واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: جذب 9 میلیارد دلار سرمایه گذاری در منطقه ویژه خلیج فارس بندرعباس - ایرنا- مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس با اشاره به اهمیت کارکرد مناطق ویژه اقتصادی گفت: منطقه ویژه خلیج فارس در یک دهه اخیر حدود 9 میلیارد دلار سرمایه گذاری داخلی و خارجی جذب کرده است.
مسعود هندیان روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد: سه میلیارد و 200میلیون دلار آن درقالب طرح های سرمایه گذاری به بهره برداری رسیده و تعدادی طرح دیگر به ارزش پنج میلیاردو 600میلیون دلارنیز در حال اجراست درحالیکه مذاکرات لازم برای اجرای چند طرح تولیدی به ارزش دو میلیارد دلار در حال نهایی شدن است.
وی اضافه کرد: وجود چهار مجتمع فولاد سازی، دو مجتمع تولید شمش آلومینیوم، سه پست اسکله مواد معدنی و نفتی با ظرفیت 27 میلیون تن ، دو مجتمع گندله سازی و یک پست برق فعال به همراه دو مجتمع گندله سازی دیگر و دو نیروگاه تولید برق اختصاصی و ده ها طرح دردست اجرا این منطقه را به قطب برتر صنایع انرژی بر کشور تبدیل کرده است.
منطقه ویژه صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس واقع درغرب شهر بندرعباس در یکی از مهم ترین نقاط استراتژیک جهان ؛سواحل خلیج فارس وتنگه هرمز واقع شده که دسترسی آسان به آب های آزاد، منابع عظیم انرژی از جمله نفت وگاز، دسترسی به راههای بین المللی ریلی، هوایی و جاده ای با محوریت ترانزیت از مزایای اصلی آن محسوب می شود.
وی ادامه داد: منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس با هدف ایجاد شرایط لازم برای جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی جهت ایجاد واحدهای صنعتی و معدنی با محوریت صنایع انرژی بر و همچنین صادرات و واردات مواد فله معدنی و مواد نفتی با استفاده از اسکله های اختصاصی تاسیس شده است.
مدیرعامل منطقه ویژه صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس یادآورشد: این منطقه با همجواری با معادن بزرگ سنگ آهن گل گهر سیرجان، پالایشگاههای نفت بندرعباس و ستاره خلیج فارس و همچنین بزرگ ترین بندر کانتینری کشور و دارا بودن اسکله اختصاصی تخلیه و بارگیری مواد فله معدنی با ظرفیت سالانه 12میلیون تن مجهز به نوار نقاله ای به طول 32کیلومتر از شرایط مناسب و ممتازی برای تکمیل زنجیره تولید صنایع معدنی برخوردار است که در کمتر منطقه ای از کشور شاهد چنین امکاناتی هستیم.
هندیان گفت: در ایران به منظور توسعه صادرات غیرنفتی و پشتیبانی از تولیدات داخلی هفت منطقه آزاد تجاری و64 منطقه ویژه اقتصادی تصویب شده است.
این مقام مسوول اضافه کرد:از این تعداد 17 مورد شامل چهار منطقه آزاد تجاری و 13منطقه ویژه اقتصادی در حال فعالیت هستند که درنتیجه کارکرد آنها 150 هزار شغل در کشور ایجاد شده است.
هندیان اضافه کرد: درهرمزگان نیزشش منطقه ویژه و دو منطقه آزاد وجود دارد که از موفق ترین مناطق ویژه تجاری، صنعتی و نفتی کشور(جزیره لاوان) محسوب می شوند.
در اطلاعات منتشره تعداد مناطق آزاد و ویژه اقتصادی جهان بیش از سه هزارو 570 منطقه در 133کشور جهان اعلام شده که در نتیجه فعالیت آنها 150 میلیون شغل ایجاد شده است.
دراین اطلاعات، گردش مالی این مناطق درچرخه اقتصاد جهانی500 میلیارد دلار در سال بیان شده طوریکه در بخش صادرات 41 درصد مربوط به محصولات تولید شده در این مناطق است.
منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس واقع در 13کیلومتری غرب شهر بندرعباس بعنوان فعال ترین منطقه ویژه کشور توانسته بیش از 13هزار شغل ایجاد کند.
وجود صنایع تولید فولاد، شمش آلومینیوم، روی، گندله، مواد شیمیایی، تصفیه آب و تخلیه و بارگیری مواد فله معدنی و همچنین تخلیه مواد خام نفتی به همراه چندین واحد تصفیه و شیرین سازی آب دریا از جمله واحدهای فعال مستقر در این منطقه محسوب می شوند.
دراطلاعات منتشره آمده است: با بهره برداری کامل از طرح های در دست اجرا تعداد شغل های ایجاد شده دراین منطقه به حدود 30هزار شغل پایدار و دائم می رسد.ک/3
6149/6048
13/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]