تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 28 خرداد 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):زيارت امام حسين عليه السلام را رها نكن و دوستان خود را هم به آن سفارش كن، كه در ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1801281641




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رتبه کسب‌ و کار ایران بهبود یافت


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
رتبه کسب‌ و کار ایران بهبود یافت
رتبه کسب‌ و کار ایران بهبود یافت معاون اقتصادی وزیر اقتصاد گفت: با مکاتبات صورت گرفته با بانک جهانی رتبه ایران در کسب و کار از ۱۵۲ به ۱۳۰ بهبود پیدا کرد.


به گزارش فرهنگ نیوز، شاپور محمدی در یک نشست خبری که صبح امروز در وزارت اقتصاد برگزار شد با تاکید بر اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده تصریح کرد: جلسات متعددی با بخش خصوصی در این زمینه گذاشته شد که هم اکنون در کمیسیون اقتصادی دولت مراحل نهایی خود را طی می‌کند. در واقع بخش مالی اقتصاد از مالیات بر ارزش افزوده معاف خواهند شد که این بخش شامل بانک، بیمه و لیزینگ‌ها و چند بخش دیگر می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه در این اصلاحیه فرصت بیشتری به دادن اظهارنامه‌ها در نظر گرفته شده است،گفت:‌بحث استرداد مالیات بر ارزش افزوده و استرداد حقوق ورودی نیز از دیگر مباحثی است که در این اصلاحیه مد نظر قرار گرفته است.

معاون اقتصادی وزیر اقتصاد با تاکید بر شرایط ایران در حوزه کسب و کار گفت: رتبه ایران در کسب و کار ۱۵۲ بود که با مکاتباتی که بانک جهانی داشتیم این رتبه به ۱۳۰ بهبود پیدا کرد.

وی ادامه داد: در راستای اجرای بهبود فضای کسب و کار مواردی را نیز در حال اصلاح هستیم که می‌تواند به این زمینه کمک کند.

وی با اشاره به دو مصوبه هیات وزیران برای بهبود فضای کسب و کار خاطر نشان کرد: یکی از بدترین رتبه‌هایمان مجوز ساخت و ساز است که خوشبختانه در این مصوبه هیات وزیران شهرداری‌ها را مکلف کرد ظرف مدت یک هفته مجوزهای لازم را برای ساخت و ساز صادر کنند. اگر این کار اجرایی شود نقش بسیار موثری در رتبه کسب و کار ایران خواهد داشت.

محمدی با اشاره به حوزه استعلامات برخط گفت: بر اساس مصوباتی که هیات وزیران داشت سازمان تامین اجتماعی به عنوان یکی از متولیان موظف به عملیاتی شدن این حوزه شد که این مورد نیز می‌تواند در بهبود فضای کسب و کار نقش موثری داشته باشد.

وی در ادامه با اشاره به مباحث دیگری در بهبود فضای کسب و کار گفت:‌اقدامات خوبی در حوزه تسهیل صدور مجوزها گرفته شده است. بیش از ۲ هزار درخواست برای ثبت مجوز وجود داشت که از این تعداد در سایت ایران مجوز بیش از ۱۲۰۰ مجوز احصا شد.

معاون اقتصادی وزیر اقتصاد تصریح کرد: پس از آنکه مجوزها احصا شدند با کمک دیگر دستگاه‌ها وارد حذف مجوزهای غیر ضروری خواهیم شد که این کار کمک زیادی به تنفس اقتصاد می‌کند.

محمدی با اشاره به اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی گفت: با پیگیری‌های صورت گرفته بین مجلس و رئیس جمهور و قوه قضائیه می‌‌خواهیم مجوزهای غیر ضرور را باطل کنیم که این کار می‌تواند شرایط کسب و کار را نیز بهبود بخشد.

وی با تاکید بر شناسایی قوانین مزاحم در کسب و کار گفت: به تمام دستگاه‌ها اعلام کردیم تا این قوانین و مقررات را جمع‌آوری و از طریق مجلس بتوانیم آنها را حذف کنیم. باید تاکید کرد مجوزها فقط پروانه‌ها نیستند و به همین دلیل نیازمند همکاری تمام دستگاه‌ها هستیم.

وی در ادامه این نشست خبری با اشاره به اینکه در چند واژه اقتصادی باید تفاوت قائل شویم گفت: اقتصاد سیاه، اقتصاد زیرزمینی،‌اقتصاد غیررسمی و اقتصاد سایه‌ای تعاریف متفاوتی با یکدیگر دارد.

محمدی ادامه داد:‌ در برخی کشورها ۶۰ درصد اقتصاد غیررسمی است اما در ایران در طول سال‌های مختلف بین ۵ تا ۲۰ درصد اقتصاد غیر رسمی داشتیم که البته باید گفت لزوما اقتصاد غیر رسمی غیر قانونی نیست.

وی ادامه داد:‌برای آنکه بتوانیم با اقتصاد غیررسمی نیز کمتر سر و کار داشته باشیم سعی کردیم طرح جامع مالیاتی را ارائه کنیم که نتیجه آن افزایش درآمدهای مالیاتی بود.

معاون اقتصادی وزیر اقتصاد تصریح کرد: نتیجه طرح جامع مالیاتی افزایش درآمدهای مالیاتی است که می‌تواند به اقتصاد رسمی ما کمک کند اما ما نباید مقررات و مراقبت‌های مقرراتی خود را نادیده بگیریم بلکه این مورد نیز بسیار مهم و حائز اهمیت است.

وی تاکید کرد: برای مبارزه با فساد اقتصادی باید رانت‌زدایی کرد و از طرفی اصلاح نرخ‌ها و اصلاح فرآیندها و حذف انحصارات اجتناب‌ناپذیر است.

محمدی در ادامه با اشاره به بورس انرژی و کمک این بورس به شرایط فعلی اقتصاد ایران گفت: سعی کردیم بورس انرژی را راه‌اندازی کنیم تا از این طریق بتوانیم علاوه بر فروش برق و فرآورده‌های نفتی نفت خام را نیر عرضه کنیم.

وی ادامه داد: ۲ مورد عرضه نفت خام وجود داشت اما دیدیم که جذابیتی برای خرید آن نبود به همین دلیل در ماده ۲۳ الحاقیه سعی کردیم موانع را برای عرضه نفت خام برداریم و اعلام کردیم قیمت نفت خام می‌تواند ۲ درصد کمتر از قیمت فوق خلیج فارس باشد که این موضوع می‌تواند به فروش نفت خام کمک کند.

معاون اقتصادی وزیر اقتصاد اظهار کرد: علاوه بر فروش نفت خام بورس انرژی می‌تواند در فروش برق نیز موثر باشد که در واقع می‌تواند نقدینگی را زودتر از انواع دیگر فروش به وزارتخانه‌های نفت و نیرو برساند.

محمدی در ادامه این نشست با اشاره به مجوزهای ساخت و ساز گفت: بانک جهانی رتبه ایران را در این مجوزها ۱۷۲ اعلام کرده است اما مجلس شورای اسلامی کار خوبی انجام داد و شاخص‌های این مجوزها اصلاح شد. با جمع‌آوری نمونه‌های عینی توانستیم بانک جهانی را متقاعد کنیم که رتبه ایران در مجوز ساخت و ساز بهبود پیدا کند.

وی با اشاره به رشد بخش کشاورزی گفت: در برخی از مواقع هنگامی که پایه کوچکتر باشد رشد بزرگ می‌شود اما هنگامی که پایه زیاد باشد رشد کاهش پیدا می‌کند که این موضوع در تمام بخش‌های دیگر نیز مصداق دارد.

محمدی ادامه داد: در سال ۹۲ در فصل اول رشد کشاورزی ایران ۶.۸ و در فصل دوم ۶.۹ بود اما در سال ۹۳ در فصل اول رشد کشاورزی ۳.۳ و در فصل دوم ۳.۲ است که این کاهش رشد می‌تواند به کاهش سرمایه‌گذاری و شرایط آب و هوایی اشاره کرد.

منبع: فارس


93/11/16 - 09:47 - 2015-2-5 09:47:19





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 122]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن