تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 12 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):كسى كه كارهاى خود را به خدا بسپارد همواره از آسايش و خير و بركت در زندگى برخوردار اس...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803652766




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نقدی بر نقش عربستان در کاهشی شدن نفت


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:


بازار نفت؛
نقدی بر نقش عربستان در کاهشی شدن نفت
اعتقاد به توطئه عربستان در میان مسئولان کشورمان به امری حتمی تبدیل شده است و آن ها نیز از ابراز این تحلیل هیچ گونه هراسی ندارند. کافی است واکنش های اخیر بلندپایه ترین مسئولان دولتی و مجلس را در چند روز اخیر پیرامون دلایل افزایش قیمت نفت بررسی کرد تا مشخص شود به چه میزان به نقش عربستان در کاهش قیمت نفت تأکید می شود.




به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز، در روزهای پایانی سال 2014 میلادی هر بشکه نفت خام، قیمت زیر 60 دلار را تجربه کرد. این قیمت اما در روزهای آغازین سال 2015 اندکی افزایش یافت. قیمت نفت در بازارهای جهانی به قیمت 34 سال پیش برگشته است.

در حالی که قیمت نفت به تدریج در حال رسیدن به ارقام نگران کننده برای کشورهای تولیدکننده است، علت این کاهش و سیاسی یا اقتصادی بودن آن به معمایی تبدیل شده است. با توجه به اینکه بیشتر کشورهای تولیدکننده نفت، بودجه سالانه خود را با پیش بینی و در نظر گرفتن رقم ثابتی از فروش نفت می بندند، کاهش قیمت ها، تحقق درآمد بودجه ای این کشور ها را دچار چالش می ​کند.

معتقدان به دلایل اقتصادی بیان می دارند، کاهش سرعت رشد اقتصادی در اروپا و چین، در کنار پیشرفت ایالات متحده در استفاده از تکنولوژی های جدید در استخراج نفت شیل و مهم تر از آن افزایش تولید نفت عربستان سعودی، عراق و لیبی را مهم ترین علت های سقوط بهای نفت در بازارهای جهانی می دانند.

اما عده ای که تعداد آن ها نیز کم نیست، معتقدند علت کاهش قیمت نفت سیاسی است و دو کشور عربستان و امریکا را دارای بیشترین سهم در این تصمیم گیری سیاسی می دانند. این عده که به تئوری توطئه این کشور ها معتقدند، بیان می کنند عربستان و امریکا در توافقی نانوشته تصمیم گرفته اند با حفظ وضعیت تولید و پایین آوردن قیمت نفت به کشورهای تولید کننده به خصوص ایران و روسیه فشار بیاورند تا بتوانند به اهداف خود در موضوع هسته ای برای تغییر مواضع ایران و تغییر در مواضع روسیه در اوکراین دست پیدا کنند.

جالب اینکه اعتقاد به توطئه عربستان در میان مسئولان کشورمان به امری حتمی تبدیل شده است و آن ها نیز از ابراز این تحلیل هیچ هراسی ندارند. کافی است، واکنش های اخیر بلندپایه ترین مسئولان دولتی تا مجلس را در چند روز اخیر پیرامون دلایل افزایش قیمت نفت بررسی کرد تا مشخص شود به چه میزان به نقش عربستان در کاهش قیمت نفت تأکید می شود؛ برای نمونه، در آخرین اظهارنظر، محمد باقر نوبخت، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی در گفت و گو با العالم در مورد بحث توطئه آمریکا و عربستان برای کاهش قیمت نفت می گوید: «تصمیم برای جلوگیری از عدم افزایش قیمت نفت یا تلاش برای کاهش آن امر اقتصادی نیست، بلکه انگیزه ها و اغراض سیاسی هم در آن وجود دارد... ما خوشبین هستیم که برادران ما در کشور مسلمان عربستان با مسئولان مسلمان کشور ایران برای نفع دو ملت تصمیمات سنجیده ای بگیرند».

یا علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در اختتامیه پنجمین دوره مسابقات بین المللی قرآن دانشجویان مسلمان در ارتباط با علل کاهش قیمت نفت می گوید: «برای برخی کشور ها، افتخاری است که نفت زیادی بفروشند و قیمت نفت را پایین بیاورند که سایر کشورهای اسلامی ضرر کنند، به خیالشان که به ایران خیلی ضرر زدند؛ این ها اشتباه می کنند».

هرچند قطعاً یکی از دلایل کاهش قیمت نفت، موضوع اهداف سیاسی برخی کشور هاست، نباید اعتقاد به توطئه سیاسی باعث شود که علل اقتصادی کاهش قیمت نفت را نادیده بگیریم و از سوی دیگر، نقش یک کشور را به قدری در کاهش قیمت نفت افزایش دهیم که عربستان می تواند هر چه بخواهد در عرصه قیمت نفت انجام دهد.

سیاست پررنگ کردن نقش عربستان در کاهش قیمت نفت به قدری افزایش پیدا کرده است که حتی روزنامه الشرق الاوسط در یک مقاله می نویسد: «ما انتظار تمام سناریو ها را داشتیم، غیر از اینکه مسیر نجات اقتصاد ایران از دروازه ریاض بگذرد».

در واقع چرا باید ما در تحلیل های سیاسی و اقتصادی به قدری اشتباه عمل نماییم که عربستانی ها بدین گونه احساس قدرت کنند. این در حالی است که نگاهی به دلایل اقتصادی کاهش قیمت نفت، نشان می دهد که تحلیل سیاسی بودن کاهش قیمت نفت ضعیف تر از دلایل اقتصادی است.

یکی از دلایل مهم کاهش قیمت نفت، افزایش عرضه آن در بازار جهانی است؛ اما آیا به راستی فقط عربستان تن به کاهش عرضه نداده است؟ نگاهی به تولید کشورهای دیگر از جمله روسیه و عراق و حتی امریکا موضوع دیگری را مشخص می کند.

در اواخر ماه ژوئن 2014 دولت آمریکا برای نخستین بار پس از چهل سال مجوز صدور نفت به خارج را صادر کرد. دلیل این امر افزایش بی سابقه استخراج نفت در آمریکا با استفاده از فن آوری فراکینگ (استخراج نفت و گاز از درون سنگ های زیرزمینی) بود. این کشور در سال 2008 روزانه چهار میلیون و 700 هزار بشکه نفت تولید می کرد. این میزان در پایان ماه دسامبر سال 2014 به حدود 9 میلیون بشکه رسید .

مسیر نجات اقتصاد ایران از دروازه ریاض می گذرد!

روسیه نیز در سال 2014 به رغم تحریم ها و بحران اقتصادی در این کشور، رکورد استخراج نفت خود را پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی سابق شکست. تولید نفت خام در این کشور در سال 2014 افزایشی 7/ 0 درصدی داشت. وزارت انرژی روسیه، روز جمعه (دوازدهم دی / دوم ژانویه) اعلام کرد که تولید نفت خام در این کشور در سال 2014 به 10 میلیون بشکه در روز رسید.

مسیر نجات اقتصاد ایران از دروازه ریاض می گذرد!

صادرات نفت عراق نیز اکنون بسیار بیشتر از سابق شده است. به گفته یکی از مقامات وزارت نفت عراق، صادرات نفت این کشور در ماه دسامبر سال 2014 میلادی 9/ 2 میلیون بشکه در روز بوده است. خبرگزاری سومریه نیوز روز جمعه (دوازدهم دی / دوم ژانویه) گزارش داد که صادرات این میزان نفت، از دهه 1980 تاکنون در عراق بی سابقه بوده است .

مسیر نجات اقتصاد ایران از دروازه ریاض می گذرد!

جالب اینجاست که نگاهی به میزان تولید نفت در عربستان، نشان می دهد این کشور در ماه های اخیر، میزان تولید خود را پایین آورده و به تقریباً 9/6 میلیون بشکه در روز رسانده است که شیب تولید نیز به سمت کاهش حرکت می کند .

مسیر نجات اقتصاد ایران از دروازه ریاض می گذرد!

البته با توجه به وضعیت اقتصادی ایران و تحریم های بانکی و نفتی، کاهش قیمت نفت می تواند تأثیرات و مشکلات متعددی برای اقتصاد ایران به وجود آورد؛ اما با انداختن کاهش قیمت نفت به گردن دیگران و تلاش نکردن برای جایگزینی درآمدهای نفتی، نه تنها کمکی به اقتصاد کشورمان نمی کند، بلکه باعث می شود قدرت تأثیرگذاری کشورهایی همچون عربستان را بدون جهت بالا می بریم و آن ها را در موضع بالاتری قرار می دهیم! مسیر نجات اقتصاد ایران از دروازه ریاض می گذرد!/تابناک/110



۱۶/۱۰/۱۳۹۳ - ۱۳:۰۰




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن