تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834588201
راهکار های برون رفت از وضعیت فعلی صنعت برق /عامل کند شدن روند سرمایه گذاری ها در صنعت برق
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
راهکار های برون رفت از وضعیت فعلی صنعت برق /عامل کند شدن روند سرمایه گذاری ها در صنعت برق
با نگاهی به درصد تغییر متوسط هزینه سالانه یک خانوار طی سال های ۸۲ تا ۹۲ ٬ گاز طبیعی با ۱۳۳۳ درصد رشد در جایگاه نخست و برق با ۲۶۷ درصد در جایگاه آخر قرار دارد.
به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛به نقل از تابش کوثر - توليد بدون وجود شبكه هاي زيربنايي اقتصادي در هيچ يك از بخش هاي اقتصادي امكان پذير نيست که نقش بسيار مهمي در توسعه صنعتي كشورها ايفا مي كند. گسترش مصرف سرانه برق در سطح ايران نيز نشان دهنده اين است كه رشد و توسعه اقتصادي و رفاه اجتماعي در كشور از رشد متوسطي برخوردار بوده است.
افزايش مصرف برق در بخش های صنعتی و کشاورزی، موجب رشد بخش هاي اقتصادي می شود. از اين رو ضرورت و اهميت برنامه ريزي لازم در خصوص تامين نيازهاي بخش هاي اقتصادي به حامل هاي انرژي به ویژه برق، بيش از پيش آشكار مي شود. هم چنين سياست هاي تحديد در مصرف انرژي كه با هدف بهبود كارايي اقتصاد انجام مي پذيرد، مي تواند بدون اين كه مانع رشد اقتصادي شود، به مرحله اجرا برسد.
در دنياي امروز انرژي از مسائل اساسي و زيربنايي است و انرژی الکتریکی به عنوان یکی از منابع انرژی در همه بخش های اقتصادی٬ فرهنگی ٬ اجتماعی٬ امنیتی و دفاعی کشور نفوذ کرده است. این انرژی پاک به قدری در جهان نفوذ کرده است که از آن به عنوان زیرساخت زیرساخت ها یاد می شود.
اقتصاد این صنعت زیربنایی از مسائلی است که همواره مورد توجه مدیران٬ کارفرمایان و پیمانکاران قرار داشته است. قیمت تمام شده هر کیلووات ساعت انرژی الکتریکی بدون احتساب قیمت سوخت حدود ۸۰۰ ریال است درحالی که متوسط قیمت فروش آن ۴۹۳ ریال است که این باعث کند شدن روند سرمایه گذاری ها در صنعت برق و بدهی ۲۳ هزار میلیارد تومانی شده است. با توجه به نفوذ بالای برق و توسعه صنعت و رفاه در کشور ٬ صنعت زیربنایی برق به منظور پاسخگویی به حجم بالای رشد مصرف برق در کشور نیز نیازمند توسعه و سرمایه گذاری است که به دلیل تفاوت زیاد بین قیمت تمام شده و نرخ تکلیفی فروش برق ٬ روند سرمایه گذاری ها کند شده است.
طی ده سال اخیر به غیر از سه سال رشد مصرف برق در کشور بیش از ۵ درصد بوده است درحالی که میزان رشد ظرفیت نیروگاهی از سال ۹۰ با شیب نزولی همراه بوده است به طوری که میزان رشد این بخش از ۸.۸ درصد در سال ۸۹ به ۲ درصد در سال ۹۳ رسیده است که علت آن نابسامانی اقتصاد برق و اختلاف زیاد بین قیمت تمام شده و فروش برق است.
با نگاهی به درصد تغییر متوسط هزینه سالانه یک خانوار طی سال های ۸۲ تا ۹۲ ٬ گاز طبیعی با ۱۳۳۳ درصد رشد در جایگاه نخست و برق با ۲۶۷ درصد در جایگاه آخر قرار دارد.
۱۴ درصد از مجموع هزینه برق و مخابرات یک خانوار ایرانی به برق و ۸۶ درصد دیگر آن به مخابرات اختصاص دارد.این در حالیست که در کشور آمریکا سهم مخابرات ۳۵ درصد و سهم برق ۶۵ درصد از مجموع هزینه برق و مخابرات یک خانوار ساکن در آمریکا را تشکیل می دهد.
بنابراین گزارش سهم برق یک خانوار کانادایی از مجموع هزینه های مخابرات و برق حدود ۵۷ درصد و مخابرات حدود ۴۳ درصد است. همچنین سهم هزینه برق در انگلستان ۶۶ درصد و سهم مخابرات نیز ۳۴ درصد برآورد شده است.
وزن هزینه های برق نسبت به هزینه های مخابرات در کشور آسیایی ژاپن نیز بیشتر است به طوری که ۵۹ درصد از مجموع هزینه مخابرات و برق یک خانوار به برق و ۴۱ درصد دیگر به مخابرات اختصاص دارد.
بر همین اساس مردم کشور دانمارک نیز ۵۴ درصد از هزینه های مخابرات و برق خود را به انرژی الکتریکی و ۴۶ درصد دیگر را به مخابرات اختصاص می دهند.
این آمار نشاندهنده این است که هزینه مخابرات در ایران بیش از ۶ برابر هزینه برق است که بر اساس گفته مسئولان دولتی، بخش خصوصی و دانشگاهیان برای تحقق توسعه پایدار بیشتر در کشور ، رونق صنعت و جلوگیری از بروز خاموشی نرخ برق اصلاح و بازنگری شود.
از طرف دیگر نیز تلفات بالای شبکه برق٬ وجود ترانسفورماتورها و برخی تجهیزات با بهره وری پایین به هزینه های صنعت برق افزوده است. خطوط انتقال برق و ترانسفورماتورها نیز به دلیل رشد کند سرمایه گذاری ها و عدم توسعه شبکه برق متناسب با رشد مصرف بیش از ظرفیت استاندار بارگیری می شوند که با توجه به رایطه تلفات برق با مجبور جریان ٬ اگر آسیبی به شبکه وارد نشود قطعا باعث افزایش تلفات می شود.
این ها تنها بخشی از مشکلات موجود است که به دلیل اختلاف قیمت تمام شده و فروش تکلیفی آن به وجود آمده است و ادامه این روند نه تنها به نفع مشترکان نیست بلکه باعث زمینگیر شدن صنعت توانمند بق می شود.
با نکته مهمی که در این بین وجود دارد توجه به بهره وری است که مسئولان امر علاوه بر توجه به اقتصاد صنعت برق باید به افزایش بهره وری انرزی الکتریکی در درون سازمان و برون سازمان توجه کنند. کاهش تلفات برق ٬ افزایش راندمان نیروگاهها٬ توسعه انرژی های تجدیدپذیر به ویژه در روستاهای دور افتاده و صعب العبور از راهکارهایی است نیازمند سرعت بخشی بیشتری است.
افزایش قیمت برق یکی از راهکارهای رهایی از وضعیت فعلی است اما قطعا به تنهایی موثر نیست. فرهنگ نا درست استفاده از برق و بهره وری پایین تجهیزات الکتریکی در منازل مسکونی و صنایع از مشکلاتی است که با افزایش قیمت برق به تنهایی نمی توان انتظار آن را داشت.
برای برون رفت از وضعیت فعلی راهکارهای زیر ارائه می شود:
۱) ساماندهی اقتصاد برق از طریق شناور سازی تعرفه ها در فصول و ساعات مختلف شبانه روز :
خانوارها و صنایعی که بار خود را در ساعات مختلف شبانه روز توزیع می کنند و همواره کمک به صنعت برق می کنند قطعا نباید با خانوار و صنایعی که در ساعاتی خاص اقدام به مصرف برق کرده ٬ هزینه یکسانی پرداخت کنند چرا افزایش بار در ساعاتی خاص علاوه بر فشار به تجهیزات صنعت برق باعث توزیع نامناسب بار در طول شبانه روز می شود و در ساعات و یا فصولی ضریب بار کشور به شدت کاهش می یابد که هزینه های اقتصادی زیادی را تحمیل می کند.
اگرچه اکنون سه تعرفه پرباری و کم باری و میانباری در نظر گرفته شده است اما به دلیل انعفاط ناپذیر بودن این زمان ها عملا کارایی خود را برای زمان و فصول مختلف از دست داده است.
۲) تسریع در اجرای کاهش تلفات برق : تلفات بالای برق هزینه های زیادی را به صنعت برق تحمیل می کند که متاسفانه مسئولان صنعت برق خواسته یا ناخواسته تا سال گذشته توجه چندانی به این موضوع نداشته اند. متوسط تلفات شبکه توزیع حدود ۱۵ درصد است که به نظر می رسد با توجه به افزایش مصرف بر در ساعات پیک این رقم به ۲۵ درصد برسد. سالیانه حدود ۲۵۰ میلیارد کیلووات ساعت انرژی الکتریکی تولید می شود که با احتساب ۱۵ درصد تلفات برق و قیمت هر کیلووات ساعت انرژی الکتریکی به صورت میانگین ۴۹۳ ریال ٬ سالیانه حدود ۱۸۵۰ میلیارد تومان هدر می رود اگرچه وجود تلفات برق در شبکه برق در هیچ کجای دنیا اجناب نا پذیر است اما با کاهش تلفات برق به نصف آن می توان از منابع قابل توجه آن بهره برد.
۳) افزایش راندمان نیروگاهها : کاهش مصرف داخلی برق در نیروگاهها ٬ سیکل ترکیبی کردن نیروگاهها و استفاده از تکنولوژی های جدید می تواند مقدار قابل توجهی توان نیروگاهی بدون سرمایه گذاری نه چندان زیاد فرآهم کرد.
۴) توجه به انرژی های تجدیدپذیر: انرژی های تجدیدپذیر به دلیل عدم استفاده از سوخت فسیلی ٬ فاقد آلایندگی های ناشی از نیروگاههای حرارتی است و هیچ گونه هزینه زیست محیطی به کشورها تحمیل نمی کند از طرف دیگر با توجه به نصب این مولدها در محل مصرف و یا نزدیکی آنها ٬ میزان انرزی توزیع نشده در طول شبکه را به حداقل کاهش می دهد.
۵) توسعه مولدهای تولید پراکنده : مولدهای تولیدپراکنده با توجه به قرار گرفتن در محل مصرف می توانند علاوه بر تولید برق ٬ برای سامانه های سرمایش و گرمایش مورد استفاده قرار بگیرند که تلفات برق را به حداقل رسانده و باعث افزایش پایداری شبکه برق و قابلیت اطمینان آن می شود. با نصب این سامانه ها در مجتمع ها و شهرک ها ٬ مشترکان از پرداخت هزینه برق و گاز معاف می شوند و تنها یک هزینه سرویس و نگهداری از این سامانه ها برای آنها باقی می ماند که بسیار ناچیز است. با توسعه این کار دولت دیگر لازم به انجام هزینههای سنگین برای رشد مصرف نامعقول نخواهد بود.
۶) تسریع راه اندازی بازار پیش خرید برق: وزارت نیرو می تواند پیش فروش برق به متقاضیان هزینه خود را به موقع دریافت کند و بخشی از کسری بودجه خود را از این طریق جبران کند. از طرف دیگر مشترکان با توجه به بودجه و نیاز خود اقدام به خرید برق می کنند و توانایی مدیریت برق مصرفی خود را بیش از گذشته خواهند داشت.
۷) افزایش بهره وری در صنعت و لوازم خانگی: افزایش بهره وری در صنعت و لوازم خانگی اقدامی فرا سازمانی است و باید با همکاری دولت و مجلس صورت بگیرد. با تحقق این موضوع علاوه بر استفاده بهینه برق٬ کاهش رشد غیر منطقی مصرف برق هزینه سازمان ها و خانوارها به شدت کاهش می یابد.
در پایان امیدوارم با تحقق موارد مطرح شده اقتصاد آشفته صنعت زیربنایی برق از وضعیت فعلی خارج شود تا در آینده مشکلی برای توسعه همه جانبه کشور به وجود نیاورد.
اخبار مرتبط
پیک مصرف رشد یافت/ صادرات برق از مرز 1200 مگاوات گذشت
وابستگی نیروگاهها به سوخت مایع کمتر میشود
خاموشی در تابستان 94 جزء برنامهها نیست
۱۱ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]
صفحات پیشنهادی
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت: خواهان سرمایهگذاری مشترک و درآمدزا میان ایران و عراق هستیم/حضور ۲۶۰ شرکت ایران
معاون وزیر صنعت معدن و تجارت خواهان سرمایهگذاری مشترک و درآمدزا میان ایران و عراق هستیم حضور ۲۶۰ شرکت ایرانی در نمایشگاه بغدادمعاون وزیر صنعت معدن و تجارت در مراسم افتتاحیه نمایشگاه اختصاصی ایران در بغداد گفت ایران به دنبال سرمایهگذاریهای مشترک و تولید بر اساس تکنولوژی های- اولویت های سرمایه گذاری در صنعت، حمل و نقل و مصارف خانگی تعیین شد
به منظور بهینه سازی انرژی اولویت های سرمایه گذاری در صنعت حمل و نقل و مصارف خانگی تعیین شد تهران - ایرنا - رئیس موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی گفت طی مطالعات انجام شده از سوی این موسسه اولویت های سرمایه گذاری در سه حوزه صنعتی حمل و نقل و مصارف خانگی با هدف بهینه سازی انرژمدیر سرمایهگذاری شرکت ملی نفت در گفتوگو با فارس خبر داد موافقت وزارت نیرو با قیمت منطقی خرید برق تولید شده ا
مدیر سرمایهگذاری شرکت ملی نفت در گفتوگو با فارس خبر دادموافقت وزارت نیرو با قیمت منطقی خرید برق تولید شده از گاز مشعلهامدیر سرمایهگذاری شرکت ملی نفت گفت وزارت نیرو با قیمت 7 یا 8 سنت برای خرید برق تولید شده از گازهای همراه نفت موافق است و این قیمت را منطقی میداند اما میگومعاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی: ساخت نیروگاههای بادی 2.5 مگاواتی در ایران/تسهیلات دولت برای سرمایهگذاری
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی ساخت نیروگاههای بادی 2 5 مگاواتی در ایران تسهیلات دولت برای سرمایهگذاری در بخش انرژیهای نومعاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی گفت حداکثر سه تا چهار ماه آینده تولید نیروگاههای بادی 2 5 مگاواتی در کشور را بهصورت رسمی اعلام میکنیم به&zwnjوزیر نیرو خبر داد خرید تضمینی برق نیروگاههای خورشیدی/ محدودیتی برای سرمایهگذاری در انرژی تجدیدپذیر وجود ندار
وزیر نیرو خبر دادخرید تضمینی برق نیروگاههای خورشیدی محدودیتی برای سرمایهگذاری در انرژی تجدیدپذیر وجود نداردوزیر نیرو با بیان اینکه محدودیتی برای سرمایهگذاری بخش خصوصی در بخش انرژیهای تجدیدپذیر وجود ندارد و برق نیروگاههای خورشیدی تضمینی خرید میشود گفت هر مشترکی در منزل خود- استاندار کرمان: دولت برای رفع موانع سرمایه گذاری تلاش می کند
استاندار کرمان دولت برای رفع موانع سرمایه گذاری تلاش می کند کرمان - ایرنا - استاندار کرمان گفت سرمایه گذاران با قوت راه خود را ادامه دهند و دولت تدبیر و امید نیز آنان را در جهت رفع موانع اداری یاری می کند به گزارش ایرنا علیرضا رزم حسینی روز یکشنبه در آیین افتتاح مجتمع تجاری ا- سرمایه گذاری در بخش صنعت با مشکلات زیادی مواجه است
رییس سازمان صنعت معدن و تجارت مازندران سرمایه گذاری در بخش صنعت با مشکلات زیادی مواجه است ساری - ایرنا - رییس سازمان صنعت معدن و تجارت مازندران سرمایه گذاری را شالوده توسعه هر حوزه اقتصادی دانست و گفت سرمایه گذاری در بخش صنعت کشور و این استان با مشکلات زیادی مواجه است محمدبا درج اطلاعیه در کدال یک شرکت سرمایه گذاری ۶۰۰ ریال سود هر سهم پرداخت میکند
با درج اطلاعیه در کدالیک شرکت سرمایه گذاری ۶۰۰ ریال سود هر سهم پرداخت میکندیک شرکت سهامی عام سرمایه گذاری اعلام کرد با پیشنهاد هیات مدیره علاوه بر افزایش ۱۰۰ درصدی سرمایه شرکت مبلغ ۶۰۰ ریال به عموان سود هر سهم پرداخت میکند به گزارش خبرگزاری فارس بر اساس اطلاعات مندرج در کداوزیر امور خارجه چین: چین شرکتهای بیشتری را برای سرمایهگذاری در ایران تشویق میکند
وزیر امور خارجه چین چین شرکتهای بیشتری را برای سرمایهگذاری در ایران تشویق میکندوزیر امور خارجه چین گفت فرصتهای زیادی در زمینه همکاری انرژی و پروژههای صنعتی با ایران وجود دارد چین شرکتهای بیشتری را برای سرمایهگذاری در ایران تشویق میکند و کارخانههای زیادی را با همکاری مشتسرمایهگذاری جدید در منطقه آزاد اروند
سرمایهگذاری جدید در منطقه آزاد اروند شناسهٔ خبر 2502118 شنبه ۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۴ ۱۶ اقتصاد > صنعت و معدن و تجارت مشاور رئیس جمهور گفت واحدهای تولیدی و صنعتی موقف و راكد در منطقه آزاد اروند نیاز به سرمایه گذار جدید دارند تا دوباره احیا شوند به گزارش خبرنگار مهر اكبر تركان در- مرکز خدمات سرمایه گذاری حضور سرمایه گذاران را در استان تسهیل می کند
مدیرکل امور اقتصاد و دارایی کرمانشاه مرکز خدمات سرمایه گذاری حضور سرمایه گذاران را در استان تسهیل می کند کرمانشاه - ایرنا - مدیرکل امور اقتصاد و دارایی و نایب رییس مرکز خدمات سرمایه گذاری کرمانشاه گفت این مرکز با هدف تسهیل سازی حضور سرمایه گذاران در استان تشکیل شده و تاکنون اقدادامه روند متعادل در معاملات بازار سرمایه
گزارش هفته پایانی بهمن ماه ادامه روند متعادل در معاملات بازار سرمایه یک فعال بازار سرمایه گفت روند معاملات در هفته جاری متعادل شده و از فشار تقاضای ابتدای صبح کاسته تا شاخص در همان کانال 64 هزار واحدی خود بماند در این بین بیشترین تاثیر مثبت بر شاخص را نماد شخارک برای جای گذاشتوزیر نیرو: هیچ مبلغی از منابع عمومی دولت در بخش برق سرمایه گذاری نمیشود/دفاتر مدیریت بحران آب ایجاد می شود
وزیر نیرو هیچ مبلغی از منابع عمومی دولت در بخش برق سرمایه گذاری نمیشود دفاتر مدیریت بحران آب ایجاد می شودوزیر نیرو با بیان اینکه دفاتر مدیریت بحران آب در استان ها ایجاد می شود گفت در طرح های عمرانی بخش آب منابعی از محل اعتبارهای دولتی فروش اوراق مشارکت و یا قرارداد با بخش خصوصیهمايش مديريت بحران و پدافند غيرعامل در صنعت آب و برق آغاز بکار کرد
با حضور چیتچیان همايش مديريت بحران و پدافند غيرعامل در صنعت آب و برق آغاز بکار کرد نخستين همايش مديريت بحران و پدافند غيرعامل در صنعت آب و برق در پژوهشگاه نيرو اغاز شد به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران حميد چيت چيان وزير نيرو در اين همايش سخنراني مي کند بنابراين گزارش شنادر لایحه بودجه ۹۴ مصوب شد اختصاص ۴ هزار میلیارد ریال برای سرمایهگذاری در بخش صنعت، گاز و پتروشیمی
در لایحه بودجه ۹۴ مصوب شداختصاص ۴ هزار میلیارد ریال برای سرمایهگذاری در بخش صنعت گاز و پتروشیمینمایندگان تصویب کردند ۴ هزار میلیارد ریال به موضوع سرمایهگذاری در بخش صنعت معدن گاز نفت و پتروشیمی اختصاص یابد به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس از نشست علنی مجلس شورای اسلا- شرکت لاستیک سازی بارز در خلخال سرمایه گذاری می کند
شرکت لاستیک سازی بارز در خلخال سرمایه گذاری می کند اردبیل - ایرنا - نماینده مردم شهرستان های خلخال و کوثر در مجلس شورای اسلامی از سرمایه گذاری شرکت لاستیک سازی خودرو بارز در خلخال خبرداد به گزارش ایرنا جلیل جعفری بنه عصر جمعه در نشستی با سرمایه گذاران شرکت بارز در خلخال افزودمدیرعامل فرابورس ایران در نخستین فستیوال بازار دارایی فکری مطرح کرد ضرورت برگزاری جلسات معارفه اختراعات/ ایجاد
مدیرعامل فرابورس ایران در نخستین فستیوال بازار دارایی فکری مطرح کردضرورت برگزاری جلسات معارفه اختراعات ایجاد صندوقهای سرمایهگذاری جسورانهمدیرعامل فرابورس ایران بر اهمیت برگزاری جلسات معارفه برای اختراعات تأکید کرد و گفت واسطهای نوآوری به عنوان یک نهاد مستقل و تکمیل کننده در-
اقتصادی
پربازدیدترینها