واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کارگردان نمایش «ساعت 20»: رسالت تئاتر احیای آیین و سنن فراموش شده ملی است تهران - ایرنا - کارگردان نمایش «ساعت 20» که با این اثر نمایشی در سی وسومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر حضور دارد با تاکید بر لزوم حمایت مادی و معنوی نسل جدید هنرمندان نمایش کشور توسط مسئولان گفت: رسالت امروز تئاتر احیای آیین و سنن فراموش شده ملی است.
سیدعلی موسیوان روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار تئاتر ایرنا با بیان آنکه حوادث و اتفاقات پیرامون انسان ها لبریز از داستان ها و رخدادهای متعدد برای بیان آنها به زبان هنر نمایش است خاطرنشان کرد: مخاطب امروز تئاتر ایران در مواجهه با آثار نمایشی به دنبال بیان دغدغه ها و مطالبات ذهنی و روحی اش است.
وی ادامه داد: تئاتر به عنوان هنری زنده که بیشترین تاثیرگذاری و تاثیرپذیری را بر مخاطبان دارد برای تحقق این مهم باید به زبان آنها وبرای آنها دست به خلق موقعیت های هنری بزند و در غیر این صورت با از دست دادن مخاطبان نه تنها کمکی به تعالی فرهنگ جامعه نکرده است که به ایجاد شکاف میان نسل های مختلف جامعه دامن می زند.
این کارگردان که از نسل جوانان و تازه نفس هنر نمایش کشور به شمار می آید با تاکید برلزوم حمایت مادی و معنوی از هنرمندان توسط مسئولان می گوید: نسل جدید هنرمندان تئاتر پرچمداران نمایش در عرصه های داخلی و بین المللی در آینده هستند و تا زمانی که جنس حمایت از آنها شکل کارشناسانه و منطبق بر برنامه ریزی اصولی نباشد نمی توان انتظار درخشش و استمرار جریان های نو ایجاد شده در تئاتر را باواسطه آنها در سر داشت.
وی حمایت از هنرمندان جوان را تنها معطوف به شکل مادی ندانست و تصریح کرد در بسیاری از موارد حمایت های معنوی می تواند تاثیرگذاری بیشتری بر هنرمندان برای پیمودن ادامه راه با قدرت و تمرکز بالاتر داشته باشد چرا که حضور مستمر و تولید و فعالیت مداوم در عرصه هنر است که می تواند به جریان بخشی و تاثیرگذاری فعالیت های فرهنگی در جامعه منتج شود.
موسویان داستان نمایش «ساعت 20» را مبتنی بر فراموش شدن مساله احترام جوانان نسبت به بزرگترها در محیط کوچک خانواده و یا فضای بزرگ جامعه دانست و یادآور شد روایت این نمایش بر داستانی واقعی که برای پدربزرگم اتفاق افتاده استوار است و در شکل ارائه کار تلاش کرده ام تا حرف و دغدغه ذهنی ام را در قالب شیوه اجرایی برگرفته از آیین ها و سنن نمایشی ایرانی با مخاطبان در میان بگذارم.
وی با بیان آنکه رسالت امروز تئاتر احیای آیین و سنن فراموش شده ملی است خاطرنشان کرد: برای تولید اثر هنری نیازمند طرح داستان های عمیق و دست نیافتنی نیستیم بلکه مخاطب امروز در تئاتر به دنبال آسیب ها و معضلاتی است که در اطراف خود مشاهده می کند و با دیدن شکل ارائه و بازگویی هنری آن می توان علاوه بر آسیب شناسی این دست از نابهنجاری ها مخاطب را برای کاستن آسیب ها به تفکر و تامل تشویق کرد.
سی و سومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر که از اول بهمن ماه کار خود را آغاز کرده تا 12 بهمن ماه در تهران ادامه خواهد داشت.
فراهنگ**9266 ** 1569
07/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]