه 1386 تعیین شد. پس از امضای این قرارداد، شرکت پتروایران نیز به عنوان پیمانکار عمومی پروژه انتخاب شد که به منظور اجرای طرح توسعه با کنسرسیوم شرکتهای SLP انگلیس و تاسیسات دریایی ایران قرارداد امضا کرد و قرار شد میزان تولید نفت خام از این میدان مشترک به 65 هزار بشکه افزایش یابد.
اما پس از مدتی شرکت نفت فلات قاره به عنوان بهره بردار اعلام کرد که میدان نفتی فروزان توانایی تولید نفت خام بیشتری را دارد، بنابراین،در آن زمان با ایجاد تغییرات تازه در طراحیها و نوع تاسیسات، قیمت پروژه افزایش یافت و به دلیل عدم تصویب افزایش قیمت در شورای اقتصاد، پروژه متوقف، قرارداد اجرای طرح توسعه میدان نفتی فروزان فسخ و اجرای آن به شرکت نفت فلات قاره واگذار شد.
بر اساس این گزارش هدف از طرح توسعه میدان نفتی فروزان استخراج بیش از 300 میلیون بشکه نفت خام در مدت 25 سال است ضمن آنکه گاز تولیدی از این میدان دریایی، معادل 250 میلیون فوت مکعب در روز، از طریق یک خط لوله زیر دریایی به جزیره خارگ انتقال مییابد.
برداشت 9 برابری عربستان از میدان نفتی فروزان
میزان برداشت عربستان از این میدان نفت وگاز 9 برابر بیشتر از ایران یعنی حدود 405 هزار بشکه در روز است.در همین حال یکی از امتیازات ویژه نفت استخراج شده از این میدان که باعث معروف شدن نام فروزان در میان بیشتر خریداران بین المللی شده است، میزان درجه آ.پی. آی (API) بسیار مناسب نفت استخراجی از آن یعنی در حدود رقم 30 تا 31 است. به روایت بسیاری از کارشناسان مسائل نفتی، این میزان درجه آ. پی. آی یکی از بهترین درجات برای نفت خام و پرتقاضاترین محصول در بازارهای بین المللی است، این در حالی است که میدان فروزان از لحاظ تجهیزات نیز سنگینترین سکوی شش پایه را نیز به خود اختصاص داده و نامش همچنان در صدر بازارهای بین المللی نفت و گاز قرار گرفته است .
عقب ماندگی ایران از عربستان
بر اساس این گزارش تاخیر در بهره برداری از طرح توسعه این میدان نفتی مشترک، مدت عقب ماندگی ایران از عربستان را که طبق آخرین آمار روزانه 405 هزار بشکه از این میدان مشترک برداشت میکند، طولانی تر کرده است .
در نهایت طرح توسعه سکوهای این میدان نفتی مشترک به شرکت تاسیسات دریایی واگذار شد و شرکت تاسیسات دریایی برای شتاب بخشیدن در اجرای این پروژه، ساخت عرشههای این میدان را به یک شرکت خارجی سپرده است و طبق اطلاعات موجود در پایگاه شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ، در بخش تعمیرات و بازسازی سکوهای دریایی، پروژه از پیشرفت حدود 35.07 درصدی برخوردار شده و در بخش توسعه و افزایش تولید، مهندسی کل طرح با پیشرفت ۷۵ درصد، ساخت و نصب جکتهای FY-A و FZ-A،اتمام لوله گذاری خط ۲۴ اینچ انتقال گاز،اتمام لوله گذاری خطوط درون میدانی ۴،۶،۸ و ۱۸ اینچ،تمام ساخت سه پایه انجام شده است.
سعید حافظی، از تکمیل و حمل و نصب چند سکوی جدید در حوزه های عملیاتی این شرکت خبر داد و گفت: دو سکوی میدان فروزان براساس برنامه ریزی صورت گرفته در سال ٩٤ تکمیل و نصب و آماده بهره برداری می شوند و پیش بینی می شود تولید زودهنگام در این میدان مشترک تا اوایل سال 1394 آغاز می شود.
شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران کار ساخت سکوهای میان نفتی فروزان را بر عهده دارد.
گفته می شود آخرین وضعیت برداشت از میدان مشترک نفتی فروزان روزانه حدود ٢٠ هزار تا ٤٠ هزار بشکه نفت است که براساس برنامه ریزی صورت گرفته توسط مسئولان می توانیم عب ماندگی خود را از برداشت این میدان جبران کنیم به شرطی که تمام برنامه های تدوین شده اجرا شود.
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
بهای نفت با افزایش همراه شد/ نفت برنت بشکهای 56 دلار
مصرف سوخت مایع کشور به بيش از 500 ميليون ليتر رسيد
شناسايی ظرفيت انرژی دريايی در سواحل جنوبی کشور
ایرانیها ١٧٣ میلیارد مترمکعب گاز مصرف کردند
مذاکره با شرکتهای بزرگ نفتی/ رونمایی از قراردادها در لندن نیاز به مصوبه هیات دولت دارد
امضای تفاهنامه همکاری میان موسسه مطالعات و مدیریت اکتشاف
۱۸ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۷:۴۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]
صفحات پیشنهادی
دوئل جدید نفتی عربستان و روسیه/ دور تازه جنگ قیمتها آغاز شد؟
گزارش مهر از تحولات بازار نفت دوئل جدید نفتی عربستان و روسیه دور تازه جنگ قیمتها آغاز شد شناسهٔ خبر 2527705 دوشنبه ۱۷ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۳ ۵۸ اقتصاد > بازار همزمان با ثبت یک رکورد جدید افزایش تولید نفت توسط روسیه عربستان سعودی بار دیگر قیمت هر بشکه نفت صادراتی در بازارهای ااخذ مالیات مشکلی برای تمام دولتها/چرا تا وقتی درآمد نفتی هست کسی به یاد اخذ مالیات نمی افتد؟
اخذ مالیات مشکلی برای تمام دولتها چرا تا وقتی درآمد نفتی هست کسی به یاد اخذ مالیات نمی افتد اقتصاد > اقتصاد کلان - کاهش درآمدهای نفتی دولت را به فکر تثبیت و افزایش درآمدهای مالیاتی واداشته است اما از سه گانه های فرار معافیت و پایه مالیاتی کدامیک زودتر و بیشتر بر ددوئل جدید نفتی عربستان و روسیه
تراز همزمان با ثبت یک رکورد جدید افزایش تولید نفت توسط روسیه عربستان سعودی بار دیگر قیمت هر بشکه نفت صادراتی در بازارهای اروپایی و آفریقایی را ارزان کرد به گزارش تراز با فروکش کردن هیجان انتشار بیانیه مشترک هستهای توسط ایران و گروه ۱ ۵ قیمت طلای سیاه بار دیگر در بازارهاواکنش زنگنه به خبر مذاکره نفتی ایران و عربستان |اخبار ایران و جهان
واکنش زنگنه به خبر مذاکره نفتی ایران و عربستان وزیر نفت درخصوص مذاکره مستقیم ایران و عربستان درخصوص افزایش قیمت نفت جهانی گفت ما با کشورهای نزدیک به خود صحبت میکنیم ولی هنوز چیزی را که عاید ما شود نداشتیم کد خبر ۴۸۷۹۸۵ تاریخ انتشار ۱۵ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۴ ۴۲ - 04 April 2015 وزایران و عراق می توانند برتری نفتی عربستان را به چالش بکشند
ایران و عراق می توانند برتری نفتی عربستان را به چالش بکشند تحلیلگر اقتصادی شبکه سی ان ان درباره تاثیر لغو تحریمها بر اقتصاد ایران گفت با توجه به همکاری نزدیکی که میان ایران و عراق وجود دارد و مجموع ذخایر نفت این دو کشور که بیشتر از عربستان است آنها می توانند برتری عربستان در عردیلی تلگراف : برداشته شدن تحریمها غول نفتی خفته ایران را بیدار میکند
دیلی تلگراف برداشته شدن تحریمها غول نفتی خفته ایران را بیدار میکند اقتصاد > انرژی - تسنیم نوشت روزنامه انگلیسی دیلی تلگراف با اشاره به این که برداشته شدن تحریم ها غول نفتی خفته ایران را بیدار می کند نوشت ممکن است امضای توافق هسته ای قیمت ها را به حدود ۲۰عربستان تخفیف نفتی خود را کم کرد/ افزایش قیمت جهانی طلای سیاه/ بازی ایران با بلاتکلیف گذاشتن بازار
عربستان تخفیف نفتی خود را کم کرد افزایش قیمت جهانی طلای سیاه بازی ایران با بلاتکلیف گذاشتن بازار اقتصاد > انرژی - مهر نوشت به دنبال کاهش تخفیف نفتی عربستان و نامشخص بودن سقف تولید نفت ایران قیمت طلای سیاه افزایش یافت به نقل از پایگاه خبری بلومبرگ به دنبال نامشخعربستان: انگيزه سياسي در برنامه نفتي نداريم |اخبار ایران و جهان
عربستان انگيزه سياسي در برنامه نفتي نداريم رسانه خبري منطقه اعلام کردند که محمد الماضي نماينده پادشاهي سعودي در سازمان کشورهاي صادرکننده نفت اوپک گفته است که به اعتقاد او بازگشت به قيمت ۱۰۰ تا ۱۲۰ دلار براي هر بشکه نفت بعيد است کد خبر ۴۸۵۴۱۶ تاریخ انتشار ۰۲ فروردين ۱۳۹۴ - ۲۲سکوهای نفتی عربستان را هدف قرار می دهیم
انصارالله سکوهای نفتی عربستان را هدف قرار می دهیم یکی از رهبران بلند پایه انصارالله سعودی ها را به هدف قرار دادن سکوهای نفتی کشورشان با موشک های برد بلند تهدید نمود به گزارش گروه بین الملل فرهنگ نیوز یکی از مقامات بلند پایه جنبش انصارالله از هدف قرار دادن احتمالی سکوهای نفتینفتیها فردا عازم عربستان میشوند
نفتیها فردا عازم عربستان میشوند اعضای تیم فوتبال نفت تهران برای رویارویی با الشباب عربستان فردا تهران را به مقصد ریاض ترک خواهند کرد به گزارش "ورزش سه" و به نقل از فارس اعضای تیم فوتبال نفت تهران برای برگزاری دیدار برگشت مقابل الشباب عربستان فردا راهی این کشور خواهننفتیها به زور نارنجک، سنگ و پاره آجر یک امتیاز گرفتند عالیشاه: سعی میکنیم دست پر از عربستان باز گردیم/ النصر
نفتیها به زور نارنجک سنگ و پاره آجر یک امتیاز گرفتندعالیشاه سعی میکنیم دست پر از عربستان باز گردیم النصر قویتر از 2 تیم دیگر استبازیکن تیم پرسپولیس گفت سعی میکنیم که بتوانیم دست پر از عربستان بازگردیم و به دنبال برگزاری بازی خوب هستیم به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارستساوی فولاد برابر الهلال عربستان/ شاگردان اسکوچیچ نه میبازند و نه میبرند!
تساوی فولاد برابر الهلال عربستان شاگردان اسکوچیچ نه میبازند و نه میبرند تیم فولاد خوزستان در دیدار مقابل الهلال عربستان به تساوی بدون گل رسید به گزارش نامه نیوز تیم فولاد خوزستان عصر امروز در سومین دیدار خود در لیگ قهرمانان آسیا در اهواز میزبان الهلال عربستان بود شاگردان اسنفتیها فردا عازم عربستان میشوند |اخبار ایران و جهان
نفتیها فردا عازم عربستان میشوند کد خبر ۴۸۷۸۷۱ تاریخ انتشار ۱۵ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۱ ۳۶ - 04 April 2015 اعضای تیم فوتبال نفت تهران برای رویارویی با الشباب عربستان فردا تهران را به مقصد ریاض ترک خواهند کرد به گزارش فارس اعضای تیم فوتبال نفت تهران برای برگزاری دیدار برگشت مقابل الشتلگراف: حمله به یمن، زیربنای نفتی عربستان را به مخاطره میاندازد / آتش جنگ یمن دامان عربستان را خواهد گرفت
تلگراف حمله به یمن زیربنای نفتی عربستان را به مخاطره میاندازد آتش جنگ یمن دامان عربستان را خواهد گرفتروزنامه انگلیسی تلگراف در یادداشتی حملات هوایی عربستان سعودی به یمن را خطری برای زیربنای نفتی خود سعودیها عنوان کرد به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس در طول هفتهعربستان 100 میلیارد ریال از ذخایر ارزی خود را برای جنگ در یمن برداشت کرد
عربستان 100 میلیارد ریال از ذخایر ارزی خود را برای جنگ در یمن برداشت کردبا وجودیکه حکومت سعودی سال جاری میلادی را با کسری بودجه آغاز کرد اما با ورود به بحران یمن و در اولین گام مجبور شد 100 میلیارد ریال سعودی از ذخایر ارزی خود را برای تامین هزینه جنگ برداشت کرد به گزارش گروانصارالله:با موشک های روسی تاسیسات نفتی عربستان وناوگان دریایی مصر را هدف قرار میدهیم
انصارالله با موشک های روسی تاسیسات نفتی عربستان وناوگان دریایی مصر را هدف قرار میدهیم بین الملل > خاورمیانه - خبرگزاری صدا و سیما نوشت یکی از سران جنبش انصارالله یمن تهدید کرد این جنبش با موشک های روسی تاسیسات نفتی و ناوگان دریایی مصر را هدف قرار خواهد داد به گزارشپیوند نفتی ایالات متحده و عربستان از سناریوهای کاهش قیمت نفت ماههای اخیر
پیوند نفتی ایالات متحده و عربستان از سناریوهای کاهش قیمت نفت ماههای اخیر اقدامات و سیاستهای نفتی عربستان نه تنها تولید نفت از ذخایر نامتعارف آمریکا را متوقف نکرده است که حتی منجر به روانه بازار شدن بشکه های نفت آمریکا شده است از سوی دیگر دولت آمریکا برای جبران زیان شرکتهای-
اقتصادی
پربازدیدترینها