واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: رویا طباطبایی یزدی، رئیس سازمان ملی بهرهوری ایران در پاسخ به این سؤال که بهرهوری چقدر در رشد اقتصادی تاثیرگذار است؟ گفت: کشورهای موفق حداقل یک سوم از رشد اقتصادیشان از طریق بهرهوری ایجاد شده است.
به گزارش تراز ، وی با اشاره به اینکه بهرهوری در ایران نتوانسته نقش مؤثری داشته باشد، اظهار داشت: با برنامههایی که سازمان ملی بهروهوری دارد و همچنین با کمک سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور ما هم میتوانیم از جمله کشورهای موفقی شویم که حداقل سهم یک سومی از رشد اقتصادی را از طریق بهرهوری داشته باشیم.
طباطبایی با اشاره به اینکه برای رشد اقتصادی نیازمند سرمایه و تکنولوژی هستیم، خاطرنشان کرد: استفاده از آخرین فنآوریهای روز دنیا به دلیل تحریمها مشکل است، اما حتی با رفع آنها نیز بهرهمندی از تکنولوژی به سرعت امکانپذیر نیست و زمانبر است. وی افزود: بنابراین تنها راه، خودباوری و اعتماد به تواناییهای داخلی و موجود است.
رئیس سازمان ملی بهرهوری ایران تأکید کرد: کلید رشد بلندمدت کشورها ارتقای بهرهوری است.
وی به تحقیق سال گذشته صندوق بینالمللی پول اشاره کرد که بر اساس آن بهرهوری مهمترین عامل در ارتقای رشد اقتصادی معرفی شده است.
طبق دادههای این گزارش طی دهه 1990 تا 1999 در کشورهای نوظهور مانند چین و هند، 40 درصد از رشد اقتصادی سرانه نتیجه عامل بهرهوری بوده است. همچنین در دهه 2000 تا 2010 نیز از رشد اقتصادی سرانه 3.4 درصدی 1.2 واحد یعنی 35 درصد رشد اقتصادی آنها از طریق بهرهوری کسب شده است.
وی همچنین به آمارهای دوره 2000 تا 2011 اشاره کرد و افزود: سهم "تی اف بی" در رشد اقتصادی این کشورها چگونه بوده است. سهم تی اف بی برای کشور چین بیش از یک سوم بوده و در کشور هند بیش از یک سوم بوده و در کشور مغولستان این سهم بالا بوده است یعنی در کشورهای موفق سهم بهرهوری در رشد اقتصادیشان بالا است. بنابراین اگر ما میخواهیم مثل کشورهای موفق باشیم مثل ژاپن، چین، کره جنوبی، تعیین سهم یک سومی از رشد اقتصادی اصلاً بلند پروازانه نیست.
رئیس سازمان ملی بهرهوری ایران در گفتگو با تراز افزود: در برنامه پنجم توسعه تکلیف شد که یک سوم رشد اقتصادی از طریق بهرهوری تأمین شود، این موضوع امر غیرمنطقی و بلند پروازانهای نبود، اما متأسفانه این موضوع محقق نشد.
وی گفت: بهرهوری را وقتی میگوییم سهم یک سومی را در رشد اقتصادی دارد میفهمید که چقدر مهم است و بقیه عوامل مثل نیروی کار، سرمایه، مواد اولیه انرژی دو سوم سهم را خواهند داشت.
طباطبایی در خصوص اینکه با توجه به رشد اقتصادی 4 درصدی در شش ماهه دوم سال جاری چرا هنوز این رشد برای مردم قابل لمس نیست؟ افزود: رشد اقتصادی هنوز خیلی زود است که مردم لمسش کنند چون تاکنون فقط در فصل اول و دوم و سوم سال آمار رشد اعلام شده است و با توجه به اینکه طی دورههایی رشد منفی زیادی داشتیم زود است برای مردم که این رشد را حس کنند.
وی با اشاره به اینکه رشد اقتصادی چیزی نیست که مردم عادی بتوانند آن را احساس کنند، افزود: رشد بر میگردد به بخش صنعت، کشاورزی، خدمات مردم چه احساسی میتوانند از رشد اینها داشته باشند؟! مردم فقط روی تورم میتوانند احساس داشته باشند. باز هم تورم را هم درک درستی از آن ندارند.
طباطبایی گفت: وقتی میگویند نرخ تورم کاهش پیدا کرده مردم فکر میکنند قیمتها کاهش پیدا خواهد کرد در حالی که کاهش تورم به مفهوم کاهش قیمتها نیست بلکه سرعت رشد قیمتها پایین آمده است، بنابراین مردم عادی را شما نمیتوانید برای چیزهای تخصصی ملاک قرار دهید و نباید هم از آنها بخواهید در این زمینه انتظار داشته باشیم که درک درستی داشته باشند.
شنبه 15 فروردين 1394 ساعت 09:02
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 109]