واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۶ دي ۱۳۹۳ (۱۱:۲۹ق.ظ)
ماهواره آزاد ست در آينده نزديک به همت پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامي ساخته مي شود رييس انجمن هوافضا واحد علوم و تحقيقات از طراحان پروژه ماهواره اميد با تاکيد بر لزوم گسترش ارتباط صنعت و دانشگاه، گفت: در اين راستا، ماهواره آزاد ست در آينده نزديک به همت پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامي ساخته مي شود.
به گزارش خبرگزاري موج، دکتر مهدي نصيري با اشاره به روند پيشرفت در صنعت هوايي جهان در طول تاريخ با ساخت راکت، پرتابگر، موشک و ماهواره، گفت: ايران چهل و سومين کشوري است که به جمع باشگاه فضايي جهان پيوسته است و هم اينک اين باشگاه 47 عضو دارد.
وي با تاکيد بر لزوم گسترش ارتباط صنعت و دانشگاه، ادامه داد: در اين راستا، ماهواره آزاد ست در آينده نزديک به همت پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامي ساخته ميشود. دکتر نصيري با بيان اينکه مدير پروژه طراحي و ساخت اولين ماهواره ايراني اميد، يکي از دانشجويان دکتري واحد علوم و تحقيقات بوده است، گفت: طراحي ماهواره ابتدايي اميد با اتکا به توان ملي، ارزشمندتر از بهره مندي از امکانات خارجي است.
وي به طراحي ماهوارههاي يا زهرا و سينا علي رغم مشکلات و موانع موجود اشاره کرد و اظهار داشت: متخصصان کشور با وجود نگاههاي حقارت آميز کشورهاي غربي در سالهاي نخست، در نهايت موفق به طراحي و ساخت صد در صد بومي ماهواره اميد شدند.
دکتر نصيري مهمترين دستاورد ماهواره اميد را تقويت روحيه خودباوري و توانمندسازي در نيروي متخصص کشور دانست و تصريح کرد: ارتباط با فضا، دريافت سيگنال و ورود به باشگاه فضايي از مهمترين اهداف ساخت ماهواره اميد است.
وي بر لزوم توجه به فرهنگ کار تيمي در دانشگاهها تاکيد کرد و افزود: انجام پروژهها با تکنولوژي بالا، نيازمند پول، هوش و انگيزه است.
دکتر نصيري با بيان اينکه نقطه شروع کار تيمي از دانشگاهها است، ادامه داد: در اين راستا توجه به طرحهايي همچون طرح ثقلين براي پوشش نوآوريهاي علمي در تحصيلات تکميلي اهميت دارد تا پروژههاي دانشجويان علاوه بر انتشار مقالات، در قالب فعاليتهاي صنعتي منجر به حل مشکلات جوامع شوند.
سرتيپ امير خلبان نيکبخش حبيبي رييس دفتر پژوهش نهاجا، در اين مراسم وظيفه دانشگاهها را تربيت متخصصاني همچون شهيد بابايي، شهيد دوران و... دانست و تصريح کرد: انجمنهاي علمي در کشور به ويژه انجمن هوافضا بايد در پرکردن شکاف بين دانشگاه، مردم، عمليات، صنعت و مشتري کوشا باشند.
وي به تغيير نحوه جنگها در دنيا امروز و انتقال آنها به بخش فضايي اشاره کرد و گفت: دانش و صنعت هوافضا بايد براي مقابله با دشمنان مورداستفاده قرار گيرد.
دکتر حبيبي، اظهار داشت: قدرت هوافضايي، استفاده از بعد سوم براي تاثيرگذاري بريک حرکت در طول، عرض و ارتفاع است.
وي با اشاره به قدرت نيروي هوايي ايران در 8 سال دفاع مقدس، تصريح کرد: نيروي هوايي ارتش جمهوري اسلامي ايران، با انهدام پايگاههاي هوايي عراقي، عکس برداري، سوخت رساني در خاک دشمن، حمل بار و مجروحان جنگي، ساخت هواپيما شبيه ساز، نمونه جت و ساخت 40 هزار قطعه، پاسخي دندان شکن به مهاجمان و دشمنان کشور داد.
مصطفي ابراهيمي، رييس انجمن هوافضا واحد علوم و تحقيقات، ابراز اميدواري کرد: انجمن هوافضا اين واحددانشگاهي در آينده نزديک به پايلوت فعاليتهاي علمي و پژوهشي و قطب اول هوافضا در کشور تبديل ميشود.
دکتر مجيد منطقي، رئيس سازمان هوايي وزارت دفاع، در اين مراسم با اشاره به تاکيدات مقام معظم رهبري و رييس جمهور بر لزوم توجه به شرکتهاي دانش بنيان گفت: در طول چهل سال سابقه صنعت هوايي کشور اقدامات قابل توجهي انجام شده و ايران با برنامه اي منسجم ميتواند نقشي مثبت در منطقه ايفا کند. وي با اشاره به تدوين و تصويب طرح جامع هوافضا در سال 1391 اظهار داشت: ورود به طراحي بالگرد سنگين و نيمه سنگين، پهباد، هوانوردي عمومي و overhall از جمله موارد مورد تاکيد در اين برنامه است دکتر منطقي با بيان اينکه تاکنون 100 ميليون دلار صادرات در صنعت هوايي کشور انجام شده است، ادامه داد: درحال حاضر با داشتن 300 شرکت دانش بنيان ميتوان به اهدافي چون گسترش همکاريهاي بين المللي، احداث شهرکهاي هوايي مانند شهرکهاي هواپيمايي در دست احداث در فرودگاه امام خميني و 30 پارک علم و فناوري جامه عمل پوشاند.
لازم به ذکر است، در حاشيه اين مراسم، از اعضاي گروههاي کن ست و کوات کوپتر تقدير شد و نمايش کوات کوپر در اين واحد دانشگاهي انجام شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 98]