تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):من مأمورم كه صدقه (و زكات) را از ثروتمندانتان بگيرم و به فقرايتان بدهم.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829880665




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ميوه شب عيد امسال را نه ميهمان مي‌پسندد و نه ميزبان!


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: ميوه شب عيد امسال را نه ميهمان مي‌پسندد و نه ميزبان!
اخبار رسيده از بازار ميوه حاكي از آن است كه تعاون روستايي، مركبات را از باغداران به قيمت 2 هزار و 500 تا 2 هزار و 800 تومان خريداري كرده و اگر قيمت حمل و نقل و انبار‌داري به علاوه 24 درصد ضايعات به رقم فوق افزوده شود، ممكن است قيمت پرتقال را به 7 تا 8 هزار تومان افزايش دهد.
نویسنده : بهناز قاسمي 


اخبار رسيده از بازار ميوه حاكي از آن است كه تعاون روستايي، مركبات را از باغداران به قيمت 2 هزار و 500 تا 2 هزار و 800 تومان خريداري كرده و اگر قيمت حمل و نقل و انبار‌داري به علاوه 24 درصد ضايعات به رقم فوق افزوده شود، ممكن است قيمت پرتقال را به 7 تا 8 هزار تومان افزايش دهد.
هرساله ذخيره‌سازي ميوه شب عيد به عهده وزارت صنعت و تجارت بود و اين وزارتخانه به منظور كاهش قيمت در آستانه عيد نوروز به ذخيره‌كنندگان ميوه كه بخش خصوصي بودند، يارانه مي‌پرداخت. اما امسال اين وظيفه به وزارت جهاد كشا‌ورزي محول شده و تعاون روستايي به عنوان متولي، ذخيره‌سازي را از آذرماه آغاز كرده است، اما اخبار رسيده حاكي از آن است كه بالا بودن قيمت و درشتي مركبات‌، قيمت را به كيلويي 7تا 8 هزار تومان افزايش خواهد داد. در اين خصوص عنايت بياباني، قائم‌مقام خانه كشاورز با تأييد اين خبر گفت: امسال تعاون روستايي تولي‌گري را به تعاوني‌ها‌‌ي استاني‌اش واگذار كرده و با اتحاديه‌ها كه تجربه 8 ساله در اين زمينه دارند، مشاركت نشده از اين رو به علت قيمت‌گذاري بالا‌ي ميوه سر‌درختي و نامناسبي سايز ميوه‌ها، پيش‌بيني مي‌شود ميوه‌هاي شب عيد علاوه بر گراني چندان مهمان‌پسند نباشد. وي در گفت و گو با «جوان» به انحصار برخي براي ذخيره‌سازي ميوه اشاره كرده و افزود: اتحاديه باغداران مازندران در سال‌هاي گذشته سايز پرتقال را بين 70 تا 120 گرم تعيين مي‌كردند، اما امسال بدون توجه به سايز ميوه‌ها، ذخيره‌سازي صورت گرفته است. بياباني تصريح كرد: با اينكه فراواني پرتقال در شمال وجود دارد، اما ذخيره‌سازي با قيمت گران صورت گرفته است.

  افزايش هزار توماني پرتقال در دو هفته اخير
همچنين حسين مهاجران، رئيس اتحاديه ميوه و تره‌بار با اشاره به افزايش قيمت هزارتوماني پرتقال در دو هفته گذشته گفت: وقتي قيمت گران مي‌شود، حاكي از آن است كه امسال زمينه پرتقال كم است، اما زماني كه بار سر درخت با قيمت بالا خريداري شود تا زماني كه شب عيد به دست مصرف‌كننده برسد، تلفاتي خواهد داشت كه منجر به گراني قيمت‌ها مي‌شود.
وي درخصوص دليل گراني قيمت ميوه افزود: سيب و كيوي بسيار فراوان است، اما زماني كه كيلويي 2هزار و 200 سر درخت خريداري مي‌شود و حدود 15تا 20 درصدش ريز و 24 درصد آن ضايع شود، طبيعي است كه قيمت به كيلويي 5 تا 6 هزار تومان افزايش مي‌يابد. مهاجران با اشاره به سردخانه‌هاي سنتي و اتلاف ميوه در انبار‌ها تصريح كرد: اگر وزارت جهاد كشاورزي مي‌خواهد كارنامه خوبي در بخش ذخيره‌سازي از خودش بر جاي بگذارد، بايد مانند وزارت صنعت و تجارت به ذخيره‌سازان ميوه سوبسيد دهد تا ميوه شب عيد با قيمت مناسب به دست مصرف‌كنندگان برسد، در غير اين صورت ممكن است قيمت‌ها به شدت گران شود.
  فراواني ميوه‌هاي قاچاق در ميادين
وي به فروش گسترده ميوه‌هاي خارجي و قاچاق در ميدان اصلي ميوه و تره‌بار اشاره كرده و افزود: بازار‌چه‌هاي مرزي اجازه واردات ميوه دارند، از اين رو چند نفر جمع مي‌شوند و يك تريلي بار مي‌زنند و به گاراژهاي متعدد در شهر‌ها منتقل مي‌كنند و در ميدان ميوه نيز زير بارهاي ديگر جاسازي شده و به فروش مي‌رسد. مهاجران تصريح كرد: مأموران سازمان حمايت و اصناف نيز توان نظارت بر عملكرد 3 هزار دلال ميوه را ندارند و نمي‌توانند كنترل كنند.
 
 ورود سيب توليد داخلي به نام سيب فرانسوي و شيليايي در بازار
سرپرست دفتر امور ميوه‌هاي سردسيري و خشك وزارت جهاد كشاورزي نيز از صادرات سيب به 20 كشور جهان از جمله روسيه، تركيه، مصر، عراق، تركمنستان، تاجيكستان، عمان، قطر، امارات، افغانستان و پاكستان خبر داد و افزود: با توجه به ميزان توليد بالاي سيب در كشور و تكميل شدن ظرفيت سردخانه‌ها و اشباع شدن بازار، به‌دنبال بازارهاي جديد براي صادرات مازاد توليد داخلي هستيم.
وي خاطرنشان كرد: هيچ مجوزي از وزارت جهاد كشاورزي براي واردات سيب صادر نشده است و تنها ميوه‌هاي موز، آناناس، نارگيل، انبه و پاپايا (خربزه درختي) مجوز واردات دارند.
محسني با اعلام اينكه طبق آمار گمرك تاكنون حتي يك كيلوگرم سيب هم وارد كشور نشده است، ادامه داد: سيب‌هاي توليد داخلي كشور با ارقام رِد، گلدن، برابرن، فوجي، رداستاركينگ و «گراني اسميت» را به اسم سيب‌هاي وارداتي از فرانسه و شيلي وارد بازار مي‌كنند.
وي با توجه به توليد باكيفيت داخلي و ارزش غذايي مشابه ارقام مختلف سيب و همچنين هزينه چندبرابر واردات آن احتمال كمي را براي واردات سيب قائل شد و تصريح كرد: تمامي ارقام رايج در دنيا با كيفيت بالا در كشور توليد مي‌شود و واردات غيرقانوني سيب مي‌تواند باعث انتقال آفات و بيماري‌ها به كشور شود.
محسني يادآور شد: در سال‌هاي اخير توانسته‌ايم پايه‌هايي را وارد كشور كنيم كه امروز اين باغ‌ها به ثمر نشسته‌اند و توانايي توليد ارقام جديد را داريم، اما اين ارقام توليدشده داخلي براي فروش بيشتر، به اسم سيب خارجي فروخته مي‌شود. وي از توليد سه ميليون و 400 هزار تن سيب در كشور و رشد 11 درصدي نسبت به سال گذشته خبر داد. محسني ميزان صادرات در 9 ماهه سال جاري را 224 هزار و 887 تن به ارزش 98 ميليون دلار اعلام كرد و گفت: اين ميزان با افزايش 61 درصدي از لحاظ وزني و 18 درصدي از لحاظ ارزشي نسبت به 9 ماهه سال گذشته همراه بوده است.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۶:۲۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن