تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833602908
همه آنهايي كه بازاريها را آچمز كردند |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: همه آنهايي كه بازاريها را آچمز كردند
چرا بايد در دو نقطه شهر اختلاف قيمت بين دو كت و شلوار مشابه بيش از دو ميليون تومان باشد و هيچ كس هيچ واكنشي نشان ندهد. اگر شما بخواهيد مسافت بين ميرداماد و بازار را با مترو طي كنيد تقريبا يك ربع در راهيد ولي اين يك ربع براي يك كت و شلوار ناقابل بيش از ١٠٠٠ درصد سود دارد!
کد خبر: ۴۶۵۱۸۵
تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۳۹۳ - ۰۷:۰۰ - 10 January 2015
اينجا بازار بزرگ تهران است؛ جايي كه اعداد با شما حرف ميزنند. بازاري كه روزگاري نبض همه بازارهاي ايران بود، امروز نفسهايش به شماره افتاده است. چشمانش هر روز قرمزتر ميشود از دودهايي كه غولهاي آهني پايتخت روي صورتش فوت ميكنند. اين روزها تورم كمر او را هم خم كرده است. بازاري كه نگراني از ماليات سال آينده لرزه بر اندامش انداخته است؛ بازاري كه دستفروشان و كالاهاي قاچاق، بازارش را كساد كردهاند؛ بازاري كه دلار او را هدف قرار داده و هر روز راكدتر از قبل ميشود بازاري كه نفسهايش وابسته مردم و خريدهايشان است و اگر قدرت خريد مردم پايين بيايد، قلبش ميايستد.
به گزارش اعتماد، بازار تهران هر روز ميزبان مردمان زيادي است ولي آمدن و رفتن اين آدمها هيچ دردي از بازار درمان نميكند چراكه اين شلوغي و ازدحام ظاهري است و هيچ كس از مغازهها خريد نميكند. از ايستگاه مترو پانزده خرداد كه بيرون بياييد با خيل دستفروشاني مواجه ميشويد كه به ظاهر بازارشان گرم است و هر فروشنده با چندين خريدار چانه ميزند. اما هر چه به سمت داخل بازار ميرويد ميبينيد ازدحام مردم كمتر ميشود. مغازههايي كه تا همين چند سال پيش نميتوانستيد در آنها سوزن بيندازيد امروز مشتري ندارند.
بازار بازاريها راكد است
اگر چند دقيقهيي جلوي مغازهها بايستيد بهتر متوجه ميشويد كه اوضاع چقدر خراب است. هر چند دقيقه يك مشتري وارد مغازه ميشود، اجناس را نگاه ميكند، قيمت ميپرسد و خارج ميشود. در اين ميان خيلي اتفاق ميافتد كه مغازه خاصي را در نظر بگيريد ولي در طول چند ساعت حتي يك سر سوزن هم نفروشد. در واقع همان اتفاقي كه اين روزها بر سر پاساژها و مغازههاي سطح شهر آمده، بازار مركزي تهران را هم در بر گرفته است. «بازارِ بازاريها راكد است». اين را خود بازاريها ميگويند. اگر پاي درد دل فروشندگان بازار بزرگ تهران بنشينيد و بگوييد پس اين جمعيت هر روز در بازار چه ميكنند، اغلب آنها به شما ميگويند كه بخش قابل توجهي از اين جمعيت تفريحي و عدهيي هم كه ممكن است قصد خريد داشته باشند براي گرفتن قيمت و مقايسه آن با مغازههاي سطح شهر به بازار ميآيند. بيشتر اهالي بازار از ركود مينالند و ميگويند براي درآوردن اجاره مغازه مجبورند صبحها كركره مغازه را بالا بدهند و گاهي تعطيليهاي مكرر چيزي جز ضرر برايشان به دنبال ندارد.
پول اجارهمان را هم در نميآوريم
«اصلاني» يكي از فروشندههاي قديمي كه به گفته خودش مستاجر است از اجاره ماهيانه ١٠ ميليون تومان مغازه كوچكش مينالد و ميگويد: اينجا ٨٠ درصد مغازهها اجارهيي است. اين روزها حتي نميتوانيم هزينه اجارهمان را در بياوريم. به همين دليل حاضريم اجناسمان را با حداقل سود و حتي بدون سود رد كنيم. او كه فروشنده وسايل آشپزخانه است، ادامه ميدهد: البته اين قصه تازهيي نيست و از سال ٨٥ شرايط همين است ولي امسال شرايط خيلي بدتر شده است. او با اشاره به مغازهيي كه دو دهنه با مغازه خودش فاصله دارد، ميگويد: اين مغازه يكي از دوستان قديمي ما است كه همين چند ماه پيش به خاطر ورشكستگي تعطيل شد. اين فعال بازار چند عامل دليل اصلي ورشكستگي و حال بد بازاريها ميداند و ميگويد: اول از همه بالا رفتن نرخ دلار، دوم مالياتهاي بالا و خارج از توان فروشندگان، قدرت خريد پايين مردم، پايين آمدن كيفيت اجناس و وجود اجناس خارجي و چيني بنجل با قيمت پايين و همچنين بازار داغ دستفروشان را عوامل فشار بر بازاريهاست. او با انتقاد از هجوم كالاهاي چيني بيكيفيت با قيمت پايين معتقد است: كسي حاضر نيست براي كالاهاي ايراني پول بدهد. دليل آن شايد بيكيفيت بودن برخي كالاهاي ايراني باشد ولي مهمترين عامل اين است كه اين روزها ديگر براي مردم كيفيت اجناس مهم نيست؛ چراكه به كالاهاي خارجي اعتماد دارند و حاضرند كالاي خارجي با كيفيت پايين بخرند ولي كالاي ايراني نخرند. او همچنين به اين نكته اشاره ميكند كه تعداد زيادي از كالاهايي كه امروز تحت عنوان خارجي ميفروشند، ايراني هستند و تنها با برچسبهاي خارجي و تقلب نام برندهاي خارجي فروخته ميشوند.
جنس معيوب خارجي پرطرفدارتر از جنس با كيفيت
در راسته ديگري از بازار به سراغ فروشندگان لباس ميرويم و ميبينيم آنجا هم ماجرا همين است. همه فروشندگان از بازار كساد مينالند و ميگويند و مردم به دنبال لباسهاي با مارك خارجي هستند و اگر براي مثال بگوييد فلان كت و شلوار دوخت يا پارچهاش ترك است حاضرند خريد كنند ولي بگوييد اينها ايراني است ميروند و پشت وسرشان را هم نگاه نميكنند. «محمود» كه فروشنده كت وشلوار است با نشان دادن چند كت و شلوار ميگويد: اين كت و شلوارها هم پارچه شان و هم دوختشان ايراني است ولي روي آنها ماركهاي معروف زدهايم. او ميگويد ما اين كت و شلوارها را بين ١٠٠ تا ٤٠٠ هزار تومان ميفروشيم ولي همين كت و شلوار در پاساژها و مغازههاي ميرداماد و شهرك غرب زير دو ميليون تومان نيست. تفاوت اين است كه ما ميگوييم اينها ايراني است ولي در آنجا به اسم پارچههاي خارجي و دوخت خارجي ميفروشند. همين كت و شلوار ١٩٠هزار توماني را دو ميليون و ٤٠٠ هزار تومان قيمت ميزدند ولي روي آن ٥٠ درصد تخفيف ميزنند و با كلي منت يك ميليون ٢٠٠ هزار تومان ميفروشند. همين كتوشلوار را ميتوانيد در بهارستان هم پيدا كنيد كه ٤٠ درصد از قيمت ما بالاتر فروخته ميشود.
سود بيش از١٠٠٠ درصدي بين ١٥ خرداد و مير داماد
او همچين به برخي مغازههاي معروف اشاره ميكند و ميگويد: تخفيفهاي بالايي كه اين مغازهها در نظر ميگيرند به خاطر اين است كه خودشان اين كت و شلوارها را در حراج و قيمتهاي خيلي پايين ميخرند؛ چرا كه آنها ايراد دارند ولي قيمتها را دو ميليون و ٥٠٠ هزار تومان ميزنند و بعد روي آن ٢٠ درصد تخفيف اعمال ميكنند. اين فعال بازار پوشاك با انتقاد از اتحاديه و سازمانهاي نظارتي ميگويد: چرا بايد در دو نقطه شهر اختلاف قيمت بين دو كت و شلوار مشابه بيش از دو ميليون تومان باشد و هيچ كس هيچ واكنشي نشان ندهد. اين در حالي است كه اگر شما بخواهيد مسافت بين ميرداماد و بازار را با مترو طي كنيد تقريبا يك ربع در راهيد ولي اين يك ربع براي يك كت و شلوار ناقابل بيش از ١٠٠٠ درصد سود دارد!
ما حاجي بازاري نيستيم، مستاجريم
«جعفري » كاسب ديگري است كه ٣٠ سال است دربازار به فروش لوازم خانه و آشپزخانه مشغول است. او به هزينههاي سخت زندگي و بيرحمي روزگار اشاره ميكند و ميگويد: تا به حال دو تا از چكهايش برگشت خورده و با هزار بهانه و خواهش از طلبكارانش فرجه گرفته است. او ميگويد: وقتي به كسي ميگوييم در بازار كار ميكنيم همه تصور ميكنند كه ميلياردر هستيم و در حال پارو كردن پول. ولي خبر ندارند كه بعضي روزها نميتوانيم ناهار بخوريم و تا شب صبر ميكنيم كه به خانه برويم و آنجا در كنار خانواده لقمهيي بخوريم تا هرينه كمتر شود و بتوانيم قرضهايمان را بپردازيم. همه فكر ميكنند كه فروشندگان بازار صاحب مغازه هستند و از قشر مرفه. هيچ كس نميداند كه ٨٠،٧٠ درصد مغازهها و حجرههاي بازار استيجاري است. و ما بايد ماهي ١٠ ميليون براي چند وجب جا پول بدهيم. او با تكان دادن سرش به علامت تاييد ميگويد: بله، حاجي بازاريهايي كه مالك مغازههاي بازارند و عموما چند دهنه مغازه دارند، هميشه وضعشان خوب است؛ چون يا سر برج كرايه يك سالهشان را نقدي ميگيرند و ميروند به دنبال زندگي شان يا اگر خودشان و خاندانشان در مغازهها كاسبي ميكنند، لااقل دغدغه اجاره سر ماه ندارند. او ادامه ميدهد: از من بدتر هم دربازار زيادند؛ اجاره برخي مغازهها در بازار ماهي ١٠٠ تا ٢٠٠ ميليون تومان است و خوب بالطبع صاحب چنين مغازهيي بازارش سكه است ولي وصف حال اين روزهاي مستاجر اين مغازه را بايد از خودش بپرسيد! شايد همينها هستند كه مردم آنها را با ما اشتباه ميگيرند و فكر ميكنند ما بازاريها از پول بالا ميرويم!
همه آنها كه بازاريها را از دور خارج كردند
اما آنچه شايد همه اهالي بازار و به ويژه فروشندگان سنتي و قديمي و كساني كه كالاهاي ايراني و توليد داخل ميفروشند، بر آن تاكيد دارند و از آن انتقاد ميكنند اين است كه دولت كاري به كار كالاهاي قاچاق موجود دربازار ندارد و فقط يقه كاسبان و فروشندگان توليدات داخلي را ميگيرد و نميخواهد جلوي جولان كالاهاي قاچاق و بنجل خارجي كه عموما چيني هستند را بگيرد. اما اگر عينك دود گرفتهمان را پاك كنيم و با دقت بيشتري به بازار نگاه كنيم ميبينيم دستفروشان، واردكنندگان كالاهاي قاچاق و فلافلفروشان و دلالان سكه و ارز بازارشان اين روزها سكه است و وضع درآمدشان قابل مقايسه با بازاريهاي واقعي است. اين را ميشود به راحتي از چهره آنها و چهره بازاريها فهميد؛ يكي خندان و ديگري عبوس!
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]
صفحات پیشنهادی
حداقل دستمزد ، همه هزینه ها را پوشش نمی دهد |اخبار ایران و جهان
حداقل دستمزد همه هزینه ها را پوشش نمی دهد بانک مرکزی اعلام کرد که مقایسه حداقل دستمزد 92 ماهانه 4871 هزار ریال با متوسط هزینه ماهانه خوراکی ها و آشامیدنی ها ماهانه 6227 هزار ریال نشان می دهد که حداقل دستمزد پرداختی به کارگران تنها حدود 78 درصد هزینه ها را پوشش می دهد کد خبهمهپرسی برای ادامه هدفمندی یارانهها |اخبار ایران و جهان
همهپرسی برای ادامه هدفمندی یارانهها همه دولتمردان بر این باور هستند که حرف مردم را میزنند چه آنها که بر نرمش قهرمانانه درخصوص موضوع هستهای تاکید دارند و چه آنها که عکس این موضوع را بیان میکنند بنابراین لازم است یک بار برای همیشه نظر و خواست مردم نیز درباره این موضوعات شنیدتعیین تكلیف نیروهای مازاد دستگاهها |اخبار ایران و جهان
تعیین تكلیف نیروهای مازاد دستگاهها شورای عالی اداری با بررسی شرایط و نحوه تعیین تكلیف نیروهای مازاد دستگاههای اجرایی دستور جابهجایی نیروهای مازاد واحدهای خارج از مركز دستگاهها را صادر کرد کد خبر ۴۶۳۹۳۱ تاریخ انتشار ۱۵ دی ۱۳۹۳ - ۱۴ ۰۵ - 05 January 2015 شورای عالی اداری باپروژه اتصال فیبرنوری به منازل در آستانه تعلیق |اخبار ایران و جهان
پروژه اتصال فیبرنوری به منازل در آستانه تعلیق قائم مقام سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از تعیین تکلیف اپراتور فیبرنوری کشور به دلیل عدم اجرای تعهدات در عملیاتی کردن اتصال فیبرنوری منازل خبر داد کد خبر ۴۶۳۹۱۹ تاریخ انتشار ۱۵ دی ۱۳۹۳ - ۱۳ ۱۲ - 05 January 2015 قائم مقام سواردکننده برق نخواهیم شد/ سال سخت آبی در انتظار ایران |اخبار ایران و جهان
واردکننده برق نخواهیم شد سال سخت آبی در انتظار ایران وزیر نیرو با بیان اینکه دولت بر ضرورت سرمایه گذاری در نیروگاههای کشور تاکید دارد گفت ایران واردکننده برق نخواهد شد کد خبر ۴۶۳۹۵۴ تاریخ انتشار ۱۵ دی ۱۳۹۳ - ۱۴ ۵۶ - 05 January 2015 وزیر نیرو با بیان اینکه دولت بر ضرورت سرپرداخت سود سهامداران شركت مس از 13 دي |اخبار ایران و جهان
پرداخت سود سهامداران شركت مس از 13 دي شركت ملي صنايع مس ايران با صدور اطلاعيهاي چگونگي پرداخت سود علي الحساب سهامداران خود را اعلام كرد کد خبر ۴۶۱۹۲۰ تاریخ انتشار ۰۸ دی ۱۳۹۳ - ۱۱ ۱۸ - 29 December 2014 شركت ملي صنايع مس ايران با صدور اطلاعيهاي چگونگي پرداخت سود علي الحساب سآلاسحاق دولت را از سرکوب قیمتها برحذر داشت |اخبار ایران و جهان
آلاسحاق دولت را از سرکوب قیمتها برحذر داشت رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران درباره دخالت دولت در قیمت گذاری ها گفت سرکوب قیمت ها در شرایطی که عوامل قیمت در حال رشد است راهکار درستی در اقتصاد کشور نیست بلکه پرهیز از دخالت دولت در قیمت گذاری سبب تحرک اقتصادی می شود کد خاحتمال سهمیهای شدن واردات برنج |اخبار ایران و جهان
احتمال سهمیهای شدن واردات برنج با توجه به اینکه سالهاست واردات برنج به صورت فصلی و تعرفهای انجام میشود و کنترل و تنظیم آن منتقدان بسیاری دارد یک مقام مسئول در وزارت جهاد کشاورزی از بررسی تغییر سیاست واردات برنج و احتمال سهمیهای شدن آن در سال آینده خبر داد کد خبر ۴۶۳۹۵۶ تاتاسیسات جدید برای تقویت گاز مناطق سردسیر |اخبار ایران و جهان
تاسیسات جدید برای تقویت گاز مناطق سردسیر با راه اندازی دو ایستگاه جدید تقویت فشار در استان اصفهان گاز مورد نیاز مناطق سردسیر مرکز شمال و شمال غرب کشور با پایداری و ثبات بیشتری تامین می شود کد خبر ۴۶۳۸۰۳ تاریخ انتشار ۱۵ دی ۱۳۹۳ - ۰۸ ۴۹ - 05 January 2015 با راه اندازی دو ایستگاتقويت بانکها براي خروج از رکود تورمي |اخبار ایران و جهان
تقويت بانکها براي خروج از رکود تورمي رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور گفت با توجه به اظهارات مسئولان بانکی در شرایط کنونی بانکها با عدم کفایت سرمایه مواجهند و تنها با تقویت شاخص کفایت سرمایه می توانند به مطالباتی که از آنها وجود دارد پاسخ بدهند کد خبر ۴۶۳۹۸۸ تاریخ انتشاکلاهبرداری ۳۳ میلیاردی در ۲ جایگاه سوخت |اخبار ایران و جهان
کلاهبرداری ۳۳ میلیاردی در ۲ جایگاه سوخت مالکان دو جایگاه عرضه بنزین در شهرستان ورامین از طریق صورت حساب های جعلی ۳۳ میلیارد ریال کلاهبرداری کردند کد خبر ۴۶۳۹۸۷ تاریخ انتشار ۱۵ دی ۱۳۹۳ - ۱۶ ۳۱ - 05 January 2015 مالکان دو جایگاه عرضه بنزین در شهرستان ورامین از طریق صورت حسوضعیت بانکهای خصوصی بهتر است یا دولتی؟ |اخبار ایران و جهان
وضعیت بانکهای خصوصی بهتر است یا دولتی مشاور اقتصادی رئیسجمهور گفت بانکهای خصوصی نسبت به بانکهای دولتی وضعیت بهتری ندارند کد خبر ۴۶۳۹۸۲ تاریخ انتشار ۱۵ دی ۱۳۹۳ - ۱۶ ۲۴ - 05 January 2015 به گزارش فارس مسعود نیل گفت در حوزه مسائل بانکی اتفاقاتی در رابطه با بانکها و بنگاهزمان آغاز رزرواسیون نوروزی هتلهای داخلی |اخبار ایران و جهان
زمان آغاز رزرواسیون نوروزی هتلهای داخلی مدیر شبکه رزرواسیون اینترنتی هتلهای ایران از آغاز رزرواسیون نوروزی هتلهای داخلی از 15 دی ماه خبر داد کد خبر ۴۶۳۹۷۲ تاریخ انتشار ۱۵ دی ۱۳۹۳ - ۱۵ ۵۰ - 05 January 2015 مدیر شبکه رزرواسیون اینترنتی هتلهای ایران از آغاز رزرواسیون نوروزی هسقوط بورس یکساله شد |اخبار ایران و جهان
سقوط بورس یکساله شد 15 دی ماه 1392 روزی که بورس تهران با نقطه اوج خود خداحافظی کرد و از آن به بعد گرفتار سقوط شد کد خبر ۴۶۳۹۶۶ تاریخ انتشار ۱۵ دی ۱۳۹۳ - ۱۵ ۳۷ - 05 January 2015 15 دی ماه 1392 روزی که بورس تهران با نقطه اوج خود خداحافظی کرد و از آن به بعد گرفتار سقوط شد به گزایارانه نقدی ثروتمندان بالاخره حذف میشود؟ |اخبار ایران و جهان
یارانه نقدی ثروتمندان بالاخره حذف میشود حذف یارانه اقشار پردرآمد از یارانه طبق قانون بر عهده دولت گذاشته شده است اما با وجود گذشت یک سال و نیم از عمر دولت یازدهم این رویداد مهم در حد شعار باقی مانده و اظهارنظرهای متفاوتی در این باره میشود کد خبر ۴۶۳۹۶۵ تاریخ انتشار ۱۵ دیپیش بینی اکونومیست از آینده صنایع خودروسازی |اخبار ایران و جهان
پیش بینی اکونومیست از آینده صنایع خودروسازی نشریه اکونومیست در ویژه نامه سال 2015 خود نوشته است در سال 2015 خودروها می توانند پرواز کنند و حتی به زمان سفر کنند تعجب می کنید درست است کد خبر ۴۶۰۴۴۷ تاریخ انتشار ۰۲ دی ۱۳۹۳ - ۱۶ ۰۳ - 23 December 2014 به گزارش خبرآنلاین نشریه اپیامک خودروساز برتر آلمانی به همتایان ایرانی! |اخبار ایران و جهان
پیامک خودروساز برتر آلمانی به همتایان ایرانی کد خبر ۴۶۳۸۹۰ تاریخ انتشار ۱۵ دی ۱۳۹۳ - ۱۱ ۵۶ - 05 January 2015 پیامکی در فضای مجازی با عنوان خواهش های خودروساز برتر آلمانی از همتایان ایرانی انتشار یافته که فارغ از جنبه طنز یا نویسنده آن می تواند بیانگر واقعیت رابطه خودروسازان-
اقتصادی
پربازدیدترینها