واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دنیای اقتصاد در یک نگاه تهران - ایرنا - «جهت یابی نفت با پنج حسگر»، «تعیین نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد» و «چهار تابلو از اقتصاد ایران» عنوان های انتخابی روزنامه دنیای اقتصاد برای انتشار در روز پنجشنبه است.
این روزنامه تیتر یک را به موضوع جهت یابی نفت با پنج حسگر، اختصاص داد و نوشت: جهت بازار نفت به کدام سمت خواهد بود؟ بعد از سقوط بیش از 50 درصدی بازار نفت در ماه های گذشته و پیش بینی تحلیلگران از رسیدن قیمت نفت به سطوح 40 تا 50 دلاری، حالا این موضوع به پرسشی کلیدی بدل شده است.
محافل خبری و اقتصادی در جهان به دلایل ریزش اخیر قیمت نفت بسیار پرداخته اند. با وجود این، «دنیای اقتصاد» نشانه ها یا «حسگرهایی» را در بازار نفت بررسی می کند که می تواند جهت گیری آینده بازار نفت را روشن سازد.
«نظر خبرگان بازار»، «ساختار زمانی»، «صرفه تبدیل» فرآورده های نفتی، «حجم معاملات و موقعیت های باز» و شرایط و تحولات «بازیگران سیاسی- اقتصادی» بازار نفت، حسگرهایی پنجگانه هستند.
در حالی که ساختار زمانی بازار و شرایط سیاسی- اقتصادی کشورهای تاثیرگذار در عرضه و تقاضای نفت، احتمال صعودی شدن بازار را در کوتاه مدت بعید نشان می دهند، اما سه حسگر دیگر یعنی برآیند نظر خبرگان، حجم معاملات و تعداد موقعیت های باز و صرفه تبدیل فرآورده های نفتی حکایت از تغییر جهت مسیر بازار در آینده ای نزدیک دارند. از مجموعه این معادلات می توان با کمی احتیاط نتیجه گرفت که احتمالا نفت در محدوده 44 تا 48 دلار فعلی، به یک کف قیمتی رسیده است.
تعیین نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد، تیتر دیگر روزنامه دنیای اقتصاد است.
سرانجام پس از کش و قوس های فراوان ایران و آمریکا بر سر انتخاب نماینده دائم ایران در سازمان ملل، غلامعلی خوشرو سفیر کنونی ایران در سوئیس به این سمت انتخاب شد.
ایران پیش از این، حمید ابوطالبی را برای تصدی این سمت معرفی کرد که آمریکایی ها برای او ویزا صادر نکردند. در همین ارتباط، وزارت امور خارجه با صدور بیانیه ای ضمن اعلام انتخاب خوشرو، گفت که همچنان مراتب اعتراض خود را نسبت به عدم صدور روادید برای نماینده معرفی شده قبلی اعلام می دارد و پیگیری رویه های غیر حقوقی دولت میزبان از طریق ساز و کارهای قانونی در سازمان ملل در دستور کار نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران خواهد بود.
این روزنامه با برجسته کردن عنوان چهار تابلو از اقتصاد ایران، نوشت: با انتشار جدیدترین آمارها از چهار حوزه پولی، مالی، مسکن و صنعت، سطح شاخص ها در تابلو اقتصاد ایران به روز شد. طبق اطلاعات بانک مرکزی در 9 ماه اول امسال ترکیب نقدینگی کماکان از سمت پول به شبه پول در تغییر بوده و شاخص اجاره بهای مسکن در شهرها 16درصد رشد کرده است. همچنین طی سه فصل اول امسال 51 هزار میلیارد تومان از محل فروش منابع نفتی، درآمد عاید کشور شده که با احتساب کاهش شدید قیمت نفت، این رقم فقط 5.12 درصد کمتر از برآوردها بوده است. تولیدات صنعتی نیز بهبود یافته است.
روزنامه دنیای اقتصاد با انعکاس موضوع کشف نوع رابطه بورس و مسکن، نوشت: نتایج یک پژوهش دانشگاهی درباره نوع رابطه بین بازارهای مسکن و سهام نشان می دهد نسبت منطقی، مشخص و معناداری بین نرخ رشد قیمت مسکن و نرخ رشد شاخص بورس در بلندمدت وجود ندارد؛ با این حال، یکی از دو فرضیه قدیمی درباره نحوه اثرگذاری این دو بر یکدیگر را نمی توان رد کرد. این تحقیق که براساس داده های قیمتی سال های 76 تا 91، انجام شده، حاکی است فرضیه «اثرگذاری بورس بر مسکن» مردود است؛ اما بروز شوک کاهشی یا افزایشی در قیمت مسکن می تواند ظرف سه فصل، بر شاخص بازار سهام تاثیر بگذارد.
**9128**9131
09/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]