تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1836854776
خداحافظی با مسمومیت غذایی
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
خداحافظی با مسمومیت غذایی
تهدیدات جدید برای ایمنی مواد غذایی به طور مداوم در حال ظهور و بروز هستند و تغییر در شیوه تولید، توزیع و مصرف مواد غذایی، تغییر در محیط زیست، ظهور عوامل بیماریزای جدید، مقاومت ضد میکروبی، همه اینها سیستم ایمنی مواد غذایی را به چالش کشیده اند.
برترین ها - علی اکبر کمالی اردکانی*: بدون شک سلامت و ايمني مواد غذايي در سلامت و تندرستی انسانها بسیار مؤثر است. تغذیه ای که بر اساس اصول علمی و با در نظر گرفتن تمامی احتیاجات بدن تنظیم شده باشد و از سلامت لازم به لحاظ عاري بودن از هر گونه آلودگي ميكروبي، شيميايي و.. برخوردار باشد قطعاً سلامت انسان را تأمین و رشد و نمو سلولهاي بدن را باعث خواهد شد و همچنين قوای دفاعی بدن را افزایش میدهد.
تهدیدات جدید برای ایمنی مواد غذایی به طور مداوم در حال ظهور و بروز هستند و تغییر در شیوه تولید، توزیع و مصرف مواد غذایی، تغییر در محیط زیست، ظهور عوامل بیماریزای جدید، مقاومت ضد میکروبی، همه اینها سیستم ایمنی مواد غذایی را به چالش کشیده اند. افزایش سفر وتجارت هم، احتمال شیوع آلودگی ها را افزایش داده است.
سازمان جهانی بهداشت، شعار خود را در سال 2015 بهبود ایمنی مواد غذایی از مزرعه تا بشقاب (همیشه و همه جا) قرار داده است. در این ارتباط باید ضوابط و دستورالعمل های بین المللی، برای پوشش فرایندهای اصلی غذایی، تهیه گردد. ایمنی غذایی یک مسولیت مشترک است.
از کشاورزان و تولیدکنندگان گرفته تا فروشندگان و مصرف کنندگان. نکات کلیدی برای فروشندگان و مصرف کنندگان غذای سالم و ایمن عبارتند از تمییز نگه داشتن مواد غذائی، جدا نگه داشتن مواد غذایی خام از مواد غذایی پخته، پختن کامل مواد غذایی، پختن غذا با درجه حرارت مناسب و استفاده از آب و مواد غذایی سالم. تعداد معدودی عوامل بیماریزا، موجب مسمومیت های غذایی می شوند. بیشتر اوقات، اشتباهاتی در نوع طبخ و نحوه نگهداری مواد غذایی موجب بروز مسمومیت و آلودگی می گردد، تعدادی از این اشتباهات عبارتند از:
1- طولانی بودن فاصله بین تهیه و مصرف غذا
2- نگهداری غذاهای آماده به مدت طولانی در درجه حرارت مناسب برای رشد باکتریها
3- عدم استفاده از حرارت کافی
4- آلودگی های ثانویه
5- تماس افراد آلوده با غذا
سازمان جهانی بهداشت در مقابل این اشتباهات توصیه هائی دارد که خطرآلودگی، بقا و تکثیر عوامل بیماریزا را در غذا کاهش می دهد. با توجه به تعدد فرهنگها، این قوانین و توصیه ها باید به عنوان مدلی برای راه حلهای علمی خاص هر فرهنگ در نظرگرفته شوند.
قوانین طلایی سازمان جهانی بهداشت برای ایمنی و بهداشت غذایی:
1- برای اطمینان از ایمنی غذا، غذاهای فرآوری شده را انتخاب نمائید.
مصرف بسیاری از مواد غذایی نظیر میوه ها وسبزیها در حالت طبیعی بهترین توصیه است، ولی مواد غذایی دیگر بدون طی مراحل فرآوری ایمن نیستند. برای مثال به جای شیر تازه، شیر پاستوریزه بخرید و اگرقدرت انتخاب دارید، ازگوشت ماکیان تازه یا فریز شده ای استفاده نمائید که بوسیله اشعه یونیزان پاستوریزه شده باشند. درهنگام خرید به یاد داشته باشید که فرآوری کردن مواد غذایی برای افزایش ایمنی، همراه با افزایش مدت ماندگاری ابداع شده است. غذاهای معینی مثل کا هو که بصورت خام خورده می شوند احتیاج به شستشو و ضدعفونی دقیق دارند.
2- غذاها را خوب بپزید.
بسیاری از غذاهای خام، بخصوص گوشت ماکیان، گوشت قرمز و شیر غیرپاستوریزه معمولاً آلوده به میکروبهای بیماریزا می باشند پخت دقیق آنها می تواند میکروبهای بیماریزا را از بین ببرد ولی بخاطر داشته باشید که برای رسیدن به این مهم، دمای تمام قسمتهای ماده غذایی باید به حداقل 70 درجه سانتیگراد برسد. اگرمرغ پخته شده هنوز در نزدیک استخوانها خام باقی مانده است آن را به داخل ظرف برگردانید تا کاملاً پخته شود. گوشت، ماهی و ماکیان یخ زده باید قبل از پخت، کاملاً ازانجماد خارج شوند.
3- بلافاصله بعد از پخت غذا را مصرف کنید.
وقتی غذای طبخ شده به اندازه دمای اتاق سرد شود، میکروبها در آن شروع به تکثیر می کنند؛ هرچه زمان بیشتری سپری شود، خطر بیشتر است. برای رعایت ایمنی، غذا را بلافاصله بعد از پخت مصرف نمایند.
4- غذاهای پخته را به دقت نگهداری کنید.
اگر مجبورید که غذا را پیشاپیش تهیه کنید یا می خواهید آن را برای مدتی نگهدارید، آن را در مکان گرم نزدیک یا بالای 60 درجه سانتیگراد (یا در مکان سرد) نزدیک یا زیر 10 درجه سانتیگراد نگهداری نمائید. زمانی که بخواهید غذا را برای مدت 4 یا 5 ساعت نگهداری کنید، این قانون اهمیت حیاتی خواهد داشت. بطور کلی غذای کودکان بهتر است که از قبل تهیه نشود. یکی از اشتباهاتی که موجب بروز مسمومیت های غذایی بی شمار می گردد گذاشتن مقدار زیادی غذای گرم در داخل یخچال است. در یک یخچال تقریباً پر، غذاها نمی توانند به آن سرعت که باید و شاید سرد شوند. وقتی مغز غذا به مدت طولانی گرم باقی بماند (یعنی بالای 10 درجه سانتیگراد)، میکروبها رشد کرده و به سرعت تا حد بیماریزایی تکثیر می یابند.
5- غذاهای پخته را به دقت حرارت دهید.
این راه بهترین روش مبارزه با میکروب هائی است که ممکن است در طول نگهداری رشد کرده باشند. نگهداری مناسب، رشد میکروبها را کاهش می دهد ولی میکروارگانیسم ها را ازبین نمی برد. بنابراین غذا را یکبار دیگر به دقت حرارت دهید بطوری که دمای تمام قسمت های غذا به حداقل 70 درجه سانتیگراد برسد.
6- از تماس بین غذاهای خام و پخته جلوگیری نمائید.
غذاهای سالم پخته شده می توانند در اثر کوچکترین برخورد با غذاهای خام آلوده شوند. این آلودگی ممکن است مستقیم باشد، مثل زمانی که گوشت خام ماکیان با غذای پخته تماس یابد. این موضوع می تواند از این هم ظریفتر باشد؛ برای مثال زمانی که مرغ خام را آماده می کنید از همان تخته و چاقوی شسته نشده برای قطعه قطعه کردن مرغ پخته استفاده نکنید. انجام این کار می تواند تمام خطرات بالقوه رشد میکروبی را دوباره ایجاد کرده و باعث بروز بیماری شود.
7- دستهایتان را به صورت مکرر بشوئید.
قبل از شروع به آماده کردن غذا و همینطور بعد از پایان این کار دستهایتان را به دقت بشوئید. خصوصاً بعد از توالت و یا پس از آماده سازی غذاهای خام مثل ماهی، گوشت و ماکیان، و اگر در دستهایتان عفونتی وجود دارد قبل از تهیه غذا روی آن را پوشانده و پانسمان نمائید. همچنین به خاطر داشته باشید که حیوانات خانگی مانند سگها، پرندگان و بخصوص لاک پشت غالباً ناقل میکروبهای بیماریزای خطرناکی هستند که می توانند از دستهای شما به غذا منتقل شوند.
8- تمام سطوح آشپزخانه را دقیقاً تمیز نگهدارید.
از آنجایی که غذاها به آسانی آلوده می شوند تمام سطوح مورد استفاده هنگام آماده سازی و تهیه غذا باید دقیقاً تمیز نگهداشته شوند. هر ذره غذا، خرده نان یا لکه ای می تواند یک منبع میکروب باشد. پارچه هایی که با ظروف و وسایل آشپزی تماس دارند باید هر روز تعویض و قبل از مصرف دوباره در آب جوشانده شوند. پارچه های جدا برای تمیز کردن زمینها نیز به شستشوی مکرر نیاز دارند.
9- غذاها را از دسترس حشرات، جوندگان و دیگرحیوانات دور نگاه دارید.
حیوانات غالباً حامل میکروبهای بیماریزائی هستند که می تواند باعث مسمومیت غذایی شود. نگهداری غذا در ظروف درب دار بهترین راه محافظت غذاست.
10- از آب پاکیزه استفاده نمائید.
وجود آب پاکیزه همان قدر که برای نوشیدن مهم است، برای تهیه غذا نیز اهمیت دارد. اگر در مورد آب مصرفیتان شک دارید قبل از اضافه کردن آن به غذا و یا استفاده از آن برای تهیه یخ، آن را بجوشانید؛ بخصوص در مورد آب مورد استفاده در تهیه غذای کودک بسیار دقت داشته باشید.
سازمان جهانی بهداشت به بیماریهای ناشی از آلودگی مواد غذایی به عنوان یکی از مهمترین مشکلات بهداشت در دنیای معاصر می نگرد. بسته به شرایط، این آلودگی ها در کودکان و بزرگسالان ممکن است کشنده باشد. با استفاد ه از دستورات ساده فوق خانواده خود را از این بیماریها محافظت کنید. این قوانین بطور قابل توجهی خطر بیماریهای ناشی از آلودگی مواد غذایی را کاهش خواهند داد.
* کارشناس مواد غذائی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو یزد
تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 159]
صفحات پیشنهادی
مسمومیت غذایی 70 دانشجو در شیراز
مسمومیت غذایی 70 دانشجو در شیراز سخنگوی اورژانس کشور از مسمومیت 70 دانشجو دختری یکی از دانشگاههای شیراز خبر داد به گزارش نامه نیوز مجتبی خالدی در این باره گفت شب گذشته خبر مسمومیت دانشجویان در یک مجتمع خوابگاهی به اورژانس اطلاع داده شد و به دنبال آن عوامل اورژانس در محل حادثآزمایشها علت مسمومیت غذایی دانشجویان را تعیین میکند
چهارشنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰ ۱۰ معاون دانشجویی دانشگاه شیراز گفت نتایج آزمایشها قطعیت علت بروز مسمومیت غذایی در دانشجویان این دانشگاه را مشخص خواهد کرد به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه فارس مجید موحد در پی انتشار خبر بروز مسمومیت در تعدادی از دانشجویان دخافزایش دمای هوا مسمومیتهای غذایی را افزایش میدهد
افزایش دمای هوا مسمومیتهای غذایی را افزایش میدهد با ضدعفونی کردن خوراکیها در فصل بهار مسمومیتها کاهش مییابد دکتر نقوی متخصص بیماریهای عفونی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت بیماریهای ویروسی شایع در فصل بهار در ابتدای فصل در صورتی که هوا سرد باشد سمسمومیت غذایی 70 دانشجو در شیراز |اخبار ایران و جهان
مسمومیت غذایی 70 دانشجو در شیراز کد خبر ۴۸۰۴۰۲ تاریخ انتشار ۱۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱ ۱۰ - 03 March 2015 سخنگوی اورژانس کشور از مسمومیت 70 دانشجوی دانشگاهه شیراز خبر داد مجتبی خالدی در گفتوگو با ایسنا در این باره گفت شب گذشته خبر مسمومیت دانشجویان در یک مجتمع خوابگاهی به اورژانس ااین خبر بروز میشود مسمومیت شدید غذایی در دانشگاه شیراز+عکس/ دختران خبرساز انگلیسی در استانبول/ بخت سیاه در ان
این خبر بروز میشودمسمومیت شدید غذایی در دانشگاه شیراز عکس دختران خبرساز انگلیسی در استانبول بخت سیاه در انتظار ببر سفیدگروه فضای مجازی خبرگزاری فارس هر روز برخی اخبار رسانههای دیگر را در بسته خبری چند خبر آن طرفتر منتشر میکند گروه فضای مجازی خبرگزاری فارس برخی اخبار رسانهمسمومیت غذایی ۷۰ دانشجو در شیراز
مسمومیت غذایی ۷۰ دانشجو در شیرازتاریخ انتشار سه شنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۰۹ ۳۸ سخنگوی اورژانس کشور از مسمومیت ۷۰ دانشجوی یکی از دانشگاههای شیراز خبر داد مجتبی خالدی در گفتوگو با ایسنا در این باره گفت شب گذشته خبر مسمومیت دانشجویان در یک مجتمع خوابگاهی به اورژانس اط-مسمومیت غذایی 70 دانشجو در شیراز
مسمومیت غذایی 70 دانشجو در شیراز سخنگوی اورژانس کشور از مسمومیت 70 دانشجوی دانشگاه شیراز خبر داد مجتبی خالدی در گفت وگو با ایسنا در این باره گفت شب گذشته خبر مسمومیت دانشجویان در یک مجتمع خوابگاهی به اورژانس اطلاع داده شد و به دنبال آن عوامل اورژانس در محل حادثه که خوامسمومیت غذایی ۷۰ دانشجو در شیراز |اخبار ایران و جهان
مسمومیت غذایی ۷۰ دانشجو در شیراز کد خبر ۴۸۰۷۷۳ تاریخ انتشار ۱۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۲ ۳۶ - 04 March 2015 سخنگوی اورژانس کشور از مسمومیت ۷۰ دانشجوی دانشگاه شیراز خبر داد به گزارش ايسنا مجتبی خالدی در این باره گفت شب گذشته خبر مسمومیت دانشجویان در یک مجتمع خوابگاهی به اورژانس اطلاع د9 ماده ی غذایی شگفت انگیز
9 ماده ی غذایی شگفت انگیز گاهی پیش میآید که با وجود تمام تلاشهایمان برای حل یک مشکل سلامتی به نتیجهای نمیرسیم و بهبودی آن طور که باید حاصل نمیشود ما همینجا به شما میگوییم که چاره ی خیلی از مشکلات در بشقابهایتان است برخی مواد غذایی چنان خواصی دارند که باعث شگفتی میشوند معضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید پزشکی در گفتوگو با فارس: ۲۵ درصد مردم بیش از حد مجاز سموم غذایی دریافت
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید پزشکی در گفتوگو با فارس ۲۵ درصد مردم بیش از حد مجاز سموم غذایی دریافت میکنندعضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید پزشکی گفت 25 درصد مردم بیش از حد لازم و مجاز از موارد شیمیایی موجود در موادغذایی دریافت میکنند و بر اساس گزارش وزارت جهاد کشتوزیع 250 هزار سبد غذایی بین افراد کم برخوردار
سهشنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۵ ۲۲ رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر اعلام کرد در سال گذشته بیش از ۱۶۷ هزار سبد غذایی در میان افراد کم برخوردار توزیع شد و برای امسال نیز توزیع ۲۵۰ هزار سبد غذایی در دستور کار قرار دارد به گزارش خبرنگار سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا۹ غذایی که با خوردن آن ها گرسنه تر می شوید
۹ غذایی که با خوردن آن ها گرسنه تر می شوید احساس گرسنگی در مغز فرمان خوردن را صادر می کند و اگرچه خوردن غذا سبب سیری می شود اما برخی خوراکی ها بنا به دلایل متعدد احساس گرسنگی را از بین نمی برد و برعکس سبب میل به خوردن بیشتر می شود احساس گرسنگی در مغز فرمان خوردن را صادر می کندبرنامه غذایی مفید برای کودکان
دوشنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۱ ۳۹ اطمینان از اینکه فرزندمان یک رژیمغذایی کامل و حاوی انواع موادغذایی سالم را داشته باشد همیشه از دغدغههای اصلی والدین است به گزارش سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا کارشناسان تغذیه پیشنهاد میکنند که یکی از روشهای مفید برای کاهش اضطرابهر آنچه در مورد رژیم غذایی مبتلایان به سلیاک باید بدانیم
چهارشنبه ۲۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰ ۵۴ یک فوق تخصص گوارش و کبد گفت مصرف نان ذرت و برنج برای بیماران سلیاک بلامانع است و مصرف آنها میتواند جایگزین گندم شود تا نشاسته مورد نیاز بدن از این طریق تأمین شود محسن اسماعیلی در گفتوگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقهفیبر خوراکی از آلرژی غذایی جلوگیری میکند
جمعه ۱۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۳ ۰۳ محققان در توضیح عوامل موثر در افزایش میزان موارد ابتلا به آلرژیهای غذایی به عواملی همچون بالارفتن فزاینده تعداد زایمانهای سزارین اشاره میکنند به گزارش سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا هر چند محققان در بررسیهای جدید انجام شده به نقش ع۹ غذایی که با خوردن آنها گرسنهتر میشوید
۹ غذایی که با خوردن آنها گرسنهتر میشوید احساس گرسنگی در مغز فرمان خوردن را صادر میکند و اگرچه خوردن غذا سبب سیری میشود اما برخی خوراکیها بنا به دلایل متعدد احساس گرسنگی را از بین نمیبرد و برعکس سبب میل به خوردن بیشتر میشود رادیو چین احساس گرسنگی در مغز فرمان خوردن رادبیر انجمن علمی مامایی ایران تشریح کرد رژیم غذایی و تمرینات ورزشی برای کاهش تهوع در زنان
دبیر انجمن علمی مامایی ایران تشریح کردرژیم غذایی و تمرینات ورزشی برای کاهش تهوع در زناندبیر انجمن علمی مامایی ایران گفت توجه به رژیم غذایی و انجام تمرینات ورزشی مناسب میتواند به طور محسوسی موجب کاهش تهوع و استفراغ در زنان شود ماریا صادقی در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درم-
پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها