واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بعد از 12 سال / شیرین شدن کام صنعت و کشاورزی یاسوج با فعالیت دوباره کارخانه قند یاسوج- ایرنا- کارخانه قند یاسوج به عنوان مادر صنعت کهگیلویه و بویراحمد بعد از سالها تعطیلی با فعالیت دوباره خود کام صنعت و بخش کشاروزی این استان را شیرین کرد.
کارخانه قند یاسوج در سال 1344 به عنوان نخستین کارخانه در کهگیلویه و بویراحمد شروع به کار کرد و همزمان با آن زمین های اطراف کارخانه و بخش های زیادی از دشت آن منطقه به زیرکشت چغندر رفت.
اما چرخ فرسوده اولین کارخانه صنعتی کهگیلویه و بویراحمد حدود 12 سال پیش از حرکت ایستاد و این موضوع تعداد زیادی از کارگرانی را که عمری را در این کارخانه سپری کرده بودند خانه نشین و بخشی از صنعت و کشاورزی این استان را با بحران جدی مواجه کرد.
سوءمدیریت،سیاست واردات بی رویه شکر در دولت قبل ، کمبود اعتبار برای نوسازی قطعات فنی کارخانه موجب شد تا این کارخانه تعطیلی طولانی مدت بیش از یک دهه را تجربه کند.
اما امسال در حرکت مدیریتی نوین و با همت دولت تدبیر و امید چرخ نماد صنعت استان به حرکت درآمد و کامیون ها برای بارگیری شهد شیرین این کارخانه به صف شدند.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به آغاز فعالیت این کارخانه که رونق بخش صنعت و کشاورزی استان را در پی دارد و گفت : برای راه اندازی مجدد این کارخانه بیش از 80 میلیارد ریال اعتبار با مشارکت بانک تجارت هزینه شده است.
سید موسی خادمی افزود: دولت همه تلاش خود را برای تقویت زنجیره صنعت و کشاورزی در این کارخانه خواهد کرد و در این راستا تاکنون چهل و هفت هزار تن چغندر قند از سوی این کارخانه از کشاورزان خریداری شده است که پیش بینی می شود این میزان به 55هزار تن نیز برسد.
وی ظرفیت اسمی این کارخانه را یکصد هزار تن چغندر قند اعلام کرد و اظهار کرد: ترغیب کشاورزان به کشت این محصول هم موجب رونق بخش کشاورزی استان و هم رونق کارخانه قند خواهد شد و در نتیجه زنجیره اقتصادی در استان فعال می شود.
اما بازاریابی مطلوب برای شکر تولید شده بعد از سالها تعطیلی مشکلی است که هم اکنون کارخانه قند یاسوج با آن مواجه است.
رییس سازمان صنعت،معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمدگفت: واردات شکر در برخی مواقع به شکلی است که قیمت آن بسیار پایین تر از قیمت شکر تولیدی داخل تمام می شود که این امر توان رقابت پذیری را از شکر داخل می گیرد.
داریوش دیودیده افزود: با تنظیم شبکه رابطه میان عرضه و تقاضا در بازار و واردات ،بازار داخل افزایش و کاهش پیدا می کند و تولیدکنندگان آسیب نمی بینند.
نماینده مردم شهرستانهای بویراحمد و دنا در مجلس شورای اسلامی هم گفت: کارخانه قند یاسوج در تامین مواد اولیه هیچ مشکلی ندارد.
غلام محمد زارعی اظهار کرد: مواد اولیه مورد نیاز چغندرقند است که خوشبختانه علاوه بر اینکه از برنامه تدوین و پیش بینی شده جلوتر هستیم و مواد اولیه بیش از نیاز تهیه شده و در اینده نیز تامین خواهد شد.
وی عنوان کرد: در حال حاضر مشکلی در بحث نوسازی تجهیزات کارخانه وجود ندارد و این کارخانه یکی از موفق ترین کارخانه های قند کشور است.
مدیرعامل کارخانه قند یاسوج نیز گفت: تامین خوراک اولیه این کارخانه به میزان 50درصد از ظرفیت کارخانه از چغندرکاران استان های فارس، اصفهان و چهارمحال و بختیاری تامین شده است.
قدرت الله حبیبی افزود: با راه اندازی مجدد کارخانه، بیش از 300 شغل به طور مستقیم و چند برابر آن اشتغال غیرمستقیم برای استان ایجاد شده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد نیز با تاکید بر بسترسازی برای کاشت چعندر قند در زمین های مستعد این استان گفت : کشت چغتدر قند به روش مکانیزاسیون ضروری است .
جعفرگوهرکانی افزود: کشت چغندر نیازمند تجهیزات و ماشین آلات مخصوصی است که بسیاری از کشاورزان استان از آن بی بهره اند جهاد کشاورزی کهگیلویه وبویراحمد آمادگی لازم را برای پرداخت تسهیلات برای خرید این تجهیزات از خط ویژه اعتباری مکانیزاسیون دارد و هیچ محدودیتی در این رابطه نیست.
وی بیان کرد: کشت چغندر با بذر اصلاح شده 70 تا 100 تن در هکتار در مناطق گرمسیری و 50 تا 70 تن در هکتار در مناطق سردسیری عملکرد دارد.
گوهرگانی اظهار کرد: اگر یک کشاورز حداقل 50 تن چغندر در هکتار تولید داشته باشد بیش از 14میلیون تومان درآمد دارد و این درآمد در مقایسه با سایر محصولات درآمدی مطلوبی است.
وی با بیان اینکه کشت چغندر با بذرهای اصلاح شده عملکرد بسیار خوبی در هکتار دارد، تصریح کرد: با کشت گندم پس از کشت چغندر حداقل تا یک و نیم برابر شاهد رشد تولید در استان خواهیم بود و این می تواند کمک خوبی به بخش کشاورزی کند.
7529/671/ 6075
13/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]