واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد
ضرورت تداوم برگزاری مانورهای زلزله در مدارس/ آموزشهای امدادرسانی فراگیر شود
برگزاری مانورهای زلزله در راستای آمادگی در مقابل بلایای طبیعی و پیشگیری از هر گونه حوادث احتمالی امری ضروری است.
به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، شانزدهمین مانور سراسری زلزله در دبیرستان امام خمینی(ره) مشهد در حالی برگزار شد که نهادهای مختلفی همچون ادارهکل آموزش و پرورش خراسان رضوی، سازمان جمعیت هلال احمر خراسان رضوی، سازمان دانشآموزی خراسان رضوی، سازمان آتشنشانی حوزه دو مشهد و مدیریت بحران خراسان رضوی با کمک اورژانس عملیات مختلفی را با همراهی دانشآموزان مدرسه امام با پیام «آیا مدرسه من در برابر زلزله ایمن است؟» شرکت کردند. وقتی عقربههای ساعت زمان را 10 صبح نشان میداد، با اعلام رادیوی استانی در سراسر کشور، صدای آژیر یکی از ماشینهای آتشنشانی نیز در مدرسه امام مشهد بلند شد و ناگهان ولولهای در مدرسه ایجاد شد. صدایی از بلندگو مدرسه شنیده میشد که به دانشآموزان اعلام میکرد؛ سریعتر در جای امن قرار گیرند از یکی از پنجرههای رو به مدرسه که ارتفاع نسبتا بلندی داشت، تعدادی دانشآموز خود را روی تشک سفید آتشنشانی میانداختند؛ ناگهان آتشی در وسط حیاط نمایان شد و شدت گرفت. علیرضا معلم، سرپرست ایستگاه 44011 آتشنشانی حوزه دو مشهد در گفتوگو با خبرنگار فارس گفت: علت این آتشسوزی این بود که در زمان زلزله اتفاقات مختلفی همچون تخریب مکان و آتش سوزی رخ میدهد؛ بنابراین باید همه سازمانها به ویژه آتشنشانی وارد عمل شوند تا از پیشرفت اتفاقات ناخوشایند جلوگیری کنند. * فعالیت 400 کانون دانشآموزی در راستای آمادگی در مقابل خطر در مشهد در قسمت دیگری از حیاط مدرسه، امدادگران هلال احمر با تختهای بیماران به داخل مدرسه رفتند و تعدادی از دانشآموزان را از مدرسه خارج کرده و در چادرهای مخصوص عملیات امداد خود را ادامه دادند. مدیرعامل هلال احمر خراسان رضوی با تشکر از همه سازمانهای فعال در انجام این مانور، این برنامه را تمرینی برای آمادگی شهروندان و مسئولان در زمان حوادث طبیعی همچون زلزله دانست و اظهار کرد: خوشبختانه با وجود این که دو ماه از امضای تفاهمنامه میان وزارتخانههای علوم، تحقیقات و فناوری، آموزش و پرورش کشور، سازمان صدا و سیما و جمعیت هلال احمر انجام شد، در خراسان رضوی نیز به تازگی میان ادارهکل آموزش و پرورش و سازمان جمعیت هلال احمر خراسان رضوی انجام شد.
سید مجتبی احمدی با اشاره به این که 400 کانون دانشآموزی در راستای آمادگی در مقابل خطر در مدارس مشهد در سال گذشته فعالیت کردند؛ تصریح کرد: با توجه به این که مشهد به سمت شهرنشینی پیشرفت سریعی دارد و روز به روز آسیبپذیرتر میشود بنابراین باید آموزشهای کمکهای اولیه در راستای افزایش میزان ایمنی در پایتخت معنوی کشور در نظر گرفته شود که برگزاری چنین مانوری نیز از این امر مستثنی نیست. وی برگزاری این مانورها را اطلاع شهروندان از اهمیت آمادگی در مقابل بحرانهای طبیعی دانست و افزود: ما باید تلاش کنیم با ایمن سازی مدارس و مکان های مختلف همچون ساختمانهای مسکونی جامعه را بیش از پیش ایمن کنیم. *لزوم توجه به اهمیت فرهنگسازی پس از آن که آتش مهار شد و ماشینهای اورژانس وارد مدرسه شدند ماموران اورژانس، دانشآموزان حادثه دیده را برای بردن به بیمارستان آماده کردند. رضا وفائینژاد، رئیس مرکز حوادث و فوریتهای پزشکی مشهد با بیان این که بخشی از این مانور به اورژانس مربوط میشود، اضافه کرد: قطعا شناخت شهروندان از چگونگی همکاری با اورژانس در مواقع ضروری از اهمیت خاصی برخوردار است اما آنچه که در بروز حوادث طبیعی مهم است فرهنگسازی است. با این فضای به وجود آمده در این مانور کاملا برنامهریزی شده بود اما لحظههایی را که دانشآموزان و مسئولان مختلف در کاهش رخدادهای زلزله انجام میدادند شهروندانی که نظارهگر این امر بودند را کاملا مبهوت خود کرده بود.
در مرحله بعد، تعدادی از ماموران آتشنشانی با سگهای آموزش دیده خود وارد عمل شدند که هدف از آن را شناسایی دانشآموزانی که احتمالا در مدرسه گیر افتادند اعلام کردند؛ در مرحله آخر نیز تعدادی از دانشآموزان که آموزشهای لازم را دیده بودند از پشت بام مدرسه و با کمک گرفتن از دیوار به داخل حیاط مدرسه آمدند. *3 هزار بافت جدید و 70 هزار بافت فرسوده مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی با بیان این که توسعه مشارکتها از مهمترین اهداف این ادارهکل است، افزود: تاکنون با 65 درصد از ادارات تفاهمنامههایی در راستای رسیدن به هدف مهم انجام شده است. سید جواد حسینی، زلزله را واقعیتی مهم در جامعه توصیف کرد و ادامه داد: کشور ما روی گسل زلزله وجود دارد و 6 درصد از حوادث طبیعی در آن رخ میدهد بنابراین آموزش دستگاهها و مشارکت آنها در کنار آموزش شهروندان از مهمترین مواردی است که باید انجام شود. وی با بیان این که قبل از انقلاب 73 هزار هکتار در کشور بافت فرسوده وجود داشت، تاکید کرد: متاسفانه پس از انقلاب تاکنون فقط 3 هزار هکتار از آن را وارد شدیم و بافت جدید در آن ساختیم بنابراین باتوجه به میزان مقاومت کم بافتهای فرسوده باید برای افزایش ایمنی در جامعه، فکری به تبدیل سریع تر بافت های فرسوده به جدید کنیم و این امر در برنامه چهارم توسعه پیشبینی شده است. مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی افزود: یک میلیون و 200 هزار دانشآموز، 90 هزار معلم و 2 میلیون و 500 اولیا دانشآموزان در خراسان رضوی وجود دارند که با برگزاری چنین مانورهایی از مدرسه می توان جامعه ایمن را در آینده ایجاد کرد. وی مدرسه را جعبه سیاه جامعه دانست و گفت: هزار و 500 مدرسه به عنوان مروج سلامت در خراسان رضوی فعال هستند زیرا مدرسه میتواند آیینه تمام عیار جامعه باشد بنابراین باید برای ایمن شدن آن از آموزشهای پیشگیرانه در مدرسه آغاز کرد. ................................ گزارش از مهدیه قمری ................................ انتهای پیام/70005/صا40
93/09/08 - 15:23
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]