واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:
مهتاب کرامتی: با 4 فیلم متفاوت به فجر آمدهام مهتاب کرامتی گفت: امسال برای جشنواره فیلم فجر 4 فیلم متفاوت دارم و فیلم ارغوان نیز این نوع بازی کردن را میطلبید، خیلی کوتاه و نزدیک به فرم اما نزدیک به داستانگویی.
نشست مطبوعاتی فیلم ارغوان بعد از اولین اکران این فیلم در کاخ جشنواره برگزار شد.
در این نشست افرادی چون کیوان علی محمدی و امید بنکدار (کارگردان) علی اکبر حیدری (نویسنده)، مرتضی پورصمدی (مدیر فیلمبرداری)، مهدی احمدی (بازیگر)، مهتاب کرامتی و بردیا کیارس (موسیقی) حضور داشتند.
در ابتدای این نشست امید بنکدار درباره ساختار و چگونگی ساخت این فیلم گفت: ایده اولیه فیلم برگرفته از یکی از داستان های کوتاه علی اکبر حیدری از مجموعه کتاب بوی پیر داق بود و بعد از انتشار این کتاب من پیشنهاد استفاده از این داستان را به کیوان علی محمدی دادم و در نهایت تصمیم گرفتیم این اثر را به صورت مشترک جلوی دوربین ببریم.
کیوان علی محمدی در ادامه درباره اینکه آیا در قصه اولیه هم عشق و موسیقی وجود داشت، افزود: قصه از همان اول به همین صورت بود و بار دراماتیک داشت. به طوری که ما به سرعت توانستیم آن را جلو ببریم. همه اوامر کار این فیلم را دوست داریم و فکر می کنیم که مخاطب هم بعد از تماشای آن احساس خوبی داشته باشد.
علی اکبر حیدری در مورد ساختار اولیه قصه، گفت: این داستان یکی از قصه های کوتاه مجموعه شعر من است و در یک شب می گذرد، شبی که فربد و آوا در یک شهر با هم آشنا می شوند.
مرتضی پورصمدی مدیر فیلمبرداری ادامه داد: در جشنواره امسال دو فیلم بوفالو و ارغوان با دوربین نگاتیو تصویربرداری شده است و سایر فیلم ها با دوربین دیجیتال. یکی از افتخاراتم با این گروه که همگی از بهترین ها بودند هست. از طراحی لباس گرفته تا گریم و غیره باید بگویم که همه فضای موجود در کار به کمک من آمد تا بتوانم این چنین تصویربرداری را انجام دهم. از سال 76 که با گروه علی محمدی و بنکدار آشنا شدم تا به امروز به زبان مشترکی رسیدیم و سلیقه یکدیگر را بخوبی درک می کنیم.
او در مورد انتخاب رنگ، تصاویر، افزود: موضوع زیاد پیچیده ای نیست، چرا که ابزار جدید به ما کمک کرد.
کیوان علی محمدی در ادامه گفت: همان روزی که تصمیم به ساخت این فیلم گرفتیم به این نتیجه رسیدیم که دهه 50 را با همان رنگ و نوع قاب بندی بر اساس نقاشی های یک نقاش معروف دانمارکی پیش ببریم. حتی چیدمان اشیاء صحنه را از این نقاش الهام گرفتیم و به یک نوع اغراق رسیدیم تا در کنار بازی بازیگران به تعاملی برسد. حتی در مقوله موسیقی و صداگذاری نیز از بامداد افشار خواستیم که به گونه ای تنظیم کند که یادگار فیلم های همان دوره باشد.
علی محمدی در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران در مورد بازی های غیر واقعی در فیلم بیان داشت: از ابتدا به بازیگران گفتیم که به نوعی وحدت هارمونیک داشته باشیم و در این زمینه از نسخه های خارجی کمک گرفتیم که در آنها به نوعی تضاد در بازی ها دیده می شود. در مورد مقوله اغراق و تصنع کاملا موافقم و می گویم که این موضوع به طور عامدانه و آگاهانه در فیلم اعمال شده است. در حقیقت می خواستیم با نشان دادن این نوع بازی بگوییم که جنس های بازی دیگری هم در سینما وجود دارد و باید به آنها نیز آشنا شویم.
مهتاب کرامتی بازیگر نقش آوا در ادامه این نشست گفت: تجربه همکاری من با کیوان علیمحمدی و امید بنکدار، برمی گردد به مستندی به نام سرخ (HIV) و بعد از آن در طول شبانه روز با این دو همکاری داشتم و اکنون فیلم ارغوان. به شخصه معتقدم ارغوان دنباله ای از فیلم شبانه روز است که در آن فرم به روایت داستان کمک می کند.
وی ادامه داد: در مورد نوع راه رفتن، گریم، میزانسن و ... این دو دوست سلیقه متفاوتی دارند که من نیز آن را می پسندم و دوست دارم در کارهای بعدی شان با آنها همکاری داشته باشم.
این بازیگر ادامه داد: امسال برای جشنواره فیلم فجر 4 فیلم متفاوت دارم و فیلم ارغوان نیز این نوع بازی کردن را می طلبید، خیلی کوتاه و نزدیک به فرم اما نزدیک به داستان گویی.
در ادامه مهدی احمدی بازیگر گفت: زمانی که قاب بندی ها، حرکت دوربین و صحنه آرایی آنقدر حساب شدن و دقیق است به همین میزان بازیگر نمی تواند برای آنها رود بلکه باید کنترل شده رفتار کند. به عقیده من مجموعه یک اثر را باید دید و مورد بررسی قرار داد.
آزاده صمدی در ادامه نشست گفت:نکته ای که در همه این کارگردان دیده می شود استفاده از تصاویر، صدا، موسیقی و در حقیقت تلفیقی از تمامی هنرها و بازیگر هم در این بست کارها شکل خاصی و به فرم نزدیک است به طور معمول فرم را رعایت کردیم و قصه هم رعایت شد.
علی اکبر حیدری در ادامه درباره اینکه فیلمنامه فاقد کشش دراماتیک است، افزود: این موضوع به سلیقه مخاطب برمی گردد، چرا که هر مخاطبی از یک نوع فیلم لذت می برد.
امید بنکدار ادامه داد: من هم با این نکته موافقم چرا که نمی شود به طور خاص بگوییم فیلمی پرمخاطب است و بگوییم که همان فیلم، فیلمی ارزشی است. من به این دلیل که تا بحال خلاف این موضوع را در سینما شاهد بودیم.
پورصمدی در مورد استفاده از لنزهای ترکیبی گفت: قبل از شروع فیلمبرداری تک تک پلان ها حساب شده بود و هیچی تصادفی نبود و همه عناصر قطعی و هوشمندانه به کار گرفته شده بود.
بردیا کیارس که ساخت موسیقی این فیلم را عهده دار بود در انتخاب و ساخت موسیقی این فیلم از اغلب موسیقی های مختلف از جمله باخ، ارکستر ویلون سل و ... بهره گرفتیم که همه آنها را مخاطب خوبی خواهد شنید. در حقیقت باید بگویم به موسیقی این اثر خیلی کلی تر نگاه کردم و بیشتر به ارتباط بین آدم ها فکر کردم. (فارس)
 
یکشنبه 12 بهمن 1393 ساعت 23:05
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 112]