واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: افزایش راندمان تولید و کاهش فرسایش خاک از مزایای کشاورزی حفاظتی است کرمانشاه - ایرنا - عضو موسسه بین المللی کشاورزی "سیمیت"، کشاورزی حفاظتی را برای افزایش راندمان تولید محصول و نیز ممانعت از فرسایش خاک موثر دانست.
به گزارش خبرنگار ایرنا، "کنت سایری" روز دوشنبه در دیدار با فعالان بخش کشاورزی کرمانشاه در تالار بعثت این شهر، با یادآوری سفرهای خود به کشورهای مختلف جهان و دیدار با کشاورزان و سازندگان ماشین آلات کشاورزی، عمده هدف خود را رسیدن به تعریفی مشترک از کشاورزی حفاظتی در جهان برشمرد.
وی گفت: امروزه در کشاورزی دنیا مشکلاتی مانند بالا بودن هزینه های تولید، بی ثباتی نرخ محصولات کشاورزی، بحران آب، تخریب خاک و تغییرات اقلیمی را شاهد هستیم و به همین دلیلی باید رویکردی مشترک میان کشاورزان جهان با اعمال کشاورزی حفاظتی را ترویج دهیم.
** خاک به نسل های آینده تعلق دارد
سایری، فرسایش خاک یا خاک ورزی در دنیا را از مسایل جدی بخش کشاورزی عنوان کرد و افزود: ما در پی شیوه هایی از کشاورزی و استفاده از ماشین آلاتی هستیم که بتوانیم فرسایش خاک در زمین های کشاورزی را به حداقل برسانیم.
وی کشاورزی حفاظتی را در افزایش راندمان آبیاری، بهره وری سیستم های زراعی و مصرف بهینه نهاده ها موثر ارزیابی کرد.
نماینده موسسه بین المللی سیمیت، اجرای کشاورزی حفاظتی را به کشاورزانی که دارای زمین های کوچک و خرد به شرط داشتن ماشین آلات ویژه این شیوه زراعی، توصیه کرد.
وی همچنین از کشاورزان خواست تا بقایای گیاهی را به صورت یکنواخت در سطح زمین های شان پخش کنند زیرا ماندن بقایای گیاهان در زمین باعث می شود که علاوه بر ممانعت از فرسایش خاک، روان آب ها نیز در زمین ها باقی بمانند.
سایری، همچنین رعایت اصل تناوب در کشت را از شاخص های دیگر کشاورزی حفاظتی عنوان کرد و گفت: رعایت این اصل باعث حفظ مواد آلی خاک و بهبود خواص شیمیایی و فیزیکی آن خواهد شد.
وی گفت: خاک متعلق به نسل های آینده است و ما مسوولیم که از آن پاسداشت کنیم و لازم است به کشاورزان این باور را بقبولانیم که استفاده از روش های کشاورزی حفاظی بسیار موثر است.
** کشورهای برتر جهان در کشاورزی حفاظتی؛
سایری در ادامه از اجرای کشاورزی حفاظتی در 124 میلیون هکتار از زمین های کشاورزی جهان خبر داد و گفت: 96 درصد از این نوع کشاورزی در زمین های دیم انجام شده که می تواند قابل توجه دیم کاران باشد و ارزش این زمین ها را بدانند.
سایری گفت: کشورهای ایالات متحده، آرژانتین، برزیل، استرالیا و کانادا از پیشگامان کشاورزی حفاظتی در دنیا هستند که امیدوارم در ایران هم این نوع کشاورزی توسعه و ترویج یابد.
** هشدار در مورد یک رسم غلط
عضو موسسه کشاورزی سیمیت به کشاورزان هشدار داد که از سوزاندن پسماندها که در بیشتر کشورهای دنیا به یک رسم غلط تبدیل شده، خودداری کنند.
سایری گفت: سوزاندن بقایای مزارع علاوه بر اینکه باعث آلودگی هوا می شود، مواد آلی خاک را نیز از بین می برد و به شتاب بخشی در فرسایش خاک هم کمک می کند.
وی خواستار آن شد تا کشاورزان، ذهنیت های غلط برجا مانده از نیاکان شان در مورد کشاورزی را اصلاح کنند زیرا تداوم این طرز فکرها بازدارنده خواهد بود.
استان کرمانشاه دارای 900 هزار هکتار زمین زراعی دیم و آبی است که سالانه حدود چهار میلیون تن انواع محصولات کشاورزی را تولید می کند.
571/567
10/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]