تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):ایمان هیچ کس کامل نمی شود مگر هر که را خدا دوست دارد دوست داشته باشد و آن که را خدا دشم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834531456




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فیلسوف شرق


واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: فیلسوف شرق


این عالم برجسته بیش از ۱۰۰ اثر در حوزه های مختلف از خود به یادگار گذاشته است که جبر و اختیار، ارتباط انسان و جهان، ایده آل زندگی، بررسی و نقد برگزیده افکار راسل، زیبایی و هنر از دیدگاه اسلام و حکمت اصول سیاسی اسلام از آثار وی در زمینه فلسفه است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر،  استاد دانشگاه و یکی از شاگردان علامه «محمد تقی جعفری »گفت: استاد جعفری، ابن سینای زمان خود شناخته می شود چراکه همانند ابن سینا در علوم اسلامی و سایر علوم مطالعاتی گسترده و عمیق داشت .

«علی رافعی» روز شنبه در همایش گرامیداشت شخصیت استاد جعفری با عنوان ققنوس اندیشه در اصفهان افزود: فلسفه ابن سینا مشائی و عقلانی است ولی در برخی از کتب خود مطالبی در حوزه عرفان دارد که نه قبل و نه بعد آن کسی چنین سخنانی بیان نکرده است. وی با بیان اینکه عرفان و فلسفه از منظر ابن سینا هیچ تضادی با هم و با علوم جدیدی مانند پزشکی ندارد اظهار کرد: این علوم در وجود علامه جعفری نیز باهم هماهنگی و همراهی کامل داشت.
  شاگرد علامه جعفری با اشاره به اینکه علامه جعفری همواره از زمان خود جلوتر حرکت می کرد، بیان داشت: زمانیکه تحصیل فلسفه در حوزه های علمیه مرسوم نبود او کتاب های فلسفه غرب را بصورت پنهانی مطالعه می کرد. علامه محمدتقی جعفری در مرداد 1304 هجری خورشیدی در تبریز دیده به جهان گشود و قرآن را در کودکی از مادرش آموخت و برای تحصیل به مدرسه  اعتماد تبریز رفت. هوش بالای او در این دوره و سال های پس از آن تحسین همگان را برانگیخت به طوری که معلمان همیشه او را تشویق می کردند. وی علوم دینی را در مدرسه طالبیه تبریز فراگرفت و در 15 سالگی برای کسب علم رهسپار تهران شد و در آنجا درس های زیادی از جمله متن رسائل و مکاسب را نزد استادانی چون آیت الله آقا شیخ محمدرضا تنکابنی و آقا میرزا مهدی آشتیانی بهره جست.

وی سه سال بعد به قم رفت و پس از تحصیل در مدرسه ی دارالشفا، جامه روحانیت بر تن کرد. علامه جعفری سپس راهی نجف شد و پس از 11سال مطالعه و کسب درجه اجتهاد به ایران بازگشت. وی پس از یک سال اقامت در مشهد به تهران آمد و تدریس در مدرسه مروی را آغاز کرد.

او در سال های دانش پژوهی خود از استادان میرزا حسن موسوی بجنوردی، شیخ کاظم شیرازی، سید عبدالهادی شیرازی، آیت الله سید ابوالقاسم خویی، سید جمال الدین گلپایگانی، سید محمد هادی میلانی، میرزا حسن موسوی بجنوردی، آیت الله شهیدی و سید محسن حکیم بهره برد.

این مولوی شناس معاصر با تفسیر مثنوی مقدمه ای برای شناخت و تفسیر کلام امام علی (ع) در کتاب نهج البلاغه نگاشت. وی که علاقه فراوانی به خاندان اهل بیت(ع) و امیر مومنان(ع) داشت، تفسیر و ترجمه نهج البلاغه را آغاز کرد و تا پایان عمر خود به این کار گسترده ادامه داد و آن را در 27 جلد منتشر ساخت.

علامه جعفری که با جهان بینی های شرق و غرب آشنایی داشت در تلاش بود تا کلام امام نخست شیعیان را با علم و استدلال خود به جهانیان بشناساند. او با تکیه بر علم خود متفکران و محققانی را از سراسر جهان به بحث فرا می خواند، گفتگوهایی که حدود 50 فقره از آنها در کتاب «تکاپوی اندیشه ها» در 2 جلد منتشر شده است.

این دانشمند فرزانه که سال های زیادی از عمر خود را به تعلیم و آموزش پرداخت، شاگردان زیادی تربیت کرد. عبدالرحیم گواهی، عبدالله نصری و حجت الاسلام محمدمهدی گرجیان از جمله این شاگردان هستند.

این عالم برجسته بیش از 100 اثر در حوزه های مختلف از خود به یادگار گذاشته است. جبر و اختیار، ارتباط انسان و جهان، ایده آل زندگی و زندگی ایده آل، بررسی و نقد برگزیده افکار راسل، زیبایی و هنر از دیدگاه اسلام و حکمت اصول سیاسی اسلام از آثار وی در زمینه فلسفه است.

طهارت اهل کتاب، ذبایح اهل کتاب، عدم انحصار زکات در موارد نه گانه، قاعده لاضرر و لاضرار، عرفان اسلامی، آیا شریعت طریقت و حقیقت با یکدیگر متفاوتند؟، نیایش امام حسین (ع) در صحرای عرفان، تفسیر و نقد و تحلیل مثنوی در 15 جلد، حضرت علی (ع) و عرفان، انسان در دیدگاه قرآن، مبدا اعلا، امام حسین (ع) شهید فرهنگ پیشرو انسانیت و علم از دیدگاه علی نیز از دیگر آثار و تالیف های علامه جعفری در حوزه های فقه، عرفان و معارف اسلامی است که بسیاری از اهل علم از آن بهره می برند.

سرانجام علامه آیت الله محمدتقی جعفری پس از عمری تلاش بی فقه در تحقیق، تدریس و تالیف در بیست و پنجم آبان 1377هجری خورشیدی بر اثر بیماری چشم از جهان فروبست.  
دانلود
 

لینک را کپی کنید


یک شنبه ۲۵ آبان ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: شبکه خبر]
[مشاهده در: www.irinn.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 6]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن