تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 15 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هيچ آيينى، با نادانى رُشد نمى كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804578452




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- توسعه پایدار یک مسیر است، نه یک هدف!


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: توسعه پایدار یک مسیر است، نه یک هدف! سایت خبری یافته لرستان در مطلبی با عنوان "توسعه پایدار یک مسیر است، نه یک هدف! " نوشت:مسیر توسعه پایدار به عنوان شکلی از توسعه اقتصادی در مباحث مختلفی مطرح می گردد.


توجه به محیط زیست، فقر، بهداشت و سلامت، سرپناه و امنیت، موقعیت دانش، عدالت اجنماعی، موقعیت اقتصادی و وضعیت گروه های اجتماعی از مصادیق توسعه پایدار است.
فراهم کردن نیازهای امروز افراد و حفظ منابع و سیستم های طبیعی برای استفاده نسل های فردا از اهم موارد نگرش سیستماتیک به مباحث توسعه پایدار است.
بد نیست به عنوان مقدمه بدانیم که انتشار گزارش محدودیت های رشد اقتصادی در سال 1972 توسط "کلوپ رم" و پس از آن شکل گیری "کنفرانس استکهلم" در همان سال سر آغازی برای توجه به مباحث توسعه پایدار بود.
گزارش "کمیسیون جهانی براندلند" درباره محیط زیست و توسعه در سال 1987 و پس از آن گردهمایی کشورهای عضو سازمان ملل در "ریودو ژانیرو" در سال 1992 و نیز گردهمایی اعضا ( سال 2002) در "ژوهانسبورگ" تفکرات ریشه ای و عملیاتی برای ترویج مباحث توسعه پایدار در سطح بین المللی ایجاد نمود.
در این میان بیانیه "ریو" در راستای جهت گیری نیازهای مردم جهان به منظور توسعه در قرن 21 مورد تأیید یک صد کشور جهان و بیش از 98 درصد ساکنین زمین گردید.
اگر بخواهیم این مصادیق را با تفکرات گلوبال و جهانی به طور منطقه ای تحلیل کنیم، باید گفت در حال حاضر نقصان قابل توجه در خدمات دریافتی بشر از طبیعت و تبدیل بی رویه زمین های طبیعی به کشاورزی و نیز کاهش ذخایر ژنتیکی موجودات زمین در اثر کشت و تولید صنعتی، آلودگی محیطی و انتقال گونه های مختلف به مناطق غیر بومی آن ها، فقر و کمبود امکانات زیستی از قبیل آب سالم، برق و بهداشت، انباشت زباله های صنعتی و مواد سمی و آلاینده همه و همه تهدید های جدی و موانع اساسی ما در نیل به اهداف توسعه پایدار هستند.
در حال حاضر تشکل های متعددی در زمینه توسعه پایدار و در سطح بین الملل در حال فعالیت هستند. از جمله آنان می توان به کمیسیون توسعه پایدار سازمان ملل UNCSD، سازمان بررسی اکوسیستم هزاره MEA، فدراسیون بین المللی مهندسان مشاور FIDIC و تعداد بی شماری تشکل های غیر دولتی دیگر اشاره نمود.
اما در لرستان نیز، همچون تمام نقاط دنیا حرکت به سمت توسعه پایدار باید به طور متوالی و مرحله به مرحله صورت گیرد.
این مهم نیازمند کار تیمی بین مسوولان دولتی و مدیران بخش های مختلف اعم از بنگاه های اقتصادی و سازمان های فرهنگی و اجتماعی و تشکل های مردمی و آحاد مردم است تا با یک مدیریت جهادی و عزمی ملی برای رفع موانع احتمالی توسعه پایدار همچون، فقر، ایجاد تساوی حقوق، کنترل صحیح کیفیت آب آشامیدنی، کنترل جمعیت، ایجاد سلامت شغلی، ایجاد مسکن، بهبود شرایط زندگی، توسعه اقتصادی استان و کمک به جذب سرمایه گذار خصوصی در بخش های مختلف، حفظ میراث فرهنگی، حفظ محیط زیست در قالب توجه به زمین های کشاورزی و کنترل مصرف بی رویه سموم و کود های شیمیایی، حفظ جنگل ها و مراتع و عدم کمک ناخواسته به تسریع رشد بیابان زایی، جلوگیری از فرسایش خاک، کاهش مصرف بی رویه انرژی ( متاسفانه بیش از 50 درصد مصرف انرژی در لرستان مربوط به بخش خانگی و به دلیل عدم ایزولاسیون مناسب و نیز بازدهی پایین لوازم خانگی می باشد)، دفع صحیح زباله های شهری و صنعتی، تصفیه و بازیافت صحیح و ... گام برداشته شود.
نمونه های بارزی از توسعه ناپایدار در استان را نیز می توان در شهرهای مختلف به دلیل آلودگی آب و هوا، آلودگی صوتی و بصری، تخریب میراث فرهنگی، تخریب محیط زیست، عدم کنترل جمعیت، مسأله ترافیک شهری، دفع ناصحیح زباله ها و .... به وضوح مشاهده نمود که امیدواریم با درک صحیح متولیان این موضوعات نسبت به مسیر توسعه پایدار استان مرتفع گردند.
تاکید می شود که توسعه پایدار یک مسیر است نه یک نقطه هدف! در این مسیر سیاست گذاری های دولت و مسوولین استان، طراحی های صحیح توسط مهندسان مشاور، اجرای دقیق طرح ها توسط پیمان کاران و نیز استفاده صحیح و مبتنی بر اصول توسعه پایدار توسط بهره برداران، همگی به رشد و اعتلای صحیح مسیر توسعه پایدار کمک خواهد نمود.
باید این مهم در دستورکار همه متولیان بخش های مختلف قرار گیرد که " هر پروژه کوچک، در مسیر توسعه پایدار استان دخیل بوده و به صورت زنجیروار به سایر بخش ها سود یا ضرر می رساند".
منبع : سایت یافته


06/11/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن