واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران: سرمایه گذاری در بخش صنعت با مشکلات زیادی مواجه است ساری - ایرنا - رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران سرمایه گذاری را شالوده توسعه هر حوزه اقتصادی دانست و گفت: سرمایه گذاری در بخش صنعت کشور و این استان با مشکلات زیادی مواجه است.
![سرمایه گذاری در بخش صنعت با مشکلات زیادی مواجه است](http://img7.irna.ir/1393/13931202/81514002/81514002-6288486.jpg)
"محمد محمدپور" روز شنبه در گفت و گو با ایرنا با تاکید بر بررسی همه جانبه مشکلات فراروی سرمایه گذاری در بخش صنعت افزود: اکنون پنجره واحدی برای تصمیم گیری در حوزه های مختلف سرمایه گذاری در کشور وجود ندارد.
وی طولانی بودن زمان اخذ مجوز، اعمال فشارهای غیر اصولی، واردات محصولات ، تغییر در قوانین، اظهار نظرهای غیر مسوولانه برخی مسوولان مربوط و غیر مربوط، قوانین و نرخ متغیر بهره بانکی، ثبات نداشتن نرخ ارز، رقابت های مجموعه های شبه دولتی وفراهم نبودن زیرساخت ها را از جمله مشکلات فراروی سرمایه گذاری در کشور برشمرد.
وی مشکلات کشوری و استانی فراروی این بخش را مشترک دانست و اظهارداشت : شرایط به گونه ای است که سرمایه گذار به دلیل عوض شدن شرایط اقتصادی کشور ناشی از طولانی شدن فرایند پیگیری ایده تا اخذ مجوز از ادامه کار ناامید و منصرف می شود.
وی سرمایه گذاری در بخش تولید را از جمله سخت ترین نوع سرمایه گذاری دانست و یادآور شد: اعمال انواع فشارها در همان ابتدای کار در نهایت شخص سرمایه گذار را وادار به عقب نشینی می کند تا ایده اش را محقق نسازد.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مازندران یادآور شد : نکته دیگر این که واردات محصولات مانع سرمایه گذاری درکشور و استان می شود یعنی سرمایه گذار تولیدی همیشه اسیر دست موج های وارداتی می شود و پول های زیاد دولتی و بخش خصوصی در خدمت واردات قرار می گیرد.
محمدپور تغییر در قوانین را از دیگر چالش سرمایه گذاری برشمرد و تصریح کرد: این مشکل شرایط موجود را سخت و برای سرمایه گذاری مانع ایجاد می کند.
وی با اشاره به دیگر مشکلات فرارو نظیر قوانین بانکی و نرخ ارز گفت: نرخ ارز همیشه در مناسبات سرمایه گذاری ریسک ایجاد و هر گونه توجیه اقتصادی را با مشکل مواجه می کند.
وی یادآور شد : مهم این که اگر مطمئن بودیم در یک دوره نرخ ارز با ثبات داشته باشیم می توانستیم از پول های بسیار زیاد موجود در دنیا استفاده کنیم.
این مقام عالی سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران بیان داشت : در حال حاضر سرمایه گذار در رقابت با برخی از نهادهای شبه دولتی از پای در می آید و نمی تواند کارش را به نحو احسن انجام دهد.
وی این راهبرد که استان مازندران نباید استان عقب افتاده باشد را نیاز به تفسیر دانست وگفت: استان مازندران از نظر میزان سرمایه گذاری در کشور رتبه هفتم را دارد که رشد 244 درصد در مقایسه با مدت مشابه سال قبل را داشته است.
این استاد دانشگاه تاکید کرد : به طور کلی وضعیت استان در حوزه سرمایه گذاری در قیاس با استعدادها و شرایط استان و فضای دنیا، خوب نیست زیرا ما باید بگوییم اگر هلند و ژاپن استان ما را داشت چه کار می کرد، راهبرد یاد شده به حق است.
محمدپور با ویژگی های نظیر هوا و اقلیم خوب شامل جنگل، دشت ، منابع آبی و کوهستان و دریا در مازندران اشاره و اضافه کرد : با سرمایه گذاری می توانیم این نعمات بی نظیر را تبدیل به ثروت واقعی کنیم و شکوفایی را در همه زمینه ها داشته باشیم.
وی فراهم نبودن زیرساخت های استان را ازدیگر چالش های سرمایه گذاری بر شمردو افزود: ما سالها محدودیت سرمایه گذاری در استان داشتیم یعنی واحدهای مادر و بزرگ به دلیل تلقی این استان به عنوان منطقه سرسبز و مستعد کشاورزی، حق ایجاد نداشتند.
وی تهیه زمین ، مشکلات زیست محیطی، نبود راه مناسب صنعتی ، عبور نکردن راه آهن از مراکز تولید استان را از دیگر چالش سرمایه گذاری در مازندران اشاره و بر ضرورت رفع این مشکلات تاکید کرد.
وی با بیان این که متاسفانه این استان هنوز یک راه صنعتی درست و حسابی ندارد ، گفت : راه آهن استان مازندران هنوز به خاطر وجود برخی از محدودیت ها در خدمت تولید نیست و یا مسیر راه آهن از مراکز عمده تولید عبور نمی کند.
براساس آمار موجود ، بخش کشاورزی با 26.3 درصد، بخش صنعت و معدن با 11.9 درصد و بخش خدمات با 52.8 درصد ارزش افزوده استان مازندران را در اختیار دارند.
سهم کشاورزی استان از ارزش افزوده کشاورزی کشور حدود 8.8 درصد ، سهم بخش صنعت و معدن استان از ارزش افزوده صنعت و معدن کشور 1.3 درصد و سهم بخش خدمات استان از ارزش افزوده خدمات کشور حدود چهار درصد می باشد.
از مجموع دو هزار و 843 واحدهای صنعتی فعال مازندران، 94 % واحدهای صنعتی مشمول تعریف صنایع کوچک هستند و از این مجموع 12.5 درصد در صنایع غذایی، 10.5 درصد در صنایع شیمیایی، 12.5 درصد در صنایع فلزی و ماشین سازی، 39 درصد در صنایع کانی غیر فلزی و 25.5 درصد در سایر صنایع مشغول به فعالیت می باشند.
از لحاظ توزیع شهرستانی اشتغال صنعتی استان مازندران رتبه یازدهم کشور را پس از استان های تهران ، اصفهان، خراسان رضوی، قزوین ،آذربایجان شرقی، مرکزی ، فارس ، خوزستان ، یزد و گیلان به خود اختصاص داده است.ک/3
6026/1899
02/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]