واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مدیر عامل هلدینگ سیمانی غدیر
بازارهای پولی و مالی به یکدیگر متصل هستند/ تأثیر نرخ سود بانکی بر بازار سرمایه
مدیر عامل هلدینگ سیمانی غدیر در مورد روند بازار در هفته های گذشته و عوامل تأثیرگذار بر آن اظهار داشت: نخستین رقیب بازار سرمایه، بازار پول است و اگر بخواهیم به درستی بازار را تحلیل کنیم، باید بگوییم که وقتی نرخ سود بانکی را افزایش می دهیم، بازار سرمایه متأثر از این نرخ سود، با نوسان همراه می شود.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از سنا، البته باید گفت که وقتی بانک مرکزی از بانک های قرمز، جریمه دریافت می کند، بانک ها نیز برای تأمین منابع این جریمه ها مجبور به جذب نقدینگی مردم به هر نحو هستند و مردم را با نرخ سود بالا تشویق به سرمایه گذاری می کنند.
اگر بخواهیم بازار سرمایه را در روزهای آخر بررسی کنیم باید بگوییم که تنها رقیب بازار سرمایه، بازار پول، است و تصمیمات مقامات بانک مرکزی در خصوص نرخ سودهای بانکی موجب نوسان در بازار سرمایه شده است. علی محمد بد، مدیر عامل هلدینگ سیمانی غدیر در خصوص روند بازار در هفته های گذشته و عوامل تأثیرگذار بر آن اظهار داشت: نخستین رقیب بازار سرمایه، بازار پول است و اگر بخواهیم به درستی بازار را تحلیل کنیم باید بگوییم که وقتی نرخ سود بانکی را افزایش می دهیم، بازار سرمایه متأثر از این نرخ سود، با نوسان همراه می شود. وی در این مورد ادامه داد: البته باید گفت که وقتی بانک مرکزی از بانک های قرمز، جریمه دریافت می کند، بانک ها نیز برای تأمین منابع این جریمه ها مجبور به جذب نقدینگی مردم به هر نحو هستند و مردم را با نرخ سود بالا تشویق به سرمایه گذاری می کنند. بد در این باره افزود: نحوه سیاست گذاری بانک مرکزی منشاء تغییر نرخ سود بانکی است . مدیر عامل هلدینگ سیمانی غدیر در خصوص بازار سرمایه و تغییرات آن خاطر نشان کرد: وقتی سهامداران، سهم شرکتی را خریداری می کنند در حقیقت سود سنوات آتی آن را می خرند و بر اساس این که شرکتی پروژه ای را عملیاتی کند سود شرکت بالا می رود و بالا رفتن سود شرکت، برای سهامداران این تصور را ایجاد می کند که در آینده منفعتی بالاتری تامین می کند. وی در این باره ادامه داد: این شرکت ها برای تأمین مالی پروژه های خود از وام های بانکی استفاده می کنند و باید عملا سودی بالغ بر 29 تا 30 درصد بابت این وام ها به بانک پرداخت کنند. لذا باید پروژه ای را اجرایی کنند که عملا 40 درصد سود داشته باشد که 30 درصد آن را به بانک بازگردانده و 10 درصد از آن را به عنوان سود شناسایی کنند. بد با اشاره به این که بازارهای پول و سرمایه به یکدیگر متصل هستند، اظهار داشت: وقتی بانک مرکزی بانکی را جریمه می کند و 35 درصد سود از بانک مذکور دریافت می کند این بانک نیز باید منابع مالی را تأمین کند و این جریان بر بازار سرمایه تأثیر گذار می شود. لذا بانک مذکور برای تأمین نقدینگی، با سود بالا مردم را جذب می کند و بازار سرمایه از این رفتار، متضرر می شود . وی در باره عوامل دیگر تأثیرگذار بر بازار سرمایه تصریح داشت: با کاهش قیمت نفت بودجه دولت نیز کاهش پیدا می کند و این کاهش را با عوارض بالا و افزایش قیمت محصولات از بخش تولید دریافت می کند که این پروسه به بخش تولید در کشور صدمه وارد می کند. بد در خصوص تصمیمات موثر بر بازار سرمایه اشاره داشت: وقتی سرمایه گذاری به بازار سرمایه مراجعه می کند تا با دیدی بلند مدت در این بازار نقدینگی وارد کند و سود مناسب دریافت کند، گاهی با تصمیمات لحظه ای روبرو می شوند که این اقدام باعث می شود که اطمینان از بازار سرمایه از بین برود . بد در این خصوص توضیح داد: وقتی در خصوص محصولات صنایعی که بیشتر مزیت نسبی را در آن صنایع دارا هستیم تصمیمات سالانه گرفته می شود، سهامدار از ورود به سهام این شرکت ها اجتناب می کند لذا باید تصمیمات بر روی محصولات و عوامل موثر در این صنایع بلند مدت باشد تا سهامدار نیز به این شرکتها اطمینان کند. انتهای پیام/ب
93/12/23 - 13:39
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]