واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دبیر ستاد احیاء دریاچه ارومیه: اراضی کشاورزی آذرشهر قربانی خشکی این دریاچه شده است تدبیر ستاد احیاء دریاچه ارومیه:تبریز - ایرنا - دبیر ستاد احیاء دریاچه ارومیه با اشاره به آثار خشک شدن دریاچه ارومیه گفت: بسیاری از اراضی کشاورزان شهرستان آذرشهر قربانی پدیده خشکی و اقلیمی این دریاچه شده است.
به گزارش ایرنا، عیسی کلانتری روز پنج شنبه در جلسه بررسی مشکلات کشاورزی این شهرستان، افزود: با توجه به موقعیت جغرافیایی، آثار مخرب خشکی دریاچه ارومیه و شوری آب های زیر زمینی در باغات و مزارع آذرشهر بویژه در بخش گوگان و دهستان شیرامین کاملا مشهود و ملموس است.
وی گفت: خشک شدن دریاچه ارومیه مشکل بزرگ و بحران منطقه ای است که نه تنها ازنظر آب کشاورزی بلکه ریزگردهای آن در صورت عدم احیاء و چاره اندیشی زندگی انسان ها را هم با مخاطرات زیادی روبرو خواهد کرد.
دبیر ستاد احیاء دریاچه ارومیه با اعلام اینکه امسال برای اجرای طرح های پیشنهادی آن حدود پنج میلیارد ریال اعتبار درنظر گرفته شده است، خاطر نشان کرد: اگرچه این پدیده اقلیمی مشکل بسیار بزرگ و فراگیری است ولی می توان با مدیریت منطقی و حساب شده برای احیاء آن قدم های مثبتی برداشت.
کلانتری تاکید کرد: همه دستگاه های اجرایی مربوطه کشور باید با جدیت کامل وارد مراحل اجرای طرح های احیاء دریاچه ارومیه شوند و انجام آموزش های لازم برای مردم جهت آشنایی با شیوه های مقابله با عوارض خشکی به خصوص در بخش کشاورزی لازم و ضروری است.
فرماندار شهرستان آذرشهر هم در این جلسه گفت: اراضی کشاورزی این شهرستان در خاکریز نخست پسروی آب دریاچه ارومیه قرار گرفته و این پدیده اقلیمی برای باغات و مزارع زراعی منطقه تهدید جدی است.
علیار راستگو افزود: عمده زمین های زراعی مستعد آذرشهر در بخش گوگان و دهستان شیرامین در حاشیه دریاچه ارومیه واقع شده و نه تنها اثرات کاهش آب بلکه شوری بیش ازحد آب چاه های کشاورزی هم موجب تخریب باغات و مزارع شده است.
وی با اعلام اینکه آذرشهر یکی از قطب های کشاورزی و دامی آذربایجان شرقی محسوب می شود، خاطر نشان کرد: احیاء دریاچه ارومیه برای مردم این منطقه بوِیژه کشاورزان و دامداران نقش حیاتی دارد و می تواند در افزایش تولیدات زراعی و باغی بسیار کارساز و تعیین کننده باشد.
در جلسه بررسی اثرات خشک شدن آب دریاچه ارومیه در امور کشاورزی آذرشهر، رییس جهادکشاورزی این شهرستان هم از وضعیت موجود باغات و مزارع گزارش داد و گفت: برای امور کشاورزی منطقه حداقل سالانه 190 میلیون مترمکعب آب نیاز است، در حالی که فقط 70 میلیون متر مکعب آب کشاورزی وجود دارد.
منوچهر رحمانی از وجود 823 حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق مجاز در شهرستان آذرشهر خبر داد و افزود: آب بیش از 200 حلقه آنها خشک شده و آب بقیه نیز بسیار شور شده و حتی برای آبیاری دراز مدت باغات و اراضی کشاورزی ضرر دارد.
وی استفاده بهینه از آب های موجود با روش های نوین آبیاری و تغییر الگوی کشت محصولات زراعی را برای امور کشاورزی پیشنهاد کرد و گفت: کاشت درختان پسته و توسعه کاشت زعفران در مزارع شوره زار و همچنین ایجاد آبیاری های قطره ای و بارانی بسیار موثر است.
رییس جهاد کشاورزی آذرشهر خاطرنشان کرد: در این شهرستان 10هزار نفر بهره بردار مشغول کشاورزی هستند که سالانه به طور متوسط حدود 180 هزار تن محصولات کشاورزی و دامی تولید می کنند.
شهرستان آذرشهر با 120 هزار نفر جمعیت در 55 کیلومتری تبریز مرکز استان آذربایجان شرقی واقع شده و بیش از 27 هزار هکتار اراضی کشاورزی آبی و دیم دارد که حدود چهار هزار و 100 هکتار آن را باغات تشکیل می دهد.
60 درصد جمعیت این شهرستان شهرنشین و بقیه در روستاها ساکن هستند.
/1756/7226
17/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]