تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نيت خوب صاحب خويش را به بهشت مى برد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834038588




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- تورم در اقتصاد کشور تبدیل به یک پدیده ساختاری شده است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: اقتصاددان؛ تورم در اقتصاد کشور تبدیل به یک پدیده ساختاری شده است تهران - ایرنا - استاد دانشگاه و اقتصاددان گفت: آز آنجا که تورم در اقتصاد کشور به پدیده ای ساختاری تبدیل شده، ریشه آن در بحث فرآیند انباشت سرمایه و ظرفیت جذب ضعیف نهفته است.


علی دینی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، افزود: ظرفیت جذب ضعیف یعنی آنکه توانایی ما برای تبدیل امکانات در دسترس از قبیل نیروی انسانی موجود، درآمدهای ارزی نفتی و منابع ریالی تجهیز شده بانکی به ظرفیت های تولیدی مولد در حداقل زمان و با کیفیت مناسب ضعیف است.
وی یکی از دلایل این ضعف را مشکل مهارت مدیریتی عنوان کرد و افزود: وقتی مهارت های مدیریتی و قابلیت های سازمانی ضعیف باشد، ظرفیت جذب ضعیف خواهد بود و ظرفیت های تولیدی با حرکتی لاک پشتی رشد می کند که این رشد در مقایسه با رشد طرف تقاضای اقتصاد، بسیار ناچیز است و موجب شکل گیری فشارهای تورمی می شود و در گذر زمان، خود را بازتولید می کند.
این کارشناس اقتصادی ادامه داد: عدم توازن بین دو بخش صنعت و کشاورزی از سویی و مستغلات و دارایی های مالی از سوی دیگر نیز سبب می شود تا سرمایه بیشتری جذب بازار مستغلات، ارز و طلا شود. در نتیجه دو بخش صنعت و کشاورزی با رشد کمتری همراه خواهند شد و قیمت مستغلات، ارز و طلا نیز افزایش یافته و فشارهای تورمی تشدید می شود.
وی تورم را یکی از عوامل اثرگذار بر توزیع نابرابر درآمد و ثروت، فشار اقتصادی بر اقشار ضعیف جامعه، بروز نااطمینانی در اقتصاد، کاهش افق های سرمایه گذاری و در نتیجه کاهش رشد اقتصادی عنوان کرد.
دینی یادآور شد: تورم فرآیندی است که طی آن اغنیا غنی تر و فقرا فقیرتر می شوند از این رو هدف دولت، کاهش میزان تورم به حول و حوش 15 درصد است اما چنانچه دولت به چنین هدفی نایل شود، به معنای عدم افزایش قیمت ها نیست و در این شرایط، خانوارهایی که درآمدشان دست کم به همین اندازه افزایش پیدا می کند، رفاه شان تثبیت می شود اما آنهایی که بیکارند یا درآمدشان به همین اندازه افزایش پیدا نمی کند، رفاه شان کاهش پیدا می کند.
وی افزود: در شرایط فعلی کشور، تحریم های اقتصادی و محدودیت های ایجاد شده برای بخش های تولیدی، آثار و تبعاتی را به دنبال داشته، در حالیکه افزایش نقدینگی به منظور پاسخگویی به تقاضاها برای بخش های تولیدی کشور تا حدودی ضروری و ناگزیر است.
این استاد اقتصاد افزود: به هر حال آنچه ایران می تواند در مقابل این تحریم ها به عنوان فرصت استفاده کند، ایجاد یک ساختار اقتصادی بهره مند از حداکثر ظرفیت توانمندی های داخلی، استفاده از ظرفیت های منطقه ای برای تامین بخشی از نیازهای داخلی، کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی، تقویت و توسعه بخش غیردولتی و ملاحظاتی از این قبیل است.
وی؛ ممانعت از واردات، افزایش ریسک قاچاق، رقابتی کردن تولید، کاهش هزینه مبادله، افزایش فضای امنیت اقتصادی، اصلاح فضای کسب و کار، تخصیص درآمدهای نفتی به سرمایه گذاری، راهکارهای غیرنقدی یارانه ای، افزایش کارایی کارکنان و خدمات، افزایش خودداری از تصمیمات غیرعلمی، گسترش حضور بخش خصوصی در اقتصاد و اجرای پروژه ها در داخل کشور را از دیگر راهکارهای مهار تورم در کشور برشمرد.
به گفته این اقتصاددان؛ هم اکنون حدود 140 کشور جهان میزان تورم سالیانه کمتر از 5 درصد دارند و چنانچه دولت موفق به کاهش تورم به میزان 15 درصد شود، باز هم فاصله زیادی با متوسط جهانی دارد از این رو شناخت عوامل موثر بر بروز تورم و راهکارهای مقابله با آن نه تنها منجر به گسترش و بسط عدالت اجتماعی در جامعه می شود بلکه گامی مهم در راستای ثبات اقتصادی و ایجاد شرایط مناسب برای رشد و توسعه پایدار خواهد بود.
لازم به ذکر است؛ شاخص تورم از جمله چالش های قدیمی اقتصاد ایران است که تاکنون راه درمان طولانی مدتی برای آن اندیشیده نشده است. نگاهی به آمارهای چهار دهه اخیر اقتصاد ایران نشان می دهد که به جز چند سال آن هم کوتاه مدت ،اصولا اقتصاد ایران با تورم های ۲۰،۳۰ و ۴۰ درصدی دست و پنجه نرم کرده و دولتمردان وقت با اینکه کنترل سطح عمومی قیمت ها را در اولویت کاری خود قرار داده بودند اما نتواستند به این مطالبه عمومی پاسخ دهند.
از تورم50 درصدی سال ۷۳- ۷۴ گرفته تا تورم ۳۰ درصدی سال ۹۱، همه و همه نشان می دهد تورم در اقتصاد ایران مقوله ای ساختاری است.
اقتصام (4)1070**1558



21/11/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن