واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون نوآوری معاونت علمی وفناوری رییس جمهوری: تبدیل دانش و علم به ثروت کشور را از وابستگی به اقتصاد نفتی رها می سازد تهران - ایرنا - معاون تجاری سازی و نوآوری معاونت علمی وفناوری رییس جمهوری گفت: توسعه بسترهای اقتصادی و تبدیل دانش و فناوری علمی به ثروت، نه تنها سبب ارتقا کیفی زندگی مردم می شود بلکه کشور را از وابستگی به اقتصاد نفتی رها می سازد.
به گزارش ایرنا، «محمود شیخ زین الدین» شنبه شب در برنامه گفت وگوی ویژه خبری با بیان اینکه سند توسعه نانو فناوری در کشور حدود یک دهه پیش تدوین شد، افزود: با رهنمودها و حمایت های بی دریغ رهبر معظم انقلاب، به دستاوردهای قابل توجهی در این زمینه دست یافته ایم.
وی با بیان اینکه ایران در بخش دانش و تولید نانو فناوری رتبه های برتر دنیا را دارد، تاکید کرد که با اتخاذ سیاست مناسب و هدفگذاری شده، می توان به اقتصادی کارآمد و غیرنفتی دست یافت.
شیخ زین الدین افزود: در حال حاضر کشورمان در عرصه نانو فناوری با کشورهای مطرح و پیشرفته دنیا برابری می کند.
وی گفت: مراکز دانش بنیان مختلفی در کشور ایجاد شده که زمینه مناسبی برای ارتباط با محیط های صنعتی و اقتصادی محسوب می شوند.
معاون تجاری سازی معاونت علمی رییس جمهوری ادامه داد: اکنون زمان آن است تا در روند تجاری سازی و تبدیل دانش به ثروت و پول نیز عملکرد مناسبی داشته باشیم که در آن صورت، تحول بزرگی در اقتصاد کشور شکل می گیرد؛ این رویکرد سبب می شود از اقتصاد نفتی فاصله بگیریم.
شیخ زین الدین با بیان اینکه بسیاری از تولید تجهیزات پزشکی اکنون متکی به دانش داخلی است، افزود: این دستاوردها وابستگی به دانش خارجی ندارند و الگوی مناسبی برای پیشرفت کشور هستند.
وی با یادآوری زیرساخت های حقوقی، اقتصادی، صنعتی و مالکیت فکری گفت: با حمایت حقوقی ونظام داوری می توانیم اقتصاد نانوفناوری را در مقیاس بزرگتری به کار گیریم تا جایی که صادرات به بازارهای خارجی را از اهداف خود قرار دهیم.
وی با تاکید بر اینکه صندوق توسعه و شکوفایی نوآوری، 2 هزار میلیارد تومان اعتبار برای تولید علم قرار داده است گفت: شرکت های دانش بنیان مورد تاییدی که این دانش به دست آمده را به مرحله صنعتی برسانند، از پشتیبانی این صندوق برخوردارند.
زین الدین با یادآوری فرمایشات رهبر معظم انقلاب که نباید پیشرفت های علمی و فناوری وارد سیاسی کاری شود، افزود: ثبات مدیریت و حذف نگاه سیاسی کمک کرده تا مسیر پیشرفت را به درستی طی کنیم؛ اکنون همه امور علمی کشور توسط افراد متخصص و به دور از هر سیاسی کاری انجام می شود.
وی، هدف از این تلاش ها را نه فقط توسعه دانش و فناوری های نانو، بلکه کسب حداکثر ثروت و ارزش افزوده از طریق این دانش بیان کرد.
«سعید سحرکار» رییس ستاد توسعه نانو فناوری نیز در این برنامه تلویزیونی گفت: جمهوری اسلامی ایران از 15 کشور برتر جهان در عرصه تولید علمی و نانو فناوری است.
وی افزود: دانش و فناوری نانو در دنیای کنونی گسترش زیادی در بخش های مختلف داشته و صنایع داروسازی، کشاورزی، صنعت نفت و پتروشیمی و همچنین بخش آب و جداسازی فلزات سنگین از منابع آب را نیز تحت تاثیر قرار داده است.
وی ادامه داد: با توجه به اهمیت این دانش باید در تحقیق و پژوهش پویا باشیم تا از رقبای خود عقب نمانیم و این مهم به توجه و حمایت نیاز دارد.
سحرکار با بیان اینکه اکنون روی فناوری هایی مانند تولید پارچه ها و داروهای هوشمند تحقیق و فعالیت انجام می دهیم، افزود: همواره باید به حرکت و پیشرفت ها در عرصه فناوری ادامه دهیم.
دبیر ستاد فناوری نانو با بیان اینکه ایران بخشی از دانش فناوری خود را صادر می کند، گفت: توسعه فناوری نیازمند حمایت و پشتیبانی است؛ امروزه دانش و فناوری نانو به افزایش دقت صنعتی، ارتقاء کیفیت و تقویت رقابت پذیری محصولات کمک زیادی می کند.
وی با تاکید بر حمایت از زیرساخت های مناسب حقوق در بخش دانش کشور، افزود: این نوع حمایت و پشتیبانی از مالکیت فکری، رصد فناوری، استانداردسازی فعالیت ها، حضور در مجامع بین المللی و مشاوره های حقوقی سبب می شود علوم به دست آمده، در مالکیت دانشمندان داخلی بماند.
سحرکار ادامه داد: با حمایت حقوقی، هیچ فرد یا کشوری نمی تواند به آسانی از دانش به دست آمده استفاده کند و منافع آن متعلق به کشور باقی می ماند.
شبد**1488** 2023
12/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]