تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834525722
نیلی: دارویی برای رشد اقتصادی نیست
واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: مشاور اقتصادی رییس جمهور معتقد است با توجه به کاهش درآمد دولت بودجه هدفمندی یارانهها باید متوازن باشد چون دولت نمیخواهد از بانک مرکزی استقراض کند. نیلی درباره رشد اقتصادی هم معتقد است با وجود از بین رفتن تحریم ها رشد اقتصادی بالا با دارویی یک شبه رخ نمی دهد.
به گزارش تراز ، دکتر مسعود نیلی در نشست خبری صبح امروز در ساختمان ریاست جمهوری در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا درباره مصوبه کمیسیون تلفیق برای حذف خانوارها با درآمد بالای 2.5 میلیون تومان گفت: با توجه به کاهش قیمت نفت، درآمدهای یارانه ها هم کاهش می یابد بنابراین ما برای پرداخت یارانه با کسری مواجه هستیم و مجلس هم به این موضوع توجه کرده است براساس این مصوبه خانوارهایی که بیش از 2.5 میلیون تومان درآمد دارند یارانه نمی گیرند و کسانی که درآمدشان کمتر از این است یارانه می گیرند، اما مثلا اگر درآمد خانواری دو میلیون و 470 هزار تومان بود به او یارانه نمی دهیم و به کسی که درآمدش دو میلیون و 510 هزار تومان بود یارانه می دهیم؟ این موضوع نیاز به بررسی و کار کارشناسی دارد.
نیلی گفت: سیاستی در کشور اعمال شده است که تغییر آن مشکل است، اگر از اول یارانهای پرداخت نشده بود می شد کاری کرد، اما در حال حاضر باید به ملاحظات و مسائل زیادی توجه کرد. حدس من این است که تا زمان تصویب نهایی بودجه در مجلس ، مجلس با دولت توافقی بر سر کار کارشناسی در این زمینه می کند.
وی تاکید کرد: بودجه هدفمندی یارانهها باید متوازن باشد چون دولت نمی خواهد از بانک مرکزی برای پرداخت یارانه استقراض کند و نمی خواهد یارانه را با کسری اداره کند.
مشاور اقتصادی رییس جمهور همچنین در پاسخ به سوالی درباره چشم انداز سال آینده برای کاهش وابستگی بودجه به نفت گفت: مهمترین ضرورت جامعه ما رشد اقتصادی پایدار و اشتغال است. آنچه که در سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی هم بر آن تاکید شده درون زا و برون گرا بودن رشد اقتصادی است یعنی ما بتوانیم از تغییرات قیمت نفت کمتر متاثر شویم و وابستگی بودجه به نفت کاهش یابد.
وی گفت: اگر درآمدهای نفتی فقط صرف سرمایهگذاری شود و مالیات ها هزینه شود این نوع نگاه به بودجه مناسب است، اما نباید این رویکرد فقط در زمانی که قیمت نفت پایین است مورد توجه قرار گیرد ما باید روی سیاست های دوران وفور کار کنیم. چون معمولا در دوران وفور تحمل ما در کم خرج کردن پایین است. اگر بتوانیم پول نفت که به بودجه می آید صرف راه و بندر کنیم این شکل می تواند مطلوب باشد.
نیلی همچنین درباره اظهارنظر طیب نیا برای رسیدن به رشد هشت درصدی در صورت برداشتن تحریم ها گفت: تحریم ها از چهار جهت به ما فشاور وارد می کند تحریم نفتی، تحریم های مالی، تحریم های تجاری و عدم قطعیت در شرایط اقتصادی. البته پتانسیل ما پتانسیل برای رشد است اما برای این که پیش بینی دقیقی با عدد و رقم داشته باشیم کمی زود است.ممکن است با سرمایهگذاری خارجی در نفت و گاز که به نظر می رسد تمایل زیادی هم در این زمینه وجود دارد ما بتوانیم به حداکثر رشد اقتصادی برسیم، اما این رشد یکباره رخ نمی دهد و باید فرایند گذار را طی کنیم اقتصاد ظرفیت رسیدن به رشد هشت درصد را دارد.
این اقتصاددان همچنین در پاسخ به سوالی درباره محسوس نبودن سیاست های ضد رکود دولت هم گفت: سیاست های مدیریت منابع در دوران وفور در ایران، روسیه و ونزوئلا کاملا مشابه بود، اما در حال حاضر وضعیت اقتصادی ونزوئلا بسیار آشفته است و تورم به سه رقمی شدن نزدیک است. اما اقتصاد ما شبیه ونزوئلا نشد چون در این 15 ماه گذشته تورم کنترل شد ، سود بانکی مثبت شد و با وجود کاهش قیمت نفت ما مسیر آرام و رو به رشدی را طی می کنیم، چون کاهش تورم از 40 درصد به 15 درصد رشد اقتصادی مثبتی را ایجاد کرد. اما اگر تورم ما به طور متوسط در 35 درصد باقی می ماند امسال تورم بزرگی را تجربه می کردیم. آرامش در وضعیت اقتصادی رشد اقتصادی را فراهم آورده است اما رکود اقتصادی با دشواری های زیادی مواجه است اقتصاد ما رشد نامتوازن مثبت دارد که باید با تسری این رشد به بخش های دیگر به رشد متوازن مثبت برسد و برای این کار موانع بسیاری وجود دارد و برای رشد اقتصادی دارویی وجود ندارد که یک شبه بتوان به رشد اقتصادی بالا رسید اما دولت برای از بین بردن هر مانع کوچک تلاش می کند.
نیلی همچنین در توضیحاتی درباره نتایج و جمع بندی نظرات در همایش اقتصاد ایران که در 14 و 15 دی ماه برگزار شد توضیح داد: همایش اقتصاد ایران از نظر جامعیت و مقطع زمانی که در آن برگزار شد ویژگیهای منحصربه فردی داشت ما نیازمند وفاق و تحلیل مشترک هستیم و نیاز داریم که درباره ریشه مشکلات اقتصادی به جمع بندی برسیم. در این کنفرانس جمع بندی به دست آمده که به صورت یک گزارش خلاصه منتشر می شود و کتابی هم از نتایج آن به صورت مفصل چاپ می شود 21 نفر پایین این جمع بندی امضا کردند و این برای نخستین بار است که اقتصاددانان به چنین وفاقی رسیدند اقتصاددانان هر بار چیزی را با وفاق امضا کردند در اعتراض و نقد سیاست ها بوده و تا آنجا که یادم می آید ما هیچ سند ایجابی که چند نفر اقتصاددان آن را امضا کرده باشند نداریم.
مشاور اقتصادی رییس جمهور همچنین با توجه به نتایج کنفرانس اقتصاد ایران گفت: بر اساس این نتایج تاکید شده که سال های آینده سال های خاصی برای ما خواهد بود که یکی از دلایل آن وضعیت اشتغال است. خالص اشتغال ما در سال 1383 تاکنون تغییری نداشته و این یک هشدار برای آینده است. همچنین بودجه خانوارها نشان می دهد که از سال 1386 تاکنون به طور مستمر شرایط اقتصادی برای خانوارها بدتر شده و ما با یک سیر نزولی برای سطح خانوارها مواجه بودیم وضعیت مقایسه ای ما با کشورهای دیگر دلیل دیگری است. در سند چشم انداز آمده که ایران باید قدرت اول منطقه باشد. این نشان می دهد که ما باید به مقایسه منطقه ای توجه کنیم. در سال 1384 تا 1390 متوسط رشد اقتصادی کشور 4.3بوده در حالی که باید به هشت درصد می رسیده و در سال های 1392 و 1393 هم رشد اقتصادی ما منفی بوده این درحالی است که کشورهای منطقه یا با نفت و گاز توسعه پیدا کردند یا بدون نفت وگاز که هر دو رشدهای اقتصادی بالا داشتند.
وی ادامه داد: در کنار این سه عامل موضوع دیگری اهمیت دارد و آن این که این دهه پایان یک قرن است و به شاخص های اقتصادی توجه خاصی نمی شود مجموع این عوامل می گوید که ما باید روی اشتغال تمرکز کنیم حتی اگر تعداد بیکاران را ثابت نگه داریم، باید رشد اقتصادی شش درصد را تجربه کنیم و برای بهبود وضعیت باید به رشد اقتصادی هشت درصد برسیم و برای این موارد باید ضمن توجه به اصول و مبانی چون تضمین حقوق مالکیت، رقابت، تنظیم حقوق قراردادها به الزامات نهادی هم توجه کنیم که این الزامات شامل حکمروایی مقتدر، تعامل با جهان، توسعه منابع انسانی، نظام موثر مبارزه با فقر، نظام مالی کارآ، بخش خصوصی پویا و ... است.
نیلی همچنین گفت:اقتصاد ایران ظرفیت بالایی برای رشد دارد که کشورهای همسایه ما با یکی یا دو عامل رشد کرده اند عربستان با نفت، امارات با موقعیت مکانی خوب، قطر با گاز، ترکیه با توریسم و صنعت. اما ما همه این عوامل را داریم اما نتوانسته ایم به دلیل توجه نکردن به عوامل موثر بر رشد اقتصادی خوب عمل کنیم و همچنین امروز اقتصاد ما با چالش هایی مواجه است که به دلیل آثار و عواقب مدیریت در دوران وفور درآمدها است در دوران وفور درآمدها ما با افزایش شدید واردات، رشد بودجه دولت و رشد حجم نقدینگی مواجه بوده ایم همچنین اکنون با تحریم و کاهش قیمت نفت مواجه ایم که چالش کوتاه مدت ما است، بنابراین قبل از پرداختن به راه حل های اجتماعی نیاز داشتیم که مشکلات را ریشه ای بدانیم چون تفرقه در این که مشکل کشور چیست خطرناک است اگرچه تفرقه در راه حل ها اشکالی ندارد.
وی همچنین در پایان تاکید کرد: این موضوع باید مورد توجه قرار گیرد که اکنون دولت، بخش خصوصی و دانشگاهیان با هم در یک نتیجه گیری به وفاق رسیده اند.
منبع: ایسنا
يكشنبه 3 اسفند 1393 ساعت 14:01
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]
صفحات پیشنهادی
دولت برای یارانه استقراض نمیکند/ دارویی برای رشد اقتصادی نیست
یکشنبه ۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۳ ۰۹ مشاور اقتصادی رییس جمهور معتقد است با توجه به کاهش درآمد دولت بودجه هدفمندی یارانهها باید متوازن باشد چون دولت نمیخواهد از بانک مرکزی استقراض کند نیلی درباره رشد اقتصادی هم معتقد است با وجود از بین رفتن تحریم ها رشد اقتصادی بالا با دارویی یک شبه رخافزایش 15 درصدی رشد اقتصادی صنعت/ کاهش اشتغال در جوازهای صنعتی جدید
دوشنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۹ ۱۶ رشد اقتصادی بخش صنعت طی دو سال گذشته نوسانی 15 درصدی را تجربه کرده است و در حالی در شش ماهه نخست سال جاری به 6 5 درصد رسیده که باید برای روشن شدن وضعیت دقیق صنعت کشور تا اعلام رشد سالانه صبر کرد به گزارش خبرنگار ایسنا در شرایطی که در سال 1390 رشد اقتچکیده اخبار اقتصادی امروز رشد اقتصادی امسال مثبت۲ میشود/غفلت از سند ملی کار شایسته در 6 دولت و مجلس/ارسال گزا
چکیده اخبار اقتصادی امروزرشد اقتصادی امسال مثبت۲ میشود غفلت از سند ملی کار شایسته در 6 دولت و مجلس ارسال گزارش محرمانه کیفیت بنزین داخلی و وارداتی به هیئت دولتایران سهم نفت خود را در بازارهای جهانی افزایش میدهد نقص فنی در هواپیمای حامل خبرنگاران حوزه حمل و نقل اظهارات رئیس سترشد اقتصادی بخش صنعت در شش ماهه اول امسال ۶.۵ درصد بود
معاون وزیر صنعت رشد اقتصادی بخش صنعت در شش ماهه اول امسال ۶ ۵ درصد بود 1393-12-02 11 10 تلاش برای کنترل قیمتها و ثبات در بازار به خصوص در ایامی نظیر مهرماه همزمان با بازگشایی مدارس انتهای سال و ایام ماه مبارک رمضان علرغم تبدیل نرخ ارز کالاهای اساسی از مرجع به مبادله ای از مردآثار مستقیم لایحه بودجه 94 بر رشد اقتصادی/ هزینههای عمرانی چقدر به رشد اقتصادی کمک میکند؟
آثار مستقیم لایحه بودجه 94 بر رشد اقتصادی هزینههای عمرانی چقدر به رشد اقتصادی کمک میکند اقتصاد > اقتصاد کلان - محاسبات مراکز پژوهشی نشان میدهد به لحاظ تاثیر مستقیم هزینههای عمرانی بر رشد اقتصادی از منظر حسابهای ملی لایحه بودجه سال 1394 منجر به 0 021 درصد رشدرشد اقتصادی ۱.۷ و تورم ۲۳ درصدی اقتصاد ایران در سال ۲۰۱۴
بیزینس مانیتور گزارش داد رشد اقتصادی ۱ ۷ و تورم ۲۳ درصدی اقتصاد ایران در سال ۲۰۱۴ بیزینس مانیتور با کاهش پیش بینی خود از رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۱۵ اعلام کرد اقتصاد ایران در سال ۲۰۱۴ رشد ۱ ۷ درصدی و تورم ۲۳ درصدی داشته است به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز در پی کاهش شدکاهش قیمت نفت موجب افزایش رشد اقتصادی جهان نخواهد شد
مؤسسه موديز کاهش قیمت نفت موجب افزایش رشد اقتصادی جهان نخواهد شد مؤسسه اعتبارسنجی مالی موديز اعلام کرد سقوط و تثبيت بهای نفت در سطح کنونی امکان افزايش بيش از سه درصدی رشد اقتصادی را در سال کنونی ميلادی و سال بعد فراهم نخواهد کرد به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل ازرشد اقتصادی ژاپن به 2.2 درصد رسید
در سه ماهه پایانی 2014 رشد اقتصادی ژاپن به 2 2 درصد رسید رشد اقتصادی ژاپن در سه ماه پايانی سال گذشته ميلادی به دو مميز دو دهم درصد رسيد به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از شبکه تلويزيوني الجزيره انگليسي دولت ژاپن اعلام کرد رشد اقتصادي اين کشور در سه ماه پاياني سالنهاوندیان: از رکود به رشد اقتصادی رسیده ایم
نهاوندیان از رکود به رشد اقتصادی رسیده ایمتاریخ انتشار چهارشنبه ۲۲ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۲۱ ۴۱ سرپرست نهاد ریاست جمهوری گفت دولت تدبیر و امید با همیاری و کمک مردم ایران اسلامی پیشرفت خوبی در حوزه اقتصادی داشته است به گزارش فارس محمد نهاوندیان ظهر امروز در جمع دستاندرکاران اتاسهم هر استان از رشد اقتصادی چقدر است؟/ تهران در سکوی نخست |اخبار ایران و جهان
سهم هر استان از رشد اقتصادی چقدر است تهران در سکوی نخست بیش از نیمی از استانهای کشور سهمشان در تولید ناخالص داخلی کشور حتی به یک درصد هم نمیرسد در همین حال تهران با سهم 13 97 درصدی بزرگترین تولیدکننده کشور و با فاصله بسیار زیاد از سایرین شناخته شده است کد خبر ۴۷۷۵۴۶ تاری- هشدار مودی به چین، کاهش قیمت نفت تضمین کننده رشد اقتصادی نیست
هشدار مودی به چین کاهش قیمت نفت تضمین کننده رشد اقتصادی نیست پکن - ایرنا - موسسه اعتبار سنجی مودی در آخرین گزارش خود اعلام کرد که ثروت های بادآورده ناشی از کاهش جهانی قیمت نفت کمکی به رشد اقتصادی چین در سال 2015 نمی کند به گزارش ایرنا بخش تحقیقات سرمایه گذاری موسسه مودی اخیرنگرانی فعالان اقتصادی از عدم سرمایهگذاری/رشد ۳درصدی محقق نمیشود
نگرانی فعالان اقتصادی از عدم سرمایهگذاری رشد ۳درصدی محقق نمیشود شناسهٔ خبر 2502889 یکشنبه ۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۳ ۰۶ اقتصاد > صنعت و معدن و تجارت فعالان اقتصادی با هشدار نسبت به عدم سرمایهگذاری در اقتصاد ایران بر این باورند که تورم ۱۳ درصدی در سال ۹۳ محقق خواهد شد اما خبری از رکاهش نرخ تورم و تداوم رشد اقتصادی ایران در سال 2015
یکشنبه ۱۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۳ ۲۷ موسسه تحقیقاتی بیزنس مونیتور اینترنشنال BMI در جدیدترین گزارش خود با اشاره به تاثیر مثبت بهبود روابط ایران با غرب بر اقتصاد کشور پیش بینی کرد نرخ تورم مصرفی از 23 درصد در سال 2014 به 22 درصد در سال 2015 و 18 درصد در سال 2016 کاهش پیدا میکند به گز- رشد 12 درصدی اقتصادی لازمه رسیدن به اهداف سند چشم انداز
عضو مجمع تشخیص مصلح نظام مطرح کرد رشد 12 درصدی اقتصادی لازمه رسیدن به اهداف سند چشم انداز تهران - ایرنا - عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ضمن تاکید بر برنامه ریزی دقیق به منظور تحقق اهداف چشم انداز 20 سال کشور گفت دستیابی به رشد اقتصادی 12 درصدی لازمه رسیدن به اهداف سند چشم انداز اسمیانگین رشد اقتصادی ۴.۸ درصد بوده است
تراز عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در همایش اقتصاد مقاومتی عنوان کرد در حال حاضر نرخ رشد اقتصادی در کشور پایین است و نرخ رشد اقتصادی کشور حدود 4 8 است که برای رسیدن به نرخ رشد 8 درصدی و جایگاه مطلوب فاصله است به گزارش تراز علی آقامحمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام امروز در مراسم کنهند صاحب سریعترین رشد اقتصادی جهان میشود
هند صاحب سریعترین رشد اقتصادی جهان میشود شناسهٔ خبر 2501968 شنبه ۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۲ ۴۱ اقتصاد > اقتصاد جهان براساس تازهترین گزارشها به زودی سریعترین رشد اقتصادی دنیا از آن کشور هند خواهد شد برهمین اساس این کشور برای نخستین بار چین را کنار خواهد زد به گزارش خبرنگار مهررشد اقتصادی کمتر از 2 درصدی آلمان در گذشته
یورونیوز رشد اقتصادی کمتر از 2 درصدی آلمان در گذشته اقتصاد آلمان در سه ماهه چهارم سال میلادی گذشته با رشد 0 7 درصدی روبه رو شد به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از یورونیوز اقتصاد آلمان در سه ماهه چهارم سال میلادی گذشته با رشد 0 7 درصدی روبه رو شد  -
اقتصادی
پربازدیدترینها