تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 22 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام جواد (ع):سه چیز است که هر کس آن را مراعات کند ، پشمیان نگردد : 1 - اجتناب از عجله ، 2 - مشورت ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828651861




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

افزايش سهم کالاهاي سرمايه اي در سبد واردات کشور


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲۹ دي ۱۳۹۳ (۱۳:۵۰ب.ظ)
افزايش سهم کالاهاي سرمايه اي در سبد واردات کشور معاونت اقتصادي وزارت امور اقتصادي و دارايي در پاسخ به برخي مطالب مندرج در رسانه‌ها درباره افزايش واردات کشور با انتشار گزارشي از افزايش سهم واردات کالاهاي سرمايه اي که مي‌تواند منجر به افزايش توليد داخلي شود خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج، گزارشي که توسط معاونت اقتصادي وزارت امور اقتصادي و دارايي منتشر شده است، حاکي از افزايش سهم کالاهاي سرمايه اي در شش ماهه اول سالجاري است که مي‌تواند منجر به افزايش توليد داخلي شود.
در بخشي از گزارش معاونت اقتصادي وزارت امور اقتصادي و دارايي آمده است:
رشد فزاينده واردات در سال 1393 نسبت به سال 1392، عمدتاً به دليل کاهش واردات در سال 1392 نسبت به سال 1391 نمود يافته است. بررسي روند واردات کشور از سال 1384 لغايت 1392 نشان مي‌دهد که ارزش واردات کشور از سال 1384 تا سال 1389 روند افزايشي داشته است و از 39.2 ميليارد دلار به 64.4 ميليارد دلار افزايش يافته است. اتخاذ سياست توسعه تجارت و گسترش صادرات غيرنفتي افزايش واردات را طي برخي از سال‌هاي مورد بحث توجيه مي‌نمايد، در سال 1387 رشد واردات به دليل افزايش درآمدهاي نفتي شتاب بيشتري گرفت و با تغيير حدود 16 درصد در سال رو به رو شد که ضرورت مديريت بر واردات را بيش از پيش آشکار کرد، ليکن از سال 1390 با اعمال تحريم‌ها و مشکلات مربوط به نقل و انتقالات ارزي و کاهش درآمدهاي ارزي در کشور واردات روند کاهشي به خود گرفت و از 64.4 ميليارد دلار در سال 1389 به 50.8 ميليارد دلار در سال 1392 با حدود 27 درصد کاهش مواجه شد.
با بهبود فضاي اقتصادي کشور و نيز کاهش فشارهاي ناشي از تحريم و اعمال راهکارهايي جهت خروج از رکود در سال جاري واردات نيز همچون صادرات غيرنفتي با رشد توأم شده است.
لازم به ذکر است که واردات کشور در 9 ماهه سال 1393 معادل 38462 ميليون دلار بوده که در صورت ادامه روند موجود در پايان سال کمتر از 55 ميليارد دلار خواهد بود که بسيار کمتر از عملکرد سال‌هاي قبل از تحريم (1389 و 1390) است. لذا ذکر عبارت رشد بي رويه واردات در سال 1393 با واقعيات هماهنگي نداشته و رشد مزبور نيز عمدتاً به دليل روند کاهشي واردات طي سال‌هاي اخير (به دليل تشديد تحريم‌ها عليه ايران) بوده و در واقع طي سال جاري بازگشت واردات به مقاديري کمتر از سال‌هاي قبل در حال وقوع است.



نکته ديگري که در خصوص واردات کالاها بايد مورد توجه قرار گيرد، ترکيب واردات است. بخشي از واردات کشور مربوط به واردات کالاها و تجهيزات سرمايه اي و مواد اوليه است که لازمه انجام توليد داخلي است؛ اما طي سال‌هاي اخير سهم واردات کالاهاي سرمايه اي از واردات کاهش و اين امر در کاهش توليد داخلي نمود يافته است.
بر اساس اطلاعات جدول 2 سهم کالاهاي سرمايه اي از ارزش واردات همراه با يک روند کاهشي از 34 درصد در سال 1383 به 14.5 درصد در پايان سال 1392 کاهش يافته است.
از سوي ديگر سهم کالاهاي واسطه اي از ارزش واردات از حدود 48 درصد در سال 1383 به بيش از 72 درصد در سال 1392 افزايش يافته است. کاهش سهم کالاهاي سرمايه اي از ارزش واردات و افزايش سهم کالاهاي واسطه اي از ارزش واردات در کاهش توليد داخلي و رونق صنعت مونتاژ در داخل کشور طي سال‌هاي اخير متجلي شده است.



اين در حالي است که بررسي ترکيب واردات از ابتداي سال 1393، حکايت از معکوس شدن روند فوق دارد.
بر اساس اطلاعات دريافتي از سازمان توسعه تجارت، طي 6 ماهه اول سال 1393 سهم کالاهاي سرمايه اي از ارزش واردات به 18 درصد افزايش يافته که مي‌تواند به افزايش توليد داخلي طي ماه‌هاي آتي منجر شود.
شايان ذکر است که بر اساس آمار گمرک جمهوري اسلامي ايران، طي 6 ماهه اول سال 1392 سهم کالاهاي سرمايه اي از ارزش واردات حدود 10 درصد بوده است که بخشي از رشد منفي توليد ناخالص داخلي کشور در سال 1392 ناشي از کاهش قابل ملاحظه واردات کالاهاي سرمايه اي در اين سال ارزيابي مي‌شود.
بنابراين اگرچه افزايش واردات مي‌تواند آسيب پذيري صنايع داخلي کشور را به دنبال داشته باشد با اين حال در صورتي که ترکيب واردات به طور مناسبي مديريت شود، مي‌تواند به رشد اقتصادي و رونق توليد داخلي منجر شود.



- در خصوص درآمدهاي گمرکي سيزده هزار ميليارد توماني در لايحه بودجه 1394 که در مقالات مورد بحث به آن اشاره شده، دو نکته قابل توجه است. اول اينکه يکي از اهداف و سياست‌هاي کلان نظام و همچنين دولت يازدهم، کاهش وابستگي اقتصاد کشور به درآمدهاي نفتي است.
يکي از راه‌هاي تحقق اين مهم، افزايش درآمدهاي مالياتي به طور اعم و از جمله ماليات بر واردات است. افزايش درآمدهاي گمرکي صرفاً به معناي افزايش واردات نيست. انجام سخت‌گيري‌ها و کنترل‌هاي بيشتر با هدف محدود نمودن قاچاق کالاهاي وارداتي، انجام واردات رسمي به کشور را به دنبال خواهد داشت و اين امر به معناي کاهش فرار واردکنندگان از پرداخت حقوق ورودي و کسب درآمدهاي گمرکي بيشتر توسط دولت و در نهايت کاهش وابستگي اقتصاد به نفت است.
دوم اينکه چنانکه در بند قبلي اشاره شد افزايش واردات صرفاً به معناي افزايش واردات کالاهاي مصرفي نيست.
در مورد افزايش واردات از چين شايان ذکر است که طي سال‌هاي اخير، تشديد تحريم‌هاي غرب عليه ايران، مبادلات تجاري کشور را به سمت کشورهاي آسيايي سوق داده است.
اين امر با توجه به نوظهور بودن اقتصادهاي آسيايي و وجود ظرفيت‌هاي بالا در بازارهاي اين کشورها براي بخش تجاري ايران به عنوان يک فرصت قلمداد مي‌شود. در صورت استفاده از اين فرصت‌ها مي‌توان در کنار مديريت مناسب واردات از اين کشورها، فضاي مناسبي را براي توسعه صادرات غيرنفتي به کشورهاي مذکور فراهم کرد. کما اين که در حال حاضر نيز تا حدودي اين مهم محقق شده به گونه‌اي که بر اساس اطلاعات ارائه شده توسط گمرک جمهوري اسلامي ايران در نه ماهه سال 1393 در بين کشورهاي عمده مقصد صادراتي ايران، کشور چين در رتبه اول قرار داشته است و معادل 18.9 درصد از مجموع ارزش صادرات ايران به اين کشور صورت گرفته است.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن