واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دبیر کل اتاق مشترک ایران و افغانستان خواستار حذف روادید بین دو کشور شد مشهد - ایرنا - دبیر کل اتاق مشترک بازرگانی و صنایع و معادن ایران و افغانستان گفت: برای توسعه روابط اقتصادی، روادید بین این دو کشور باید برداشته شود.
"مظفر علیخانی" روز پنجشنبه در همایش "شناخت توانمندیهای صادراتی و تسهیل صادرات از افغانستان به ایران" در مشهد افزود: اخذ روادید برای تجار افغانستان با مشکل مواجه است و هزینه بسیار دارد.
وی با بیان اینکه همت بخش خصوصی ایران برای کمک به توسعه روابط تجاری با کشور افغانستان بیانگر خواست و اراده ملت افغانستان است، اظهار کرد: در طول سه دهه پس از انقلاب اسلامی همکاریهای بسیار نزدیک بین دو ملت نشان می دهد ظرفیتهای فراوان برای توسعه روابط بین دو کشور وجود دارد.
وی گفت: حمایت دولت و ملت ایران از افغانستان در چند سال گذشته نیز سند و مدرک دیگری است که نشان می دهد بین دو کشور مرزی وجود ندارد.
وی بیان کرد: رویدادهای اخیر در افغانستان، خروج نیروهای نظامی بیگانه، انتقال قدرت به صورت مسالمت آمیز و روی کار آمدن دولت مردمی و اسلامی "اشرف غنی" و تشکیل ائتلاف ملی دستاورد بسیار بزرگ در دنیای کنونی است.
وی ادامه داد: از سوی دیگر خداوند متعال امکانات و استعدادهای انسانی و طبیعی فراوان در دو کشور قرار داده است که تاکنون به نحو مطلوب موفق نشدیم از این ظرفیتها برای کنترل شرایط اقتصادی، صنعتی و تجاری خود به نحو مطلوب بهره بگیریم.
دبیر کل اتاق مشترک ایران و افغانستان گفت: در 10 ماه امسال صادرات ایران به افغانستان حدود دو میلیارد دلار و صادرات افغانستان به ایران حدود چهار میلیون دلار بوده که نشان می دهد هنوز راه زیادی برای توسعه روابط تجاری بین دو کشور وجود دارد.
وی افزود: به منظور توسعه روابط تجاری بین دو کشور به همان اندازه که ایران از دولت افغانستان انتظار دارد موانع و مشکلات فراروی فعالان اقتصادی ایرانی را بردارد، دولت افغانستان نیز این انتظار متقابل را از ایران دارد.
دبیر کل اتاق مشترک ایران و افغانستان بر برداشتن موانع فنی برای توسعه روابط تجاری بین دو کشور تاکید کرد و گفت: صادرات افغانستان شامل محصولات کشاورزی، دام و فرآورده های دامی، حبوبات، خشکبار و صنایع دستی است که در مرز ایران برای آنها قرنطینه های نباتی و لزوم صدور گواهی بهداشتی و سایر مجوزهای فنی ایجاد شده است.
علیخانی ادامه داد: در دولت های گذشته از سوی دولتمردان ایران قول هایی مبنی بر برداشتن این موانع داده شد که تاکنون اجرا نشده است.
وی افزود: این در حالی است که برخی محصولات ایرانی به صورت مستقیم و با موانع کمتری وارد افغانستان می شود.
وی کاهش تعرفه های ورودی کالا را از دیگر محورهای توسعه تجارت بین دو کشور اعلام و بیان کرد: سرمایه گذاری افغانستان در ایران نیازمند حل و فصل مشکلات صدور مجوزها، پروانه کار و در نظر گرفتن معافیت هایی برای سرمایه گذاران افغانستانی است.
استان خراسان رضوی با 302 کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان راه خروج و ورود بسیاری کالاها از این استان و استانهای دیگر ایران به افغانستان است و در مبادلات تجاری ایران با آن کشور از سهم عمده ای برخوردار می باشد.
بر اساس آمارهای گمرکی، افغانستان که در ١٠ ماه سال گذشته رتبه پنجم مقصد صادراتی ایران را داشت در 10 ماه امسال به رتبه چهارم صعود کرده که این نشانگر سهم بیشتر افغانستان از صادرات ایران و اهمیت نقش خراسان رضوی در این زمینه است.
7489 / 6053
07/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]