تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 11 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):هر که می خواهد که قویترین مردم باشد بر خدا توکل نماید.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819882650




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

برگزاری آئین نخل گردانی درآمل/ تکریم به ساحت مقدس امام حسین(ع)


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: برگزاری آئین نخل گردانی درآمل/ تکریم به ساحت مقدس امام حسین(ع) ساری- ایرنا- مراسم سنتی و مذهبی " نخل گردانی " که نمادی از حرکت تابوت امام حسین (ع ) است، در روستای " اورطشت " ازتوابع بخش مرکزی و روستای " نوا" از توابع بخش لاریجان شهرستان آمل برگزارشد.


به گزارش خبرنگار ایرنا، مراسم نخل گردانی در روستای " اورطشت و نوا " آمل باشکوه ترین مراسم آئینی مردم خطه مازندران است که همه ساله باشکوه خاصی باحضور اقشار زیادی از مردم شهرستان آمل وسراسرکشور در این دو روستا برگزارمی شود.
مراسم امسال درحالی برگزارشد، که وجود سردی نسبی هوا درمسیر حرکت " نخل" مشتاقان به این مراسم معنوی با گرمای وجودشان سرما را درخود آب کردند.
مراسم امسال درپی تعطیلات چند روزه تاسوعا وعاشورا با حضور اهالی روستای نوا و اورطشت ومسافرانی از برخی مناطق کشور باشکوه خاصی عصرتاسوعای حسینی برگزارشد.
نخل در لغت به معنی خرما است و در اصطلاح حجله مانندی که از چوب می سازند و با انواع شال های ابریشمین رنگارنگ،پارچه های قیمتی و آینه و چراغ و غیره آرایش می دهند و به گل و سبزه می آرایند و در روز عاشورا آن را به محلی که مراسم روضه خوانی برپاست می برند و به عنوان تابوت امام حسین حرکت می دهند.
در مورد قدمت نخل می توان گفت شاید نخل همسن و سال تابوت باشد که در حدود هزار سال قبل از اسلام در ایران مورد استفاده بوده است.
نخل نوا همانند نخل های دیگر یک نفر بابا یا متولی دارد که همه ساله مسئولیت و مدیریت تدارک و بسیج مالی و انسانی را برای انجام مراسم مختلف برعهده می گیرد.
نخل این روستا از نظر آذین بندی پوششی سیاه وسبز دارد و در تمام سال در جا و مکان خود از احترام و توجه خاصی برخوردار است و اغلب نیازمندان برای گرفتن حاجت خود از صاحب نخل ،دخیل می بندند(دخیل،پارچه،قفل و یا سوزنی است که برای اجابت دعا به بدنه نخل می بندند).
برخی از مردم در یکی دو روز قبل از ماه محرم در استقبال از این ماه در خانه خود مراسم روضه خوانی برپا می کنند و اطعام می دهند.
از روز اول تا هفتم محرم مردم به عزاداری می پردازند و سعی می کنند در این روزها کلیه نذورات خود را ادا کنند و برای مراسم نخل گردانی آماده شوند.
در روز هفتم محرم، مردم روستای نوا و بسیاری از اهالی اطراف به کنار نخلی می روند و به آن سلام می کنند.
روز هشتم محرم نخل را بیرون می آورند و در محله ها می گردانند مردم نیز به همراه نخل می روند.
در روز هشتم، نهم و دهم،همراه نخل گردانی، نذوراتی مانند "شیر" بین مردم توریع می شود.
نخل را به در هر خانه که می برند، صاحب خانه نذر خود مانند شربت ، خرما شیر، دود کردن اسپند را به جای می آورد و اگر نذر قربانی کردن گوسفند باشد قربانی می کند.
در شامگاه عاشورا، که شام غریبان است، نخل را دور محل می گردانند و همه مردم پابرهنه و شمع به دست همراه نخل به امامزاده محل می روند و تا صبح به سینه زنی و عزاداری می پردازند.ک/4
7327/608


13/08/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن