واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: خانه تکانی نظام بانکی در روزهای حساس پایانی سال تهران - ایرنا - نظام بانکی کشور در روزهای اخیر و همزمان با روزهای پایانی سال شاهد انجام تغییرات در بالاترین سطح بود به نحوی که در پایان هفته گذشته مدیران عامل سه بانک به صورت همزمان تغییر کردند.
به گزارش ایرنا، البته گمانه زنی ها برای جابه جایی مدیران عامل بانک ها از ماه گذشته به گوش می رسید اما این تحولات همزمان با روزهای پایانی سال که حجم کار بانک ها نسبت به ماه های دیگر افزایش می یابد، بعید به نظر می رسید.
این جابه جایی ها در حالی اتفاق افتاد که بانک ها در روزهای پایانی سال دوره حساس تری را نسبت به روزهای عادی سپری می کنند و این تحولات نگرانی ها را در زمینه ارایه خدمات در روزهای پایانی سال که سیستم بانکی روزهای شلوغی را سپری می کند، افزایش داده است.
اولین تحول در ماه های اخیر در نظام بانکی کشور در روز 25 آذر ماه اتفاق افتاد به نحوی که با حکم وزیر امور اقتصادی و دارایی، علی صالح آبادی که سال ها ریاست سازمان بورس و اوراق بهادار را برعهده داشت به مدیرعاملی بانک توسعه صادرات منصوب شد.
دومین تحول نیز در 20 بهمن ماه سال جاری با استعفای علی دیواندری مدیرعامل بانک پارسیان کلید خورد.
دیواندری که دی ماه سال گذشته مدیرعاملی بانک پارسیان را برعهده گرفته بود به علت بیماری از مدیرعاملی این بانک استعفا کرد. این تغییر بدون انتشار و گمانه زنی های قبلی رخ داد و کورش پرویزیان مدیرعامل بانک سینا که در مهرماه سال 1392 به این بانک رفته بود، در بانک پارسیان مشغول به کار شد. به این ترتیب مدیران عامل دو بانک پارسیان و سینا با تغییر مواجه شدند.
اما پس از گذشت تنها 17 روز سیستم بانکی شاهد تحولات دیگری بود که براساس آن اسماعیل لله گانی که پیش از این سکان هدایت بانک قرض الحسنه مهر ایران را برعهده داشت با تصمیم هیات مدیره بانک صادرات ایران به مدیرعاملی این بانک منصوب شد.
همزمان با این تغییر محمدرضا پیشرو (مدیرعامل بانک صادرات)نیز با تصویب هیات مدیره بانک سینا، به عنوان مدیرعامل این بانک انتخاب شد. البته در حالی محمد رضا پیشرو به این بانک نقل مکان کرد که وی پس از برکناری محمد جهرمی در مهرماه سال 90 مدیرعاملی بانک صادرات به وی سپرده شده بود.
با توجه به این اخبار در زمان کنونی به جز بانک قرض الحسنه مهر ایران تکلیف مدیران عامل بانک های که با تحولات مواجه بوده اند، روشن شده و پیش بینی می شود بزودی نیز سکاندار بانک قرض الحسنه مهر ایران نیز مشخص شود.
اما اینکه آیا روزهای پایانی سال و قبل از برگزاری مجامع سالانه زمان مناسبی برای تغییرات مدیریتی بانک ها است، جای تامل دارد.
پیش از این محمدرضا ساروخانی مدیرعامل بانک ملت در خصوص انجام تغییرات مدیریتی در روزهای پایانی سال گفته بود: پایان سال ایام خوبی برای تغییرات مدیران بانکی نیست.
وی ادامه داد: مدیران بانکی باید در روزهای پایانی سال بر کارها تمرکز داشته باشند اما سهامداران این حق را دارند که نمایندگان را جابه جا کنند در عین حال بهتر است این تغییرات در روزهای پایانی سال نباشد.
یک کارشناس مسایل اقتصادی در خصوص تاثیر جا به جایی مدیران بانکی در روزهای پایانی سال بر عملکرد بانک ها، گفت: از آنجا که سیاست های کلی بانک ها توسط هیات مدیره مشخص می شود و مدیرعامل به عنوان مدیر اجرایی محسوب می شود به نظر نمی رسد این تغییرات تاثیری بر عملکرد بانک ها داشته باشد.
مهدی تقوی اظهار داشت: به طور عام مدیران عامل بانک ها از سیاست ها پیروی می کنند و به همین دلیل تاثیر زیادی بر فعالیت بانک ها ندارند.
به گفته وی، معمولا اعضای هیات مدیره براساس سابقه و تجربیات فرد اقدام به تعیین مدیرعامل می کنند و این تغییرات در روزهای جاری ممکن است به دلیل عملکرد مدیران باشد.
تقوی با بیان آنکه تغییرات مدیریتی در بانک ها در روزهای اخیر عمدتا در بانک های خصوصی بوده است، تصریح کرد: البته میزان پاداش در نظر گرفته شده برای مدیران عامل نیز ممکن است در این تغییرات تاثیر داشته باشد زیرا اگر بانک دیگری پاداش بیشتری پرداخت کند مدیران عامل خود تصمیم به جابه جایی می گیرند.
این کارشناس مسایل اقتصادی جابه جایی در نظام بانکی را امری طبیعی دانست و افزود: البته باید به این مساله توجه کرد که عملکرد مدیران عامل سودآوری بانک را تغییر می دهد.
تقوی در پایان جایگاه بانک ها را در ایجاد اشتغال کشور مهم ذکر کرد و اظهار داشت: بانک ها با ارایه تسهیلات و مشارکت در طرح ها می توانند تاثیر مناسبی در اشتغالزایی کشور داشته باشند و مدیران عامل بانک ها باید این امر را مدنظر قرار دهند.
اقتصام(5)9141**1558
10/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]