تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 2 دی 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):خدايا ... نيّتم را به بهترين نيّت ها و عملم را به بهترين اعمال برسان، خدايا به لطف خ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842715645




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

هجدهم دي 1393 خورشيدي برابر با 16 ربيع الاول 1436 هجري و 8 ژانويه 2015 ميلادي


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۸ دي ۱۳۹۳ (۱۱:۲۱ق.ظ)
علم و فرهنگ به روايت تاريخ؛ هجدهم دي 1393 خورشيدي برابر با 16 ربيع الاول 1436 هجري و 8 ژانويه 2015 ميلادي گروه آموزش؛
• تولد احمد گلچين‌ معاني (1295 ش)
احمد گلچين معاني در ۱۸ دي ۱۲۹۵، در تهران در خانواده‌اي مذهبي به‌دنيا آمد. پس از طي تحصيلات، در ۱۳۱۳، به استخدام وزارت دادگستري درآمد و تا ۱۳۳۸ در آنجا مشغول به‌‌کار شد. علاوه بر شعرخواني، خمسۀ نظامي مقابله و تصحيح مي‌شد. گلچين معاني مقالات ادبي، تاريخي و کتاب‌شناسي زيادي در مجلات مختلف از جمله "ارمغان" ، "مهر" ، "دانش" ، "يغما" ، "سپاهان" ، "راهنماي کتاب" و غيره نوشته است. گلچين معاني در ۱۶ ارديبهشت ۱۳۷۹ در مشهد درگذشت. پيکر او در مقبرةالشعراي آرامگاه فردوسي به خاک سپرده شد.

• رحلت آيت ‏اللَّه "سيدمحمد طباطبايي" از رهبران مذهبي نهضت مشروطيت ايران (1299 ش)
طباطبايي به همراه بهبهاني، دو رهبر اصلي مشروطه در تهران يا همان سيدين سندين بودند. طباطبايي در آغاز جنبش مشروطه همراه با سيد عبدالله بهبهاني، به مخالفت با عين‌الدوله دست زد. وي در سال ۱۲۸۴ تحصن شاه‌عبدالعظيم شرکت داشت و پس از توپ بستن به مجلس دستگير و به خراسان تبعيد شد. با پيروزي مشروطه‌خواهان به تهران بازگشت و مورد استقبال مردم قرار گرفت. در هنگام جنگ جهاني اول به قم، کرمانشاه و استانبول رفت و سپس به تهران بازگشت و پس از مدتي درگذشت.

• مدارس نظام مشيرالدوله و قزاقخانه و ژاندارمري به يك واحد آموزشي به نام مدارس كل نظام تبديل شد و سرهنگ عزيزالله خان در رأس آن قرار گرفت (1300 ش)
مدرسه کل نظام يا به اختصار مدرسه نظام، آموزشگاهي بود که در دوران رضاشاه به آموزشهاي نظامي در کنار آموزشهاي ديگر مي‌پرداخت. مکان مدرسه در باغشاه بود. باني و موسس مدرسه سرلشکر محمد نخجوان (امير موثق) بود که به تقصير و تلخيص نکردن نام مدرسه از مدرسه کل نظام به مدرسه نظام حساسيت زيادي داشت. از معروفترين شاگردان اين مدرسه مي‌توان به محمدرضا پهلوي و حسين فردوست اشاره نمود.

• رحلت آيت ‏اللَّه "ميرزا احمد مدرس يزدي" مدرس برجسته‏ ي حوزه‏ ي علميّه‏ ي مشهد (1319 ق)
آيت الله حاج ميرزا احمد مدرس يزدي از علماي اعلام و مدرسين بلند پايه و پارساي حوزه علميه مشهد بود. در سال 1306 ه.ق در يزد متولد شد و پس از پشت سرگذاشتن آموزش مقدمات و سطح عازم مشهد شد و درس خارج آيات سيد عباس شاهرودي، ميرزا محمد‌‌آقازاده و حاج آقا حسين قمي شركت نمود. سرانجام وي سحرگاه شب 17 ربيع الاول سال 1319 دارفاني را وداع گفت و روز بعد پيكرش در محل دارالسياده حرم دفن شد .

• تشکيل‌ مجدد " کميسيون‌ رسيدگي به‌ مندرجات‌ روزنامه‌ هاي‌ تهران‌ " در فرمانداري‌ نظامي (1322 ش)
براي نخستين بار در کشور قانون منع انتشار مندرجات موجود در پرونده هاي قضايي به تصويب رسيد. پيش از اين در روند آيين دادرسي کشور چنين تمهيدي به کار گرفته نشده بود، لذا روز نامه نگاران و ناشران کشور اقدام به درج مندرجات پرونده در مرحله بازپرسي مي کردند. ضمن اين قانون براي متخلفين مجازات قابل ملاحظه اي درنظر گرفته شد.

• توقيف‌ نشريه‌ هاي‌ داريا و نجات‌ ايران‌ (1323 ش)
نام گذاري داريا به دليل معکوس کردن اين کلمه است و معني و مفهوم متون داخل به صورت "ايراد" بود. حسن ارسنجاني پس از توقف فعاليت حزب پيكار و ارگان آن، روزنامة داريا را در 1323 منتشر ساخت. روزنامه داريا بارها به سبب مقالات ارسنجاني در همان سال توقيف شد.

• انتشار گزارش‌ بازرسي کل‌ کشور مجري‌ لايحه‌ قانوني مطبوعات‌ (1331 ش)

• تعقيب‌ 7 تن‌ از مديران‌ مطبوعات‌ به‌ اتهام‌ جرم‌ مطبوعاتي بوسيله‌ بازرسي کل‌ کشور (1331 ش)
در دومين قانون مطبوعات (مصوب 1331) تا حدود زيادي شيوه‌ي پيش‌بيني شده در اصل بيستم متمم قانون اساسي مشروطه مورد عمل قرار گرفت. به موجب ماده 28 اين قانون: «در كليه جرايم مذكوره در موارد فوق مدير يا نويسنده مورد تعقيب قرار خواهد گرفت، ولي هر گاه نويسنده معروف و مقيم ايران باشد، مدير از تعقيب معاف است و اگر مدير از معرفي نويسنده عاجز باشد يا خودداري كند و يا نويسنده قابل تعقيب جزايي نباشد، خود مدير تعقيب و مجازات خواهد شد».

• تصويب‌ لايحه‌ اختيارات‌ قانون‌ شوراي‌ عالي فرهنگ‌ (1331 ش)
بعد ازنخستين قانون مطبوعات، اين قانون در دوره نخست وزيري احمد قوام بار ديگر اصلاح شد. از جملة اين اصلاحات، پيش بينيِ داشتن «سرمايه علمي و اخلاقي» براي متقاضيان انتشارمطبوعات بود. از آنجا که تصديق صلاحيت «صاحب امتياز يا مدير يا سردبير روزنامه يا مجله» در ماده اول اين قانون بر عهده شوراي عالي فرهنگ گذاشته شده بود، اين اقدام در حقيقت نوعي تائيد براي نظام اخذ مجوزبه شمار مي رود.

• برف سنگين و بي سابقه در تهران، مدارس و مغازه ها را تعطيل نمود(1350 ش)
دوره‌اي از سرماي شديد و يخبندان گسترده که از دي ماه سال ۱۳۵۰ آغاز شد و تا ماه بعد ادامه‌يافت، باعث بارش غير عادي برف به ميزان بيش از سه متر در سرتاسر مناطق روستايي واقع در شمال غرب، شمال، مرکز، و جنوب ايران شد.

• بنابر گزارش ساواک در ساعت 9، بريده مطلبي که از روزنامه اطلاعات به قلم احمد رشيدي مطلق تحت عنوان «ايران و استعمار سرخ و سياه» بر روي ديوار مدرسه خان قم نصب شده بود، توسط يکي از طلاب با صداي بلند خوانده شد.(1356 ش)
اين مقاله که با نام مستعار نوشته شده‌بود، حاوي مطالبي تند عليه آيت‌الله روح‌الله خميني بود و او را مردي «بي‌اعتقاد» و «وابسته و سرسپرده به مراکز استعماري» ناميده‌بود. اين مقاله توهين‌آميز؛ با اعتراضات زيادي روبرو شد و نقطه عطفي در شتاب‌گرفتن ناگهاني اعتراضات به حکومت پهلوي شد.

• در ساعت 15/30، اجتماعي از طلاب در منازل آيت الله نجفي و آيت الله سيد صادق روحاني برپا گرديد. (1356 ش)
در ساعت 16/30، طلاب حوزه علميه در مسجد اعظم اجتماع کردند و پس از سخنراني آيت الله شيخ مرتضي حائري درباره مقاله توهين آميز روزنامه اطلاعات، مجددا تظاهرات ديگري در قم برپا گرديد که تا ساعت 20/30 ادامه داشت.

• شهادت‌ " ايرج‌ ايزد پناه‌ "، خبرنگار روزنامه‌ اطلاعات‌ در جبهه‌ هويزه‌ (1360 ش)
شهيد ايرج ايزدپناه فرزند حسين روز سوم ارديبهشت 1355 در شهرستان كرمان متولد شد و به همراه خانواده اش وارد تهران شد. ايشان با توجه به علاقه فراوان به درس در سال 1356، در رشته فيزيوتراپي دانشگاه علوم پزشكي تهران قبول شد و با حفظ روحيه و منش مردان خدا و حضور در جبهه هاي جنگ تا سال سوم دانشگاه ادامه تحصيل داد و به عضويت سپاه نيز درآمد.

• شهادت شهيد مهدي هاديان (1360 ش)
شب ولادت حجة ‌بن ‌الحسن (ع)، کودکي از عاشقان و مشتاقان حضرت (عج) پا به عرصه گيتي نهاد: شهيد مهدي هاديان. ششم شهريورماه سال ۱۳۴۳ش، مادر براي نخستين‌بار کودکش را در آغوش گرفت و براي ابراز ارادت به مولا، نامش را مهدي گذاشت. مهدي، دوران کودکي را در کوچه‌هاي مسجدسليمان سپري کرد. سرانجام جبهه دارخوئين را ميعادگاه عروج عاشقانه خويش ساخت و در تاريخ هجدهم دي‌ماه سال ۱۳۶۰ هجري شمسي در سن هفده سالگي، به ديار جاودان عاشقان ثارالله‌ پيوست و عاشورائي گشت.


• عمليات كوچك ايذايي در منطقه البَكر و اَلاُميه توسط سپاه ( 1366 ش)
تنها اسکله‌هاي نفتي عراق «البکر» و «الاميه» بودند. زمين منطقه عمليات نيز يکي از زمين‌هاي پيچيده جنگي و عملياتي در آن زمان بود، به گونه‌اي كه شامل انواع عوارض از جمله رودخانه، نهر، نخلستان، باتلاق، جاده، روستا، شهر، ساحل، نمکزار، دشت، اسکله و بندر مي‌شد. براي طراحي عمليات در اين منطقه، علاوه بر آنکه بايد توانايي‌ها و نحوه گسترش و آرايش دفاعي دشمن در نظر گرفته مي‌شد، بايد جنگ با عوارض طبيعي زمين نيز مورد توجه دقيق قرار مي‌گرفت.

• برگزاري‌ کنفرانس‌ تهاجم‌ فرهنگي: ماهيت‌ و ابعاد آن‌ (1372 ش)
کنفرانس«تهاجم فرهنگي:ماهيت و ابعاد آن»به منظور تشريح و تبيين ماهيت‌ اصلي سلطهء فرهنگي با تکيه بر نگرشها و مطالعات علمي و تحقيقي،به همت‌ دانشکدهء علوم اجتماعي دانشگاه علامه‌ طباطبايي و معاونت پژوهشي وزارت‌ فرهنگ و ارشاد اسلامي از روز 18 دي‌ماه‌ به مدت سه روز در محل دانشکدهء اقتصاد دانشگاه علامه طباطبايي برگزار شد.

• برگزاري‌ دومين‌ دوره‌ آموزش‌ " روزنامه‌ نگاري‌ توسعه‌ با تاکيد بر مسايل‌ جمعيتي " در مرکز گسترش‌ آموزش‌ رسانه‌ ها با همکاري‌ صندوق‌ جهت‌ ملل‌ متحد (1374 ش)

• اقامه‏ ي نخستين نماز جمعه‏ ي تاريخ اسلام توسط پيامبر اكرم(ص) (1 ق)
بنابر برخي روايات، نخستين نماز جمعه، توسط پيامبر گرامي اسلام(ص)، پس از هجرت ايشان از مكه اقامه گرديد. حضرت محمد(ص) هنگام ظهر جمعه وقتي كه به نزديكي مدينه رسيد، در محل قبيله‏ي بني‏سالم بن عوف كه قُبا نام داشت، خطبه خواند و نماز جمعه را برپا كرد.

• درگذشت "ابن‏ مرزبان" اديب، مورخ، متكلم و محدّث مسلمان (309 ق)
ابوالعباس محمد بن مرزبان‏دميري، معروف به ابن مرزبان، اديب، مورّخ، لغت شناس، و استاد بلاغت بود. او از جمله‏ي مشاهير مترجمين مي‏باشد كه بيشتر از پنجاه كتاب فارسي را به عربي ترجمه كرده است. الحاوي في العلومِ القُرآني و الحَماسَه، از مُصَنِّفات ابن مرزبان مي‏باشند.

• درگذشت "ملاعبداللَّه بن محمد توني بشروي" معروف به "فاضل توني" (1071 ق)
ملاعبداللَّه بن محمدبن توني بُشرَوي معروف به فاضل توني، فقيهي اصولي و عابد و زاهد و پيروِ مقدس اردبيلي بود. او در ابتدا در اصفهان و مشهد ساكن بود و سپس راهي عتبات عاليات شد و در اين مسير در سال 1071 ق در كرمانشاه جان به جان آفرين تسليم كرد.

• درگذشت "گاليلو گاليله" منجم و رياضي‏دان شهير ايتاليايي (1642 م)
گاليلو گاليله رياضي دان و فيزيك دان ايتاليايى در 18 فوريه سال 1564م در شهر پيزا در ايتاليا به دنيا آمد و در فلورانس به تحصيل پرداخت. بخشي از شهرت وي به دليل تأييد نظريه کوپرنيک مبني بر مرکزيت نداشتن زمين در جهان است که منجر به محاکمه وي در دادگاه تفتيش عقايد شد. گاليله با تلسکوپي که خود ساخته بود به رصد آسمان‌ها پرداخت و توانست جزئيات سطح ماه را مشاهده کند. گاليله در ۸ ژانويه ۱۶۴۲ در سن هفتاد و هفت سالگي درگذشت.














این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 142]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن