محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832066136
با کاهش قیمت نفت به جنگ عربستان برویم |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: با کاهش قیمت نفت به جنگ عربستان برویم
به جای اینکه نفت را در نفتکشها روی آب نگه داریم باید آن را با قیمت نازل بفروشیم. استراتژی کنونی که منتظر قیمتهای بالای نفت باشیم، آبستن زایش بابک زنجانیها است؛ چراکه در چنین شرایطی است که عدهای با وعده فروش نفت با قیمت بالا ظاهر میشوند.
کد خبر: ۴۶۰۱۳۶
تاریخ انتشار: ۰۱ دی ۱۳۹۳ - ۰۸:۳۳ - 22 December 2014
درست 6 ماه از شروع افت قیمت نفت میگذرد و نفت از قیمت بشکهای بالای 108 دلار در 30 خرداد به 57 دلار کنونی رسیده است؛ حتی در این بازه زمانی قیمتهای پایینتر را هم تجربه کرده است. تحلیلگران بازار نفت در این مدت به گمانهزنیهای متفاوتی بر سر چرایی افت بیش از 40 درصدی قیمت و مخالفت عربستان با کاهش تولید اوپک پرداختهاند.
برای رسیدن به پاسخی در این خصوص دنیای اقتصاد با دکتر محمدجواد عاصمی پور به گفتوگو پرداخته است. دکتر عاصمیپور در صنعت نفت ید طولایی دارد. وی که سمتهای مختلفی از جمله مدیر عاملی شرکت مناطق نفت خیز و مدیر عاملی شرکت نیکو را در سابقه خود دارد در حال حاضر به فعالیت خارج از دولت و همچنین تدریس در دانشگاه صنعت نفت مشغول است.
وی درخصوص شرایط کنونی نفت و چگونگی برخورد ایران با آن نظری متفاوت از دیگر کارشناسان دارد. به اعتقاد این مدیر پر سابقه نفتی، ایران با کاهش قیمت باید به جنگ عربستان برود. وی در این خصوص گفت: اعمال سیاستهای محتاطانه در فروش نفت و ترس از فروش ارزان نفت بستری برای تولد بابک زنجانیهای دیگر است.
مصاحبه با دکتر عاصمیپور در دو بخش تنظیم شده است. بخش اول که مربوط به سیاست بینالملل نفتی کشور است در ادامه آمده است. بخش دوم صحبتهای وی دربرگیرنده نکاتی درخصوص اهمیت نگهداشت، تولید صیانتی و همچنین تامین مالی میادین نفتی کشور است. عاصمی پور انتقادهایی نیز به عملکرد وزارت نفت درباره چگونگی تخصیص بودجه این وزارتخانه به بخشهای مختلف صنعت نفت دارد که همگی در بخش دوم این مصاحبه در روزهای آینده منتشر خواهد شد.
چرا قیمت نفت سقوط کرد؟
مدیرعامل اسبق شرکت نیکو اشارهای دارد به مازاد عرضه در بازار که به تدریج با افزایش تولید کشورهای غیراوپکی به وجود آمده است. وی در این خصوص گفت: از دیر باز کشورهای اوپک به دو دسته تقسیم میشدند؛ گروه اول کشورهای حامی سهم اوپک در بازار نفت بودند و قدرت این سازمان را در گرو سهم این سازمان از بازار میدانستند. اما گروه دوم با استناد به فرمول «داز کوپیا» برخلاف گروه اول به نگه داشتن قیمتها در سطح بالا اصرار داشتند. داز کوپیا اقتصاددان مطرحی است که کتابی در باب استراتژی انرژیها و دیگر کالاهای تجدید ناپذیر و فناپذیر نوشته و معتقد بود که تولید نفت باید با تکیه بر قیمت آن انجام گیرد. در واقع استراتژی او متکی بر حفظ قیمت بود و حفظ قیمت نیز به این معنا است که با یک ضریب گامایی تولید را کاهش دهیم. عاصمیپور در ادامه افزود: در این میان ایران که تا پیش از انقلاب ما بین این دو گروه فعالیت میکرد، بعد از انقلاب لیدر گروه دوم شد.
وی اظهار کرد: همین استراتژی موجب شد اوپک به مرور سهم خود را از بازار از دست بدهد و از سهم دوسومی از بازار در گذشته به سهم یکسومی کنونی برسد. به اعتقاد عاصمیپور طی سالیان متمادی که اوپک سیاستهای قیمتی را دنبال کرد تولید نفت از ذخایر دریای شمال و پس از آن ذخایر نفت ماسهای کانادا و نفت شیل را توجیه پذیر کرد و به مرور سهم بازار خود را نیز از دست داد.
عاصمیپور از ضریب لرنر و همچنین ضریب انحصارگر بهعنوان معیاری برای سنجش میزان قدرت کشورهای تولیدکننده نفت یاد کرد و گفت: زمانی که اوپک دوسوم تولید نفت جهانی را در دست داشت، ضریب لرنر برای این سازمان نزدیک به 4 بود؛ اما این رقم به مرور کم شد. علاوه بر این بالا بودن این ضریب برای کشورهای داخل اوپک نیز مهم است؛ در واقع هر کشوری که ظرفیت تولید بیشتر و ذخایر عظیمتری در اختیار داشته باشد از قدرت بالاتری برخوردار است و ضریب لرنر بالاتری دارد. مثلا عربستان برای سالیان متمادی است که ضریبی نزدیک به 4 دارد. در واقع این حفظ بازار است که در درجه اول از سوی اوپک و بعد در رقابت با دیگر کشورهای سازمان قدرت چانه زنی ما را افزایش میدهد.
عاصمیپور افزود: این در حالی است که در معادله قیمت نفت متغیرهای اقتصادی زیادی اثرگذار است که در راس آنها میزان عرضه و تقاضا و رشد اقتصادی قرار دارد. در عین حال یکسری متغیرهای سیاسی نیز بر قیمت نفت معمولا بهطور محدود و ناپایدار اثرگذار هستند که این عوامل سیاسی با اثرگذاری بر مولفههای اقتصادی بهطور غیر مستقیم قیمت نفت را بالا و پایین میکنند. بهطور مثال میتوان به درگیریهای لیبی اشاره کرد که بر عرضه نفت این کشور اثر گذاشته است.
نفت را ارزان بفروشیم
مدیر عامل شرکت مناطق نفتخیز با این مقدمه به تحلیل شرایط کنونی بازار نفت میپردازد. به گفته وی از طرفی رشد اقتصاد جهانی کمتر از پیشبینیهای قبلی بوده است و از طرف دیگر اوباما که در دور اول ریاست جمهوری خود با شعار استقلال انرژی روی کار آمد از قیمت بالای نفت در این مدت استفاده کرد و تولید نفت آمریکا را افزایش داد. تولید این نوع نفت موجب مازاد عرضه شد و سقوط قیمت نفت را رقم زد. اما شرایط با گذشته قدری تفاوت کرده است. در گذشته با افت قیمتها تولید نفت در دریای شمال به شدت کاهش مییافت و دکلهای فعال در این حوزه متوقف میشدند؛ اما در حال حاضر با وجود کاهش شدید قیمت نفت، تولید از این میادین ادامه دارد. به نظر میرسد تولیدکنندگان نفتهای پر هزینه به امید افزایش قیمت، تولید را ادامه میدهند.
استاد دانشگاه صنعت نفت با اشاره به بحثهای مختلفی که دنبال کردن انگیزه سیاسی یا اقتصادی عربستان را مورد بحث قرار میدهند، گفت: در حال حاضر اهمیتی ندارد که عربستان با چه انگیزهای تولید نفت خود را کاهش نداده، بلکه عکسالعمل ما به این وضعیت است که اهمیت دارد. ولو اینکه شما مقاصد سیاسی را دنبال میکنید باید اثرش را از طریق مقاصد اقتصادی بگذارید. در این شرایط است که افزایش عرضه نفت ما را به مقاصدمان نزدیک میکند.
وی تصریح کرد: اگر در حال حاضر معتقدید که بحران را برای شما ایجاد کردهاند، حل آن از طریق دیپلماسی در اوپک درست نیست و به منزله دفاع در برابر حمله است. ما باید بحران در بحران ایجاد کنیم. باید جبهه جدیدی ایجاد کنیم و شروع به کاهش قیمتها کنیم. با قیمت ارزان نفت را بفروشیم و بازارسازی کنیم. نباید تولید تابعی از صادرات باشد، بلکه صادرات را تابعی از تولید کنیم.
به اعتقاد من به جای اینکه نفت را در نفتکشها روی آب نگه داریم باید آن را با قیمت نازل بفروشیم. استراتژی کنونی که منتظر قیمتهای بالای نفت باشیم، آبستن زایش بابک زنجانیها است؛ چراکه در چنین شرایطی است که عدهای با وعده فروش نفت با قیمت بالا ظاهر میشوند.
اگر قرار است با عربستان مقابله کنیم باید با قیمت پایین بجنگیم و از آنجا که همه کشورهای حوزه خلیج فارس به یک اندازه از قیمت پایین نفت آسیب نمیبینند، بین کشورهای حوزه خلیجفارس گسل ایجاد میشود. مثلا سیاست اقتصادی قطر و عربستان متفاوت از کشورهایی نظیر امارات، کویت و بحرین است، کشورهای عربی با پول نفت رفاه تشکیل دادهاند و مردم این کشورها تا حدی میتوانند شرایط بد اقتصادی را تحمل کنند؛ در این نوع کشورها هیچ پایگاهی بهجز پول نفت وجود ندارد و اگر پول نفت هم نباشد مردم اعتراض میکنند. در چنین شرایطی است که این کشورها با عربستان بر سر میزان تولید به اختلاف برمیخورند. مردم و دولت ایران تجربه مدیریت در شرایط بحرانی را دارد؛ این تجربهای است که کشورهای عربی فاقد آن هستند.
عاصمیپور در ادامه تصریح کرد: در چنین شرایطی است که استراتژی وزارت نفت یعنی تمرکز بودجه وزارت نفت تنها به سوی پارس جنوبی اشتباه است، در شرایط کنونی این مناطق نفتخیز است که میتواند در کوتاهمدت راهگشای کشور باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]
صفحات پیشنهادی
عصبانیت عربستان از ایران دلیل کاهش قیمت نفت |اخبار ایران و جهان
عصبانیت عربستان از ایران دلیل کاهش قیمت نفت مشکل آمریکا با ما در مساله هسته ای نیست و مردم امروز متوجه شده اند که مساله هسته ای بهانه است آمریکایی ها علاوه بر سعی خود نتوانسته اند جلوی نفوذ ایران در منطقه را بگیرند انقلاب اسلامی پرچم اهل بیت را در دنیا به اهتزاز در آورده است ووزیر نفت عربستان: چرا باید تولیدمان را کاهش دهیم؟ |اخبار ایران و جهان
وزیر نفت عربستان چرا باید تولیدمان را کاهش دهیم خبرگزاری رویترز اعلام کرد وزیر نفت عربستان سعودی بار دیگر تاکید کرد که کشورش برای حمایت از قیمت نفت اقدام به کاهش تولید خود نمی کند و مداخله ای در بازار انجام نمی دهد کد خبر ۴۵۷۷۵۱ تاریخ انتشار ۲۲ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۲۴ - 13 Decembeرسیدن نفت به ۴۰ دلار با راه افتادن جنگ قیمت |اخبار ایران و جهان
رسیدن نفت به ۴۰ دلار با راه افتادن جنگ قیمت رئیس اداره بررسی های بازار نفت وزارت نفت با اشاره به این که نفت کمتر از ۸۰ دلار به معنای برهم خوردن تعادل بازار است هشدار داد جنگ قیمت می تواند قیمت نفت را به ۴۰ دلار برساند کد خبر ۴۵۷۰۰۰ تاریخ انتشار ۱۹ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰ ۲۶ - 10 Decembeمجلس قیمت نفت بودجه ۹۴ را از ۷۲ به ۵۵ دلار کاهش دهد |اخبار ایران و جهان
مجلس قیمت نفت بودجه ۹۴ را از ۷۲ به ۵۵ دلار کاهش دهد یک اقتصاددان گفت برای بستن بودجه به قیمت نفت باید واقع بینانه نگاه کرد نه خوشبینانه اگر واقع بینانه بخواهیم نگاه کنیم باید بودجه ۹۴ با نفت ۵۰ تا ۵۵ دلاری بسته شود چرا که بررسی ها نشان می دهد متوسط قیمت نفت در سال ۹۴ همین میزانسیر کاهشی قیمت نفت متوقف شد |اخبار ایران و جهان
سیر کاهشی قیمت نفت متوقف شد در حالی که سرمایهگذاران نفتی به دلیل کاهشهای اخیر قیمت سرمایهگذاری در این بخش را متوقف کردهاند قیمت جهانی نفت امروز 1 42 دلار افزایش یافت و به 63 دلار نزدیک شد کد خبر ۴۵۹۴۶۹ تاریخ انتشار ۲۸ آذر ۱۳۹۳ - ۰۰ ۴۲ - 19 December 2014 در حالی که سرمایهپشت پرده افزايش و كاهش قيمت نفت |اخبار ایران و جهان
پشت پرده افزايش و كاهش قيمت نفت هفتهنامه اكونوميست در آخرين شماره خود پرده از سياست افزايش قيمت نفت در چهار سال گذشته برداشت سياستي كه ميانگين قيمت نفت را بالاي ٩٠ دلار در هر بشكه نگه داشت کد خبر ۴۵۵۴۷۱ تاریخ انتشار ۱۵ آذر ۱۳۹۳ - ۰۷ ۱۵ - 06 December 2014 منصور بيطرف در اعتماتورم منفی در اروپا در پی کاهش قیمت نفت |اخبار ایران و جهان
تورم منفی در اروپا در پی کاهش قیمت نفت معاون رئیس کل بانک مرکزی اتحادیه اروپا اعلام کرد طی ماههای آینده تورم در سطح کشورهای حوزه یورو کاهش خواهد یافت و روند منفی را در پیش خواهد گرفت کد خبر ۴۵۹۹۰۸ تاریخ انتشار ۲۹ آذر ۱۳۹۳ - ۲۱ ۳۲ - 20 December 2014 معاون رئیس کل بانک مرکزی اتلاش عربستان برای تثبیت قیمت جهانی نفت در بشکهای ۶۰ دلار |اخبار ایران و جهان
تلاش عربستان برای تثبیت قیمت جهانی نفت در بشکهای ۶۰ دلار کد خبر ۴۵۵۳۰۶ تاریخ انتشار ۱۴ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰ ۳۶ - 05 December 2014 وال استریت ژورنال اعلام کرد عربستان به دنبال تثبیت قیمت جهانی نفت در بشکهای ۶۰ دلار است و برخی کشورهای منطقه هم با آن همراهی میکنند به گزارش فارس به نقلرد پای صهیونیست ها در کاهش قیمت نفت |اخبار ایران و جهان
رد پای صهیونیست ها در کاهش قیمت نفت امام جمعه موقت سمنان با اذعان بر ا ینکه کاهش قیمت نفت جنگ برخی کشورهای عربی برای مقابله با ایران است گفت دست صهیونیستها در این خیانت به وضوح دیده می شود کد خبر ۴۵۷۵۷۲ تاریخ انتشار ۲۱ آذر ۱۳۹۳ - ۱۵ ۰۲ - 12 December 2014 امام جمعه موقت سمنانقیمت نفت دوباره کاهش یافت |اخبار ایران و جهان
قیمت نفت دوباره کاهش یافت کد خبر ۴۵۹۵۲۴ تاریخ انتشار ۲۸ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۲۹ - 19 December 2014 خبرگزاری رویترز اعلام کرد که قیمت شاخصهای نفتی در پایان معاملات روز پنجشنبه ٢٧ آذرماه به دنبال دور تازه نگرانی از مازاد عرضه نفت کاهش یافت به گزارش ایرنا نقل از رویترز قیمت نفت خام دعراق و عربستان توی سر قیمت نفت زدند |اخبار ایران و جهان
عراق و عربستان توی سر قیمت نفت زدند کد خبر ۴۵۷۰۳۱ تاریخ انتشار ۱۹ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۴۱ - 10 December 2014 دنیای اقتصاد نوشت دیروز در پی انتشار خبر تخفیف بهای نفت عراق برای خریداران آسیایی این کشور قیمت نفت در بازارهای جهانی 3 5دلار ریزش کرد عربستان سعودی بعد از اینکه با لجاجت سقفعدم توافق ایران و عربستان بر سر قیمت نفت |اخبار ایران و جهان
عدم توافق ایران و عربستان بر سر قیمت نفت یک روزنامه انگلیسی از دیدار محرمانه مقامات بلندپایه ایران و عربستان در عُمان خبر داد و اعلام کرد که طرف عربستانی درخواست ایران برای بررسی موضوع بهای جهانی نفت را نپذیرفت کد خبر ۴۵۷۴۵۸ تاریخ انتشار ۲۰ آذر ۱۳۹۳ - ۲۲ ۲۱ - 11 December 2014زیان ۸ میلیارد دلاری ایران در جنگ قیمت نفت |اخبار ایران و جهان
زیان ۸ میلیارد دلاری ایران در جنگ قیمت نفت بر اساس اطلاعات منتشر شده از سوی اوپک قیمت نفت سنگین ایران حدود 50 دلار کاهش یافته و از 107 45 دلار در ماه ژوئن خرداد -تیر به حدود 58 دلار در اواسط دسامبر 2014 آذر رسیده که این به معنای زیان بیش از ۸ میلیارد دلاری است کد خبر ۴۵۸۸۰۵ تجنگ نفتی عربستان و امریکا در بازار |اخبار ایران و جهان
جنگ نفتی عربستان و امریکا در بازار بررسی ها نشان می دهد کاهش قیمت نقت موثرترین دلیل در برهم خوردن نظم بازارهای مالی ایران بوده است کد خبر ۴۵۶۳۹۰ تاریخ انتشار ۱۷ آذر ۱۳۹۳ - ۱۵ ۵۳ - 08 December 2014 بررسی ها نشان می دهد کاهش قیمت نقت موثرترین دلیل در برهم خوردن نظم بازارهای ماقیمت نفت خام در بازار آسیا گران شد |اخبار ایران و جهان
قیمت نفت خام در بازار آسیا گران شد در پی انتشار آمار و ارقام اقتصادی که حاکی از کاهش ذخایر انرژی آمریکاست و تصمیم بانک مرکزی این کشور برای افزایش ندادن نرخ بهره بانکی دستکم تا اواسط سال آینده میلادی بهای نفت خام در معاملات روز پنجشنبه بازار آسیا افزایش یافت کد خبر ۴۵۹۲۷۵ تاریخکاهش قیمت نان بربری در تهران |اخبار ایران و جهان
کاهش قیمت نان بربری در تهران معاون برنامه ریزی و اشتغال استانداری تهران از کاهش 500 ریالی نان سنتی بربری و همچنین آغاز به کار بازرسی از خبازی های پایتخت خبر داد کد خبر ۴۵۸۴۷۳ تاریخ انتشار ۲۴ آذر ۱۳۹۳ - ۱۵ ۳۹ - 15 December 2014 معاون برنامه ریزی و اشتغال استانداری تهران از کاکاهش تقاضای جهانی نفت برای سال آینده |اخبار ایران و جهان
کاهش تقاضای جهانی نفت برای سال آینده آژانس بین المللی انرژی پیش بینی کرد تقاضای نفت در سال آینده به دلیل وضعیت نامناسب اقتصادی کاهش مییابد یک تحلیلگر هم گفت زمان زیادی لازم است تا تولیدات نفت و محصولات مربوط به پتروشیمی به قیمت ارزان راه خود را در بازار باز کنند کد خبر ۴۵-
اقتصادی
پربازدیدترینها