تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 10 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع): فضاى هر ظرفى در اثر محتواى خود تنگ‏تر مى‏شود مگر ظرف دانش كه با تحصيل علوم، فضاى آن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803093134




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اساتید فاقد بینش و روحیه علمی در دانشگاه‌ها |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: اساتید فاقد بینش و روحیه علمی در دانشگاه‌ها
رییس انجمن جامعه‌شناسی ایران با بیان اینکه خیلی از دانشجویان با دانشجویان آماتوری هستند که هیچ تعلقی به علم و دانشگاه ندارند،‌افزود: روند کمیت گرایی در آموزش سبب می‌شود اساتید فاقد بینش و روحیه علمی وارد دانشگاه ها شوند.
کد خبر: ۴۷۵۰۰۷
تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۱:۴۰ - 13 February 2015




 رییس انجمن جامعه‌شناسی ایران با بیان اینکه خیلی از دانشجویان با دانشجویان آماتوری هستند که هیچ تعلقی به علم و دانشگاه ندارند،‌افزود: روند کمیت گرایی در آموزش سبب می‌شود اساتید فاقد بینش و روحیه علمی وارد دانشگاه ها شوند.

به گزارش ایسنا، دکتر محمدامین قانعی‌راد با اشاره به اینکه نظام واحدی در آموزش عالی امکان ایجاد یک رابطه مداوم و طولانی را برای دانشو و استاد فراهم نمی‌کند، اظهار کرد: ارتباط استاد با دانشجو یک رابطه گسسته است. ارتباط استاد و دانشجو بعد از گذراندن یک درس در یک ترم قطع می‌شود.

قدرت تشخیص از طریق رابطه استاد و دانشجویی ایجادمی شود

وی ادامه داد: در ساختار آموزش عالی امکان ایجاد فرآیند تلمذ کردن در کنار یک استاد و برقراری یک رابطه دو طرفه استاد و دانشجویی شبیه به آنچه که در نهادهای آموزشی سنتی ما نسبت داده می‌شود، فراهم نیست.

قانعی‌راد همین مساله را یک عامل مهم دانست که شرایط شکل‌گیری بینش که از طریق انتقال دانش ضمنی و پنهان صورت می‌گیرد را فراهم نمی‌کند و افزود: در بسیاری از موارد بینش و قدرت تشخیص نه از طریق دانش تصریحی و آشکار که از طریق کتاب خواندن و فهم آن قابل دستیابی است، بلکه از طریق برقراری رابطه استاد و دانشجویی و دریافت دانش ضمنی و پنهان در این دوران ایجاد می‌شود.

رییس انجمن جامعه‌شناسی ایران با تاکید بر اهمیت شکل‌گیری بینش گفت: داشتن بینش به دانشجو کمک می‌کند که دانش‌های پراکنده در ذهن او سازماندهی و تجمیع شود و به صورت کلیت یکپارچه درآید.

وی روند سرمشق‌گیری را در آموزش عالی مغفول دانست و اظهار کرد: نظام واحددهی ذهن دانشجویان بین دروس و واحدهای مختلف که در خیلی از موارد به لحاظ محتوایی شبیه هم هستند پاره پاره می‌کند و دانشجو نمی‌تواند با دیگر دانشجویان و اساتید خود تعاملات پایداری داشته باشد.

قانعی‌راد در همین زمینه خاطرنشان کرد: داشتن یک سرمشق در روند علم آموزی به معنای گذراندن دوره طولانی کارآموزی درکنار استاد است. در گذشته برای یادگیری نحوه نوشتن کلمات سرمشقی را بالای صفحه می‌نوشتند و از دانش‌آموز می‌خواستند که سعی کند شبیه همین سرمشق بنویسد و از آن تبعیت کند.

این نظام آموزشی به جای علم تعداد زیادی مقاله و مقاله نویس تولید می کند

وی با بیان اینکه نیازمند یک دگرگونی کلی در نظام آموزشی هستیم افزود: این نظام آموزشی تعداد زیادی مقاله و مقاله‌نویس تولید می‌کند اما علم توانایی تولید بینش منسجم کننده و وحدت بخشنده در علم را ندارد.

رییس انجمن جامعه‌شناسی ایران ادامه داد: در این حوزه با ضعف‌های زیادی روبه‌رو هستیم که برخی مربوط به اساتید و برخی دیگر به دانشجویان برمی‌گردد.

بسیاری از دانشجویان هیچ تعلقی به علم و دانشگاه ندارند

وی با اشاره به اینکه خیلی از دانشجویان دانشگاه‌ها دانشجویان آماتور و نیمه وقت هستند، گفت: اخیرا دانشجویانی در سنین بالای 40 سال در دوره دکتری درس می‌خوانند در حالی که شاغل هستند و صرفا با انگیزه افزایش حقوق و دستمزد یا دستیابی به امتیازات اینچنینی وارد این دوره شده‌اند و هیچ تعلقی به علم و دانشگاه ندارند.

به گفته قانعی‌راد دوره واقعی دانشجویی کردن از 18 تا 28 سالگی است که بعد از گذراندن این دوره دانشجو باید برنامه‌های دیگری را آغاز کند و وارد مرحله دیگری شود.

وی به ورود دانشجویان با انگیزه اخذ مدرک و وجود دانشجویان پولی در دانشگاه‌ها انتقاد کرد و افزود: با وجود بخش‌هایی نظیر پردیس بین‌الملل دانشگاه‌ها، پذیرش به صورت نوبت دوم یا شبانه و پذیرش دانشجویی پولی که نمره‌های بسیار پایینی در امتحانات گرفته‌اند، دانشگاه‌ها چه وضعیتی خواهند داشت؟

رییس انجمن جامعه‌شناسی ایران کمیت‌گرایی در آموزش عالی را یکی از پدیده‌های آسیب زننده به این حوزه توصیف کرد و خاطرنشان کرد: وقتی روند کمیت‌گرایی غالب باشد و ارزیابی عملکرد اساتید و دانشجویان براین اساس انجام می‌شود در نتیجه مقالاتی تولید می‌شوند که محتوای علمی ندارند و در چنین شرایطی اساتید فاقد بینش علمی و روحیه و اخلاق علمی که توانایی علمی‌شان با معیارهای کمی و بروکراتیک مورد قضاوت قرار گرفته وارد دانشگاه‌ها می‌شوند.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن