واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: قائم مقام شرکت فرش: نگاه صرف اقتصادی، به هنر صنعت فرش آسیب می رساند اصفهان- ایرنا- قائم مقام شرکت سهامی فرش ایران گفت: فرش از مظاهر تمدن و فرهنگ و جلوه گاهی از هنر ایرانی است و نگاه صرف اقتصادی، به این هنر صنعت آسیب می رساند.
به گزارش ایرنا، محمد آران شامگاه سه شنبه در آیین افتتاح کارگاه بزرگ فرش دستباف در اصفهان گفت: فرش، همچون زبان و ادبیات جزئی از فرهنگ ایرانی است و برای معرفی بیشتر این محصول فرهنگی به دنیا باید تلاش کرد.
وی افزود: فرش، هنر و صنعت است، اما صنعت ابزاری است در اختیار آن و نقش فرش و طراحی آن از گذشته به ما رسیده و هنر و سنتی است که باید حفظ شود.
آران گفت: در دوره ساسانیان و صفویان فرش بافی در ایران رونق داشت و بعد از حمله اشرف افغان افول کرد و از زمان قاجار تاکنون با همت هنرمندان به این جایگاه رسیده است.
وی با اشاره به بازار چین و تولید انبوه آن گفت: چینی ها با تولید ارزان و کیفیت پایین و نگاه صرف اقتصادی نتوانستند بازار فرش را در دست بگیرند چرا که تولید انبوه فرش برای آنها صرفه اقتصادی نداشت.
وی با بیان اینکه حتی فرش کهنه ایرانی در دنیا طرفداران بسیار دارد، افزود: این به خاطر اصالت این هنر است و اینکه هر قطعه فرش ایرانی تصویری از طبیعت را به داخل خانه ها می برد.
** ضرورت برند سازی برای حضور در بازارهای جهانی
رسول رنجبران نماینده اتاق بازرگانی ایران در کمیسیون تخصصی برند کشور هم حمایت و راه اندازی کارگاه فرش دستباف را کاری مقدس عنوان کرد و گفت: در بازارهای دنیا رقابت بسیار شدید و پیچیده است و براحتی نمی توان وارد بازار شد و محصولی را فروخت.
وی افزود: در مسائل اقتصادی یکی از دشوارترین کارها فروش است و امروز در دنیا برندها نقشی موثر دارند و کالا با برند معتبر به فروش می رسد.
وی اظهار کرد: جای تاسف دارد که هیچ کدام از محصول های ایران جزء برندهای دنیا و حتی منطقه و یا کشورهای اسلامی نیست.
رنجبران گفت: ما باید به سمت و سویی برویم که به داشته های درونی خود متکی باشیم و اقتصادی درون زا و برون نگر داشته باشیم.
وی گفت: باید با قواعد و ادبیات بین المللی وارد رقابت شویم و پیش نیاز این کار برندسازی است.
رنجبران ادامه داد: زمانی ما ایرانی ها را با فرش می شناختند، بعد از مدتی نفتی شدیم و پول نفت برندهای واقعی ما را در دنیا از بین برد.
وی در باره کارگاه بزرگ فرش اصفهان گفت: این کارگاه شروع خوبی است که می تواند بخش بزرگی از میراث اقتصادی ما را در آینده احیاء کند و اکنون برند قدیمی ما با اقتصاد و صنعت ترکیب شده و این ترکیبی هوشمندانه است.
وی گفت: برای احیای برند فرش نیاز به تشکل ها و سازمان های مردم نهاد است و باید دلبستگی به نهادهای دولتی را کم کرد چرا که هر جا دلبسته شدیم شکست خوردیم.
رنجبران افزود: دولت باید زمینه ای ایجاد کند تا تشکلهای مردمی وارد عرصه اقتصاد و صنعت و توسعه کشور شوند.
وی با مقایسه کشور ایران و ژاپن بعد از جنگ جهانی دوم گفت: اقتصاد ما در آن زمان با ژاپن برابری می کرد و حتی جلوتر بودیم اما امروز اقتصاد ژاپن بسیار جلوتر است و یکی از دلایل آن این است که ما به دنبال دولتی چاق و سست بودیم اما ژاپن دنبال دولتی چابک و لاغر رفت.
وی با بیان اینکه اکنون باید بگذاریم مردم خودشان فرش را به دنیا معرفی کنند، افزود: سیاست های اقتصاد مقاومتی تکیه برداشته های عمومی است، ما صاحب فکر و اندیشه هستیم و باید اجازه بدهیم فضا باز و محیط کسب وکار آماده و 90 درصد اقتصاد در دست مردم باشد تا جلو برویم.
کارگاه بزرگ فرش دستبافت اصفهان با 100 دار قالی و حضور 200 هنرمند فرشباف افتتاح شد.
همزمان با افتتاح این کارگاه یک استودیو تلویزیونی نیز برای تهیه و پخش فیلم از فعالیت این کارگاه برپا شده تا از طریق آن فرش ایرانی در ابعاد وسیع معرفی شود.
در استان اصفهان سالانه حدود 700 هزار متر مربع فرش دستباف تولید می شود.
پ/7141/ 6508
06/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]