واضح آرشیو وب فارسی:نیک صالحی: ۹ غذایی که با خوردن آن ها گرسنه تر می شوید
احساس گرسنگی در مغز فرمان خوردن را صادر می کند و اگرچه خوردن غذا سبب سیری می شود اما برخی خوراکی ها بنا به دلایل متعدد، احساس گرسنگی را از بین نمی برد و برعکس، سبب میل به خوردن بیشتر می شود.
احساس گرسنگی در مغز فرمان خوردن را صادر می کند و اگرچه خوردن غذا سبب سیری می شود اما برخی خوراکی ها بنا به دلایل متعدد، احساس گرسنگی را از بین نمی برد و برعکس، سبب میل به خوردن بیشتر می شود.
۹ غذا معرفی شده است که با خوردنشان نه تنها احساس گرسنگی برطرف نمی شود بلکه گرسنگی بیشتر نیز می شود:
۱. نان سفیداصطلاح نان سفید به نان هایی اطلاق می شود که با آرد سفید گندم بدون سبوس تهیه شده و به همین سبب، رنگی روشن تر دارند. مصرف این نان ها خیلی زود میزان انسولین موجود در خون را افزایش می دهد. بر اساس یک تحقیق که به تازگی در اسپانیا بر روی ۹ هزار نفر انجام شده است، افرادی که در روز بیش از دو نان سفید مصرف می کنند، خطر ابتلا به چاقی در آن ها بیش از ۴۰ درصد است. نان سفید به دلیل نداشتن سبوس نمی تواند موجب احساس سیری شود.
۲. آب میوهعصاره میوه باید حاوی تمامی خواص خود آن میوه هم باشد؛ اما آب میوه تنها همه قند ها را منتقل می کند بدون آنکه تکه های میوه و یا پوست آن را به بدن انسان برساند. در نتیجه مصرف آب میوه به دلیل بالا بردن سریع قند خون باعث بروز یک احساس سیری موقت و به دنبال آن یک احساس سیری مضاعف می شود.
۳. تنقلات شوربار ها تجربه کرده اید که پس از خوردن یک بسته چیپس و یا پفک، ولع بیشتری برای خوردن پیدا می کنید. شوری این تنقلات باعث می شود کربوهیدرات ها سریع تر هضم شده و در نتیجه افت و خیز سریع انسولین در بدن روی دهد. از سوی دیگر، تحریک سریع پرزهای چشایی زبان و سپس پیغام آن ها به مغز، یک نیاز کاذب برای ادامه خوردن را ایجاد می کند که حاصل آن احساس گرسنگی مضاعف است.
۴. فست فودفست فود ها به دلیل داشتن نمک فراوان باعث از دست دادن زیاد آب بدن می شوند. این حالت باعث حوردن آب زیاد و در نتیجه احساس گرسنگی در پی خوردن فست فود خواهد شد.
۵. ماکارونی سفیدماکارونی سفید همان کاری را می کند که در ارتباط با نان سفید عنوان شد. به این معنی که مصرف ماکارونی نه تنها انسان را سیر نمی کند بلکه باعث احساس گرسنگی مضاعف هم خواهد شد. اندازه استاندارد مصرف این نوع ماکارونی در حدود یک فنجان است که اغلب ما بیش از ۴ فنجان آن را مصرف می کنیم؛ ورود این حجم از کربوهیدرات به بدن، لوزالمعده را وادار می کند تا با ترشح انسولین، میزان قند خون را تغییر داده و در نتیجه احساس گرسنگی به انسان دست خواهد داد.
۶.شیرین کننده های مصنوعیاستفاده از این شیرین کننده ها در هرنوع که باشد (مانندنوشابه های بدون قند، قندهای مصنوعی برای چای یا قهوه و مانند آن) به مغز این فرمان را می دهد که مقداری قند وارد خون شده و نتیجه آن ترشح انسولین خواهد بود. این روند باعث گرسنگی مضاعف می شود.
۷.پیتزاپیتزا محتوی آرد سفید، روغن های هیدروژنه، پنیر فرآوری شده و موادی مانند سوسیس و کالباس است که هر کدام از آن ها به تنهایی دارای یکی از مشخصات عنوان شده هستند. در نتیجه با ورود انسولین فراوان در خون، انسان هر قدر هم که گرسنه باشد باز احساس سیری نخواهد کرد. تنها راه حل، استفاده از پنیرهای معمولی، آرد کامل برای خمیر، گوشت بدون چربی و سبزیجات است که می تواند پیتزای را به یک غذای کامل تبدیل کند.
۸. کورن فلکس کودکان یا غلات صبحانهغلات صبحانه یا کورن فلکس که کودکان بیشتر در وعده صبحانه مصرف می کنند مملو از شکر هستند که باعث افت انسولین و سطح قند خون در طول روز شوند. مصرف این مواد غذایی که مملو از کربوهیدارت های بالا هستند در وعده صبحانه که سطح کورتیزول در بالا ترین سطح خود است ضربه بزرگی به متابولیسم بدن وارد می کند.
بدن انسان به طور طبیعی به گونه ای طراحی شده است که مقدار زیادی کورتیزول را در طول شب و روز ذخیره کند تا بتواند با تنش هایی که در طول روز با آن مواجه می شود، مقابله کند اما وجود مقدار زیاد زیاد کورتیزول باعث کاهش توانایی بدن انسان برای سوخت و ساز قند می شود. بنابراین، به رغم این واقعیت که قند خون بالا می رود اما این قند به بافت هایی که به آن نیاز دارند نمی رسد و بنابراین انسان احساس گرسنگی و بی حالی می کند.
۹.سوشیمردم معمولا تصور می کنند که با مصرف سوشی می توانند از فواید مواد مغذی ماهی برخوردار شوند اما در واقع برنج بیشتری مصرف می کنند. رول های سوشی که در کالیفرنیا درست می شوند معمولا حاوی ۳۰ گرم کربوهیدارت است که مصرف آن تقریبا معادل مصرف سه تکه نان سفید است. از سوی دیگر رول های سوشی بسرعت هضم و باعث خالی شدن معده می شوند چرا که این رول ها معمولا فاقد فیبر یا پروتیین است که می توانند انسان را چند ساعت سیر نگاه دارند.رادیو چین
شنبه 16 اسفند 1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نیک صالحی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 98]