محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827542990
آموزش مسایل جنسی؛ ضرورت گرفتار در بی توجهی
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: در گفت و گو با کارشناسان بررسی شد آموزش مسایل جنسی؛ ضرورت گرفتار در بی توجهی تهران-ایرنا-آموزش مسایل جنسی، سن شروع و ابزارهای آن، موضوعی است که در صورت توجه بیشتر می تواند نقش موثری در آگاه سازی کودکان، نوجوانان و جوانان با هدف جلوگیری از آسیب های مختلف اخلاقی و اجتماعی داشته باشد.
با رشد فناوری ارتباطی، امروزه همه و بویژه کودکان و نوجوانان با انواع رسانه های اطلاعاتی و ارتباطاتی محاصره شده اند و خواسته یا ناخواسته در معرض آگاهی های جنسی رو به رو هستند.
کودکان با ورودشان به مدرسه یا پیش از آن، مهدکودک و پیش دبستانی، در معرض اطلاعات هم کلاسی های خود قرار می گیرند و حتی در صورتی که کنجکاو هم نباشند، چیزهایی می شنوند که کنجکاوی شان تحریک می شود.
بر همین مبنا، برخی کارشناسان وجود یک نظام آموزشی یکپارچه و همگانی در سطح آموزش و پرورش را بهترین گزینه برای به عهده گرفتن مسوولیت آموزش مسایل جنسی می دانند؛ اما در عین حال رویکرد دیگری در این راستا معتقد به پررنگ تر کردن نقش والدین در خصوص آموزش و اطلاع رسانی مسایل جنسی به فرزندان است.
*** شناخت هویت جنسی در کودکان از چه زمانی آغاز می شود؟
نخستین بارقه ی شناخت هویت جنسی در کودکان از سن سه سالگی ظهور پیدا می کند؛ نکته یی که «حسن بهرامنی» روانشناس در گفت و گو با پژوهشگر ایرنا به آن اشاره کرد و گفت: تفکرهای جنسی در کودکان از سن سه سالگی آغاز می شود یعنی زمانی است که کودکان درگیر مساله یی به نام هویت جنسی می شوند. به عبارتی بزرگترین چالش ذهنی کودکان بین 3 تا 6 سال شناخت هویت جنسی و این مساله که من یک دختر هستم یا پسر است و زمانی که این سوال و چالش ایجاد می شود، سنخ پذیری جنسی یا پذیرش رفتارهای وابسته به جنسیت ظهور می کند و کودکان شروع به پذیرش و یادگرفتن رفتارهای وابسته به جنسیت خود می کنند.
بهرامنی با بیان اینکه نخستین برخورد والدین، شناخت هویت جنسی در کودکان را سرعت می بخشد افزود: هنگامی که پسر بچه یی علاقه دارد با عروسک بازی کند و دختر بچه یی که دوست دارد با ماشین یا توپ بازی کند و والدین به طور مداوم دختر بودن یا پسر بودن وی را گوشزد می کنند به این معنا که تو پسری پس نباید با عروسک بازی کنی یا تو دختری و دخترها با تفنگ یا ماشین بازی نمی کنند، به این طریق کم کم مسیر طی کردن رفتارهای وابسته به جنسیت را به آنان نشان می دهند.
تفکرات شناختی کودکان تابعی از تفکر عینی و تفکر انتزاعی است. یکی از مهم ترین نظریه ها را در این باره «ژان پیاژه» روان شناس و زیست شناس سوییسی ارایه کرده است. براساس نظر او، کودک از بدو تولد تا 2 سالگی در مرحله ی حسی حرکتی است. نوزاد در ابتدا با حواس خود، محیط پیرامونش را درک و سپس شروع به آموختن می کند و به کارکردهای حرکتی مسلط می شود. 2 تا 7 سالگی مرحله تفکر پیش عملیاتی است. کودکان در این مرحله قدرت استدلال، منطق و توانایی درک علت و معلول را ندارند. مرحله ی تفکر عملیاتی بین 7 تا 11 سالگی است که قدرت استدلال و تفکر منطقی آغاز می شود اما در این مرحله کودک فقط می تواند مسایل عینی و قابل درک را متوجه شود. بعد از 11 سالگی به تدریج تفکر انتزاعی آغاز و به عالی ترین و پیچیده ترین شکل خود می رسد که البته همه ی افراد به این مرحله نمی رسند؛ تفکر انتزاعی عالی ترین سطح شناخت تفکر در افراد محسوب می شود.
*** آموزش جنسی بر اساس سن کودک و مرحله به مرحله
از نگاه روانشناسان و جامعه شناسان، شروع آموزش جنسی سن خاصی ندارد. هر زمانی که فرزند کنجکاوی نشان داد، باید به اندازه ی فهم و ظرفیت پذیرش او تا حدی که حس کنجکاوی وی ارضا شود توضیح داد چرا که اگر به پرسش های جنسی او پاسخی داده نشود، ممکن است سوال ها را از افراد دیگری بپرسد که قابل اعتماد نیستند.
«امان الله قرایی مقدم» جامعه شناس و استاد دانشگاه هم در گفت و گو با پژوهشگر ایرنا، شروع شناخت غیر رسمی هویت جنسی و آموزش را محیط حاکم بر خانواده عنوان کرد و گفت: کودکان ناخواسته در خانواده با دیدن خواهر و برادر و غیره به تفاوت جنسی میان پسر و دختر پی می برند اما این آموزش بایست از دوران متوسطه ی اول شروع شود و جزو کتاب های درسی آنان باشد که بوسیله ی معلمان تعلیم داده شود. چراکه دنیای فعلی دیگر دنباله رو زمان گذشته نیست و هجوم اطلاعات، نیاز به آموزش جامع و کامل را برای کودکان ایجاب می کند.
بهرامنی هم در این مورد معتقد است: هنگامه ی آموزش جنسی به کودکان زمانی است که از نظر رشد شناختی به سطح توان تجزیه و تحلیل اطلاعات رسیده باشند اما باید در نظر داشت که با توجه به تغییرات اجتماعی و هجوم فناوری اطلاع رسانی در سطح کلان مانند تلویزیون، ماهواره، تلفن همراه و اینترنت باعث شده که کودکان بدون آن که به شناخت فکری رسیده باشند به طور مداوم در حال سوال کردن هستند. به عنوان مثال در برنامه ی تلویزیونی، آقا و خانمی با هم ازدواج می کنند و بعد از مدتی بچه دار می شوند. حال برای این کودک سوال پیش می آید که این بچه از کجا آمد. در واقع هنوز از نظر شناختی به تکامل نرسیده ولی زیر تاثیر هجوم اطلاعات، برایش سوال ایجاد می شود.
از دید این روانشناس، بهترین شرایط پاسخگویی و آموزش این مسایل به کودکان زمانی است که والدین سطح شناختی فرزند خود را درک کنند که در چه سطحی از تفکر قرار دارند. اگر پاسخی که به پرسش فرزند داده می شود کمتر از توان شناختی او باشد، احساس می کند که والدین او را مسخره کرده اند و پاسخ سوال خود را از جاهای دیگر استخراج می کنند. عکس این قضیه هم اگر سوالی که کودک می پرسد و پاسخی که می دهند بیش از توان ذهنی او باشد، سردرگم می شود و سوال های بیشتری ایجاد می شود و در واقع مشکلات بیشتری به همراه دارد.
*** چند و چون روند رسمی شدن آموزش جنسی در مدارس
تنظیم کتاب ها بر اساس شرایط سنی کودکان و نوجوانان از سوی افراد متخصص در این رشته و به صورت تفکیک شده میان دختران و پسران، پیشنهاد بهرامنی روانشناس درباره ی ورود رسمی آموزش مسایل جنسی به نظام آموزش و پرورش بود. او گفت: مهمترین مساله در آموزش رفتارهای جنسی به کودکان توجه به سطح شناختی و فکری کودکان است؛ اگر بخواهیم این مساله را در نظام آموزشی به طور رسمی جای دهیم، بهترین زمان برای دختران پایان دوره ی متوسطه ی اول یعنی دوازده سالگی و برای پسران سن پانزده سالگی یعنی آغاز متوسطه ی دوم است؛ در غیر این صورت همانند کشورهایی که بدون توجه به سن کودکان، در کتاب های مقطع ابتدایی، به آموزش مسایل جنسی پرداخته اند و کودکان به ناگاه با هجمه ی بزرگی از اطلاعات رو به رو شده اند که برایشان قابل هضم نبوده و دچار اختلال های رفتاری شده اند، دچار چالش می شویم. کتاب هایی باید به رشته ی تحریر درآید که بنا به جنسیت کاملا تفکیک شده باشد و به زبان ساده و منطقی مسایل را بیان کند.
بنا به گفته ی این روانشناس، برای همه ی کودکان و نوجوانان یک روند آموزشی نمی توان به کار برد؛ چرا که بلوغ فکری دختران زودتر از پسران اما بلوغ جنسی پسران زودتر از دختران است. همچنین بلوغ جسمی دختر از پسر زودتر است؛ بنابراین، سن آموزش بین دختران و پسران تفاوت می کند و برای دختران کمی زودتر باید باشد اما باید به طور کلی در نظر داشت که هر چقدر این آموزش ها از وضوح کمتری بخوردار باشند موثرتر است و برای کودک قابل فهم و درک و هضم است.
***گروه همفکران و همنشینان اثرگذارترین مرجع
روش زندگی و رفتارهای دوستان، اثر زیادی بر روی کودکان و نوجوانان دارد. روانشناسان از جمله بهرامنی معتقد هستند که گروه همفکران بیشترین تاثیر را در آموزش مسایل جنسی بر عهده دارند. گروه همسال گروهی هستند که یک محدوده ی سنی مشخص دارند اما گروه همفکر گروهی است که محدوده ی سنی مشخصی ندارند ولی ساختارهای فکری آنان مشابه است. این آموزش ها ترجیحا باید نخست از طرف یک متخصص که کودکان به او اعتماد کامل دارند و با رشد فکری و شناختی بچه ها در مراحل سنی مختلف آشنا باشد آموزش داده شود و در مرحله ی بعد باید در میان گروه همفکران مطرح شود تا گروه همسالان.
قرایی مقدم جامعه شناس هم در این باره تاکید کرد که اگر آموزش جنسی در کلاس درس و در میان گروه همفکر و همسال مطرح شود، جنبه ی اثر بخشی وپویایی بیشتری خواهد داشت.
او در مورد تاثیر گروه های همفکر بر روند آموزش جنسی به کودکان، تحقیق «پتریم سورکین» جامعه شناس و روانشناس مشهور را استناد قرار داد و گفت: بنا بر تحقیق سورکین بر روی 273 نوجوان، مشخص شد که تاثیر گروه همسالان و همفکران از والدین بیشتر است؛ چرا که فرزندان بینش والدین را تحکمی می دانند که جنبه ی زور دارد؛ در حالی که وقتی جوانان با هم بحث می کنند این دید بر طرف می شود.
قرایی مقدم افزود: هر چند بیان خانواده به فرزندان خوب است اما مدرسه و محیط کلاس و درس آزاد و کتاب هایی در این زمینه موثرتر خواهند بود. چرا که والدین به دلیل این که در جامعه یی سنتی بزرگ شده اند سنتی برخورد می کنند و از نوآوری و نوع جویی می ترسند. آنها می ترسند که دختر به خواست خود پسری را انتخاب کند و از این رو می خواهند خود برای او گزینه ی ازدواج را برگزینند ئ به همین دلیل طلاق عاطفی، انحراف های جنسی، خیانت، خودکشی و افسردگی پررنگ تر می شود.
بنا به گفته ی وی، نسل جوان امروز با فضاهای مجازی و اینترنت دنیا را در خانه دارد و دیگر محدودیت را نمی پذیرد. پس باید برنامه های آموزشی و روشنگری بیشتری اعمال کنیم و از بیان این مسایل به فرزندان نهراسیم. باید کاری کنیم تا فرزندان با اطلاعات کامل در جامعه گام بردارند. می توان با استفاده از فیلم ها و سریال ها، کتاب و همگامی والدین با اولیای مدرسه آنان را آگاه کنیم تا جوانان ما از روی ناآگاهی اشتباه همدیگر را تکرار نکنند.
*** تابوشکنی آموزشی را از خانواده آغاز کنیم
تابو بودن صحبت در مورد مسایل جنسی، ناآگاهی والدین از چگونگی صحبت در این باره، احساس شرم و ناراحتی، نگرش منفی به امور جنسی، قبیح دانستن بیان مسایل مربوط به امور جنسی، هراس از پیامدهای منفی این اطلاعات و ناتوانی آنها از پاسخ به برخی سوال های کنجکاوانه ی کودکان به برهوت آگاهی در کودکان و نوجوان در زمینه ی مسایل جنسی منجر شده است. این برهوت آگاهی، خود زمینه ساز ایجاد علاقه و انگیزه ی دو چندان در این قشر می شود تا به بلعیدن هر آنچه در منابع در دسترسشان مانند ماهواره و اینترنت به عنوان اطلاعات جنسی وجود دارد، بپردازند.
در این راستا، بهرامنی در پاسخ به این سوال که چرا کودکان تمایل زیادی به یادگیری مسایل جنسی از سوی خانواده ی خود ندارند؟ گفت: متاسفانه خانواده ها با توجه به شرمی که دارند، آموزش این مسایل را به این حساب که کودک خودش یاد خواهد گرفت واگذار می کنند؛ در صورتی که بچه ها این چیزها را یاد نمی گیرند و باید به آن ها یاد داد. مواردی به ما مراجعه می کنند که فرزند خانواده ناآگاهانه و به دلیل ترس از خانواده از مطرح کردن موضوع هایی که باعث آزار روحی و روانی او شده است، خودداری کرده اند.
این روانشناس به یکی از موارد مراجعه به خود اشاره کرد و گفت: یک پسر بچه 7 ساله چندی پیش از طرف پسرعموی 16 ساله خود مورد آزار و اذیت جنسی قرار گرفته بود اما به دلیل ترس از خانواده از بازگو کردن آن امتناع کرده بود و دچار ترس، اختلال در خواب، ترس از تاریکی و گوشه گیری شده بود.
وی افزود: شاید بتوان گفت نخست باید والدین مورد آموزش قرار بگیرند تا این تابویی که بر آن ها سایه افکنده و هر روز بر فاصله ی والدین و فرزند می افزاید از میان برود که در این راستا استفاده از ابزارهایی مانند صدا و سیما و رسانه های تبلیغاتی که در حد سواد و فهم اولیا و خانواده ها باشند مفید خواهد بود.
امان الله قرایی مقدم هم در این باره به چالش های مساله ی آموزش مسایل جنسی در خانواده ها اشاره کرد و گفت: مرسوم است که در خانواده ها، تا حدود نوزده سالگی به دختران آموزش داده می شود که از جنس مخالف پرهیز کنند اما بعد از گذر از بیست سالگی صحنه عوض می شود و عکس قضیه اتفاق می افتد و به این صورت که دختران به دلیل شوهر نکردن و گذشتن از سن ازدواج، سرکوفت بی عرضگی در ایجاد ارتباط با جنس مخالف می خورد. این همان تضاد آموزشی است که باید به وسیله ی بالا بردن سطح فکری والدین از میان برداشت. از این رو باید خانواده ها رویکرد موثرتری در این ارتباط داشته باشند.
*از: فاطمه دهقان (گروه پژوهش های خبری)
پژوهشم**9294**2054
19/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]
صفحات پیشنهادی
شورای عالی آموزش و پرورش نگاه راهبردی و استراتژیک به مسایل کلان دارد
سهشنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۲۳ دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش گفت شورای عالی آموزش و پرورش نگاه راهبردی و استراتژیک به مسایل کلان آموزش و پرورش دارد به گزارش سرویس آموزش وپرورش ایسنا و به نقل از شورای عالی آموزش و پرورش نویدادهم با تاکید براین که همه اعضای کمیسیونهای شورای عالضرورت استفاده از تجربه موفق کشورها در تغییر آموزش نظری به مهارتی
رییس کمیسیون آموزش مجلس تاکید کرد ضرورت استفاده از تجربه موفق کشورها در تغییر آموزش نظری به مهارتی برلین - ایرنا - رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره تصمیم جدی مسولان کشور برای گذر از سیستم آموزش کشور از نظری صرف به مهارتی و کاربردی بر ضرورت استفاده از تضرورت همکاری مشترک حوزه و آموزش و پرورش مورد تاکید قرار گرفت
ضرورت همکاری مشترک حوزه و آموزش و پرورش مورد تاکید قرار گرفت ساری - ایرنا - در نشست همکاری های حوزه علمیه و آموزش و پرورش مازندران بر توسعه تحکیم و تعمیق همکاری های دو جانبه تاکید شد به گزارش ایرنا هب نقل از اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش مازندران حجة الاسلام ومعاون آموزش و پرورش بویراحمد: تفکیک آموزش و پرورش سپیدار از بویراحمد ضرورتی انکارناپذیر است
معاون آموزش و پرورش بویراحمد تفکیک آموزش و پرورش سپیدار از بویراحمد ضرورتی انکارناپذیر استمعاون پژوهشی آموزش و پرورش بویراحمد گفت باید هرچه زودتر آمورش و پرورش بخش سپیدار از بویراحمد تفکیک شود چراکه خدماتدهی به این بخش توسط شهرستان بویراحمد غیرممکن است علیرضا دمساز امروز در گمدیر آموزش و پرورش ناحیه 2 زنجان تاکید کرد ضرورت اشاعه فرهنگ اسلامی در مدارس زنجان
مدیر آموزش و پرورش ناحیه 2 زنجان تاکید کردضرورت اشاعه فرهنگ اسلامی در مدارس زنجانمدیر آموزش و پرورش ناحیه 2 زنجان بر ضرورت اشاعه فرهنگ اسلامی و ارزشهای دفاع مقدس توسط مربیان پرورشی مدارس زنجان تاکید کرد به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان جلسه گردهمایی معاونان پرورشی ناحیه 2 زنجانشوراي عالي آموزش و پرورش نگاه راهبردي و استراتژيک به مسايل کلان آموزش و پرورش دارد
۱۸ آذر ۱۳۹۳ ۱۰ ۱۹ق ظ شوراي عالي آموزش و پرورش نگاه راهبردي و استراتژيک به مسايل کلان آموزش و پرورش دارد دبيرکل شوراي عالي آموزش و پرورش متذکر شد ناظران بايد ضمن رصد کلان نظام آموزش وپرورش خط مشي هاي مورد نياز امروز و 5 تا 10 سال آينده اين وزارتخانه را براي رسيدن به وضع مطلوب ورئیس جمعیت هلال احمر شفت تاکید کرد ضرورت آموزش مقابله با زلزله در مدارس
رئیس جمعیت هلال احمر شفت تاکید کردضرورت آموزش مقابله با زلزله در مدارسرئیس جمعیت هلال احمر شفت گفت آموزش چگونگی مقابله با زلزله برای دانشآموزان مدارس ضرورت است به گزارش خبرگزاری فارس از شفت مجید غفاری ظهر امروز در مانور زلزله مدرسه شهید مطهری این شهر به مناسبت 8 آذر روز ایمنیمعاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری همدان: 20 درصد طلاقها عاطفی است / ضرورت توجه به آموزشهای قبل از
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری همدان 20 درصد طلاقها عاطفی است ضرورت توجه به آموزشهای قبل از ازدواجمعاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری همدان گفت همه جوانان باید آموزشهای قبل از ازدواج و حین ازدواج را بگذرانند چرا که در حال حاضر حدود 20 درصد طلاقها عاضرورت حرکت نظام آموزش کشور به سمت ایجاد دانشگاههای کارآفرینی
ضرورت حرکت نظام آموزش کشور به سمت ایجاد دانشگاههای کارآفرینی رئیس موسسه علمی کاربردی مهارت گفت نظام آموزش ما باید به سمت شکل گیری دانشگاه های کارآفرینی حرکت کند تا به عنوان موتور محرکه توسعه اقتصادی کشور عمل کنند غلامحسین حسینی نیا رئیس موسسه علمی کاربردی مهارت در گفتگمعاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش همدان مطرح کرد ضرورت توجه به انتقال مفاهیم در دوره پیشدبستانی
معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش همدان مطرح کردضرورت توجه به انتقال مفاهیم در دوره پیشدبستانیمعاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش همدان گفت دوره پیشدبستانی دوره انتقال مفاهیم به کودکان است به گزارش خبرگزاری فارس از همدان حسین بهرامینوید ظهر امروز در همایش علمی آموزش تخصصی مربفارس گزارش میدهد ضرورت تداوم برگزاری مانورهای زلزله در مدارس/ آموزشهای امدادرسانی فراگیر شود
فارس گزارش میدهدضرورت تداوم برگزاری مانورهای زلزله در مدارس آموزشهای امدادرسانی فراگیر شودبرگزاری مانورهای زلزله در راستای آمادگی در مقابل بلایای طبیعی و پیشگیری از هر گونه حوادث احتمالی امری ضروری است به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد شانزدهمین مانور سراسری زلزله در دبیرستان اپژوهشگر اقتصاد آموزش مطرح کرد آموزشهای فنیوحرفهای چوب آموزش عمومی را میخورد/ ضرورت تدوین سند آموزش فنیوحر
پژوهشگر اقتصاد آموزش مطرح کردآموزشهای فنیوحرفهای چوب آموزش عمومی را میخورد ضرورت تدوین سند آموزش فنیوحرفهایپژوهشگر اقتصاد آموزش با بیان اینکه آموزشهای فنی و حرفهای هویت فرد را تشکیل میدهد گفت باید سند آموزش فنیوحرفهای که نقشه راه است تدوین شود به گزارش خبرنگار آموضرورت تقویت و بهسازی نیروی انسانی کارآمد در آموزش و پرورش
رییس مرکز برنامه ریزی منابع انسانی وفناوری اطلاعات وزارت آموزش وپرورش ضرورت تقویت و بهسازی نیروی انسانی کارآمد در آموزش و پرورش خبرگزاری پانا رییس مرکز برنامه ریزی منابع انسانی وفناوری اطلاعات وزارت آموزش وپرورش گفت توزیع نامتوازن نیرو عمده ترین چالش وزارت آموزش وپرورش درحوزهآیتالله علمالهدی تاکید کرد ضرورت ساخت مراکز آموزشی در حاشیه شهرها
آیتالله علمالهدی تاکید کردضرورت ساخت مراکز آموزشی در حاشیه شهرهاعضو مجلس خبرگان رهبری بر ضرورت ساخت مراکز آموزشی در حاشیه شهرها تاکید کرد به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد آیتالله سید احمد علم الهدی دقایقی پیش در آیین افتتاحیه 40 مدرسه بنیاد برکت که به صورت ویدئو کنفرانس در روسمدیر کل آموزش و پرورش گیلان عنوان کرد ضرورت حمایت از نخبگان علمی آموزش و پرورش گیلان
مدیر کل آموزش و پرورش گیلان عنوان کردضرورت حمایت از نخبگان علمی آموزش و پرورش گیلانمدیر کل آموزش و پرورش گیلان حمایت از نخبگان علمی آموزش و پرورش را مهم عنوان کرد به گزارش خبرگزاری فارس از آستانهاشرفیه مهدی حاجتی عصر امروز در جمع مدیران آموزش و پرورش بندر کیاشهر حمایت از نخبگاتاکید فرماندار قزوین بر ضرورت نگاه ویژه به بودجه آموزش و پرورش
شنبه ۱۵ آذر ۱۳۹۳ - ۱۵ ۰۶ فرماندار قزوین گفت مسئولان باید اعتبارات آموزش و پرورش را بر حسب نیاز آن اختصاص دهند و نگاهها به این سازمان تربیتی و آموزشی سخاوتمندانه باشد به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا - منطقه قزوین جلسهی شورای اداری آموزش و پرورش شهرستان قزوین۳ پروژه خیر ساز در ارک افتتاح شد/ضرورت حضور خیران در بخش آموزشی -
خبرهای خوش برای مدارس ۳ پروژه خیر ساز در ارک افتتاح شد ضرورت حضور خیران در بخش آموزشی شناسهٔ خبر 2435446 چهارشنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۳ - ۱۴ ۴۶ استانها > مرکزی اراک- استاندار استان مرکزی با تاکید بر ضرورت حضور خیران در بخش آموزشی گفت حضور خیران در احداث بناهای آموزشی فعالیتی ماندگار-
پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها