تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):فال بد زدن شرك است و هيچ كس ازما نيست مگر اين كه به نحوى دستخوش فال بد زدن مى شود، ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834455551




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- بانک های استان کردستان، توسعه محور یا سود محور


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بانک های استان کردستان، توسعه محور یا سود محور تارنمای شارنیوز در یاداشتی با عنوان "بانک های استان کردستان، توسعه محور یا سودمحور" به وضعیت و عملکرد بانک های استان پرداخته است.


در ادامه این مطلب به قلم " عرفان شریفی" آمده است: بانک های استان کردستان دیر زمانی است تکلیف خود را با مفهومی به نام «توسعه» روشن کرده اند و سال هاست که شیوه ای یکسان برای برخورد با آن دارند. به بیان دیگر دغدغه ای به نام توسعه ی اقتصادی در چارچوب های کاری و برنامه های کوتاه و میان مدت آن ها جایی نداشته و نسبت به این مفهوم بی تفاوت و منفعل هستند.
تنها در یک ساختار اقتصادی عجیب و متناقض است که یکی از مهم ترین مکانیسم های تامین مالی در اقتصاد می تواند نسبت به توسعه و سازوکارهای رشد و گسترش آن بی تفاوت باشد. البته در چنین وضعیتی باید پذیرفت که در مقابل وسوسه ی سودآوری سریع و انبوه، بانک ها با فرآیند بعضا طولانی و پیچیده ی رسیدن به توسعه ی اقتصادی از رهگذر پشتیبانی مالی از پروژه های کوچک و بزرگ خداحافظی کنند.
شاید این گریز و بی تفاوتی به طبیعت کاری نهادهای مالی باز می گردد که در حوزه هایی که احتمال به خطر افتادن سپرده های شان وجود دارد وارد نشوند؛ سپرده هایی که این روزها در میدان رقابت برندهای متعدد و متنوع با چنگ و دندان به دست آورده اند و چندان هم از پایداری آن مطمئن نیستند.
مدیران بانک های استان در انتخاب میان «سودآوری» و «کمک به تولید و اشتغال»، مدت هاست که در همان گزینه ی اول اطراق کرده اند و ریسک سرمایه گذاری در تولید را که بر اساس تجربه، زمینه ی آن هیچ گاه در کردستان فراهم نبوده است را به حداقل رسانده اند.
آن ها با نگاهی به لیست واحدهای تولیدی که در سال های گذشته و در ازای عدم بازپرداخت وام هایشان به تملک خود درآورده اند، حاضر نیستند یک بار دیگر خود را در مخمصه ی محتمل چرخه ی مطالبات معوق ناشی از شکست پروژه های اقتصادی گرفتار کنند. سیستم بانکی در کردستان به همین دلیل به جای توسعه محوری، سودمحوری صِرف را انتخاب کرده و به یک سیستم بسته و محافظه کار تبدیل شده است.
با این رویکرد واضح و مبرهن است که بانک ها آگاهانه و به اختیار خود پای در مسیر توسعه ی صنعتی استان نخواهند گذاشت و همراه با سایر بخش ها در این قضیه درگیر نخواهند شد. به این اعتبار بانک های استان بازار نسبتاً گرم و جذاب مبادلات مرزی را با حجم بالای داد و ستد که گردش مالی کوتاه و سود بالا را برایشان تضمین می کند به راحتی رها نمی کنند تا در واحدهای صنعتی و تولیدی سرمایه گذاری نمایند که هم ناچار شوند سرمایه ی اولیه شان را تامین نمایند و هم پس از اختصاص سرمایه ی در گردش، زمانی طولانی را نیز جهت بازپرداخت اصل و سود تسهیلات شان به انتظار بنشینند. البته این وضعیت لزوما بر تمام سیستم بانکی کشور حاکم نیست. در استان های برخوردار و نسبتاً توسعه یافته که باور به محوری بودن تولید، هم در میان مدیران بانکی و هم در بدنه ی بانک ها نهادینه شده است رویکردهای مبتنی بر توسعه هم چنان اولویت دارند حتی اگر این امر به قیمت به خطر افتادن منابع بانک ها تمام شود.
بخشی از نگاه سیستم بانکی به مقوله ی تولید در استان کردستان پیشینه ای تاریخی دارد. واقعیت این است که کردستان هرگز جغرافیایی جذاب برای سرمایه گذاری صنعتی و تولیدی نبوده و در بررسی گذشته نیز نمی توان نقطه ی درخشانی از پویایی صنعتی مشاهده کرد که البته این مسأله دلایل مختلفی دارد و ضروری است که محققان منطقه به طور جدی به بررسی آن بپردازند.
اما بانک ها در سخت ترین شرایط اقتصادی (که زمان کنونی نیز یکی از آن هاست) همواره تجارت رسمی و اکثراً غیررسمی با آن سوی مرزها را ترجیح داده و با حفظ گردش مالی خود، چندان پیرو نوسانات نبوده اند. به همین دلیل سخت گیری ها و هفت خوان های خود در برابر واحدهای تولیدی و صنعتی را در مقابل تاجرهای غیررسمی به راحتی فراموش می کنند و با قبول تامین مالی آن ها، هم سودی با درصد بالا به جیب می زنند و هم مطمئن هستند که در بازه ی زمانی کوتاهی به اصل تسهیلات شان نیز خواهند رسید.
با در نظر گرفتن این نکته که اقتصاد ایران اغلب به سیستم بانکی وابسته است شاید درک شرایط کاری حاکم بر بانک ها در تصمیم گیری های کلان در سطح استان و منطقه راه گشا باشد. بانک های محافظه کار که البته منابع چندان سرشاری نیز در استان ندارند، علاقه ی خود به توسعه ی تجارت غیررسمی را انکار نمی کنند و در برابر فشارهایی که آن ها را وادار به موضع گیری در مقوله ی توسعه از رهگذر گسترش تولید می کند همواره ایستادگی کرده اند. لذا در کنار تلاش برای درک و شناخت دیگر متغیرها برای تصمیم گیری در مورد توسعه ی کردستان، سیاستِ کاری غیرمولد حاکم بر سیستم بانکی نیز باید در نظر گرفته شود.ک/1
1904



22/11/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن