واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: چشم انتظاری 9ساله پایان یافت/ نوبرانه شهرک گلخانه ای خرم آباد وارد بازار شد خرم آباد - ایرنا- کمتر کسی طی 9 سال گذشته نام و یا خبری از شهرگ کلخانه ای دیناروند خرم آباد نشنیده است ، شهرکی که رفته رفته به جمع میراث تاریخی استان سیر می کرد ، امروز نوبرانه اش را پس از 9 سال چشم انتظاری روانه بازار کرد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، طرح احداث شهرک گلخانه ای دیناروند خرم آباد از سال 84 کلنگ زنی شد تا مرهمی باشد بر درد حجم وسیع فارغ التحصیلان بخش کشاورزی، اما داستان و کلنگ و فراموشی نیز گریبانگیر این طرح شد تا امروز پس از 9 سال شاهد نوبرانه هایش باشیم.
قرار بود بهره برداری از این شهرک در اختیار بخش خصوصی و اولویت دانش آموختگان بخش کشاورزی قرار گیرد که متاسفانه در مسیر احداث تا بهره برداری دچار مشکلات فراوانی شد.
این شهرک عظیم گلخانه ای در سال 88 پس از فراهم شدن زیرساخت هایی از جمله تامین زمین، آب، برق و گاز قرار شد با سرمایه گذاری و تامین اعتبار به بهره برداری برسد و برهمین اساس فراخوانی تهیه شد، اما از آنجا که شمار دانش آموختگان و متقاضیان زیاد بود، ناگزیر امتیازبندی هایی در این زمینه شد که بر اساس آن55 نفر برگزیده شدند.
در این سالهامشکلاتی از جمله تضمین های سنگین تسهیلاتی برای متقاضیان، گرانی، تحریم و برخی ممنوعیت های وارداتی و ناتوانی پیمانکار دست به دست هم دادد تا این شهرک 55 واحدی بسیار دیرتر از موعد مقرر به بار بنشیند.
شهرکی که مسوولان بارها و بارها وعده افتتاح آن را در هفته دولت و دهه فجر دادند، امروز بدون هیچ مناسبت و بدون حضور هیچ مسول خاصی مشغول گل دهی بوده و بار آن در سبد باغداران جای گرفته است.
بنا بر آمار ارائه شده هریک از واحدهای این شهرک زمینه اشتغال بکار هشت نفر را به صورت مستقیم و غیرمستقیم فراهم می کنند.
هر واحد گلخانه ای این شهرک دو هزار و 400 متر مربع زیربنا دارد و در طول سال، چهار تا پنج بار برداشت محصول خواهد داشت و
براساس نظر کارشناسان، این شهرک سالانه توان تولید چهار هزار تن محصولات سبزی و سیفی را دارد.
شهرک گلخانه ای دیناروند خرم آباد این روزها گل کرده نخستین محصول خود، "میوه سبز"، را روانه بازار کرده ، میوه سبزی که در کاشت و پرورش آن هیچگونه کود و یا سموم شیمیایی استفاده نشده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی لرستان در این خصوص گفت: طی 40 روز گذشته دوواحد از مجموع 55 واحد این شهرک زیر کشت محصول خیار ارگانیک رفته است.
مهرداد غضنفری افزود: امروز محصول این واحدها به ثمر رسیده و نمونه برداشت شده دارای کیفیت بسیار بالا و طعم دلچسب و مطلوب است.
وی ادامه داد: حداقل تولید محصول خیار این واحدها 60 تن بوده و مبلغ هزینه شده برای کشت خیار در این واحدها 600 میلیون ریال برآورد شده است.
وی تصریح کرد: مشابه این محصول سالم تولید گلخانه دیناروند دربرخی استانها به قیمت هر کیلوگرم 70 هزار ریال نیز به فروش می رسد .
وی ادامه داد: اما این محصول در لرستان به قیمت نازل 300 هزارریال به ازای هر کیلوگرم به فروش می رشد و می توان گفت در مدت 40 روز یک میلیارد و 800 میلیون ریال محصول این دو واحد به فروش می رسد.
به گفته غضنفری مقدمات واگذاری و شروع بکار مابقی واحدها نیز انجام شده که پس از طی یک سری مراحل قضایی و قانونی، این واحدها نیز واگذار خواهد شد.
7269/542
16/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 147]