واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: خانه تکانی دل با یک پلاک تهران - ایرنا - اگر در این ایام به فکر خانه تکانی هستید، به گرد و خاک های دل خود نیز توجه کنید که در بسیاری موارد دیده هم نمی شود.
به گزارش خبرگار فرهنگی ایرنا ، از ابتدای ماه اسفند مردم کم کم خود را برای نوروز آماده می کنند تا با دلی شاد و خاطری با نشاط پا در سال جدید بگذارند و در این میان خانه تکانی جایگاه ویژه ای دارد تا زنگارهای یک ساله خانه های خود را به دور ریخته و سال جدید را با جوانه های امید و شکوفه های زندگی آغاز کنند اما اینجا سخن از خانه تکانی دل است که در گوشه ای از شهر شلوغ و آشفته تهران، آدمی را به آرامش و سبکباری دعوت می کند.
2 شهید گمنام که در تفحص های اخیر پیدا شده اند میهمان همسنگران و یاران خود در سازمان تبلیغات اسلامی هستند و از مشخصاتی که بر روی تابوت این دو شهید نوشته شده، در می یابی که یکی از این دو میهمان در هنگام شهادت 17 ساله و دیگری 20 ساله بوده است.
یکی از این دو شهید در منطقه زبیدات (جنوب کشور) و در حمله دشمن به شهادت رسیده و دیگری در منطقه مجنون و عملیات خیبر به یاران خود پیوسته است. دیگر هیچ نشان و علامتی نمی توانی پیدا کنی، حتی یک پلاک.
یه پلاک ، که بیرون زده از دل خاک؛ روی اون، اسمیه از یه جوون
هنگام وداع با این شهیدان بغض دل های حاضران که در گلو مانده بود، به گریه تبدیل می شود و فضای معطر به عطر شهیدان را مصفی می کند و موسیقی «عشق یعنی یه پلاک» در این محفل همچون یک موسیقی متن، حاضران را همراهی می کند تا راحت تر بغض های خود را به اشک تبدیل کنند و اینگونه به استقبال ایام فاطمیه و شهادت حضرت زهرا(س) بروند.
«یه جوون، که پدر شد و پر زد و دخترکش رو ندید؛ دختری که پدر رو ندید و آغوش پدر نچشید؛ یه پدر، بیست و چند ساله و چند ماهه چشماشو دوخته به در؛ مادری منتظر واسه دیدن قامت و روی پسر»
داستان پلاک و خاک و استخوان بهانه ای شد تا دل های کربلایی روانه جبهه هایی شود که رزمندگان در هشت سال جنگیدند و با نثار جان خود تلاش کردند تا ارزش ها و خاک مملکت اسلامی را از وجود دشمن پاک نگه دارند.
تو چه می دانی پدر یعنی چه؟ «عشق یعنی یه پدر که شبها بیداره تا سحر؛ عشق یعنی یه خبر، خبر یه مفقود الاثر» و مادر کیست؟ «عشق یعنی انتظار، تو دل یه مادر بیقرار؛ چشم تر مونده به راه، واسه نشون یه مزار»
خانه تکانی دل تعبیری است که فرمانده حوزه بسیج سازمان تبلیغات اسلامی از این مراسم دارد. چون بسیاری از کارکنان این سازمان را رزمندگان و جانبازان هشت سال دفاع مقدس تشکیل می دهد.
غفور رمضانی گفت: این مجلس یک نوع خانه تکانی است. چون در گذر زمان، گرد و خاک هایی بر دل انسان می نشیند و برپایی چنین مجالسی باعث می شود تا ما بیشتر به اصل خود و داشته هایمان توجه کنیم و از غفلت هایی که در طول زندگی بوجو می آید، رهایی پیدا کنیم.
وی افزود: بسیاری از حاضران از رزمندگان و جانبازان دوران دفاع مقدس هستند و با حضور دراین مراسم و وداع با شهدای گمنام احساس می کنند که از قافله شهدا و همسنگران خود جا مانده اند و افسوس آن دوران را می خورند.
بسیجیان سازمان تبلیغات برای برگزاری این مراسم سنگ تمام گذاشته بودند. از تزیین و آذین بندی جایگاه سالن با پلاک و پرچم سه رنگ و سربندهای یا فاطمه الزهرا(س) تا نثار دسته گل بر روی تابوت شهدای گمنام توسط خواهران و برادران.
پس از آغاز رسمی این مراسم با تلاوت عبدالوحید جعفرزاده قاری ممتاز، پیکر این دو شهید گمنام بر روی دستان بسیجیان که با لباس های فرم و با تشریفاتی خاص آراسته شده بودند، وارد مجلس شد و همزمان شعر شهید گمنام سلام برای حاضران پخش شد ، بسیاری از شرکت کنندگان از تاریکی مجلس استفاده کرده و ضمن سلام دادن به این دو شهید، شعر شهید گمنام را با خود زمزمه می کردند.
خبر آوردن بازم تو شهر مهمونیه، شهید گمنام سلام، خوش اومدی، مسافر من، خسته نباشی پهلوون؛ وقتی رسیدی، همه جا بوی خوش خدا پیچید، تو مگه کجا بودی؟ وقتی رسیدی کوچه ها نسیم کربلا رسید، تو مگه کجا بودی؟
جعفرزاده که اجرای مراسم تجلیل از شهدای گمنام را به عهده داشت با بیان نکاتی زیبا و جذاب دل های شرکت کنندگان را راهی جبهه های جنوب کرد و با بیان چند خاطره از شهدایی که مظلومانه به شهادت رسیدند، به مقایسه ای از امروز و دیروز پرداخت و بخشی از وصیت نامه شهید نورعلی شوشتری را نقل کرد و گفت:
«دیروز از هر چه بود گذشتیم، امروز از هر چه بودیم گذشتیم. آنجا پشت خاکریز بودیم و اینجا در پناه میز. دیروز دنبال گمنامی بودیم و امروز مواظبیم ناممان گم نشود. جبهه بوی ایمان می داد و اینجا ایمانمان بو می دهد. آنجا بر در اتاقمان می نوشتیم یاحسین فرماندهی از آن توست؛ الان می نویسیم بدون هماهنگی وارد نشوید.»
در این مراسم که در سالن همایش های دفتر مرکزی سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد، حجت الاسلام سیدمرتضی صالحی خوانساری به سخنرانی پرداخت و این محفل را بزمی زیبا، پرمعنا و پرپیام دانست.
وی در سخنان خود به جایگاه شهدا در قیامت از زبان رسول اکرم(ص) پرداخت و ضمن بیان روایتی از حضرت علی(ع) گفت که پاداش آن افرادی که خود را به گناه آلوده نمی کنند، از شهید کمتر نیست.
این واعظ شهیر همچنین از سفارش پیامبر اعظم(ص) سخن گفت که اگر از کارزار با دشمن بازگشته اند ولی باید به جهاد اکبر و مبارزه با نفس و خواهش های نفسانی بپردازند.
وی با بیان این که همه ما مدیون و بدهکار شهدا هستیم و تا قیامت نیز به آنان بدهکاریم، افزود: شهدای دفاع مقدس با گمنامی خود باعث افتخار مملکت شدند و امروز شاهد آن هستیم که انقلاب امام خمینی(ره) که با اراده الهی و پشتوانه ملت صورت گرفت، در سراسر جهان شناخته شده و حتی کفار و منافقین قدرت اسلام را دیدند و به همین دلیل به بهانه های مختلف به مقابله با آن می پردازند.
صالحی خوانساری همچنین با بیان روایت هایی در فضیلت بانوی دو عالم حضرت زهرا(س) مرثیه سرایی کرد و حسن رحیمی مداح اهل بیت(ع) نیز در حضور شهدای گمنام به مداحی پرداخت.
فرمانده حوزه بسیج سازمان تبلیغات اسلامی برگزاری این مراسم همزمان با ایام فاطمیه را به منظور تجلیل از شهدای گمنام دانست و گفت: پیکر این دو شهید به معراج شهدا بازگردانده می شود تا در روز چهارشنبه همزمان با سالروز شهادت حضرت زهرا(س) از میدان فاطمی تشییع شود.
وی برپایی این مراسم را تجدید پیمان با شهدا دانست و گفت: پایگاه های دعوت شده به این مراسم شامل حوزه هنری (شهید آوینی)، سازمان دارالقرآن الکریم، حقانی (دفتر مرکزی)، شهید نواب، شهید معینی (استان تهران)، دانشگاه سوره و موسسه تبیان است.
وی با بیان این که 10 سال پیش نیز مراسمی برای بزرگداشت دو شهید گمنام در این سازمان برگزار شد، حضور معاونان و مدیران سازمان تبلیغات اسلامی و همچنین سرهنگ عاشوری فرمانده بسیج ادارات را در راستای ادای دین به مقام شامخ شهدا دانست.
برگزاری چنین مراسمی که به گفته فرمانده بسیج سازمان تبلیغات اسلامی خانه تکانی دل محسوب می شود، الگو و نمونه ای برای سایر سازمان ها و نهادهایی است که وجود امنیت و سربلندی ایران اسلامی را در سایه ایثارگری های شهدا می دانند.
فراهنگ**1003**1601**
10/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]