تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دين را پناهگاه و عدالت را اسلحه خود قرار ده تا از هر بدى نجات پيدا كنى و بر هر دشم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834170145




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

داستان کوتاهِ کوتاه کتاب‌های غیرمجاز |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: داستان کوتاهِ کوتاه کتاب‌های غیرمجاز
خیلی‌ها چه در داخل کشور و چه خارج از مرزها، در طول این سال‌ها از ممیزی و نظارت پیش از چاپ کتاب طبل و دُهُلی پر سر و صدا ساخته‌اند و بر آن کوفته‌اند، حتی گاهی مدیران سیاسی و فرهنگی هم این موضوع را دستاویز تبلیغات و سخنرانی‌های خود قرار داده‌اند.
کد خبر: ۴۷۶۳۱۷
تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۴:۵۰ - 19 February 2015




جام‌جم آنلاین نوشت:

 خیلی‌ها چه در داخل کشور و چه خارج از مرزها، در طول این سال‌ها از ممیزی و نظارت پیش از چاپ کتاب طبل و دُهُلی پر سر و صدا ساخته‌اند و بر آن کوفته‌اند، حتی گاهی مدیران سیاسی و فرهنگی هم این موضوع را دستاویز تبلیغات و سخنرانی‌های خود قرار داده‌اند.

در همین دوره نیز یکی از موضوعاتی که مدیران ارشد دولتی (از جمله رئیس جمهور و وزیر ارشاد) بر آن تاکید می کردند و در صدر برنامه هایشان قرار داشت بحث ممیزی، برداشتن یا واگذاری این امر به بخش خصوصی بود، اما حالا روز گذشته سرپرست اداره پرحاشیه کتاب آماری را اعلام کرد که براساس آن تعداد کتاب های مانده در پشت سَد ممیزی و نظارت به یک درصد هم نمی رسد؛ واقعیتی که باعث شد معاون فرهنگی وزیر ارشاد هم پس از حدود یک سال و اندی از حضورش در راس حوزه کتاب و نشر بالاخره متوجه شود ممیزی واقعا مساله اصلی نشر نیست و این را با صدای بلند در یک نشست خبری اعلام کند.

به گزارش جام جم، آمار نشر کشور سالانه حدود 60 هزار عنوان کتاب است، به عبارتی این تعداد کتاب برای نظارت از نگاه کارشناسان اداره کتاب وزارت ارشاد بررسی می شود، آن طور که سرپرست دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ به مهر گفته است، از اول فروردین امسال تا ابتدای همین هفته تعداد ۵۵ هزار و ۹۷۴ عنوان کتاب برای صدور مجوز به وزارت ارشاد ارائه شده است که فقط از این میان ۴۶۵عنوان کتاب موفق به دریافت مجوز نشده است که با یک ضرب و تقسیم ساده متوجه می شویم این تعداد به یک درصد کل نشر ما هم نمی رسد و عدد کتاب های مانده در پشت سد نظارت 0.8 درصد است.

همایون امیرزاده درباره تغییراتی که اخیرا در اداره کتاب رخ داده است و این که آیا این تغییرات تا چه اندازه بر روند ممیزی کتاب تاثیر می گذارد، توضیح داد: من از یازدهم بهمن که مسئولیت سرپرستی دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی را بر عهده گرفتم به دو برداشت رسیدم؛ اول این که به عنوان یک نگاه نظارتی از بالا همانند بسیاری از دوستان اهل رسانه این مسأله را مد نظر قرار دادند که فضای اداره کتاب قائم به شخص هست یا نه؟ او افزود: من به عنوان مدیر دوران گذار از رسانه ها می خواهم به تامین یک شرایط با ثبات که در آن بشود کارها را بهتر انجام داد، کمک کنند. برداشت شخصی من براساس مستندات بالادستی این است که اداره کل کتاب قائم به شخص نیست. با استقرار هیات های نظارت بر ضوابط نشر در حوزه کتاب های کودک و بزرگسال شاید کمترین نقش بررسی محتوایی به اداره کل کتاب داده می شود.

امیرزاده گفت: در بررسی محتوایی آثار معاون فرهنگی و حتی شخص وزیر ارشاد کمترین ورود را داشته اند و خواهند داشت و اثرات وضعی نظرات آنها درخصوص مجوز کتاب ها با استقرار هیات های نظارت بر کتاب خیلی کمتر شده است.

او ادامه داد: با تشکیل هیات های بالادستی نظارت بر کتاب، رفت و آمدهای بی سرانجامی که در مورد کتاب ها وجود داشت و یک دور تسلسل باطل را ایجاد کرده بود، از میان برداشته شده و تحلیل شخصی من از اداره کتاب این است که مدیر موفقی که این اداره کل به او سپرده خواهد شد، کسی است که بتواند از طریق مکانیزم های ایجاد شده و با دقت تمام، امور بررسی کتاب را رصد کند. به گفته سرپرست جدید دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اکنون معدل مدرک تحصیلی بررس ها و سرگروه های دوازده گانه این دفتر، فوق لیسانس و دکتر است.

امیرزاده به جزئیات آماری بیشتری اشاره و خاطرنشان کرد: از ابتدای امسال مجموع تقاضاهایی که برای صدور مجوز کتاب به وزارت ارشاد آمده است ـ غیر از پنج استان معین که خود کارها را بررسی می کنند ـ ۵۵ هزار و ۹۷۴ مورد بوده که از این میان ۳۷هزار و ۲۷۷ عنوان مربوط به کتاب های چاپ اول و ۱۸ هزار و ۶۹۸ مورد مربوط به کتاب های چاپ دوم بوده است ضمن این که ۱۹ هزار و ۴۹۴ مورد به صورت آنلاین و اینترنتی تقاضای صدور مجوز کتاب کرده اند و در مجموع ۴۶۵ عنوان کتاب وجود داشت که رد شده است.

مدیر سابق اداره کتاب: مصاحبه کردم، برکنار شدم

مدیر سابق اداره کتاب به حواشی به وجود آمده درخصوص برکناری خود از این مسئولیت، واکنش نشان داد و گفت که به سبب تخطی از دستورالعمل وزارتی مبنی بر ممنوعیت مصاحبه با رسانه ها، برکنار شده است.

علی شجاعی صائین در یادداشت کوتاهی که روز گذشته در اختیار رسانه ها قرار داد، نوشت: ورود به عرصه های خرد و کلان اداری و مدیریتی یا خروج از آنها، فی نفسه واجد ارزشی نیست و به همین دلیل وقتی متن نامه وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره برکناری ام از اداره کتاب را توسط جناب آقای صالحی، معاون محترم امور فرهنگی دریافت کردم و خواندم، به راحتی آن را پذیرفتم و از پاسخ دادن به پرسش های پرشمار خبرنگاران رسانه ها درباره زمینه ها و دلایل این اتفاق پرهیز کردم.

با این حال، پس از درج مصاحبه وزیر محترم در برخی پایگاه های اطلاع رسانی ضروری دانستم به اطلاع برسانم موضوع «دستورالعمل» یا «بخشنامه عمومی وزارتخانه» مورد اشاره ایشان، ممنوعیت مصاحبه مدیران وزارتخانه بوده است و علت برکناری اینجانب نیز، مستند به نامه وزیر محترم خطاب به معاون محترم امور فرهنگی، عدم رعایت این ممنوعیت و انجام مصاحبه بوده است.

در ضمن درباره مسائل مختلفی که طی روزهای اخیر از سوی برخی از مسئولان وزارتخانه بیان شده است و همچنین مکاتبات به عمل آمده در مورد بعضی از این اظهارات، مطالب فراوانی دارم که به دلیل پرهیز از ایجاد حاشیه و تنش در فضای نشر کشور فعلاً از بیان آنها صرف نظر می کنم و امیدوارم دلیلی برای ذکر آنها پیش نیاید.












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن