واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: پرورش شترمرغ در استان اردبيل ، استعدادها فراوان اما سرمايهگذاري اندك
داخلي. اقتصادي. دام و طيور. شترمرغ.
پرورش شتر مرغ در اردبيل به عنوان مستعدترين نقطه ايران در زمينه اين صنعت هنوز جايگاه واقعي خود را پيدا نكرده است.
به گزارش خبرنگار ايرنا، هنوز بسياري از ساكنان اردبيل اطلاع ندارند كه گوشت شترمرغ بهعنوان مرغوبترين منبع پروتييني قابل مصرف است و شايد معدودي از مردم اين استان در طول زندگاني خويش از گوشت اين پرنده ارزشمند و بسيار مفيد ميل كرده باشند.
با كمال تاسف آنگونه كه در رسانههاي كشورمان نسبت به اقلام خوراكي فاقد ارزش غذايي تبليغات ميشود مزاياي فرآوردههاي اين پرنده بسيار مفيد حتي حجم بسيار اندكي از اين تبليغات را به خود اختصاص ندادهاند.
كارشناسان ميگويند: شتر مرغ بهعنوان يكي از مهمترين عجايب آفرينش از جمله معدود طيوري است كه تمام اجزاي بدن آن قابل استفاده است و به دور ريخته نميشود.
مقاومت اين حيوان در مقابل گرماي ۵۰درجه سانتيگراد بالاي صفر و سرماي ۳۰درجه سانتيگراد زير صفر اين پرنده را در رديف طيور بسيار مقاوم از اين لحاظ قرار داده است و ايستادگي آن در برابر ناملايمات طبيعي و كمبود آب و غذا همانند شتر مثال زدني ميباشد.
يك شتر مرغ در شرايط عادي ۶۰تا ۷۰سال عمر ميكند و يك شتر مرغ ميانسال بين ۱۵۰تا ۱۷۰كيلوگرم وزن دارد و طول گامهاي آن هنگام دويدن كه سرعت آن گاهي از ۸۰كيلومتر در ساعت فراتر ميرود به پنج متر ميرسد.
رييس اداره پرورش طيور و زنبور عسل سازمان جهاد كشاورزي استان اردبيل ميگويد: گوشت شترمرغ خواص گوشت سفيد را دارد كه بهدليل پايين بودن ميزان كلسترول موجود در آن هيچ ضرري براي انسان ندارد.
حميد افشاري ، در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود : پوست شتر مرغ كه شش برابر مقاومتر از پوست گاو ميباشد بهعنوان مرغوبترين چرم در صنعت ساخت كيف و كفش كاربرد دارد و از پر اين حيوان علاوه بر استفاده در كارهاي زينتي به خاطر خواص الكتريكي آن در صنعت الكترونيك استفاده ميشود.
او گفت : تخم اين پرنده كلسترول بسيار پايين دارد و قابل مصرف است و چربي شترمرغ نيز در ساخت وسايل آرايشي گران قيمت كاربرد دارد.
وي افزود : مهمترين مزيت پرورش شترمرغ هزينه بسيار پايين نگهداري آن هم از لحاظ تغذيه و هم از نظر مكان نگهداري است.
وي ميگويد : اين پرنده در زمينهاي باير و غيرقابل كشت نگهداري ميشود و غذاي عمده آن علف ، يونجه و شبدر است اما از غلاتي نظير گندم ، جو و ذرت هم تغذيه ميكند.
به گزارش خبرنگار ايرنا ، افشاري افزود : علاقهمندان به پرورش شترمرغ بايد با برنامهريزي اصولي در اين صنعت سرمايهگذاري كنند و در زمينه بازاريابي و آيندهنگري در توليد ، بهرهگيري از كارشناسان مجرب براي بهبود وضعيت توليد ، استاندارسازي و بستهبندي مناسب بطور كامل تلاش و دقت نمايند.
وي افزود : طول دوره بهرهبرداري مناسب از شتر مرغ پنج تا ۲۵سال است و در هر سال تا سقف ۸۰تخم ميتوان گرفت كه در صورت مديريت مناسب ۵۰درصد آن ميتواند به جوجه تبديل شود.
او گفت : بر خلاف ساير طيور قابل مصرف مكاني به نام مركز تهيه جوجه پرواري استاندارد شتر مرغ در ايران وجود ندارد.
وي افزود : هدايت غير هدفمند اين صنعت از سوي بعضي توليدكنندگان سبب روي آوري واحدهاي مادر و پرواري به توليد جوجه يك روزه و فروش آن به لحاظ كسب سود فراوان شده است و تداوم اين روند مانع از درخشان شدن آينده اين صنعت خواهد شد.
او گفت : بهترين نژاد شتر مرغها براي تخمگذار كردن آنها از نژاد موسوم به گردن مشكي آفريقايي و براي شتر مرغهاي پرواري نژاد گردن قرمز اروپايي و آمريكايي است و معاونت امور دام و طيور سازمان جهاد كشاورزي در تلاش است تا در آينده از نژاد مناسب و سازگار با منطقه وارد بازار كند.
به گزارش خبرنگار ايرنا سابقه سرمايهگذاري در زمينه اين صنعت در ايران از ۱۲سال فراتر نميرود و در استان اردبيل هم از سال ۱۳۸۰به بعد اركان اوليه آن شكل گرفته است.
در زمان حاضر يك واحد پرورش شتر مرغ در شهرستان كوثر با ظرفيت ۲۷قطعه ، يك واحد مادر در شهرستان بيلهسوار به ظرفيت ۴۰قطعه و يك واحد به ظرفيت ۱۰۰قطعه هم در شهرستان گرمي فعال ميباشند.ك۴
چهارشنبه 25 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1499]