واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ترکان: مشکلات صنعت ساخت و ساز در استانها نسبت به تهران کم تر است قزوین - ایرنا- رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور گفت:مشکلات مربوط به حوزه ساخت و ساز در استان ها نسبت به تهران کم تر است.
به گزارش ایرنا؛ "اکبر ترکان" روز دوشنبه در نشست هم اندیشی الزام به استفاده از سازندگان حرفه ای و متخصصان ساختمان در قزوین افزود: مشکلات مربوط به حوزه ساخت و ساز در تهران بیشتر و پیچیده تر از دیگر استان هاست و باید اذعان کرد بیشتر استانها مسایل مربوط به این بخش را به انواع مختلف مدیریت کرده اند.
وی همچنین گفت: در زمینه اجرای قانون نظام مهندسی ساختمان کشور، استانهای متوسط و کوچک موفقتر از استانهای بزرگ و استانهای بزرگ نیز موفقتر از تهران هستند.
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان اظهار کرد: به نظر می رسد باید در حوزه مسکن برای ساخت و سازهایی که بخش خصوصی کارفرمای آنهاست همچون طرحهای بخش دولتی، نظام فنی و اجرایی تدوین شود.
ترکان، مدیریت مناسب در طرح های عمرانی را موجب کاهش شکواییه های قضایی در بخش ساخت و ساز دانست و تصریح کرد: در میان پرونده های قضایی در حال گردش کشور کمترین پرونده ها مربوط به طرح های عمرانی می باشد که از تدوین شرایط عمومی پیمان از بدو تاسیس سازمان نظام مهندسی ساختمان سرچشمه می گیرد.
وی، ساختمان سازی را نیازمند تخصص و حرفه ای بودن دانست و خاطرنشان کرد: این موضوع را باید در کشور به خوبی جا انداخت.
ترکان با تاکید بر اینکه باید چگونگی تدوین روابط میان بانک، بیمه و بازرسی فنی به منظور سرمایه گذاری در حوزه ساختمان سازی مشخص شود، اظهار کرد: تعیین نوع روابط میان مالک، سازنده، طراح، ناظر و مهندس نیز ضروری است.
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور گفت: این سازمان به عنوان یک تشکل غیردولتی می تواند در بسیاری از بخش ها به عنوان بازوی بخش دولتی ایقای نقش کند بنابراین باید از ظرفیت این سازمان بیشتر بهره برد.
عضو هیات رییسه شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور نیز در این نشست، بزرگترین مشکل در ساخت ساختمان ها را این دانست که کسی پاسخگوی محصول تولیدی خود نیست و افزود: مردم همواره پیس از تهیه هر محصول در خصوص آن تحقیق می کنند اما این تحقیق و بررسی در حوزه ساختمان انجام نمی شود.
"حمید بدیعی " خاطرنشان کرد: سازنده باید مسوولیت کار و محصول تولیدی خود را بپذیرد و رعایت اصول ساخت و ساز و مقررات ملی ساختمان را نیز تضمین کند.
وی پذیرش مسوولیت صحت و سلامت در ساخت و ساز از سوی تولیدکننده را باعث احداث ساختمان ها به صورت اصولی و صحیح دانست.
وی یادآور شد: مجری باید در استفاده از مصالح ساختمانی استاندارد، نیروی انسانی آموزش دیده همچون اسکلت ساز و برقکار و نظایر آن اختیار لازم را داشته باشد و از آنجا که تولید، مبحث صنفی است باید سازنده حرفه ای، متخصص و دارای تجربه و کارنامه قابل قبول مورد حمایت قرار گیرد.
بدیعی اضافه کرد: داشتن ساختمان بهره مند از اصول ساخت و ساز، حق بهره برداران و مردم است و این موضوع باید به مطالبه عمومی و اجتماعی تبدیل شود تا مردم ساختمان فاقد این مشخصات را نپذیرند.
وی تصریح کرد: سازمان نظام مهندسی ساختمان، مجموعه ای غیردولتی اما با ماموریت های حاکمیتی است و از آنجا که حاکمیت باید از حقوق بهره برداران حمایت کند توسعه شرکتهای کنترل و بازرسی و برخوردار از سوابق مطلوب یک ضرورت محسوب می شود.
عضو شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور ادامه داد: باید شرکتهای بیمه در حوزه ساخت ساختمان مشارکت کنند تا عملکرد شرکت های کنترل و بازرسی به کار صوری تبدیل نشود.
بدیعی تصریح کرد: با تحقق این هدف از سویی محصول رقابتی در قالب شرکتهای سازنده تولید می شود و از سوی دیگر شرکتهای بازرسی در دوره ساخت به شکل مستمر و در دوره بهره برداری به صورت ادواری کار کنترل و بازرسی را بر عهده می گیرند.
7389/ 614/686
03/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]