محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829814735
سينماي ايران همچنان از نداشتن «قصه» رنج ميبرد
واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: سينماي ايران همچنان از نداشتن «قصه» رنج ميبرد
سيوسومين دوره جشنواره فيلم فجر در حالي خاتمه يافت كه به اعتقاد بسياري از كارشناسان و منتقدان آثار اين دوره از جشنواره محل بحث و نقد فراواني دارد. گستره اين مباحث از كيفيت و نوع مديريت دبير جشنواره تا داوري و اهداي سيمرغها و محتواي آثار اين دوره از جشنواره را شامل ميشود.
نویسنده : مصطفي شاهكرمي
سيوسومين دوره جشنواره فيلم فجر در حالي خاتمه يافت كه به اعتقاد بسياري از كارشناسان و منتقدان آثار اين دوره از جشنواره محل بحث و نقد فراواني دارد. گستره اين مباحث از كيفيت و نوع مديريت دبير جشنواره تا داوري و اهداي سيمرغها و محتواي آثار اين دوره از جشنواره را شامل ميشود. براي احاطه بيشتر نسبت به فضاي حاكم بر آثار و خود جشنواره نظر كارشناسان حوزه سينما را جويا شدهايم كه در ادامه ميخوانيد.
سعيد مستغاثي، منتقد و كارشناس سينما در گفتوگو با «جوان» با اشاره به اينكه فيلمهاي اين دوره از جشنواره به طور كلي از يك ضعف ساختاري رنج ميبردند، ميگويد: اغلب فيلمها فاقد ريتم و عاري از كوچكترين ساختارها و مؤلفههاي سينمايي كه يك فيلم را به صورت سينمايي و استاندارد درميآورند، بودند. فيلمها به شدت كشدار و خستهكننده، تيپهاي كليشهاي هزاران بار تكرار شده و بدون شناسنامه و هويت و همچنين قصههايي كه بارها و بارها گفته شده بودند. امسال به دليل اينكه توفيق داشتم خارج از برج ميلاد و در سينما فلسطين همراه با قشرهاي مختلف مردم فيلمها را تماشا كنم، مشاهده كردم مردم اغلب ناراضي بودند و به صورت كاملاً علني اظهار نارضايتي ميكردند و ميگفتند كه آثار امسال فاقد جذابيت و محتواي گيرا هستند و به غير از سه يا چهار فيلم، مابقي آنها نميتوانستند اصلا به عنوان فيلم سينمايي تلقي گردند.
تماشاي برخي از فيلمها عذابآور بود
مستغاثي در ادامه ميافزايد: علت چنين اتفاقي اين است كه اين آثار خارج از استانداردهاي مرسوم بودند و به نوعي تماشاي برخي از آنها عذابآور بود و آدم تعجب ميكند كه جشنواره فجر چگونه چنين آثاري را قبول ميكند و اعتبار و كِرِديت جشنواره را زير سؤال ميبرند؟! بالاخره جشنواره بايد يك اعتبار و ارزشي داشته باشد، نميگوييم كه ما انتظار داشتيم يك شاهكار ببينيم، نه. ما ميخواهيم فيلم ببينيم، يعني كوچكترين و حداقلترين استانداردهاي سينمايي را دارا باشند. متأسفانه در اكثر آثار امسال آن حداقل استانداردها وجود نداشت و اغلب فيلمها زير خط فقر استاندارد سينمايي بودند.
كيفيت آثار نسبت به سال گذشته بسيار پايين بود
محمدحسين نيرومند، كارشناس فرهنگي و مشاور وزير سابق فرهنگ و ارشاد اسلامي در رابطه با سيوسومين دوره جشنواره فجر و كيفيت آثار آن اظهار ميدارد: جشنواره به واقع كارنامه يك ساله يا چندساله سينماي ايران است. در نتيجه عملكرد مديران ذيمدخل را بايد به نوعي در فيلمها ديد، چه اينكه جشنواره برنامه نمايش فيلمهاست.
به نظر من اتفاقي كه در جشنواره امسال افتاد و جوايزي كه اعطا شد نشان داد كه كيفيت جشنواره امسال چگونه است! اگر ما بهترين فيلم جشنواره را كه همان «رخ ديوانه» است، ببينيم متوجه خواهيم شد كه قد جشنواره امسال چندان بالا نرفته است كه بهترين فيلمش چنين اثري ميشود. اين نشان ميدهد كه در طول سال گذشته تلاش جدي براي توليدات كيفي انجام نشده و كارها به گونهاي نيست كه بتوان گفت جشنواره و آثارش نسبت به سالهاي گذشته يك گام به پيش محسوب شود. من كارها را كه ديدم به اين نتيجه رسيدم كه در مجموع كيفيت آثار نسبت به سال گذشته بسيار پايين بود. حتي اين فرصتي كه براي جوانها مهيا شده بود، اين جوانها نتوانسته بودند از آن به خوبي استفاده كنند و به هر حال اتفاق جديدي نيفتاد كه بتوان نسبت به آينده سينما خوشبين و اميدوارتر شد.
نيرومند در رابطه با كيفيت مديريت جشنواره نسبت به دورههاي قبل با تأكيد بر اينكه مديريت جشنواره كار بسيار سختي است، خاطر نشان ميكند: به نظر من برگزاري جشنواره با توجه به اقتضائات جامعه كار خوبي است اما مديريت توليد فيلم كه در طول سال انجام ميگيرد، ضعيف است. لازم است كه اين دو مقوله را از هم جدا كنيم. ما بايد در طول سال تلاش بكنيم كه آثار ارتقا پيدا بكنند و آثاري كه مشكل دارند اجازه ندهيم به مرحله توليد برسند كه بعد به مسائلي مثل مميزي و... برسند، اين همان كاري است كه ظاهراً انجام نميگيرد.
به نظر ميرسيد نوع فيلمهاي امسال و فضاي حاكم بر جشنواره، به شكلي مديريت شده كه اتفاق خاصي نيفتد و به تعبيري همه چيز آرام و خنثي باشد. مشاور وزير سابق فرهنگ و ارشاد اسلامي در اينباره اظهار ميدارد: متأسفانه مديريت فرهنگي ما نهايت تلاشش اين است جلوي پسرفت فرهنگي را بگيرد. تلاش اين مديران در واقع سنگ گذاشتن براي جلوگيري از پسرفت فرهنگي است. وقتي فيلمهاي جشنواره را تماشا ميكنيم، بدن آدم از تصوراتي كه جوانها نسبت به جامعه خودشان دارند يا تحليلهاي بسيار غلط و كودكانهاي كه از جامعه ارائه ميدهند يا انديشههايي كه دربست در اختيار ديگران هست؛ ميلرزد. فضاي فرهنگي كشور خيلي بيدر و پيكر است كه چنين اتفاقاتي در آن ميافتد.
«قصه» سانتريفيوژ سينماست
سيدمحمدرضا حسيني كارشناس و منتقد سينما، درباره جشنواره فجر ميگويد: در رابطه با مديريت و امثالهم هيچ نظري ندارم چون تغيير محسوسي را احساس نكردم و معتقدم كه نه گامي به جلو بود و نه به عقب، روالي كه در گذشته وجود داشت امسال هم جريان داشت. اما در مورد محتواي آثار چند خطر جدي را براي سينماي ايران بنده احساس كردم. اولين آنها كه خطر بسيار بزرگي است، نداشتن قصه در فيلمهاي جشنواره بود. بيداستاني در جشنواره امسال بيداد ميكرد. فيلمهايي كه عمدهشان آغاز نميشدند يا اگر آغاز ميشدند به پايان نميرسيدند. فيلمهايي كه با توجه به روند فيلمنامههايشان بعضاً ميتوانستند تا بينهايت ادامه داشته باشند.
حسيني در ادامه تأكيد ميكند: البته بعضي آثار مثل روباه داراي حداقل قصه بودند و من به اينجا رسيدم كه به اين حداقل بسنده كنم. به اعتقاد من سانتريفيوژ اصلي سينما و آنچه موجب غنيسازي و حركت به جلوي سينما تلقي ميگردد، قصه است. شما اول بايد جذابيت ايجاد و مخاطب را ترغيب به نشستن بكني، بعد براي او شروع به قصهگويي كني؛ اين كار در سينماي ايران و اين دوره از جشنواره اتفاق نيفتاد.
نمايش شوي شبهشيطانپرستي!
اين كارشناس سينما خاطرنشان ميكند: مشكل ديگري كه جاي تأمل دارد اين است كه من معتقدم روشنفكري نسل سوم طي دو سال گذشته متولد شد و امسال اين روشنفكري نسل سومي يك بروز عيني و واقعي داشت. آن هم نوعي بيپروايي و سياهنماييهاي اغراق شده كه نوعش خيلي بدتر از سطح روشنفكرهاي نسل اول است كه در جريان سينماي انقلاب اسلامي مشاهده ميشد.
من معتقدم آثاري كه اين آقايان امسال ساخته بودند تحت هيچ حالتي حتي يك پلانش نيز توسط طيف روشنفكر نسل اول انقلاب هم ساخته نميشد. مثلاً فيلمي مثل تماشاي «اعترافات ذهن خطرناك من» مانند اينكه شما يك شوي شبهشيطانپرستي را يك ساعت و نيمنگاه بكني! يكساعت و نيم تماشاي چنين چيزي براي علاقهمندان غربي به دگرانديشي هم غيرقابل تحمل است، چه برسد به مخاطب ايراني!
محمدرضا رضاپور، مستندساز و فعال عرصه سينمايي در رابطه با كيفيت آثار اين دوره از جشنواره با اشاره به اينكه جشنواره سيوسوم، بيشك تبلور سياستهاي يكساله سازمان سينمايي تحت مديريت دكتر ايوبي است، مي افزايد: جايي قاطبه آثار به سمت توليدات هنري و تجربي اروپايي سير ميكند و اين بيتوجهي به مخاطب به جايي رسيده است كه بايد به جاي واژه «هنر و تجربه» از عنوان «ضدمخاطب» براي يادآوري برخي از آثار استفاده كرد.
آثاري كه در تضاد كامل با شعار اعلامشده از طرف دبير جشنواره مبني بر اكران موفق در سال 94 است و به سالي ميماند كه بهارش بوي خزان ميدهد. سيطره فيلمهاي ضد روايت، ضد قصه، كند و افسرده، مملو از آدمهاي بدون هويت و شناسنامه و البته پشت كرده به فرمولهاي رايج ارتباط با مخاطب عام مثل داشتن «هپياِند» يا «قهرمان كنشگر»، شايد بيش از هر دوره ديگري خود را به رخ بينندگان بيروني ميكشيد.
رضاپور اظهار ميدارد: البته اين جشنواره هم از حادثه و پديده و استثنا خالي نبود و در اين بين بودند آثاري كه خلاف عادت عمل كردند و ميتوانند تكستارههاي اكران سال آينده باشند. همانهايي كه برخي با بدسليقگي از داوريها باز ماندند و برخي هم به تبعيت از فرمول رايج «نجات در لحظه آخر»، در اختتاميه به كمك برگزاركنندگان آمدند و آبروي جشنواره را خريدند؛ اتفاقاتي مثل «روباه»، «ايران برگر»، «مزار شريف»، «نزديكتر» و...
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۰:۵۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]
صفحات پیشنهادی
اکران فیلم حضرت محمد + مهم ترین اتفاق تاریخ سینمای ایران
اکران فیلم حضرت محمد مهم ترین اتفاق تاریخ سینمای ایرانفیلم محمد رسول الله ص روز دوشنبه با حضور علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سینما فرهنگ به نمایش در آمد مجید مجیدی در حاشیه آیین افتتاح رسمی نمایش فیلم سینمایی محمد رسول الله گفت احساس بسیار خوبی دارم که بالاخره بعد ازعباس غزالی در گفتوگو با فارس: چشم آبی یا سبز در سینما فایدهای ندارد/ مخاطب به سینمای قصهگو نیاز دارد
عباس غزالی در گفتوگو با فارس چشم آبی یا سبز در سینما فایدهای ندارد مخاطب به سینمای قصهگو نیاز داردبازیگر فیلم سینمایی اعترافات ذهن خطرناک من گفت با احترامی که برای همه سوپر استارها قائل هستم اما میگویم که چشم آبی یا سبز داشتن فایده ای ندارد باید اصل بازیگری را دانست ------گزارشی کوتاه از اولین اکران غیررسمی فیلم «محمد رسول الله» سینمای ایران رنگ عطوفت و مهربانی پیامبر اع
گزارشی کوتاه از اولین اکران غیررسمی فیلم محمد رسول اللهسینمای ایران رنگ عطوفت و مهربانی پیامبر اعظم به خود گرفت بهت و اشک اولین واکنش شاهدان عظیمترین پروژه سینمایی ایرانفیلم محمد رسول الله در طول نمایش فیلم تماشاگران در سکوت محض تنها فیلم را به نظاره نشستند و احساساتشان از شکوهسبک سینمای «حجازی» را دوست دارم/ نداشتن پیشنهاد کاری خوب مرا از جشنواره سی و سوم دور کرد
بهنوش طباطبایی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران سبک سینمای حجازی را دوست دارم نداشتن پیشنهاد کاری خوب مرا از جشنواره سی و سوم دور کرد بهنوش طباطبایی گفت فیلم مرگ ماهی من را مجذوب خود کرد به تمام عوامل آن خسته نباشید میگویم بهنوش طباطبایی بازیگر سینما و تلویزیون در گفتگفیلم «محمد رسول الله» شاعرانهای باشکوه است/ادای دین سینمای ایران
رییس حوزه هنری در گفتگو با مهر فیلم محمد رسول الله شاعرانهای باشکوه است ادای دین سینمای ایران شناسهٔ خبر 2494605 شنبه ۲۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۹ ۰۴ هنر > سینمای ایران رییس حوزه هنری فیلم محمد رسول الله ساخته مجید مجیدی را اثری با شکوه از هنرمندان مسلمان ایران زمین برای خدمت به پ-«سونامی محتوازدگی» سینمای ایران به بردگی فکری منجر میشود
کیانوش عیاری سونامی محتوازدگی سینمای ایران به بردگی فکری منجر میشود کیانوش عیاری یکی از بزرگترین کارگردان های سینمای ایران نظرات جالب و رادیکالی در باره وجود محتوا در سینمای ایران دارد کیانوش عیاری جهان بینی دارد تکلیفش با آدم ها روابط دنیا و مهمتر از همه سینمازندگی بازیگر سینمای ایران کتاب شد+عکس
زندگی بازیگر سینمای ایران کتاب شد عکس بهانه تدوین این کتاب برگزاری مراسم بزرگداشت این هنرمند در جشنواره فیلم فجر و تقدیر از نیم قرن حضور او در عرصه بازیگری تئاتر سینما و تلویزیون است کتاب نکوداشت محمدعلی کشاورز با عنوان دل شده به کوشش رامک صبحی و شاهین امین همزمان با آغازماهايا پطروسيان: سينماي ايران ستاره ندارد!
ماهايا پطروسيان سينماي ايران ستاره ندارد ماهايا پطروسيان دو سه سالي بود كه در فيلمي ديده نميشد تا اينكه با مجرد چهل ساله دوباره به سينما بازگشت او دغدغهاي همهگير و زنانه را با يك بازي طنز بازمينماياند و معتقد است براي رفتن به سمت چنين موضوعاتي بايد از زبان نرم كمدي استفاده- ایوبی: مجید مجیدی رییس مدرسه عالی سینمای ایران شد/برگزاری بخش بین الملل فجر در پردیس ملت
ایوبی مجید مجیدی رییس مدرسه عالی سینمای ایران شد برگزاری بخش بین الملل فجر در پردیس ملت تهران- ایرنا- رییس سازمان سینمایی از انتخاب مجید مجیدی به عنوان رییس مدرسه عالی سینمای ایران و آغاز به کار این مدرسه در آینده نه چندان دور خبر داد به گزارش ایرنا حجت الله ایوبی در حاشیه برگ«مردی که اسب شد» به سینمای وسترن تنه میزند/ فیلمی با 50 سکانس - اخبار ایران و جهان |
علی اکبر ثقفی در گفتگو با مهر مردی که اسب شد به سینمای وسترن تنه میزند فیلمی با 50 سکانس شناسهٔ خبر 2490977 دوشنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۷ ۲۲ هنر > سینمای ایران تهیه کننده مردی که اسب شد با اشاره به اینکه فضاسازی این فیلم سینمایی به سینمای وسترن تنه می زند از تلاش برای روایت- وزیر ارشاد: آینده سینمای ایران در دست جوانان است
وزیر ارشاد آینده سینمای ایران در دست جوانان است تهران- ایرنا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت آینده سینمای ایران در دست جوانان است و فیلم های جشنواره امسال توسط فیلمسازان امیدوار ساخته شد به گزارش ایرنا علی جنتی در حاشیه برگزاری اختتامیه سی وسومین جشنواره فیلم فجر در برج میلاد- مردم ایران همچنان راه شهدا و شهیدان مدافع حرم را ادامه خواهند داد
مسوول نمایندگی ولی فقیه در سپاه قدس مردم ایران همچنان راه شهدا و شهیدان مدافع حرم را ادامه خواهند داد گرگان - ایرنا - مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه قدس گفت مردم ایران همچنان راه شهیدان بویژه مدافعان حرم را ادامه خواهند داد به گزارش خبرنگار ایرنا حجت الاسلام والمسلمین علی شیاعتراض ناشنوایان به نداشتن سینمایی مخصوص آنها
دوشنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۹ ۵۸ نشست فیلم دریا و ماهی پرنده تحت تاثیر حضور ناشنوایان در جلسه و اعتراض آنها به عدم ایجاد تمهیداتی جهت فهمیدن فیلم برای این قشر برگزار شد به گزارش خبرنگار سینمایی ایسنا در آخرین نشست هشتمین روز جشنواره که به فیلم دریا و ماهی پرنده بهزاد غفار اختصامجید مجیدی رییس مدرسهعالیسینمایایران شد |اخبار ایران و جهان
مجید مجیدی رییس مدرسهعالیسینمایایران شد رییس سازمان سینمایی از انتخاب مجید مجیدی به عنوان رییس مدرسه عالی سینمای ایران و آغاز به کار این مدرسه در آینده نه چندان دور خبر داد کد خبر ۴۷۴۷۴۵ تاریخ انتشار ۲۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۶ ۴۷ - 12 February 2015 رییس سازمان سینمایی از انتخاب مجیدگزارش فارس از نشست خبری فیلم «نزدیکتر» احمدی: تولید فیلم در شرایط فعلی سینمای ایران کار مشکلی است
گزارش فارس از نشست خبری فیلم نزدیکتراحمدی تولید فیلم در شرایط فعلی سینمای ایران کار مشکلی استمصطفی احمدی با بیان اینکه تولید فیلم سینمایی در شرایطی فعلی آن هم در بخش خصوصی کار مشکلی است گفت من خیلی خوششانس بودم که فیلم اولم را با گروهی کارکردم که هیچ مشکلی از این بابت نداشتمرییس سازمان سینمایی امروز به کاخ جشنواره فجر می آید - اخبار ایران و جهان |
رییس سازمان سینمایی امروز به کاخ جشنواره فجر می آید شناسهٔ خبر 2485782 سهشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۶ ۵۴ هنر > سینمای ایران حجت الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی عصر امروز 14 بهمن ماه ساعت 18 به کاخ جشنواره می آید به گزارش خبرنگار مهر حجت الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی عصر امروز 14اقتباس در سينماي ايران جدي پيگيري نمي شود/ سهم اندک مطالعه در ميان فيلم سازان
۱۹ بهمن ۱۳۹۳ ۹ ۵۹ق ظ اقتباس در سينماي ايران جدي پيگيري نمي شود سهم اندک مطالعه در ميان فيلم سازان کارگردان فيلم سينمايي پدر آن ديگري گفت اقتباس در سينماي ايران جدي گرفته نمي شود چراکه فيلم سازان به مطالعه کمتر اهميت مي دهند به گزارش خبرگزاري موج نشست رسانهاي فيلم سينمايي-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها