واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۳ آذر ۱۳۹۳ (۱۷:۴۹ب.ظ)
تا چه زماني رسانه هاي غير خصوصي بايد يارانه دريافت کنند؛ بارقه هاي اميد به تدبير و عدالت در معاونت مطبوعاتي اقدامات صورت گرفته براي حمايت از رسانه ها در معاونت مطبوعاتي، اين اميد را براي فعالان رسانه اي به وجود آورده که قرار است که از اين پس عدالت رعايت شود و هزينه کردها از بيت المال در تخصيص امکانات مادي و معنوي، پس از سال ها به صاحبان اصلي آن تعلق گيرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، سال ها بود که در موضوع فعاليت رسانه ها در کشور، سايه دولتي ها و يا به قولي غير خصوصي ها موجب شده بود که بسياري از رسانه هاي متعلق به بخش خصوصي توان رقابت با اين مجموعه هاي پر از امکانات را نداشته باشند و آن ها به ناچار پس از مدتي فعاليت به دليل عدم حمايت از کار آفريني و نقش مؤثرشان در اطلاع رساني به افکار عمومي، از گردونه رقابت رسانه اي خارج شوند.
تغيير دولت ها و نگرش ها در اين سال ها نيز نتوانست کمکي به مجموعه هاي خصوصي فعال در رسانه ها کند، به طوري که بيشترين يارانه ها در سال هاي اخير به رسانه هايي پرداخت مي شد که به بودجه هاي ساليانه کشور با نام ها و تبصره هاي مختلف وصل بودند، از اين رو به جاي آن که فرمان مقام معظم رهبري در خصوص اصل 44 قانون اساسي در مورد خصوصي سازي و انتقال امور به بخش خصوصي صورت گيرد، مشاهده شد که در اين بخش بنگاه هاي رسانه اي شبه دولتي از گذشته بيشتر و تعداد آن ها افزايش يافت به طوري که اين خصولتي ها ميدان دار عرصه رسانه اي کشور شدند.
اما پس از روي کار آمدن دولت تدبير و اميد، وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامي با انتخاب معاونتي از جنس رسانه که خود سابقه مديريت کلان روزنامه ها و رسانه هاي دولتي و غير دولتي را در کارنامه خود دارد، نشانه هايي از تعادل بخشي در اختصاص يارانه و حمايت از بخش خصوصي در اين معاونت ظهور کند.
با نگاهي به فعاليت رسانه ها، تولد يا گسترش و توسعه آن ها در سال هاي گذشته ديده مي شود که اين خصولتي ها به دليل امکانات مالي و معنوي شان حتي در جذب فعالان رسانه اي صدمات جبران ناپذيري را وارد کردند به طوري که برخي از رسانه ها به دليل کمبودهاي مالي مختص بخش خصوصي واقعي و برجسته نشدن مشکلات آنان در معاونت مطبوعاتي از گردونه رقابت ها خارج شدند. اين موضوع به دليل حمايت هاي خاص معاونت ها در اين سال ها از اين شبه دولتي ها بود.
در سال گذشته با تدبيري که از سوي معاونت مطبوعاتي صورت گرفت اول در بخش آگهي هاي دولتي با تشکيل کارگروه هاي تخصصي از جنس فعالان رسانه رتبه بندي نشريات مکتوب شکل گرفت و پس از آن نسبت به شاخص هاي تعيين شده، يارانه هاي کاغذ به اين رسانه ها تعلق گرفت که همين موضوع نيز از سوي برخي روزنامه هاي دولتي مورد اعتراض واقع شد.
تشکيل کارگروهي براي رتبه بندي خبرگزاري ها و سايت هاي اطلاع رساني گوشه اي ديگر از اقدامات در معاونت مطبوعاتي است که نتيجه آن مي تواند بسياري از مشکلات کنوني فعاليت هاي رسانه را حل کند و همان طور که معاونت مطبوعاتي اعلام کرده است شفاف سازي در پرداخت ها در ادامه اين اقدامات مي تواند رويه اي را ايجاد کند که ديگر رسانه هاي متمول اولين معترض در دريافت يارانه نباشند.
يکي ديگر از اقدامات مؤثر در اين مدت، حمايت هاي بيمه اي معاونت مطبوعاتي از رسانه ها بود که بر اساس اعلام انتظامي مقرر شد که از اين پس خود رسانه ها متولي بيمه گري خبرنگاران باشند. اين موضوع از سويي ضمن کاهش بار هزينه صندوق هنر به واقعي شدن مطالبات رسانه ها و خبرنگاران نيز منجر خواهد شد؛ چرا که بسياري از بيمه شدگان اين صندوق فعاليت حرفه اي آن ها اصلا در رسانه ها نبوده و همين امر به نوعي تضييع حقوق بيت المال هم در سال هاي گذشته بوده است.
اکنون زمان آن فرا رسيده که معاونت مطبوعاتي در خصوص فعاليت رسانه ها و مالکيت آن ها نيز نوعي شفاف سازي کند؛ چرا که برخي از ان ها از بيت المال استفاده مي کنند، اما؛ همچناني مدعي يارانه هاي مطبوعاتي هستند و همين امر موجب شده که به نوعي در حق فعالان رسانه اي واقعي در بخش خصوصي جفا شود. اين جسارت در معاونت مطبوعاتي کنوني ديده مي شود و فعالان واقعي رسانه ها نيز به اجرايي شدن آن بايد کمک کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]